Мъжът трябва да бъде компетентен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжът трябва да бъде компетентен
преди: 2 месеца, 28 дни, прочетена 1924 пъти
Мъжете задължително трябва да могат да готвят и чистят, да се грижат за себе си!
Само защото майките им са били робини и са правили всичко, така обществото е възпитало мързеливи и неспособни мъже. Те за това отчаяно се държат за старите норми, защото сами не могат да оцеляват правилно и са безполезни, трябва някой да ги дундурка. Никога не са изисквали от тях да се грижат за обкръжението или собствения си дом.

Те са некомпетентни и от там идва целият им гняв и негативизъм. Изведнъж обществото ги кара да станат от дивана. Няма никога да приемат това докато са с това мислене.

Ако живееш сам, трябва да можеш да ядеш ЗДРАВОЛОВНА храна и къщата ти да е в порядък, а не да ядеш само помии и купешки работи, докато около теб тъне хаос и мръсотия.

Освен ако не си богаташ и нямаш излишни пари все за ресторанти, сам трябва да можеш да оцеляваш без да петниш репутацията си. Домът ти говори за самия теб и трябва да пораснеш. Мъж, който е готвач и поддържа ред около себе си говори добре за самия него. Че е поддържан и има самоуважение.

Забелязах, че мъжете, които могат да готвят и поддържат ред, хич нямат проблем да помагат тук и там на семействата си и от тях стават свестни хора. Бъдете като тях! Това носи точки на вашата личност. Покачва цената още повече.

Всеки се храни, храната е нужна всеки ден и цял живот на всяко човешко същество, за разлика от другите неща, които са нужни само от време на време. За това всеки е длъжен да може сам да се храни правилно и чисто.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 6df9b1c8e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Да ама колко от тях могат да готвят? Масово търсят връзки, за да има кой да им слугува. Затова толкова хейтят независимите жени, които изкарват повече от тях. Независима жена никога няма да прибере в дома си някой бунак и да му стане слугиня. Колкото по-дълго е сама една жена се научава да не прави компромиси с мъжете и предпочита да е сама. Колкото по-дълго е сам един мъж е толкова по-отчаян, защото вижда че сам е за. никъде. И панически хуква след всяка, която му се усмихне.
ж, 28

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 1184beb81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Добрем...
Някакви други изисквания имаш ли, или само това е?
За жените нещо да кажеш? Те трябва ли да могат нещо или всичко е по желание?

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: f0ee454197
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Ей, затова се отказах от жените. Безмислени претенции. Моят мъж не ме кара нито да готвя, нито да чистя.

Един от многото.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 2bdf0a6b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Много хубаво си го написала, Авторке! Браво!

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 1722eb08d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Чудесно заглавие и отвретителен завършек!
И Най-важното:
Готвене и ядене. Само някакви първични нужди, придружени с дивашки битовизъм и то написани от жена.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: a3b36061c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   И двамата трябва да могат да готвят и поддържат себе си и мястото, в което живеят. Какво по- хубаво от това двама души да си помагат и да си дават почивка?

Нека бъде любов.

А

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 0591956c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Мога да готвя. Живея сам и ми се мога да се грижа за себе си. Не смятам, че това са основните критерии по който трябва да се съди за хората. Важното е какъв е човек отвътре, защото всеки може да се научи да готви и да пере.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: ce17e71871
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

11.   Слушай сега, мъжете не искаме жени домакини защото не можем да готвим, а за да не се товарим с още куп задължения. Млад мъж съм, не съм бил глава на семейството, но искам един ден аз да нося парите и хляба на масата, а жена ми да се грижи за къщата и децата. Така има баланс във финансите и уюта. Аз работя и давам всичко на семейството ми да се чувства сигурно и комфортно, а жената се грижи да е чисто и подредено в дома. Мога да кажа, че семействата като са били такива, само мъжкари и дами са излизали от тея семейства. От сегашните семейства, дето на жената думата тежи, гледаме какви същества излизат.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: a3b36061c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Те не ме разбират тук, че не става въпрос за връзки.

Тук става въпрос, че мъжът живее в мизерия. Яде боклуци, личното му пространство е мръсно.

Няма да може да се храни правилно и ще се разболее. Некомпетентен е, безполезен за самия себе си..

Много от необвързаните мъже, които тренират, се учат как да си правят здравословни храни, трудят се за здравето си. Чистят си.

За това са обсебени другите мъже с това някой друг да прави тези неща, те просто няма да оцелеят, просто никога не са били научени. Научете се да оцелявате правилно и сами, защото парите няма да ви купят компетентност.

Научете здравословни рецепти и поддържайте добре вида си сами.

А

Мъжете масово ядат нездравословно, живеят мръсно.

Оцеляването е лична отговорност.

А

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: db6ea43632
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Тази която го е писала е пълна глупачка. Аз предпочитам моят мъж да мисли за други неща вместо да мисли какво да си сготви за вечеря. Разбира се не е приятно да ходиш да чистиш след мъжа си, но ако мъж живее сам, не виждам ти какво право имаш да му се месиш колко да му е подредено.
Защо някой трябва да се храни или да подрежда домът си според твоите критерии?
Парите нямало да купят, всъщност точно парите купуват труда на домашна помощница която да чисти и готви. Нека той изкарва поне 10-15 хил лева пък това че ще даде 500лв на една жена да идва на всеки два дни по 3 часа да почисти и да сготви не би му било проблем.
Тази която иска мъж, който да чисти и готви, тя му ограничава мисленето така че той никога да не достигне доход за да може да си плаща на домашна помощница. Ако и съпругата му се стегне и тя да изкарва хубави пари, ще имат наета целодневно ежедневно жена, която да помага в домакинстването. В крайна сметка ако двамата имат над 20 000 лева доход, няма да им е проблем да плащат 2000 лева заплата една бедна жена да идва по 8 часа на ден да подържа домакинство и да гледа децата.
Но човек като автора със слугинско мислене не може да осъзнае тези факти. Светлана жената на Гущеров надали има изисквания, мъжът й да можел да си готви и да шъта.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 9f06e6fb67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Абе, масово не търсят връзки за да им слугуват...

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 6cbd9dc624
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Девойко Мари, първо се научи да се изказваш и после претенции коте. , , Компетентен, , значи да има познания в някакви области, а, , Способен, , да се справя с нещата. Нека ти разесня нещо. Много от мъжете могат да готвят, включително и аз. Даже бих казал, мъжете готвят много по-добре от жените. Да не забравяме, че най-добрите готвачи в света са мъже, не жени. Но никой себеуважаващ се мъж, който има жена до себе си, не би запретнал ръкави да върти черпака и да домакинства. Осветен, ако не е някой путьо. Истинските мъже имат много по-големи отговорности в едно семейство от това да пуска прахосмукачка и да прави мусака.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 68031c5812
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Виждате ли, в каква заблуда живеете и насаждате мнение за мъжете:
1. Мъжете са неспособни;
2. Живеят в мизерия;
3. Хранят се нездравословно;
4. Ако не е жената, край не могат да оцелеят.
Вероятно ти си някоя с академична степен, може би професор или най малкото психолог? Или поредната простакеса с празно самочувствие и роля на феминистка?

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: e8a05d5b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   УУУУУУУУУУУУУУ ама аз като готвя, чистя банята, прахосмуча, че на ръце ме носят, направо са ме позлатили, файда никаква...

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: a3b36061c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   При интелигентните мускулести мъже няма изречението "някой друг", там всичко е желязна дисциплина.

В поста става въпрос, че мъжът сам е неспособен да оцелява и се разболява заради ужасните си навици. Некомпетентен е за самия си живот и е за негово добро да бъде полезен на себе си и околните.

А

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: a94de13f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Който е по-свободен през деня (не като цяло, а през съответния ден), той оправя къщата. Това вече е в зависимост кой работи по-дълго

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 263a3338ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Абсолютно съгласна съм.

Моят мъж върши всичко с мен наравно. Тази къща не е само моя или само негова. Тя е наша. Децата не са само мои, те са общи! Моят мъж не е първи готвач, но може да сготви, ако ме няма или не ми е добре. Може да свърши и друга домакинска работа.

Никога няма да забравя как баща ми овика майка ми, че не е сготвила един път. Майка ми беше с температура и ѝ беше зле цял ден. Спомням си и как се развиках на баща ми и му казах, че е бездушно говедо. До ден днешен не съжалявам за думите си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 2add1d5f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Темата е подадена от някоя госпожа отчаяна от съпругът си. Та тя все едно се оплаква от мен. Аз съм мързелив в къщи, нещо като паразит, а съпругата ми знае, че много неща мога да върша, но ме мързи и това я води до отчаяние. Като казвам, че ме мързи разбирайте, че съм много мързелив. Като по -млад вземах си кимонцето и отивах в една заличка да се потъркалям на татамито. Сега вече съм мно-о-о-го възрастен и не го правя, в къщи имаме няколко комплекта дъмпели и експандери. Иначе в къщи, направих си при големият ремонт сам структурното окабеляване, ама това е еднократно. Иначе само за нещо по-грубо и тежко ме търси. Кулинарните ми способности са повече от скромни. Правя два вида бисквитени торти, една с маслен крем, а другата с нишесте, / съпругата ми смята, че маслената е много "тежка"/, няколко вида омлети и няколко вида яйца на очи както "забулени", така и не. Добре шпиковам плешка, никога не използвам в шпиковането чесън, ненавиждам го. Пропуснах, всяка сутрин правя кафе, в краткият период докато вземам душ, а кафето става готово и И го нося в леглото. Чудя се на съпругата си как може с всичко да се занимава, а тя служебно е много заета. Все едно в нея има мини ядрен реактор в комбинация с ИИ. Технически директор е в иновативна фирма и ръководи над триста мъже. В къщи готви, пере /е пералнята/, действа с прахосмукачката, мие прозорци, мие гранитогреса, та се подхлъзна и си счупи ръката, бърше первази. Аз единствено след баня, с мопа подсушавам банята и с хавлиена кърпа лъскам както стените, мивка, тоалетна и хромовата арматура, както и ъглите, защото и те са с хромови лайсни. Тя върши над 90% от домашната работа, беленето на картофи и моркови понякога го върша и аз. Обичам вкусно и здравословно сготвеното ястие, по възможност с много месо. Като допълнителна екстра, всяка вечер вдига към два часа леки тежести. Много умна и добра математичка на инженерно ниво. Чуда се защо ли ме е търпяла цял живот, много ме обича, но има и недостатък -асексуална е.. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 2add1d5f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Една изключително умна жена е казала една истина, която всяка жена трябва да я научи като стихотворение. """ЦИТАТ:: "Понякога губим мъжете си не защото някой ни ги отнема.

Никой нищо не ви отнема!

Губите мъжете си с безразличие, с вечни критики, с непрекъснато недоволство, с излишни въпроси, с неразбиране, с ограничаване, с инат и най-вече защото си мислите, че щом един мъж търпи това, значи ви обича безрезервно.

Бъркате мълчанието на такъв мъж с примирение.

Мъжете, които започват да мълчат, мълчат, защото са решили да си отидат.

И следващата жена до този мъж няма нито да е по-красива, нито по-умна, нито ще готви по-добре.

Тя просто ще го разбира, уважава и ще цени достойнството му.

Един мъж е готов да направи всичко за жена, която веднъж е обичал – абсолютно всичко.

Всичко, освен да я обикне отново. “ (Беназир Бхуто)

Беназир Бхуто (1953 - 2007) е пакистански политик, министър-председател на Пакистан в периодите 1988–1990 и 1993-1996 г. Тя е първата жена, избрана да ръководи ислямска държава. """ Това не са мои думи и твърдения, а а една велика жена. Може да помислите върху тях. Въпрос на желание и разбиране. Феминизмът нанася огромни поражения на психиката, на някои по -лабилни жени. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: a3b36061c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Аз приятел си имам и също ми помага във всичко. В моя живот аз съм победила и никога не съм изморена до припадък.

В моя живот мързеливи мъже не съществуват.

За това мъжът се възползва всячески от жените, но е некомпетентен и безполезен. Да можеш да правиш нещо, но да не го правиш, е все едно като нищо да не става от теб, и да не си бил можеш никога.

Десантчик, говорила съм с теб в миналото и бях останала с доста добро впечатление. Не съм очаквала да използваш същите клишета като повечето п3д0фили тук. Жалко:/

А

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 3b1141d09c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Аз чистя редовно, пера. Не обичам да готвя, мога малко неща да готвя, повече поръчвам храна. Никога не съм карал бившата ми приятелка да готви или чисти. Поръчвали сме храна, ако на никого от нас не му се е готвело. Аз плащах за храната дори, тя не. Не е била никаква слугиня.

Въпреки това, бях остро нападнат, че съм бездушевен боклук, защото не желая да покривам изцяло нейните разходи по почивки и излизания.

Та толкова за бедните жени слугини.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: a3b36061c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   24, това си говори добре за теб, че си свестен човек и умееш да се грижиш за себе си дори и извън връзка.

Но недей да очакваш да те оценят евтини хора. Един диамант не може всеки да го оцени. Трябва време и търпение. Но хубавото си е хубаво без значение кой какво мисли.

Аз самата никога не очаквам повечето хора дори да разберат думите ми. Но това не променя хубавите неща, които правя.

А

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 2836eca60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Авторке, я ела в моята къща и ми ги кажи тия неща на живо в лицето, да видиш как ще ти набия шамарите и бързо бързо ще забравиш за всякакви претенции и ще започнеш ти на мен да ми готвиш и чистиш, че и хоро ще заиграеш. Как може такава женска наглост ма, да се правиш на мъж и да заповядваш на мъжа да върши твоята женска работа, ти къде се намираш? !! Домакинската работа е женско задължение, не мъжко! И не, че мъжът не може да го прави, може и то много по-добре от жената, но е унижение за него да върши работата на по-нискостойностния пол, който за нищо друго не става. Мъжът си има свои мъжки задължения, които не включват домакинската-женска работа. Ей заради тая женска наглост и простотия на жените да се мислят за равни с мъжете и да се слагат наравно с тях във всичко, мъжете ги правят "водоравни" все по-често, и никакви закони за домашно насилие не могат да ги спасят. Русия декриминализира закона за "домашното насилие" и от тогава жените там се кротнаха и не смеят повече да тормозят, изнудват и заплашват мъжете с просташки феминистки закони, защото знаят, че вече никой няма да ги защити при последваща тяхна гавра с мъжкото достойнство, затова и насилието над тях драстично намаля. Добре ще е и ние да последваме техния пример, но за целта първо феминизмът тук трябва да бъде ликвидиран с общи мъжки усилия (консолидация), като мъжете смажат с физическа сила всички жени по високите етажи на властта (съдийки, прокурорки, министър председателки и др. ) вкарващи невинщни мъже в затвора, заради измислени женски обвинения в изнасилване и сексуален тормоз!!!

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 5c296c011f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Добре де, за пореден път ми се набиват тези спорове за задълженията и "почивките". Трудно ли е като се заживява с мъж или жена, това да се изговори?

"Вземам толкова, имам такива и такива разходи, мога да поема.. ", "Работя до толкова, мога вкъщи да поема.. "

Е, сложно ли е?

Защо се тръгва с някакви очаквания и представи и се цупим, че другият не чете мисли?

А още във връзка без съжителство да чака жената да се поемат изцяло излизания и почивки е наглост (към номер 24). Жена съм, за протокола. Ако бях мъж, това ще мине веднъж и при нагъл отговор - шута. Вече е съвсем друга ситуация с партньорка, съпруга, майка на детето, която има за няколко години по-важна задача от печелене на пари и ти, като мъж, трябва да се справиш предимно сам.

Колкото до задълженията - трябва си да са поравно, защото си тежат само на един човек. Не е едно и също да си сам, да сте давама и с деца. Каквато и да е техниката вкъщи. Но и това размахване на пръст, че мъжът не можел, не помага. Като го хвалите по-често, ще има стимул да върши и още. И с жените така. Иначе на инат ще хвърли всичко вие да го правите и тогава пак ще ревете, че е диванен орнамент.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: e06d5f49bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   На мен ми е писнало аз да правя всичко, обичам да готвя, в чистенето се оправям, но не обичам да чистя.
Моят мъж ме оставя в едната стая с децата, а той в другата играе на игри.
Като му кажа за чистене нещо, изкарва че чистел, само не знам кога.
Оставих го за два месеца той да плаща сметките и си го изтъква, все едно голямо нещо е направил. Храна купуваме и двамата.
Толкова за българския мъж.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: a3b36061c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   28, за какъв инат говорим? Той като не може да готви и чисти ще си стои гладен, това е. Без мен трябва да може да оцелее, това говоря, че като не може и остане сам ще яде буклуци и живее като клошар.

Нека сме наясно... Тези мръсни дрехи не са мои, тези мръсни чорапи не са мои, мръсните чинии не съм изцапала аз... Те СА НА МЪЖА. ТОЙ ги е изцапал.

Аз моите си мръсни дрехи и чинии си ги мия, при мен е чисто. Неговите неща са си негова работа, той не е дете.

Само сметките са общи- Там нямам против и аз да плащам, работеща жена съм. Няма никога да позволя да се изморявам до припадък заради чуждите помии.

Приятелят ми може да си готви, собствените си каши ги почиства, парите си ги поделяме, всичко си е наред.
Вчера той купи яденето за киното, а аз купих билетите. Не че нещата при нас са перфектни, но мога да се похваля че съм желана и нещата в леглото са уникални. Искрата между нас е жива.

А

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: a3b36061c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Има и друг начин, аз като готвя за приятеля ми, няма проблем. Правя го, защото го обичам. Но той през това време чисти другите неща из къщата. Неговите вещи, неговите дрехи и така нататък.

Хем вълкът сит, хем магарето цяло.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 263a3338ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   27 е прекрасна извадка на ганьовщината. Овикването, говоренето на "ма", заплахите с физическа саморазправа.

В 21ви век сме, чичка. Женска и мъжка работа няма! Знам, че дъртите русофилчета сте свикнали жената да ви слугува, докато вие си пиете питието, дерибейската, ама сега е друго време.

Стига си се правил на велик, защото изглеждаш смешен в очите на хората.

Оня със сините очи.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 7311d1b601
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Аз съм мъж и си готвя сам. Ако разчитам на днешните псевдо жени да ме хранят, ще си умра от глад. Много са заети днешните жени, кое по-напред - маникюра ли, сериалчето ли, или кариерата като офис плъх в някаква отровна компания....

п. п. Да ме прощават 2% нормални жени, не се отнася за вас, уважаеми дами. За вас само чест и почитания, че сте се съхранили в тази феминизирана кочина!

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: a3b36061c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   33, мисогинистката кочина от насилие, лъжи и гняв не е по- добра. Тя взема животи. :)

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: e66f01217c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   34, съмнявам се и феминистичната да е по-добра - само разводи, изневери, скандали, стрес, нерви и напълно безвъзвратно съсипано детство на децата, и всичко това заради женски курвалък!

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 60fc755bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Дам, във всяка тема виждам, как дори обвързаните, семейните жени обвиняват партньорите си въпреки всичко. Тия наранените пък си личи от километри че са хипер агресивни, обиждащи и квалифициращи.
И някак тези жени очакват да бъдат щастливи, доволни от живота- вицовете големи. На такива жени каквото да им се падне и най-читавите, готини и богати мъже, пак ще направят от мухата слон. Някак такива мислят че могат да имат такова просташко поведение и че живота ще ги гали, да ама не. Всяка една пишеща по този начин показва, само и единствено лабилност, невъзможност да се справи и с най-малкото затруднение, да не говорим да уважават или да обичат някой.
То за това повечето от вас само се чудят на къде да тръгнат, да се разсейват от глупостите в главата си, колкото по-надалеч, толкова по добре, ама пак няма да избягате от себе си и пак тези до вас, загрижени и неразбиращи хорица, ще поемат отговорност за тъпотиите ви. Все някой виновен, все крив, а вие незаменими и неповторими. А отстрани погледнато, все едно един буй ви е правил, изтормозени и трагични.

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: a3b36061c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Ами не знам. В много готварски предавания винаги участват или печелят МЪЖЕ. Няма готварско предаване без тях. Те могат.

Аз не живея с приятеля ми и той се справя сам, чисти се, прави си храна.

Вие коментиращите просто сте мързеливи. Тоест некомпетентни.


А

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: ef84eb92c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Авторке, научи се да използваш думите по предназначение. "Некомпетентен" означава съвсем друго нещо. Просто, не може да си проста, а с претенции до небето. Имай си приятеля, който чисти, готви и прислужва и си живей щастливо животеца. Щом така ти харесва.

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 0dabcefdfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   А жената каква трябва да бъде? Ето аз съм "компетентен" и благодарение на това имам два провалени брака и две провалени съжителства след това. Мога да готвя почти всичко, а пиците, телешкото и спагетите ми са на ниво майстор - готвач. Също така чистя и пера. И какво? Отнаало връзката е супер, сексът е божествен и като прибавим и това, че вземам добра заплата, всичко е топ на топовете. Но като че ли вие жените сте програмирани на генетично ниво, в момента в който попаднете на някой като мен, да се отпуснете и да започнете да мрънкате. И след една две години няма и следа от "барбито" с което съм започнал да живея. Вместо това има някакво затлъстяващо същество, което е далеч от жената на мечтите ми и което само мрънка и иска. Топло ми е, студено ми е, мрачно ми е, много ми е светло, шумно ми е, тихо ми е, боли ме главата, боли ме кръста, боли ме корема от ляво, боли ме корема, от дясно, лошо ми е, нервно ми е, отпуснато ми е, не мога да си обуя токчета, защото ме болят краката, болят ме краката, защото съм с равни обувки, в работата се скапах, днес не съм на работа и ми е тъпо. Секс? .... ох сега ли? Някакво ми е... Спорт? Ти луд ли си? Аз да не съм като теб цял ден да не правя нищо, та да спортувам. Знаеш ли какъв тежък ден имах днес в офиса. От сутринта е гадно, защото се скапа машината за кафе, на всичко отгоре и кетъринга закъсня с цели 15 минути. Спортувай си сам. При последната ми връзка си търсехме жилище в София и.... трябва да е голям апартамент, да е малко уютно жилище, да се чисти лесно, да е на третия етаж, да е слънчев, да не напича много слънце, да е изолиран, да не е изолиран, защото стените хващат мухъл, да е на оживено място в центъра, да е на тихо място извън оживените булеварди, да има млади съседи, да няма млади съседи, защото вдигат много шум и ако може да струва 20 хиляди евра, въпреки че го плащах аз....
Накра полудявам, вдигам скандал и чувам: ама аз много те обичам, просто съм си такава. Такава означава безволева мързелива мърла, която се взема в ръце само когато си търси поредната жетрва, за да може да си дебелее и мрънка на спокойствие.
А аз авторке искам от една жена толкова малко - да изглежда добре, да правим постоянно любов и да е жизнена, за да се забавляваме, когато не правим любов и не се занимаваме заедно с домакинска работа.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: ea0cf354d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Аз не разбирам какво толкова има да се бистри по тази тема. Всеки един зрял човек трябва да умее да се грижи за себе си и за собствената си среда. Нещо като елементарния навик да си измиеш сутринта зъбите. В това число да умееш да си чистиш сам дома и да си готвиш вкусна и здравословна храна. Не защото си педант или чревоугодник, а защото начина по който прави тези елементарни дености показва що за човек си. И тренира качества които ще са ти полезни във всяка една друга сфера на живота. Източната философия обръща специално внимание на елементарните наглед дейности които човек извършва ежедневно. И как във всеки един дребен нагледен акт, човек може да намери хармония и да се стреми към перфекционизъм. Точно този мироглед е най полезното и важно нещо тук защото те учи на самодисциплина и ти позволява да не си просто едно листенце, което вятъра на промяната (както хората наричат периодичните модни тенденции и разбирания които се носят из обществото) а да си здраво стъпил на земата и да имаш някаква устойчивост.

Всичко останало е по скоро проява на инфантилност и посредственост. Често попадам в такива разговори - "уф, трябва да отслабна", "трябва да си намеря по добра работа където да ме уважават и ценят по добре", "половинката ми не ме уважава", "трябва да си изчистя стаята, че цяла седмица не съм чистила", "гладна съм а не ми се готви", "искам да ида еди къде си но нямам пари, време или пък звездите не са в подходяща конфигурация за пътуване сега".

Чувствам се малко неловко как да коментирам подобни теми защото все си мисля, че такива разговори би следвало да се водят с 6 годишни а честичко ми се налага да ги водя с хора на по 20 и 30 години. Понякога се питам - толкова ли са малоумни, неспособни да осъзнаят, че обсъждайки такива баналани теми, така унизяват себе си, преди всичко?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 2864aa5726
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   До 42. Описаното не прави жените виновни, за твоите провали. Също така явно съзнаваш, че търсиш едини и същи и хем си прав за развитието, хем не променяш нищо.
Там е схемата, че търсиш барбито. Тя барбито е всеизвестна, доста мъже я познават и са били близки с нея, макар да отрича. Само че ти си решил, че трябва да си я показваш и че ще си топ мъжкаря, че баш ти си я разхождаш и с теб ще е различно, няма да е като другите мъже в живота и, няма да е материалистка, а ще те обикне лудо и ще те гледа право в очите. Разбира се че си бил лудо влюбен и точно това е причината тя да бъде с теб, защото вижда че лесно ще постигне това, което би следвало сама да постига с работа, каквато е ясно че няма да може да свърши.
Отношението и към теб е било невербално. Вечните мрънканици не са описвали физическото и състояние, а емоционалното. Искала е да и осигуриш всичко, да и го поднесеш, но ако може без да я насилваш и отношенията да си останат като в началото, неангажиращи, да няма отговорност. Аз съм си такава е значело, че не те е обичала, че не би направила усилия заради теб, защото не я кефиш, но я кефи че си лудо влюбен, че и угаждаш и че няма нищо против това да продължи, стига да не прескачаш границите и на търпимост.

Фактически какво ти е давала тази жена? Заради визията си ти е придавала важност и си се чувствал пълноценен с усещането че си баси якия мачо. Пък то даже не си съзнавал, че някой там се смее с глас, че си поредния баламурник с голямо его, мислещ че е единствен по рода си, пък то тя е в подобни схеми от години и където е минала е оставила голяма кафява следа.
Следващата пак я търси по външен вид, да говори много убедително, но фактите да са си факти. Не ми казвай че не си видял от първия ден че е мързел, че любимите занимания са и да гледа сериали, да гледа тик-ток и да прелива от пусто в празно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 04810379d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   42, не знам дали си сериозен, обаче постът ти е много забавен.

Той бил майстор готвач, хващал си "барбита", пък те му затлъстявали за една-две години. Значи решението е много просто! Спри да ги храниш с пици, телешко и спагети и ще спрат да ти затлъстяват. Специализирай салати, вместо това. Като има само салати вкъщи, нали са мързеливи, щат не щат ще ядат салати и ще стоят слаби! Ама гледай да има протеин в салатите, за да имат енергия за секс и жизненост.

Айде, и след две години да кажеш как вървят нещата с новото барби.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 6cc016f494
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   44, не е точно така. Винаги съм си избирал умни жени, не кифли. Всички с които съм бил във връзка, са били умни, възпитани и са работили това за което са учили и то доста успешно и най-вече не са били жени с километраж, даже напротив. Явно проблемът е в мен, защото по някакъв незнаен начин им притъпвяам инстинкта за оцеляване. С мен не трябва да се грижат за нищо и да се борят за нищо и след време започват точно така да правят. "Барбита" им казвам защото изглеждат добре, не защото са тъпи кифли, приличащи на кукли. Неправилно ме определяш като някакъв комплексар. Не ми трябва някаква атрактивна жена, за да се докажа като "баси якия мачо". Аз съм улегнал, заможен и сериозен мъж и постоянно получавам покани за вечери, кафета и други ивенти от колежки и приятелки. Дори последната ми партньорка беше на-добрата приятелка на предпоследната с която живеех преди това. По-скоро е обратното. Хвана ли си "гадже" се чувствам все едно че съм маймуна. Постоянно искат да се появяват на публични места с мен и като че ли да парадират. Все си мисля, че типажът жена - разведена интелектуалка, която изглежда добре когато не е в дълбока връзка е много опасен. За този тип жени интелектът е водещ, а външният вид е колкото да привлекат някой като мен. И след това идва занемарването. Мрънкането не мога да си го обясня, но като че ли е от скука и презадоволеност. Има едно решение за моя проблем, но не мога. Ако започна да се държа като гъз, всичко се оправя много бързо и " барбитата" се стягат. Явно съм ценен за тях и не искат да ме изгубят. Проблемът е, че не мога и не ми е в стила да се държа гадно.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: a3b36061c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Мъжете всичките не харесват барбита, но парите им все при тях отиват.

Ако бяха мъдри щяха да видят, че постът ми е за тяхно добро, да са добри и силни хора, които живеят в чистота и ред, изхранват се, но те се разплакаха като бебета. За това мъжът трябва да е сам, за да се научи да оцелява и да се изхранва.

Дори да може някакви неща, щом не помага дори на себе си с тях, значи е безполезен мързел.

В 21 век парите не са достатъчни за нищо и всеки може да си ги изкара. Останалото е въпрос на умения.

Гледайте готварски предавания и успели мъже, които са почитани и обичани, за да разберете какво е класа.

ЩОМ само ревете като бебета, вместо да си оправите живота значи си имате вина и вие. Живейте си в мизерия, нея парите не могат да оправят. Плачете си, халал да ви е!

А

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: fd6439722c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   44 до 42, 46.

Не знам мен ли лъжеш или себе си, ама нещата са някъде в крайностите, което ме накара да напиша това.
Не знам по какви евенти и излизания искат да те водят, но със сигурност или имаме различни виждания за това що е то умна жена, или пък ти се виждаш като някакъв неземен герой, който обаче аз виждам като баламурбик касичка, а най-вероятно е да е и двете.
Аз също пиша от гледната точка на човек изкарващ доста, имащ доста, самостоятелен, макар и да не мога да претендирам с кой знае какви кулинарни умения, желан и ти казвам, че не обръщам внимание и не бих споменал коя къде какво ми е казала и къде ме е поканила.
Опита ми показва, че умна, интелигентна жена с професия и позиция, никога не би се вкарала в положение да чака аз да и го направя весело, аз да и направя кефа, а тя да мързелува, такива като цяло нямат много свободно време.
Тия които описваш са баш Барби с два грама мозък, чакащи някой да си ги гледа, пък като стане се окаже че и грам нямат желание към теб, а просто са си на хранилката.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: e8ba00275a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Авторке, а ти компетентна ли си, като толкова знаеш да раздаваш акъл на мъжете? ! Можеш ли да готвиш, да чистиш, да переш на ръка, да гладиш, да шиеш, да миеш чинии? А? Какво ще правиш като станеш майка, нали ще трябва ти да вършиш домакинската работа, не можеш да караш все мъжът да ти я върши вместо теб! Ти още малко и ще искаш мъжът да ти кърми децата, вместо теб! Всичко това е женска работа, не мъжка!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 45c1f78355
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   50, остави я. Тя авторката още "преоткрива" себе си! В западен стил, разбира се.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: e8ba00275a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   52, абе аз съм я оставил, ама и тя да остави мъжете на мира и да не им нарежда какво да правят с живота си, нищо повече не се иска от нея!

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 7182319953
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   50, мога всички, но не искам да ставам майка. Мъжете са лоши и мързеливи другите, че аз съм красива и няма да поддам тялото си на такъв тормоз, за да има някои, които да ме обиждат като съм по- възрастна и да искат да седят на дивана с мръсен под и чинии около тях.

В България мъжете все още не са ударили дъното, има добри и свестни мъже, но аз просто не искам да ставам майка. И много се пазя.

А
А

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker