Емоционална зависимост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124105)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14648)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Емоционална зависимост
преди: 10 месеца, 9 дни, прочетена 729 пъти
Здравейте. Ще се опитам да не изпадам в подробности, сигурно има и други такива истории, но ми е интересно да чуя мнението на напълно странични хора. Жена съм, от година и няколко месеца съм във връзка. Човекът, с който съм инициира въпросната връзка и то след може би 1-2 седмици от както се запознахме. Аз бързо развих чувства към него. Той ме обсипваше с комплименти, обясняваше ми се в любов. На мен само това ми трябваше и в един момент не можех да си представя да не сме заедно, открих, че имам огромен страх от изоставяне. За да не изпадам в подробности, хващала съм го да си пише с други момичета, но някакви общи неща и се оправда, че му били "приятелки". Намирала съм у тях кутия от цигари, с любовни бележки и целувки от червило от друга жена, била стара. Аз съм убедена, че лъже, но всеки път му прощавах, явно защото съм пълна глупачка, друго обяснение нямам. Дори не живеем в един град от над половин година вече. С дни не ми звъни, а си разменияме няколко съобщения и това е. Замъкна ме да ме запознава с цялото му семейство до друга държава, познавам голяма част от приятелите му. Обяснява ми как ще се ожени за мен, как правил всичките си планове за бъдещето с мен. Аз знам, че ме манипулира, не мога да си обясня защо, като сме се карали даже той самия ми е казвал, че ако не ме обичал каква полза имал да сме заедно, можел да си намери приятелка в града, в който е. И това сигурно е "прах в очите", не знам по каква причина обаче. Усещам как само се тормозя от тази връзка и психически изобщо не се чувствам добре в тези отношения, но до такава степен съм емоционално закачена, че не знам какво да правя. Осъзнавам, че е добре за мен да се разделим, но тази проклета емоционална зависимост ми пречи страшно много. Ако сте били в такава ситуация как се справихте? Има ли начин изобщо? Обмисляла съм да отида на психиатър, но не знам дали ще ми помогне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 6eb5a1c96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Е добре де толкова ли е трудно човек да се сети, че щом един мъж е толкова умел в комплиментите и обясненията в любов най-вероятно често ги тренира и много жени му връзват!!!

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: 41330480c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Хората се държат с теб, както им позволяваш.
Преодолява се като не го търсиш. Никакви допирни точки. Напиши си на един лист всичко лошо в него.

 
  ...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: c412b6a9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Дебела ли си?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: 21f9de94c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз не допускам такива неща, защото неподходящи за мен жени - съм ги отрязвал на момента, и изобщо не съм градил отношения с тях!

Затова ще ти кажа следното:

Абе жена, ти мазохистка ли си?

В твоя случай - просто вземаш твърдо решение за раздяла и приключваш тези отношения на момента! Това е решението!

Ако след това продължават да идват и да те тормозят помисли за него - моментално ги прогонваш и започваш да мислиш за друго!

Ако си вярващ човек - помолвай се на Бога да ти помогне, и Той няма да те изостави!

И така постепенно ще излезеш от тази зависимост. След време дори ще се чудиш как си могла да бъдеш толкова заблудена, че да търпиш такова нещо!

 
  ...
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: a9d143fe84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Била съм с мъж, който има нарцистични черти и е патологичен лъжец. Разбира се в началото и ясновидка да бях, нямаше как да усетя манипулацията, тъй като такива хора мислят и функционират на съвсем друга честота, с две думи са специалисти да влизат в отношения, за да черпят от другите, защото те самите са празни и прикриват това много умело с най-различни техники. Любовното бомбардиране е една от любимите им. После започва една игра на топло и студено, което лека полека те прави зависим, да се надяваш да се прояви отново доброто му отношение. Когато след доста психични терзания, си отворих очите, че не става въпрос за никаква любов, а за токсичност, събрах сили и приключих изцяло контакт. Беше трудно, защото такива хора са като хиени и много добре надушват кога искаш да избягаш и вкарват целия арсенал от емоционални кукички и шантажи, за да те върнат. В този период, в който започнах да се усещам, ми беше изключително трудно да не поддам на атаките, четях и доста литература по въпроса, която много ми помогна да си отворя очите, че съм подложена на една обикновена измама. Трябваше да погледна истината в очите и да приема, че той няма да стане друг, само аз ще продължа да страдам, ако остана в този омагьосан кръг. Вече близо две години съм прекъснала контакт, значително по-добре се чувствам от ада на първите месеци, все още като се присетя имам неприятни усещания, но няма друг начин освен рязане до кокал с такива енергийни вампири.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: 5671f2688a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Този да не турчин случайно?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: 153bfea79a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравейте, авторката съм. До 3 - не съм дебела, но ме разсмя, благодаря. 4, прав си, наистина е мазохизъм. 5 - почти сигурна съм, че и той е нарцисист, прилага същите манипулации, които си описала. 6, интересно ми е как позна, че е турчин, хаха. Имам познат турчин, който сам ме предупреждаваше какви са турците и как изневеряват, явно е трябвало да го послушам. Благодаря за съветите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker