Как правилно да комуникираш нуждните си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как правилно да комуникираш нуждните си?
преди: 6 месеца, 25 дни, прочетена 892 пъти
Една малко по-различна тема от типичните са сайта, но ми е интересно какво бихте казали.
Има едно нещо което наричам "парадоксът на комуникацията". Това е ситуация, в която да речем двама души са във връзка или, най-малкото, имат чувства един към друг. Нещо се случи и има рязка промяна в поведението на едната страна, но това не се харесва от другата страна. Как е правилно да се комуникира това от ощетената страна?

Защото през годините, моя опит е показал следното. Нещо се случва, има промяна в отношението на човекът до мен, на мен това не ми харесва и го повдигам като тема. Рационалното нещо би било - имам проблем, нека намерим решение. Другия човек да каже "добре, ще положа повече усилия или ще отрече, че изобщо има проблем". И от моя опит през годините, никога не е същото като преди дадената случка даже и да ги комуникирате. Все едно има разминаване между това което човекът казва и това което чувства, защото го възприема като "налагане" или някакъв вид "очаквания. Тоест, парадокса е следния, защо да комуникираш нуждите и желанията си, ако отсрещната страна ще ги възприеме като вид налагане и насилване на очаквания и после те изкарат като прекалено "искащ" или нещо подобно. Някак ми се губи смисъла на комуникацията иначе, ако някой не може да си каже какво му харесва и какво не, ако другата страна ще му сложи някакво име като "много искащ", "драматург" и т. н. И ако го повдигнеш като тема няколко пъти след като видиш, че няма промяна после те изкарват, че създаваш само драми. Смисъл как е правилно да комуникираш желанията и нуждите си в една връзка без да изглежда, че се налагаш или искаш неща от другия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 22f8492a8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Комуникира се с хора при желание.
Не става, ако другият веднага посочва твои грешки, нарича те много искащ/капризен и т. н. Не става, ако другият предпочита да избяга.
Реагираш според реакциите. Наричат те много искащ-искаш нещо, което не могат да ти дадат, или не искат най-вече. Обръщат го към теб- сгафили са, но се надяват да те разсеят и да забравиш. Да се оправдаваш и да се молиш. И в двата случая с такива хора диалог няма.
И аз не знам как става.

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: e734807ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   "Смисъл как е правилно да комуникираш желанията и нуждите си в една връзка без да изглежда, че се налагаш или искаш неща от другия. "

Няма как да стане това. Точно поради тази причина има водещ човек във връзката, най-често мъжа. Или поне така трябва да е. Главата на семейството да е мъжът. Иначе се получава така, че гледаш как мъжете в "развитите страни" не могат да кажат копче на жените, защото ще бъдат съдени. Е да де, ама след това дойдоха още по-големи извращения - трети пол, родител номер 1 и родител номер 2, смяна на пола на деца без право на родителски контрол, тоалетни за 3-я пол, квоти във фирмите за джендъри, ниска раждаемост, късна раждаемост, бебета, направени в епруветки, защото родителите вече са дядовци и бабки или наркомани, алкохолици и пр..

Ако не можеш да отстоиш сексуалните си нужди (и не само) пред жена си, то какъв мъж си тогава? Такива мъже ще изтекат в канализацията след време, заместени от истински мъже, забележете, от ТРЕТИЯ СВЯТ.

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: e734807ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   И да допълня: точно затова има изискващ пол - мъжкият, който поставя летвата и казва какво ще се прави и как, и догонващ/изпълняващ пол - женският, който слуша и изпълнява. Така е успяло човечеството през хилядолетията. Сега е пълна деградация, както виждаш.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: cfc611018e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   "И ако го повдигнеш като тема няколко пъти след като видиш, че няма промяна после те изкарват, че създаваш само драми"
За да повдигаш темата няколко пъти, значи или не си приел/а отказ от другият човек за това, което искаш или другият човек не е бил ясен в отговора НЕ.
Тогава да, излизаш настояващ.
Разговор/комуникация е когато и двете страни се изказват, изслушват и търсят компромисен вариант, който да искат и двамата.

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: e8b0e52516
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пълни тъпотии. Фактически си прав, но реалността ми показва, че не е важно какво човек говори. Обикновенно дори да говорите няма да си кажете истината, споделят се неща които само затвърждават нуждата т нещо различно или просто като оправдание. То не случайно се знае, че комуникацията е 15% реч и говорене, останалото е възприятие от инстинкта на тялото.
С което исках да ти кажа, че хората умират да говорят и да изправят другия, а в същото време аз не задавам въпроси и рядко говоря за проблеми във връзките ми. Казвам какво харесвам, показвам, ако човека отсреща го прави значи мисли да ми е добре, ско се е пуснала по течението и е меланхолична е ясно какво следва.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: f1d5cd1519
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Казваш какви изисквания имаш от партньора.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 7233d62192
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Точно за това, защото всеки се крие зад нещо не си казват нещата, такива каквито са, после се чудят защо се разминават непрекъснато. Ами като нямат сила да са истински и открити един пред друг, така се случва

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 21bb538d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Има го това. Особено ако другият е станал груб и безпардонен и ти не позволяваш така да се отнасят с теб, но това се възприема като грубост, защото е свикнало да си мила душичка. Най-гадни са грижите и безпардонни хора, които мислят, че могат да игнорират, отцепват от колектив, обиждат и дори удрят, но ако им се каже две думи в отпор и пищят колко си бил груб, а дори 1 от 10 не си бил толкова. Най-безсмислено е да се комуникира с нагъл и безпардонен човек или такъв във връзка решил да мълчи цели вечери и като го попиташ какво става няма ли да поговорим "уморен съм", "спи ми се", цели вечери. Все едно другият не е уморен и да го обикаля само, който се чувства дори уморен да общува с половинката и то не единични случаи, на всеки се случва, а редовно, то да не прави връзка. Който крие половинката си от приятели и роднини и тя е нежелана там, да не прави връзка. Който може да Грубер само на базата на битовизми тип тук има петънце тук няма, неща които се оправят лесно и няма грам духовен живот, да не прави връзка. Който се оплаква, че жена му веднъж в годината иска да отидат на почивка, като през останалото време е станала скелет от тичане и обгрижване на тоя човек, да не прави връзка. По правило и от това, което виждам, жените много се раздават: домакинство, гледане на деца, правене на изненади на мъжете, всичко, всичко. И тия мъже една розичка от три лева като видят в магазините не взимат на жените си, дето 30000 изненади са им направили. Комуникация? Само с човечен човек. Ако е решил да го играе мръсно спрямо теб, ще го играе, ще лъже за изневери, които са били, ще игнорира и обижда и няма да вижда нищо нередно в това. Ние трябва да спрем такова поведение, дори да отказват нормална комуникация по темата. Зъл човек не можеш да превърнеш в добър. Примерно. Човекът сам трябва да желае промяна, същото важи и ние да желаем промяна в себе си.

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: d55696a499
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Конкретно на въпроса-как може да се изкажат желанията пред другия човек, при това предполагам е това няколко пъти, защото искаш да ти се получат и наредят нещата по твоя начин примерно. И се надяваш чувствата да решат нещата. Това е предпоставка да се случат но явно се търси понякога компромисен вариант устройващ и двамата. И най вече да се работи върху него и се вземе решение добро и за двамата , за да не се трупат излишни разочарования. Няколоко пъти се връщаш на компромиса ако трябва го преработи а не да държиш на нещо си което другия да е длъжен да ти го изпълни.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 68d5509929
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Н 3 "изискващият пол" си стои сам и си изисква нещо си, никой не му пречи на изискващият пол, нека си изисква хахахха

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 52923b28c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Родна реч омайна сладка.

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: eb319eddce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Божинка, ти ли си бе?

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: f91ce3e7b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Много актуална тема за мен.

Същият проблем имам с приятлеката ми.
Как ли не пробвам. Споменавам небрежно какво бих искал. Нищо насреща.
Казвам конкретно какво бих искал от нея - нищо.
Давам аргументи, че аз доста се старая да й задоволявам ежедневните желания, и че не чувствам, че нещата са честни - вади физиономия сякаш някой е умрял, депресира се, почва да прави някакви неща, ама с едно видно нежелание и негодувание, дето да ти прецакат целия кеф от нещото. Получавам обвинения, че съм я изкарал тотален егоист и безполезна (никога не съм използвал такива думи). Изкарва го, че съм най-користният човек на света, и че съм броял всяко нещо, което направя за нея и съм очаквал "плащане" на момента.
И естествено ме изкарва, че я принуждавам и й се налагам, ако сложа аргументи.

И тук говорим за това, че тя ме залива с по 10 задачки и желания на ден, а аз примерно да поискам да сложи някакво еротично бельо от време на време (с което съм й накупил цял шкаф пълен). Голяма мъка, голям проблем.... баси.

 
  ...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 10dd710f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13, смени тактиката. Казваш нещата като на мъж, а тя ти ги казва като на жена... там ви е проблемът в комуникацията.
Щом тя не приема твоят мъжки начин на изразяване и се обижда, пробвай по "женски".
Опитай като сте си в къщи и двамата така:
Сложи на спалнята бельото, което искаш тя да облече (да го намери там след банята) а ти върви да се къпеш като и дадеш време да се облече, да се огледа и сама да се одобри.
Друг вариант, много по- сух и "делови" но в определен момент от живота ни с моята съпруг ни помогна: да си запишете на по един лист 5 или 10 неща, които очаквате или бихте искали от другият.
Дайте си поне един ден за размисъл и обсъдете на следващият ден какво може, какво в никакъв случай, за какво бихте направили компромис дори и да не ви допада съвсем и какво може би, но с някакви корекции така, че да допада и на другият.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: aa71d95500
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Много ясно-с разбиране на проблема, тоест много нормални разговори

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: ce41a865d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Айде да си поговорим, но знаеш къде. не тук:}

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker