Връзка, базирана на експлоатация е обречена на нещастие или развод - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Връзка, базирана на експлоатация е обречена на нещастие или развод
преди: 6 месеца, 3 дни, прочетена 734 пъти
Аз ще ви го кажа, а вие не е необходимо да ме послушате въобще, наблюдавайте се отстрани и размишлявайте, ако искате. Не за мен, а за себе си!

Всеки се пита защо толкова много хора се разделят, защо няма щастие във връзките на хората и всеки свършва ядосан и отчаян.

Аз ще ви кажа, това е защото връзките са базирани на ЕКСПЛОАТАЦИЯ!

Защо дори партньорите да останат заедно, това често е заради облагите, които получава единият от другия, или заради плащането на сметки, но се стига до изневяра, флиртове онлайн, или искрицата умира? ! Край! Няма я...

Защото връзка, в която някой е експлоатиран и повечето "задължения" се падат само на него или на нея, е обречена да приключи рано или късно!

Знаете, че всяко едно дете обича родителите да правят всичко вместо него, но му е СКУЧНО! - То иска да излезе с приятели и да си играе, вместо да гледа как някой готви и чисти по цял ден, защото от него нищо не се изисква, няма нужда да прави нищо. И така предпочита да излезе навън с приятели.... Там поне е полезен.

(някои хора мн добре вече усещат какво иде сиреч)

Партньорите ни не са вече деца, и ако ги третираме като немощни дечица, те ще ни виждат като досадните си родители, които могат всичко вместо тях... А ви питам, Кое дете има вечна страст към родителя си? !

Когато единият нищо не върши, той губи способността да се грижи за себе си, и така той пожелава някой друг партньор, който ще му помогне да си върне силата обратно... Това е на подсъзнателно ниво.

Всеки тайно копнее за собствените си сили и достойнство!

Докато правите всичко (готвене, чистене, деца, пране, работа) за някого, той вече няма да може да оцелее без вас, нито да се грижи за себе си!

Ще започне да ви тъпче и третира като постелка, да се пазари, да крещи за всичко, да ви обижда... Защото не си помагате и вече сте някакви постелки!

Развод може никога да не ви поиска, защото обича облагите си... Но повярвайте ми, връзка базирана на експлоатация няма обич!

В истинската обич никой не е експлоатиран, никой не се чувства използван, нито изоставен.... Двамата си помагат. Докато единият готви, другият чисти, и това е Божият промисъл- обединение! ... Никой не желае обединение, всеки следва някакви норми.

Докато слушате обществото, което вече тотално е взело да пропада, щастие в любовта няма да намерите, защото ви е направило безсилни.

И първите да се противопоставят на истината, са най- големите деца, които пищят и плачат при отнетата играчка. Но изборът си е ваш как и кого ще експлоатирате! Но нямате обич...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 9892aac385
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Абсолютно вярно.

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 1d809ef5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Напълно съм съгласна.

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: fd06e64af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Свиква се, компромисът е добро рещение.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: d9d16481c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Не, авторе/ке, грешиш!

"Експлоатацията", както я наричаш ти, няма нищо общо с разпада на семействата!
Познавам много семейства, в които жената върши основно домакинската работа и не са се развели! Също и други, които се разведоха - но не по такава причина!

А и експлоатация - няма! По този въпрос - всичко е въпрос на договаряне и разбиране между мъжът и жената в семейството!

(За връзки няма да говоря, защото те могат да се разпаднат по 1000 причини, и те не са семейства! Повечето такива наистина са само за някакви облаги - било плътски, страстни, физически, материални... )

Има няколко причини за разпада на семействата и многото разводи в последните няколко десетилетия. Няма да се спирам на всички тях. Ще обърна внимание само на най-важната:

Главната причина за разпада на семействата е, че хората от съвременните(последните 2-3) поколения се отдалечиха много от Бога!

И малко са истински вярващите хора, които се стремят да спазват Божиите заповеди и да живеят Богоугодно като водят християнски начин на живот!

Помисли и ще видиш, че е така!

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: bc94b2e3fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 3. То се свиква да живееш и без ръка или крак, но все пак професионалистите те наричат инвалид, та и пари ти дават заради недъга ти.
Тук е същото, хора сме, емоционалния и умствения багаж дават право на протата да определят вид психични болести по реакции и мисли. Та незавидна ситуация, живот без емоции към ближните, с единствено материална насоченост, дава завършена картина и диагноза. Така че свиква се върви за пред себеподобни приятелки, не пред всички.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: ea55430f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Това е самата истина.

Хората стоят един с друг обаче, защото да си сам е по-страшно, отколкото да си с някой, който те насилва и експлоатира.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: b22d4e5654
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Точно така е, но обикновено експлоатирания иска да се измъкне от хомота. Винаги съм била срещу връзките за облаги, базирани на сметки. Любовта и интимността не работят така. За здраво семейство трябва любов, иначе как ще изтърпиш другия десетилетия наред. Това не означава обаче, че материалното няма никакво значение. Но и двете страни трябва да допринасят по един или друг начин и да са сравнително равнопоставени

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 07abdfaf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Пожелавам на хората повече да се събират по Любов, в която да си помагат и да са обединени във всяка трудност както Бог е отредил,

а не да се "търпят" заради необходимост от физически услуги или страхове от самота, а да няма тайни изневери, уморени партньори или нещастни деца. 4, в поста ми съм отговорила на въпроса ти.

А

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: a465d86d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Абсолютно съм съгласна. Така си избирах партньор и дори след фазата с розови очила (както я наричат) все още всичко е както в началото.

Номер 6: за това според мен е важно, хората да се учат от малки да могат да истават сами със себе си. За съжаление много не харесват собствената си компания, а очакват да намерят някой, който да я харесва вместо тях. Това просто не може да се получи.

Лола

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 86ad48eff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Така е в огромен процент в близкото ми обкръжение. Че и някой се налагаха физически. Е, не са вече заедно, норазпада е тотален. Всичко това е отражение на държавата, образивателния ценз и силата на християнското семейство- култура, традиции, вяра, принадлежност и цели. Отглеждаме консуматори и скотове забити в илюзорния виртуален свят!

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: d91b1e7b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Семействата основно се раьпадат заради изневери.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 07abdfaf11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Изневерите си имат причина - Рутина, скука, нещастие, защото единият партньор се чувства използван, и влага повече усилия, а другият не си мръдва пръста и дори вече не се прибира вкъщи.

Повечето пъти изневерява този, който влага по - малко усилия, защото обича по - малко. Любовта нали е в действията и помощта?

Само единият да дава обич, а другият повече да "взима" и консумира, това е експлоатация.

Всеки се завира в кръчмите, компютъра или телефона от мъка... И отегчение. Обича само единият, но другият вече не вижда смисъл.

Заключение? Хората трябва вече да оставят религиите и да се върнат към Обединението.

А

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker