Сърцето или разума? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сърцето или разума?
преди: 3 месеца, 9 дни, прочетена 781 пъти
Здравейте
Ще започна директно. Живея с моя приятел от 5 години. Но в последните години водя като вечна борба със сърцето си.
Мисля за друг човек. Знам, че е гадно. Станаха вече години се опитвам да го забравя. Но винаги като се сетя за него се усмихвам, сърцето ми гори и не знам какво е това чувство, хора... Гледам го и не искам да спра... Сякаш душата ми е пълна. Но го виждам изключително рядко. В обща компания сме. Виждам, че не е безразличен. И това още повече ме обърква. Виждам, че и той има вътрешен конфликт защото са близки с моя приятел.
И все се питам какво ме текли все към другия човек. Защо мисля за него и го искам толкова силно? Защото аз отстрани имам перфектен живот. Имам хубава работа, живея при родителите му и се разбираме. Той се отнася много добре с мен.
Само недостатъци са че всеки ден му готвя, чистя и общо взето се чувствам понякога като негова майка.
Разума ми казва стой си на г*за, а сърцето не спира да иска въпросното момче.
Вие на кое се доверявате разума или сърцето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 8 дни
hash: f9d319f6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   "Недостатъци"?
Ако си сама, няма да готвиш и чистиш ли? Или това, че някой друг се възползва от това е такава минавка... Явно да се погрижиш за друг е най-долното нещо на тоя свят. Поне за вас жените, щото от мъжете се очаква и изисква.
Както и да е - явно искаш да изневериш. Сърби те там долу и не ти дава мира. Сети се сама какво е редно да правиш. Изкушения винаги ще има, семейство да създадеш обаче е рядък шанс.
Само да вметна - мъжете изключително лесно се съгласяваме на секс. Но за нещо по-сериозно, камо ли пък за семейство, цедката е изключително фина. Малко жени минават през нея. Останалите се оплакват, че мъжете искали само секс.
Но какво ти говоря. Слушай нагона, мм, извинявам се, имах предвид сърцето. И нещата ще се развият изключително добре за теб. Особено като се разбере че изневеряваш и не можеш да си държиш краката затворени. Тъкмо ще осъзнаеш какво е ценно в тоя живот, докато събираш уличните котки за вечеря.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 0581f048cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ха, та вие нямате деца, работиш, чистиш и му готвиш, и се чудиш защо мислиш за друг?
Та ти живееш като женена, без да си, вече 5 години?
За какво ти е такава връзка, в която се раздаваш, а онзи отсреща не смята с нищо да си променя зоната на комфорт и те ецвъзприел като даденост. В тази връзка даваш само ти, а този до теб само получава.
Ти няма какво да губиш, той ще загуби това, което е считал за даденост.
Разумът ти се опитва да те спаси от една токсична и безперспективна връзка.
Вече си достигнала критичната точка.
Имал нужда от внимание, от секс, от любов, от пърхане на крила, от нещо ново и красиво в живота ти, а не да живееш скучно и сиво.
Настоящата ти връзка е изчерпана, не губи повече време с бея.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 7886f470f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Разумът. И на другият ще чистиш, готвиш. Просто ти се струва идеален, защото не го познаваш повече. Не му знаеш навиците и т. н. А и не би се хванал сериозно с гадже на приятел. Би те минал и дотам. Чувствата, с които уж се бори, са в твоята глава. Не се бори с нищо. Може да те намира за секси и не би те върнал, ама не се гледа с добро око на жена, която обикаля мъжете в една компания.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 72944608d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   По начало проблемът е в самите ти избори, от там нямаше сега да се чудиш какво да направиш. Си поредната хванала се там с някой да не е сама, там някой да си те глези. Уж имаш мъж до себе си, но знаеш и усещаш, че това е пропилян живот, колкото и добре да се държи с теб.
Иначе за другия, акъл няма да ти дам, всеки си преценява. Може да не се получи ако пробваш, но аз винаги съм за това, човек да се бори там, където има емоции, ако се замислиш, всичко друго е маловажно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: ac3d4b26b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   "Само недостатъци са че всеки ден му готвя, чистя и общо взето се чувствам понякога като негова майка. "

Ами хората ядат всеки ден! Ако приготвянето на храната ти идва в повече, не знам. Но то, разбираемо! Все пак вие жените може и да минете с една филийка с "още нещо" за вечеря и така да го карате със седмици и месеци. Филийка - салатка, филийка - салатка и редуваме до безкрай. Само че един мъж иска цяла претрупана чиния и "още нещо", за да се наяде!

Иначе, за чистенето всеки ден, не го вярвам. Ако искаш спри и да чистиш, за да стане очевидно, че "в този дом живее жена"!

Колкото до това кой да избереш - не мисля, че трябва чужди хора да ти се бъркат. Ти дори не си провела един откровен разговор с другия мъж. Или му признай и виж той на какво мнение е и дали ще те вземе за жена или само за секс, или си "стой на г@за".

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 96774d9ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   "Някои жени вземат задника си за сърце. " Оноре дьо Балзак, френски писател

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: dde141ff40
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Заслужаваш да си щастлива и трябва да пробваш с другото, момче. Ако твоят приятел е истински мъж ще те изчака и ако не се получи с другия и не си щастлива с него да се върнеш при сегашния си приятел. За съжаление повечето български мъже не са истински мъже и няма да ти разберат, но си длъжна да опиташ с другия в когото си влюбена. Сърцето си иска своето

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: ba011babae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За съжаление не знам и аз какво да ти напиша, ако ще се чувстваш по-добре, мога да ти кажа, че съм в АБСОЛЮТНО същата ситуация. И аз също като теб не знам как да постъпя. Много е трудно и напълно те разбирам, това е много голям товар, който носиш години наред, а не просто няколко месеца. Честно казано аз си мисля че просто трябва да се рискува и си мисля много скоро са постъпя така. Реално погледнато, ако слушаш разума си, това ще ти тежи цял живот, защото може би няма да има край, не знам. Ако послушаш сърцето си пък има вариант да си истински щастлива. Щом си във връзка и си мислиш за друг, ясна е работата, не го обичаш, какъв е смисълът да седиш с него? Има една любов, която никога не се забравя и може би тя е истинската, ако имаш шанс да бъдеш с този човек и наистина си струва, защо да не рискуваш, цял живот може би ще се питаш какво щеше да бъде, ако.. надали ще дам правилният съвет, но това е, което мога да кажа, успех

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: be605473f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   5 години връзка - явно ти е дошло времето да си хванеш любовник. Даже си си го избрала вече. Няма да си първата, нито последната.
Та съвета ми е да постъпиш по начина по който постъпват повечето жени в твоята ситуация - прави секс с този когото харесваш, а живей при този дето ти дава спокойствие и семеен уют.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: f6448aa614
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   За пореден път се убеждавам че за съжаление всички жени са еднакви! След като се раделихме с бившата ми, тя на втората седмица се нанесе при човек, който смятах за приятел. В тази история се припознавам в сегашният ти прятел и на мен ми се случи нещо подобно.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: ddfd71f9b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Има една сентенция, която приписват на Наполеон. "Всички жени са курви с изключение на майка ми, но нека не забравяме, че и тя е жена". Е, кой съм аз, че да противореча на великият император. Ако голямата част от коментарите, които чета описват реални събития и случки, все повече се убеждавам, че Наполеон е прав. Едно цитатче от епистоларното изложение:""И все се питам какво ме текли все към другия човек. Защо мисля за него и го искам толкова силно? Защото аз отстрани имам перфектен живот. Имам хубава работа, живея при родителите му и се разбираме. Той се отнася много добре с мен. "" Та това е нонсенс, който навява някакво съждение, че човек трябва да се отнася към най-близката до него жена с омраза и пренебрежение, да я третира като като парцал. Тогава сигурно ще го заобича. Не съм Фройд, нито пък Август Форел, но когато една жена започне да говори за чувства към друг мъж, най-добре е прекратяване на връзката, а тя да отива при чувствата. Тук случаят е лесен, не са семейство, нямат деца, нямат общо имущество, така, че от юридическа точка няма проблем, жената да отива при "сърбела" и да бъде щастлива. Нито ще е първата, нито ще е последната, така, че този юнак/ приятелят/ може да се каже, че е щастливец. Лошото е, че следваща с "чувствата", вече загрява на старта. и шанса ситуацията да се повтори никак не е малка. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: f5287f32d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Харесва ти как те гледа и иска и го идеализираш, щото не си с него?
Защо си с приятеля си, на колко сте години, ако нямате брак защо живеете заедно?
Лесно е да се хареса друг мъж, винаги може да се случи, особено, ако мъжа е красив, но едва ли отсреща е същото. Жените сме влюбчиви.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: e9035950e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Toва, че някой те привлича, не значи че ситуацията ще се развие по мен и масло с него. Нито си лягаме, нито се женим за всеки, който ни привлече вниманието. Живеете 5 години заедно, ако имахте 2 деца, които да ви изпиват силите, нямаше да имате време и една чиния манджа да изядете на спокойствие. По-добре се замисли какво се случва в собствения ви живот, вместо да точите лиги по околните.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: f1352aeb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Авторката: искам да кажа, че не го искам това момче за единия секс. Аз го харесах отдавна. Не бяхме се виждали 3 ГОДИНИ. И брат ми се сприятели с него и отново започна да излизаме. Вече 2 пъти се видяхме. И беше много променен. Искам да кажа, доста напълнял. Една приятелка ми каза ти луда ли си как го харесваш тоя дебелак. Е, факт. Дори така пак ми харесва. Не знам какво толкова ме привлича все към него. Явно няма и да разбера...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker