Как се излиза от токсична връзка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се излиза от токсична връзка?
преди: 5 месеца, 10 дни, прочетена 1174 пъти
От дълго време съм в доста токсични отношения с един човек. Общо взето за един ден минаваме през всички възможни емоции. Постоянно прекъсваме комуникация и после пак се възобновява и всичко започва отначало. Човека се оказа абсолютен нарцис. Проблема е че аз съм влюбена и когато се върне не мога да устоя и винаги се потдавам въпреки че знам че пак просто ще съм наранена. Искам просто да го забравя и да продължа на пред ама не разбирам защо ми е толкова трудно. Не знам някой изпадал ли е в такава токсична ситуация и как е намерил волята си просто да игнорира човек когото обича защото знае че той не става?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 9 дни
hash: ac4f8b6d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Като обърнеш палачинката и го пренебрегваш. Държиш се като мъж с мъж.
Не го търси, не звъни и гледай как ще лудне. На него не му трябваш, не ти трябва и той. Твоето е слабост, женска слабост. Слабохарактерност. Я виж колко са страхотни мъжете- не им дреме как се държат с жена, защото знаят, че понеже е слаба, винаги ще ги приеме. Обаче покажеш ли, че не си толкоз слаба, не ти е притрябвал- лудват нарцисистите.
Напиши си на лист всичко лошо, което ти е казал и направил. Чети си го всеки ден.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 9ac301f028
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Влюби се в друг този много бързо ще го забравиш.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 3b76d56db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Тъмната триада:
Нарцисизъм. Хората с тази черта са егоисти, арогантни, лишени от съпричастност и свръхчувствителни към критика.
Макиавелизъм. Хората с тази черта са манипулативни, двулични, водени изцяло от личния интерес, без чувства и морал.
Психопатия. Хората с тази черта не изпитват угризения и имат променливо или антисоциално поведение.

Тези се възприемат като силни мъже и са изключително привлекателни за жените.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 3b76d56db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Трудно ще се отлепиш от този.
Следващия най вероятно ще е пак такъв.
Просто си привлечена от такъв тип мъже. Но не си само ти- така е при много от жените.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 28ec0604c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Блокирай го. Аз така направих с един токсичен като твоя, а го обичах много. В началото е много тежко, но иначе нямах избор, щеше да е ужас без край. На него не му беше проблем да си играе, манипулаторите нямат съвест, нито истински емоции и живеят от драмата. Ако оставиш да те търси, няма да успееш да го преодолееш. Като дрога става и си мислиш, че те търси от любов, а то не е, просто си му нужна да му валидираш болното его.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 91d8d6e65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Абсолютно подкрепям номер 1
Обаче, такъв човек не ти трябва, дори да започне да те преследва отново, това са несериозни мъже, които просто се отегчават когато видят, че жената им е сигурна. Твърдят, че искат да бъдат обичани, но тичат след жени, които не ги искат, или пък се изживяват като спасители. Цялата работа е, че искат емоции, искат да са важни, да са първи, да са единствените, но ти няма да си единствена за такъв мъж и такива мъже не виждат проблем в това. Мъка.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 78f6238f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Бях с такъв човек, 2 години едва се отървах. Какво трябваше да стане - да има ситуации, в които да видя какъв е. Преди прощавах, връщах се, зарязвах връзки само и само да съм с него-вярвах, че той е човека за мен. След поредица от негативни емоции и неща, които разбирах, просто се отказах. Заряза ме както обикновено, изчезва и това е. 5 дни седях и ревях и го търсех и просто ми писна. От тогава се е опитвал да ме търси, наскоро дори го махнах от всяка соц. мрежа, няколко пъти се опитва да ми праща последване и го изтривам. В момента съм в много нормална и хармонична връзка - не знам какво е да седя и да мисля моя къде е, какво прави, изневерява ли. Идеята е да промениш мирогледа си и да не се впускаш в типа мъже, които си мислиш, че ХАРЕСВАШ, а да си с такъв, който ЗАСЛУЖАВАШ. Тогава само чупиш този магичен кръг и може да си добре.
Обаче, има и друго. Приключиш ли с онзи тип токсични отношения, трябва ти малко време - колкото ти си го усетиш - за да се възстановиш, да се заобичаш себе си, да се цениш. Едва тогава може да приемеш подходящ човек. Но ако си като мен преди и се впускаш във връзки, вероятността да попаднеш пак на такъв или да си лошата в ситуацията е голям. А и ако не се върнеш към себе си, може да си човека с ред флагове ти. Понеже си свикнала да се държат с теб зле, да те лъжат, използват и нараняват, ще се съмняваш във всичко и всеки и ще ти е трудно.
Тези токсични хора НЕ са за нас.
Обичай се и ще те обичат. Няма по-хубаво от искрена обич, топлина, спокойствие.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 4e5f839ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Абе, какви са тези "токсични" връзки. Кажете "трудни", "сложни" и така нататък, че да ви разбере човек. Нещо или е "яко" или "токсично". Няма нюанси, няма яснота. Пълна каша.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: f33a32ff68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да си тръгна от такава връзка беше най - хубавото нещо в живота ми. И аз мислех, че съм много влюбена и аз давах шансове и накрая разбрах, че съм загубила 4 години от живота си за един боклук. Много бързо обърнах страницата, той се молеше, пишеше, звънеше, търсеше всякакви контакти, но на мен ми беше писнало. Когато се засякохме след години го подминах като пътен знак и до ден днешен съм сигурна, че той много добре помни как се е държал и защо сложих този край.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: b1febdb58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   6 е абсолютно права, имах нещастието да бъда с такъв психопат с болно его. Откачането не е лесно, защото такива хитреци не искат да си изпуснат опциите да точат енергия и внимание и са специалисти да се опитват с най-различни емоционални кукички да те задържат. Междувременно проучват и свалят други жени, за да имат алтернативи.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: ac4f8b6d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мъжете преценят при коя жена подобно нещо може да се случи. Обикновено това са жени с травми от детството, разпаднало се семейство. Жени с робско мислене. Жени, хвърлящи се изцяло във връзките си. Верните, скромни и склонни да угаждат на мъжа до тях. Подвластни на емоции. За тях света започва и свършва с мъжа.
Не се дръж като жена, това само вреди. Той те е преценил като слаба, зависима и с робско мислене. Такава ли искаш да си цял живот-жертва и изтривалка? Ще се откопчиш от тоя, ще се появи подобен, ако не промениш нещо.
Дръж се малко като мъж от време на време. Дръж се като заета с по-важни неща. Не го търси, не звъни. Ако се скарате, не му реви, не го моли да се сдобрявате. Нищо не прави. Вътрешно ще ти е гадно, но не го показвай с действия. Нека той да се напъва да се сдобрявате. Не ти. Не се дръж като влюбена, в кърпа вързана жена. Все едно ти е все тая какво ще стане. Все едно вече си го прежалила. Като не търчиш, не се молиш, нарцисистите полудяват, защото не са толкова велики, за колкото се мислят. Не си вече жертвата за тях, а човек с мнение. Или ще прави мизерни опити да се връща, или ще намери по-безволева жертва.
Ако прави опити-бъди безкомпромисна. Хич не вярвай на нито една дума. Така го правиш безсилен и слаб. Или ако дадеш шанс, постави си срок, в който да решиш дали да продължавате или не. Изземи силата. Бъди малко мъж.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: ad619920d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Позната история до болка.. и всеки един коментар отдолу! Година и половина и аз не мога да се откъсна от един такъв с самочувствие до небето. Историята е заплетена. Не съм си и представяла че за чужд човек ще ме боли толкова. Направо ме е омагьосал. Блокирала съм го и отблокирала безброй пъти нищо не помага. Знае че ще ми домъчнее и пак ще го отблокирам. Сега съм се заканила да е завинаги... но в момента ми е много тежко. Използваше чувствата ми да си прави каквото иска. Всичко му прощавах, слабост ми е. Наранявал ме много пъти плакала съм с дни. Надявам се обаче един ден да се излекувам напълно. За сега съм оставила всичко така. Знам ще му липсва вниманието с което го заливах. Това е. Исках и аз да споделя страданието си. И като се замисля хората какви проблеми имат аз съм седнала да рева за мъж който не заслужава изобщо!!!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 0fc479abcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторке, жени като теб са мазохистки!

Първо в такъв тип връзка не трябва да се влиза!

Толкова ли не се научихте вече да мислите и да анализирате човека - преди да започнете връзка с него?

И да разпознавате отдалеч неподходящите хора и изобщо да не започвате отношения с такива хора? - колкото и да ви привличат външно!

---------------

А излизазането от подобни отношения естествено, че е много по-трудно от влизането!

Но е постижимо и не е невъзможно!

Състои се от три прости стъпки:

1. Вземане на твърдо решение за скъсване
2. Осъществяване на решението на практика
3. Твърдо отстояване на взетото решение, пълен блокаж и никакво общуване повече!

Също и прогонване на всяка мисъл за този човек - веднага щом се появи! И веднага започвате да мислите за други неща!

И след като това се спази известно време - нещата постепенно ще се успокоят и страстите ще утихнат!

След време дори ще се чудите как сте могли да бъдете толкова тъпи и прости, че да се увлечете така по такъв недостоен човек!

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 850aac8ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Охохо :) Преди три години спрях комуникация с такъв. Какво ли не се опита да направи след като го блокирах навсякъде. Злословене, драми, даже се сприятели с всичките ми хейтъри и започна публично да парадира с приятелството им, за да ме дразни. Изчука се и с половината леки жени, които ми завиждат от години и ми имат зъб. Само и само да му обърна внимание и да се почувствам зле. Е, не се почувствах зле, но се посмях добре. Явно много сбърка в преценката си за мен това момче.
Та това и ще те посъветвам. Просто блокираш навсякъде, развиваш адекватна представа за нещата и самооценка, и си намираш подходящ партньор, за който ще си наистина специална и ще те обича.
Без нас, мъже като този от темата ти, са нищо. Те нито могат да обичат истински, нито знаят какво искат от живота си. Объркани жалкари, които търсят за кого да се хванат, за да паразитират.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 91d8d6e65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм номер 6
И аз 4 години загубих с един... голяма любов, обещания, все още ме мотае, но скоро ще приключа, само да си изясня последната случка с тоя човек... това е проблемът ми, че държа да знам истината. Понякога се питам дали всички лъжат... Знаем, че сме наранени от тези мъже и въпреки това ги търсим.. Защо? Любов ли е, желание за правда ли е, чакаме да получим истината в очите, затова ли стоим? Аз със сигурност не стоя заради милите думи, те никога не са ме топлели, гледам делата, но защо продължаваме да даваме шансове на мъже, които

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 07f7064215
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравей! Имах такава токсична връзка близо 6 години! Търпях унижения, обиди, игри на топло и студено, като по някое време вкарва в играта и друга жена - изневяра, за да му е по-интересно. Търпях много, прощавах в името на любовта... Чаках да се поправи... Но при такъв изверг, няма промяна... Както казват и в другите публикации, това са хора без грам съвест и фалшива, манипулативна "любов". Аз някъде до 4 - та година му дадох душата и сърцето си.. Беше ме обезличил, постоянно си търсех "наркотика". Постепенно започнах да чета статии за подобно поведение и така стигнах до нарцистите и социопатите. Започнах да го отбягвам, не можах да прекратя от раз и така 2 години, докато се осъзная напълно. Коства много усилия, но го направи!!! Бягай от този, докато не си се обезличила!

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 8e99ffb5a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До 12

И оня след седмица, като ти напише (чрез ChatGPT) любовно "авторско" стихотворение, отразяващо "безграничната" му обич към теб, то без да се осетиш - ще лежиш по гръб, а краката ти ще описват латинската буква V

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 8e99ffb5a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   На глупав въпрос: "Как се излиза от токсична връзка? "

Глупав отговор: "С токсично вещество (отрова)".

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: b1febdb58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Към 16 И аз съм потърпевша от такъв психопат. Не мога да си простя, че преди години, след като го оставих, не прекъснах изцяло контакт. Бях по-неопитна и млада и не съм асимилирала правилно ситуацията явно, а и продължих живота си в друга посока. Такива са способни да напомнят за себе си с години, без да изпитват реално чувства, разбрах го по тежкия начин, след 6 години пауза, когато се подведох от лъжите му да дам втори шанс. Кой нормален човек, ако няма някакви чувства, ще се занимава да търси някой с години, ще честити празници и т. н.? Е грешката ми беше, че не съм подозирала, че има чак такива откаченяци, които да го правят. Развоят и при втория опит, беше като огледален на първия, даже по-отвратителен. Чак тогава усетих, че с тоя човек нещо не е наред и интуитивно започнах да чета литература за хора с личностни разстройства и направо бях като вцепенена, все едно за него пишеха. Изведнъж всичко се разбули, бях в шок, но това ми помогна да видя действителността и да прекъсна изцяло контакт. Имала съм да уча много сериозен урок за самата себе си и за преценката ми за хората.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 34dc93b64b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Като изриташ токсичния човек от живота си. Трудно е, но много от коментиралите са го обяснили. Ще добавя и, че трябва да се
вгледаш в себе си, защото ти си допуснала този човек. Такива хора усещат, че ти си слаба или лесна за манипулация и те използват. Допуснеш ли ги един път по-близо до себе си, малко по малко опипват почвата и после все по-нахално те изцеждат докато им станеш подвластна. Те се интересуват само от собствените си чувства, ти си само един инструмент, който служи за удовотволяване на техните потребности. Затова като ги игнорираш те търсят и стават много мили. Но трябва да си държиш на думата, като си казала край, значи край!

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: c765bc3abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Самодисциплина му е цаката.
И си изработи защити.
Като ми прилипсва и се усещам, че ще подам, веднага се хващам за работа. Каквато и да е. Прозорци мий, излез във входа измети, готви, рисувай… каквото и да е.
И другото, което много ми помогна. Ох, много ми липсва. И веднага си слагам сама контра… и кое ти липсва? Да те третира като боклук? ! Да ревеш? Да полудяваш? Да чакаш да ти отговори, да молиш за внимание, да си парцал?

И трета практика - оценяваш себе си и си вдигаш стойността. Повече пари, по-хубава работа, нов външен вид, курсове, спорт, благотворителност… каквото ти хрумне. Един ден си казваш: Аз съм стойностен човек. И после вече няма как да позволиш на някой да те обезценява. При първия сигнал - ще си обърнала гръб.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 25799005aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Благодаря много за темата. От години чета този сайт, но мисля, че тази тема най-много ми е помогнала. Благодарение на нея осъзнавам, че си имам работа с жена социопат. Това дава отговори на всичките ми въпроси, за които нямах обяснение.

М 24

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: f16f2a67ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От авторката. Прекратих взаимоотношения с този човек. Блокирах го във всички социални мрежи и номера и където е възможно изобщо. Започнах отношения с нов човек след което последваха обаждания да заплашва човека с който се виждам и да се твърди че съм била негова собственост. Намери ме на работното ми място като дойде със заплахи как щял да ни пробие и двамата ако сме се виждали и прочие. Интересното беше че ми обясняваше как не му пукало за мен и неискал нищо общо с мен след което ми каза и какво сега не ме обичаш вече защото си излязла с някой с друг и когато му казах че на мен вече не ми мука за него ми вкара една главичка стисна ме супер силно за челюстта и ми каза че до довечера трябвало да съм го отблокирала навсякъде и да сме се видели иначе всеки ден щял да идва да ми вдига скандали. Наложи ми се да си извадя ограничителна заповед срещу него. Абсолютно съм объркана как някой ти твърди че не иска да те вижда пък не те оставя да си тръгнеш.

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 358ffc7fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Към авторката И за мен беше абсолютно непонятно как този психо, с който бях, по същия начин- хем не те обича и се държи отвратително, хем не пуска. Нормален човек когато не изпитва нищо хубаво към другия, ще се дезинтересира. Но именно това ни е заблуждавало да се връщаме, понеже мислим не с техния объркан мозък и сме възприемали техните опити за връщане като проява на чувства. А то няма нищо общо, нито с любов, нито с уважение. Връщат се заради болното си его и това, че са със сбъркана психика- това ги храни, да има драма, напрежение, иди ми дойди ми и да си мислят, че си им под контрола. Всъщност иронията е, че става въпрос за много емоционално нестабилни индивиди, с комплекси, които избиват с игрички. Добре че си го разкарала.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker