Към ревнивите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Към ревнивите
преди: 7 месеца, 1 ден, прочетена 920 пъти
Не знам как разсъждавате, не знам защо така се чувствате, но знам какво е да вкарате във вашите си фантазии чужд човек, нямащ нищо общо нито с живота, нито с проблемите ви.
Работете над самочувствието си или каквото и да е това, което ви разяжда така отвътре!
Някои явно дори съвсем умишлено си търсят жертва, от която да "ревнуват". Не знам каква е идеята, но вече тръгвам и аз с рога напред заради подобни.
Пореден случай току-що и вече ми кипва от сбъркани хора.
Съседи, двойка, срещу нас живеят. Идва мъжът да съм му помогнела за телефона, че не можел да го включи, обръщал му езика. Иска ми код телефона. Казвам му- отива за кода. На излиза притворил тяхната вратата и онази като започва да крещи от вътре, че нарочно затворил "кучият син" та да не ни виждала, повече да не разчитал на нея и някакви подобни истерични бълбукания. Аз съм в шок. Той взема телефона "дай, че е много ревнива".
През цялото време сме в коридора пред вратата.
Защо идва на моята врата като си знаят психарските отношения? !
Защо идва той, а не тя като си знае колко е шантава? !
Знае и долу- горе кога се прибира мъжът ми, защо не изчака него да му помогне като си знае, че жена му ще истеряса? !
Единственият логичен отговор за мен е, че умишлено си измислят ситуации, които някак да си нагодят за повод за "ревност".
И още по пси става след час. Пак ми идва на вратата този.
Пак не успял да сложи картата и да включи телефона.
Този път вече му казвам през зъби, че сега ще сложа картата и повече да не ме занимават с техните проблеми и на всичкото отгоре- посочих с ясен жест към вратата им.
Ами съседи сме, утре може да се наложи нещо за наистина сериозна ситуация и даже няма да допусна вече да ми идва на вратата, дойде ли още веднъж- вече вероятно мъжът ми ще го разходи из коридора... защото аз пък няма да търпя някакви истерици да ме въвличат в техните си филми. То вече да не смееш и да помогнеш!
Това е само един случай. А има много подобни, буквално дотам да разбирам от хора, че еди коя си двойка се разделили защото аз съм имала нещо с мъжът. Мъжът дори не го познавах, познавам само жена му и то съвсем бегло.
Ревността е болест! Не знам дали ревността се развива към някакви сериозни психични отклонения или сериозни психични отклонения ги "крият" с уж ревност.
Но, ревнивите- лекувайте се или се освобождавайте от хора, които ви поставят в ситуации да "ревнувате"- каквото щете, ваш си проблем!
Но не замесвайте трети хора, особено случайни и само на фантазия, без никакъв мотив! Аман!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 1 ден
hash: efcf3a0e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Случаите, които описваш са налудничави, а не ревниви. А, ние нямаме нищо общо с психарите, които срещаш.

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: bcbe9b361a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Защото са във филма на Егото, там измъкването е трудно

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 3a4eca9af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Съседите са напаст. Ако ги игнорираш или си груб с тях - ще те тормозят, я с клюки и клевети, я с нещо по-гадно... заплахи, саморазправи. Ако си любезен с тях и се държиш добре - пак лошо, защото са си нагли по природа и ще сметнат, че е нормално да те разпитват за личния ти живот, да ти искат пари на заем, да ти искат услуги, или да досаждат, да пиете кафе... Няма спасение, поне аз не съм го открила. Искам да живея сред съседи, които не искат да общуват, а само когато се наложи за общи събрания, решаване на проблеми по входа, аварии... не и за глупости. Уви, българите си запълват многото свободно време с клюки, заяждане и досаждане.
Утре ден, очаквай да ти излезе име на курва, която разваля семейство на тия двамата. Или жената ще пусне слуха или някой съсед, който е подслушал разговора ви на вратата.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 20 часа
hash: 1fce67ab35
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Гузна-негонена бяга! Със сигурност се спукваш от ебане с този, нейния мъж, докато твоят е на работа, а жената си има абсолютно реална и основателна причина да го ревнува от теб и да не иска да ви вижда заедно! Засрами се от себе си и спри веднага това, което правиш!

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 часа
hash: 532c69a284
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен не трябва да се сърдиш на жената, а на мъжа, защото той, знаейки колко е ревнива жена му предизвиква тази "сценка". Така натиква теб, защото ти си заслужаваш негативните й чувства. Не казвам, че той не трябва да говори с жени, но зад всеки много ревнив човек се крие друг, който го предизвиква. Никога не е просто така, повярвай ми.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 13 часа
hash: d429a29fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ревността много често е проективна. Това ще рече следното: „Аз подсъзнателно знам на какво съм способен/способна, но не желая другият да действа като мен“. Най-ревнивите (говоря за патологичната ревност, налагаща забрани) изневеряват най-много. Измерват околните (и най-вече тези, с които са във взаимоотношения) със своя собствен аршин, но не биха го признали дори пред самите себе си — психологически защитен механизъм. Крият се зад маската на ревностни моралисти и идеалисти. И отричат психическата си реалност постоянно — сякаш не се познават.

Във всеки има доза ревност, но когато тя премине здравословното и нормалното, оглеждайте се — този, който ви обвинява постоянно и неоправдано, със сигурност вече се занимава усърдно с конкретни романтични интереси зад гърба ви. Дори и да не е започнал, мисли си го, опитва. Иска му се.

На много хора едва ли ще им допадне написаното, но… това е.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 часа
hash: d8ed800fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Н 5, точно ей такива сбърканяци като теб визирам.
Нито имам нещо с този човек, нито бих ако ще последният на планетата да е. Но поне с коментара си даваш нагледен пример за ей тези психари, за които говоря!

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 часа
hash: f55735ed37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Този съсед си е измислил повод да идва до вас. Не можел да си вкара картата. :) Кой млад човек не може? Разбирам да е пенсионер, ама...
Даже не е оригинален. Ти пък оплюваш жената, а можеше просто да го отпратиш, защото негово искане е глупост. Не е реален проблем. Жената от хубаво не е станала такава.

 
  ...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: e381377d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Н 9, не сме престарели, но не сме и първа младост, нито ние, нито те.
Един път се случи да идва пак, когато мъжът ми си беше в къщи.
Тогава пък за настройка на тв- подобен проблем като с телефона- бил обърнал езика и нищо не разбирали.
Тогава отиде у тях мъжът ми, настрои им тв- то, този го изпраща до нашата врата с някакво почти сервилно поведение и обръщение "шефе; благодаря, шефе; голяма услуга ми направи; шефе;ще имам да връщам, шефе" някакви такива.
Съпругът ми каза тогава, че миришело много силно на марихуана у тях, не знам дали има нещо общо с поведението им, но знам, че дългата и честа употреба на подобни субстанции, понякога отключва шизофрения.
Предупредила съм го вече повече да не идва на нашата врата, пък ако пак си позволи след последният път...
Въпроса е, че са съседи, виждаме се почти всеки ден из коридора. Излиза, че не трябва и да си помагаме, дори със съседи защото вече са кът нормалните, здрави хора.
Не е единичен случай да си каже човек "ами кофти, попаднали сме на сбъркани съседи".

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: 1c0665363e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   От 5 до 8 Сбърканата си ти, не аз! Каквото и грешно да вършиш, спри да го вършиш сега, защото Бог ще те накаже и ще гориш в Ада за вечни времена!

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: 6a1ae08822
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ревността не е хубаво нещо, това е болестно състояние на характера на индивида, ние не притежаваме нищо на този свят тук, камо ли друг човек. Истинската любов дава свобода и не ограничава, тоест ревността е нещо лошо в любовта. Ревността е акт на егоизъм, искате да притежавате някого като обект.

 
  ...
преди: 6 месеца, 28 дни
hash: f55735ed37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   10 от 9
ти май не схвана написаното. Ако ставаше въпрос за 70-80 годишни хора, е нормално да не схванат инструкции. Ама примерно сте на по 40 и да звънкаш на комшиите за Тв-то, карта на телефон:), си е евтин трик. Че техника може да се повреди, ама.... Сериозен проблем е теч, пожар, пренасяне на мебел и т. н.
Може и за четворка да ви навиват.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 53fc09239e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ха-ха-ха, ти вярваш ли си? Или си глуповата?
Кой мъж ходи при жена да му сменя езиците и да му вкарва картата?
Това са намеци да го излижеш и да ти го вкара, освен ако отдавна вече не го прави.
Ти си таьи, която не е добре, не жената, с която боклучко живее.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker