Хипохондрията ме съсипва, нямам сили - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121592)
 Любов и изневяра (29820)
 Секс и интимност (14412)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18630)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Хипохондрията ме съсипва, нямам сили
преди: 4 месеца, 22 дни, прочетена 769 пъти
Здравейте! На 23 години съм. Предисторията е много дълга, но всичко започна с паник атаки, които с ужас споменавам защото адът беше слязъл на земята, след прием на лекарства "се оправих" от тях, но те се превърнаха в друго зло, а именно хипохондрия, която ме убива всеки ден. Изпитвам неистов ужас и стрес от най-малкото неразположение. Събуждам се с мисълта дали ще ми стане зле, как ще ми мине деня и т. н. понякога от самите мисли, започва да ми се вие свят и да се потя обилно. Не съм спокойна да изляза да се разходя защото може да ми стане нещо, само за болести и симптоми мисля. Страх ме е от живота, страх ме е от бъдещето защото знам, че няма винаги да съм здрава и все се почувствам зле. Отслабнах много, кръвното ми пада, вие ми се свят и постоянно ми се спи. Нямам желание за нищо. Работя доста, за да не мисля за болести. Аз съм хората, които не се спират, но на дъното на съзнанието ми винаги е някоя болест или състояние. От лекарствата съм добре докато ги пия после всичко се завръща с пълна сила. Моля Ви, помогнете ми, всеки съвет ще ми е от полза, не е нормално да живея в този ад, който е само в главата ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 21 дни
hash: b132a06cb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Опитай се да промениш гледната си точка. Мисли за болестите като нещо, което дори да е неизбежно понякога, не е нещо, което трябва да ни плаши. А се опитай да гледаш към бъдещето като към нови възможности за по добър живот и щастие. Ако искаш дори опитай всеки ден на едно листче да изреждаш всички хубави неща, които са ти се случили днес за да започнеш да мислиш по-позитивно. Също съм чувала, че воденето на личен дневник-за мисли чувства и неща от деня, помага за подреждането на мислите и намалява стреса.

 
  ...
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 86659f79b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не спирай лекарствата. Просто е.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 539a1ea7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Паник атаките винаги имат физическа причина. Изследвай всички хормони: полови, кортизол ритъм, пролактин, щитовидни. Аз получих дисавтономия или както го наричат тук вегетативна дистония след много тежко вирусно боледуване. Стигнах до припадъци, пулс 230 рязко, постоянно ми се вие свят, спя лошо. От лекарства за нерви ми става още по-лошо, причернява ми от ниско кръвно, нямам никакви сили. Много често тези симптоми са и от начална инсулинова резистентност или недостатъчно калории. Аз лично постоянно си пиша цял ден с хора, гледам неща, работя и като общувам постоянно с някой не се замислям и не ми става лошо. Също като увеличих протеините и калориите за сметка на въглехидратите, пия много вода, ям сол за кръвното, електролити, фрешове.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 45cd3f2f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Помисли малко. Ако умреш, какво ще стане? Нищо особено. Е, щом е така, какво те вълнува болна ли си или не. Не казвам да се самоубиваш, а само да се позамислиш, че не си центъра на света. Намери си някаква по-интересна тема за размисъл - обикновено безделието води до такова зацикляне и глупости.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 4a09d00a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Започни да спортуваш, да мислиш позитивно, да се разхождаш сред природата.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: c1d7530d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Изходът е само един: да повярваш в Бога от цялата си душа и сърце, и да се въцърковиш в Православната църква!

След това вече няма да се страхуваш от нищо в земния живот!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: afd72b5a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Направи консултация с психолог, това, че си се отървала от паник атаките не означава, че нямаш тревожно разстройство.

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: e2112bb370
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Занимание през деня и спорт. Никакви психолози и шарлатани. Доктора е в нас самите.

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: be35f0a6c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Направи консултация с психолог. Ако имаш притеснения на живо, има и такива, дето работят онлайн.
Лятото си записвах часове за една психоложка, сега записах за друга. Може чат, разговор и видеоразговор, както ти е по-удобно. Разбира се, най-добре е на живо, но аз например имам притеснения да говоря за проблемите си и лесно се разстройвам.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 9f64fcaf59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Момиче, много си млада за да си пропилаваш така живота!
И аз имах един такъв период, който започна през така наречената пандемия! Тъй като преди години имах пристъпи на задух и при цялата тази целенасочена психоза по всички медии реших, че ако се заразя, ще умра от задушаване! Два пъти изкарах така наречения вирус и нещо не ми стана, но паник атаките бяха ежедневни. То не беше мерене на температура, всеки ден бях при личния лекар и обикалях по какви ли не лекари - пулмолог, кардиолог и т. н.
Постоянно имах чувството, че не ми стига въздуха, но всеки лекар ми казваше, че ми няма нищо - здрави бели дробове, здраво сърце, добри кръвни иследвания. Накрая започнах да тествам кога и как ми се получава проблема и забелязах, че въздухът започва да не ми стига, когато се нахраня по-обилно!
Сам си поставих диагнозата - събирам въздух в диафрагмата и от там започват проблемите ми., докато въздухът не излезне! Отидох на гастроентеролог, който ми направи изследване и потвърди, че имам многа малка хеатална херния, която не подлежи на операция, но води
до описаните симптоми, които ми направиха живота черен в продължение на 2-3години. От две години през ден редувам вит. Д3, К2, вит. В комплекс, вит. С и преди лягане магнезий цитрат цинк. Като започнах с магнезия, напрежението и напрегнато ми ежедневие изчезнаха.
Сега спазвам лека диета, храня се доста здравословно и тренирам здраво - 5/6 пъти в седмицата, но с тежести, а не кардио. Паник атаките, болестите и най-важното - страхът го/ги няма!
Не ми пука от нищо, спя като къпан и не съм се разболявал от доста време. Станах най-спокойният човек, който някога съм бил :)
М49

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 17 дни
hash: 24baf925fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм мъж и съм в подобно положение защото пия лекарства и от тях получих страничен ефект паник атака от нищото уж с здрава психика знаещ много за страничните ефекти и това може да се случи едно нанмилион, но изведнъж всичко се преобърна и още ме държи и изпитвам все още страх и знам, че ще мине няма къде да ходи въпроса е да вярваш в това, че ще се оправиш да вярваш в бога той дава силата да знаеш, че всичко е неговите ръце а той на никогонне мисли лошото и да потърсиш ама найстина добър психолог за един два сеанса и си чук вън от тоя филм, а и не на последно тренирай до толкова че да се мориш и просто съм сигурен, че няма да има в бъдеще този проблем

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 2d334ab751
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   10,
Смени магнезиевия цитрат с бисглицинат или търси хелатна форма.
С цифрата ще разкажеш играта на стомаха. Той се приема при запек и не всеки ден.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 8326e10669
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 12
Вече близо 2 години го пия и нямам никакви проблеми, но пия доста по-малка доза от необходимото. Този е в пакет и е като ситен пясък, като в сайта на myprotein е на много изгодна цена!
Ще погледна и цитираните от теб форми на магнезий!

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: af44aad9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До автора. Минах по този път и се оправих само и единствено с антидепресанти, които никога не са ми пречили и не увреждат по никакъв начин здравето! Сега всичко е минало и живота е толкова хубав и спокоен! Ако някой ми беше казал за това, щях да си спестя 7 изгубени години от живота си. Ако си от София знам кой лекар ще те спаси от това.

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 430f41f125
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Пробвай когнитивно поведенческа психотерапия. Гаранция ще ти помогне. Но ти трябва добър психотерапевт. Не е евтино, всеки лев си струва.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: ab5bd89640
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Бил съм в този цикъл, точно на тези години. Спор няма, че е много тежко и си мислиш, че само ти имаш такова нещо и никой не може да ти помогне. Реално са ти дали ключовите неща и в коментарите, уверен съм, че и лекари са ти ги казали.
Съветвам те 3 прости неща, които ще усетиш, че изобщо не са прости, като започнеш да ги практикуваш:
1. За да се избавиш от паник атаките и да се нормализират нещата в мозъка ти (нивата на серотонин, допамин окситоцин и ендорфин) - Това се постига с добър СЪН рутинно ежедневние (пример, будене и заспиване в едни и същи часове, хранене, спорт, работа и други) - с изброените си нормализираш хормоните и тялото отпочива.
2. Задължително СПОРТ по възможност 3 пъти в седмица - хубаво е да е нещо, което те натоварва (например вдигане на тежести) - или лостове навън, но там трябва да е топло времето. От натоварването произвеждаш много ендорфин.
3. Психолог психотерапевт - най-добрата комбинация при подобни състояния, ако премахнеш едното - забавяш процеса. А за процеса - ще ти е нужна около година, не става с месец два :)

Ако не ти се чете всичко горе - добър сън, добра храна, спорт, психолог психотерапевт, рутинно ежедневие.

Успехи!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker