Как да продължа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да продължа?
преди: 2 месеца, 6 дни, прочетена 638 пъти
Здравейте, омъжена съм от 7 години. С мъжа ми сме малко над 30 години. През тези години сме се разбирали, имали сме хармонични отношения, мога да кажа, че живяхме щастливо.
За съжаление преди година баба ми разви деменция и цялата грижа за нея падна върху мен, няма си никой друг. Изведнъж мъжа ми се промени изцяло, взе да говори как не издържа, трябвало да бъде егоист и да погледне себе си. Накрая, когато беше най-тежко положението се изнесе два пъти и вече като имаше затишие се прибираше. Искам да кажа, че по никакъв начин не е бил ангажиран с баба ми, единственото което очаквах от него е да бъде до мен и да порева на рамото му някой път. В момента поддържаме баба ми с медикаменти, аз продължавам да се грижа за нея, но не е толкова тежко, колкото беше. Той е доволен, спокоен, но в мен нещо се пречупи. Чувствам се предадена, наранена, обидена. Може би още първия път, в който се изнесе не трябваше да му позволявам да се прибира, но главата ми беше каша с толкова проблеми. Сега вече, когато взех да идвам на себе си, осъзнавам положението и на моменти не мога да го гледам дори.
Съвсем наскоро монетата се обърна и негов близък легна на легло. Сега той е на мое място и очаква аз да му помагам. Не знам как може да бъде толкова безочлив. В същия този разговор аз го попитах как не му е неудобно да има такива очаквания към мен, след като постъпи така. Отговора му беше, какво значение имало, че си тръгнал след като се върнал.
Не мисля, че ще мога да преглътна това и да продължа напред. Аз вече му нямам доверие, все си мисля, ако утре стане нещо, дали той пак няма да си тръгне. За какво ми е такъв човек, който не е до мен в тежките моменти? Куп въпроси ми се въртят в главата и не знам накъде. Ще бъда благодарна, ако изкажете мнение по казуса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 6 дни
hash: eed73aafc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Еми сама си си го избрала такъв. Като не искате обикновения грижовен мъж, а алфа нарцисиста, ще си го търпите. Много познати имат същия проблем с алчните и наецистични приятелки. Правят всичко за тях, накрая получават изневери и лъжи.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 0f8aaab273
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   За съжаление много мъже са такива. И точно като си уязвима разкриват истинското си лице. Жената за тях е нещо като предмет, обслужващ персонал, задоволяване на различни нужди. Ако може и да си мълчи най-добре. И като стане напечено, те изчезват.

Не можели да гледат деца, болна жена, стари родители, искали млади и стегнати жени.. Само се иска и очаква.

Не си му длъжна с нищо на такъв човек.

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 2436a6261a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Бъди "егоистка" / реалистка след като вече знаеш, че взема от теб, но не дава... Илюзиите са докато видиш истината. Видяла си я вече.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: c413b6ac4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Това е зъл човек. С теб е бил докато е весело, докато му готвиш, докато те секса и така. Обърнеш ли внимание на други хора, изчезва. Никаква опора не е. Да си гледа близкият сам.

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 17c8bd7d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не е трябвало да го прибираш. Кажи му същите думи - че започваш да мислиш само за себе си и да не очаква нищо от теб. Сам ще се изнесе ако има малко достойнство. Ако реши да остане не му давай никаква подкрепа - нито морална, нито му помагай. Показвай студено отношение и се занимавай само с твоите неща. Все мисля че така ще трябва да си събере боклуците и ще се махне. Никой няма нужда от такъв използвач.
ж, 25

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 0e25154782
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Разбираемо е, че си се почувствала предадена и разочарована. Имала си нужда да разчиташ на мъжа си в този момент. За съжаление, той не се е справил. Никой не е идеален. Мъжът ти е човек. Вероятно и той съжалява, че не е успял да бъде достатъчно силен в онези моменти, дори да не го изразява адекватно. Тук разни мъже пишат как оставяли жените си, защото били надебелели и вече не били привлекателни. Има много по-повърхностни и егоистични хора. Мъжът ти е до теб. Няма смисъл да мислиш "Какво ако... ". Имате силна връзка, която сте градили 7 или повече години, имали сте много хубави моменти и сте преодолели тежки предизвикателства. Това е ценно. Не се отказвай от него.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 3329ee0208
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не знам какъв точно казус имаш... Тези ситуациите са изключително тежки, и единственото положително нещо, е че напрягат взаимоотношенията до толкова, че разбираш колко наистина са силни. Реалността е, че повечето хора поддържат взаимоотношение защото са им удобни. Такъв е и твоя случай. Аз не мога да твърдя, че това е нещо "ненормално". Когато хората се отделят и направят семейство, принципно трябва да започнат да гледат него, собствените си деца, собствените си интереси, а не да се занимават с проблемите на родителите си... Дисфункционално е. Дори в Библията е написано това (независимо дали вярваш в нея, тя е някакъв житейски наръчник).

И в по-развитите държави е така, но там имат и по-развита държава която може да полага някакви грижи за старите хора. В България не е така, и родителите очакват децата да ги гледат докато умрат. Като бебета едва ли не. Като по тоя начин им съсипват живота.

"все си мисля, ако утре стане нещо, дали той пак няма да си тръгне"

А с кого няма да е така? Живеем във времена в които всеки е свободен и може утре да каже, че не му изнася и си тръгва. Вие жените сте изключително щастивливи от това, жените инициират повечето разводи, и при най-дребната неудовлетвореност, а сега - ама и другия можело така да постъпи. Може... И? Както тоя може да го направи, така и следващия...

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 20138ff060
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Навреме ти е показал какъв е, надявам се да не е баща на децата ти.

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 9c08d1dcd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Каквото повикало, такова се обадило!!!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 085ef67d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Проблемът е, че нито ти, нито той трябва да обръщате и пречупвате живота си, по-дообре плати, отколкото на 30 г. да си в позиция детегледачка ежедневно. Защото утре ще се обърнеш и живото ти ще е минал и аз бих се махала от жена обсебена от грижа за баба си ако ще най-добрата на света да е и това не е егоизъм. Моя приятелка си разби живота от такава грижа и даде майка си в старчески дом измъчвана от предразсъдъци и вина, защото такива хора имат нужда от друга грижа. Няма как да ходиш на работа и да обслужват такъв човек. И защо ти го правиш, къде са нейните деца, да поемат грижа и отговорност. Мъжът ти е най-близкия човек, а приоритет ти е била баба ти, дори и болна. Психолозите подреждат така, на първо място си ти, твоя живот, здраве и интереси, на второ партньорът, на трето децата, на четвърто родителите ти и тогава да добавим баба ти. Не го разбирах, но са прави когато казват, че ако ги подредиш по друг начин не е правилно и вреди на теб. Човек трябва доста да прочете, за да осъзнаеш тези неща. Едно е да уважаваш, друго е да жертваш времето, живота си, мъжът ти, всичко заради баба ти и това не е егоизъм, както повечето ще го тълкуват. На 30 г. мястото ти не е до леглото на баба ти, да можеш да помогнеш, платиш нещо, но ти трябва да поставиш основите на твоя живот и приоритет е брака ти, децата и мъжът ти. Баба ти ще си отиде, децата ще си поемат пътя, но мъжът ти остава, концентрират се там, а не да търсите и обгрижвате този и оня, ще ги "огледате", но цената са разбити те ви отношения, здраве и това, че никога няма се върне тази младост.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 4df7a78c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Правилно си усетила... ако с теб стане нещо и имаш нужда от някого, той пак ще си тръгне.
Грижи се за себе си, бъди малко егоист и не очаквай помощ от мъжа ти.
Бъди здрава!

 
  ...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 5dfd39c7e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Махай се от тоя човек с пълната отговорност на думите си.
Миналата година преживях раздяла. Но не само нея.... измъкнах бившия си вече от Ковид, погребахме майка му, направи инфаркт... щеше да пукне преди година пак... виках линейки...
За уважение с помощта на свои близки и сестра си ме натиснаха да си отида.
Сега, разбира се, съм по-добре.. но трябваше ли по тоя грозен подъл начин.
Остави ме без пералня, хладилник, куп домакински вещи... спомени от родителите ми....
Добре че имах дом от тях отдавна, че не ми се мисли.
А иначе усмихнат, лъчезарен.... Аз него гледах, не той мен.

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 5 часа
hash: 63b95196d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Никой не иска да остане когато корабът потъва.. Радвам се, че си силен характер!!

 
  ...
преди: 19 дни, 19 часа
hash: 010da6c8a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Има домове за болни хора. Това е решението.
Никой не е длъжен да се превръща в юъченик и да съсипва собственото си семейство.
Баба ти и другият роднина са си живели живота, и не са си съсипвали семействата заради болни хора.
Съжалявам, но мъжът ти не се е оженил за хаба ти, нито пък ти за неговия роднина.
Тези хора скоро няма да ги има, но вашето семейство, спокойствието и щастието на децата ви ще бъде съсипано.
Не си права, гледаш много едностранчиво на нещата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker