Защо трудно се намират вече приятели? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо трудно се намират вече приятели?
преди: 1 месец, 26 дни, прочетена 790 пъти
Мъж на 33 години съм. За това време мога да се похваля само с едно приятелство и нито една връзка. За последното е нещо нормално за сегашни времена, но за първото не е нормално да се намират толкова трудно приятели.

И всички писнаха, че няма раждаемост. Откъде да има? И жените се оплакват вече, че няма мъже. Поне аз се опитвам да се запознавам с нови хора и така стигнах до това приятелство. Иначе нямаше да стигна и до него.

И става все по-трудно и по-трудно да си намериш приятели, да не говорим за намиране на гадже или нещо за създаване на семейство. Трудно и невъзможно начинание. Жените лазят тези дето са свободни. Аз съм зает човек и нямам време да се занимавам с глупости, а и те не ми обръщат внимание. За какво да се натискам, където не ми е работата.

Този, който прави пари, работи, учи и експериментира, няма време да глупости. С малкото останали свестни хора ще поддържам връзка.

Има ли смисъл да задавам този въпрос още веднъж? Явно никой не иска да се обвързва в сегашни времена. Поне аз така го разбирам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 25 дни
hash: d2c8263013
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Всичко написано от теб звучи като оправдание. Един мъж не трябва да прави точно това. Мъжът е мъж, когато не се оправдава за решенията си. Ти хем описваш че било много трудно, не знам си какво било, хем питаш как да стане. А то с тази нагласа няма да създадеш нищо истинско в жалкия ти до тук живот.
Мъжът трябва да прави нещата със страст, хубави, лоши, не е важно, важно е да има посока. Мъжът трябва да се доверява, да е чист в мислите си, като се опари просто се изтръсква става и продължава напред. Няма как да получиш нещо без да дадеш.
М42

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 58cda146b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Аз лично искам и връзка, и приятели, но повечето хора са повърхностни и няма как да ми предложат емоционалната дълбочина, която ми е нужна в едни отношения, били те приятелски или любовни. Да не говорим, че и интересите им не пасват на моите. Няма нищо лошо човек да спортува и да излиза, но не ми е интересно всеки разговор да е за фитнес и/или клубове, ако цялата личност на един човек се върти около такива неща, значи не е стигнал много далече в развитието си. Отделно, няма ги верността и подкрепата. Много често ми се е случвало аз да подкрепям някого безусловно, да се грижа той да е добре, да понасям някакви неудобства заради това, че сме приятели, примерно той е скаран с някого, отнасям го и аз или трябва да го защитавам, поставяйки се така в неизгодна позиция… Това е да си приятел, има такива моменти, приела съм го, но накрая веднъж ще имам нужда от този човек и той няма да е до мен. И в крайна сметка се отдръпнах от хората и вече не ми се занимава да градя отношения или да търся подходящи хора. Не виждам смисъл.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 638370bb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   За какво са приятели и връзки. На мен ми е по-добре сама. Стига ми че цял ден на работа ми се надува главата. Вечер искам тишина и спокойствие. Не да готвя или да излизам и още повече да ми бръмне главата.
Ж, 29

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 21442afaa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Като по-млад от средно голям град ще изявя позиция, че в моя случай не е така. Намирам лесно приятели и потенциални партньорки покрай моите интереси, други приятели и т. н. Несъмнено, за да се поддържа едно приятелство или връзка е нужно внимание, все пак без контакт се отчуждаваш от хората и изглеждаш незаинтересован. Работата ми е свързана с комуникация, както на живо, така и по телефона и интернет, от там имам много познати и се е случвало да намеря и по-близки. Характерът ми е такъв, че лесно се запознавам с хора както мъже, така и жени и създавам една лекота и свобода в комуникацията. Това са ми го споделяли доста хора, дори днес, че се чувстват разбрани, не се чувстват съдени за това което са, могат да бъдат себе си и т. н. около мен, което ме радва изключително много. Смятам, че предразполагам хората, тъй като когато се наложи мога да водя разговора и да предизвиквам смях, както и съответно да съм добър слушател, да ми правят впечатление интересите на събеседника ми, да обръщам внимание на детайлите и да говоря сериозно на дълбоки теми. Също емпатия, ангажираност и увереност са задължителни според мен. Друго, което смятам за плюс е, че не съм от най- нормалните хора, което особено се харесва на момичетата и предизвиква омраза у някои големи "мъжкари". Когато ми дойде да направя или кажа нещо действам, ако искам да си лакирам ноктите, да се облека по даден начин или друго, което не е общоприето ми е все тая кой как ще ме псува и гледа по улицата. Ако се стигне до там си се държа спокойно и не го приемам лично, хората си нямат работа и им е скучно. Когато не харесвам нещо у някой мой приятел не го лъжа и не му го спестявам, а ако имам интерес към някое момиче знам как да го покажа и не се притеснявам. И това не ми пречи да си развивам бизнеса, защото мога да балансирам тези и другите си приоритети.
Относно приятелствата не залагам на количество пред качество дори да звучи така. Имам достатъчно истински приятели, които са ми го доказали и са били до мен въпреки трудностите и ги уважавам.
За жените естествено, че ще искат някакво внимание и интерес. Целта ти трябва да е на първо място, да, но не и на единствено и това не са глупости, а нормални потребности. Не може да обвиняваш жените, защото не можеш ти самият да се ангажираш с тях. Те се нуждаят от любов, разбиране, добра дума. Не от човек, който само работи и смята, че да отдели време просто за някоя глупост, някоя шантава идея или импулсивно пътуване, свободен ден само за гушкане, приказки и хубава музика или разходка из природата просто така е глупост.
Мисля, че просто не разбираш как да създадеш приятелства и връзки и обвиняваш обществото и хората вместо да видиш собствените си недостатъци и пропуски. Не си мисли, че на мен примерно просто ми се отдава, аз положих и продължавам да полагам усилия, за да усъвършенствам социалните си умения. Докато ти смяташ този аспект от живота си за маловажен и не полагаш усилия и време, както е при работата и всичко друго, няма да се развиваш в него и никой не ти е виновен. Когато жените се оплакват, че нямало мъже стани мъж като се научиш да поемаш отговорност за действията си и резултатите от тях, видиш си грешките, осъзнаеш ги и започнеш да действаш в посока да се подобриш. Ти трябва да създадеш условията и да спечелиш интереса на хората както в бизнеса печелиш клиенти.
Може да не се запознаваш с правилния тип хора, да не ги търсиш в подходящите среди. Ако е така ангажирай се със социални дейности, които те интересуват и се запознавай с хора от там с общи интереси. Може да се запознаваш с интересни и подходящи хора, но да не общуваш качествено. Хората, особено жените, много лесно могат да разберат дали наистина имаш интерес към тях самите. Комуникацията с теб може да е трудна, ако си притеснителен или разговорът с теб е скучен, нормално да не продължи в нещо повече. Може да не показваш достатъчно интереса си към хората, затова трябва да излизаш с тях, да говориш с тях, да ги уважаваш и разбираш. Възможно е да нямаш добра представа за приятелството и връзките, да създаваш грешно впечатление, да не показваш своята автентичност и много други възможни причини. Но все нещо не е наред, че да нямаш успех и проблемът със сигурност не е в хората. Не прави грешката да си затваряш очите и да се залъгваш с това оправдание.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 702e73e1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Можеш да се похвалиш само с едно приятелство, само защото не познаваш добре още този твой един приятел. Ако го познаваше по-добре щеше да видиш, че нямаш нито един приятел. Приятели се намират в България не трудно, а направо невъзможно. За да бъдат приятели два индивида те трябва да имат като минимум наборът от човешки качества. А индивидите от, които е съставено българското общество нямат тези качества следователно не е възможно да има истински приятелства в България. Въпрос на време е да се предадат едни други тия българи, които изобщо си мислят, че са приятели. А жените в България е напълно нормално да се оплакват, че няма мъже. Преброй на улицата примерно 10 или 100 случайни "мъже" до 30 години на нея и сам се увери, колко от тях НЕ са остригани, като за влизане в казарма с кафеникава кожа с турска брада ходещи с анцуг и маратонки селтаци и чалгари плюещи по улиците олигофрени. Ако акъла ти не е колкото на циганин при които възпроизвеждането е точно като при животните без оглед на нищо друго, ти би ли възпроизвел децата си от такъв? Затова всяка втора пратка в България е вибратор.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: c594152b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако искаш личен живот и семейство, инвестираш във време за връзка. Радвам се, че твоите изводи ги имах още в 20-те си години. Нямам илюзии за голяма любов и фанфари. Родих на 28, с аборт на 26. Ако сега тепърва забременявах ми трябваха няколко години да се огледам, няколко години за връзка и много физически сили на 30 да поема едно дете. Да, хората са много отчуждени и различни от далечните 90-те години. Залепени за телефоните, егоисти. Но ако искаш връзка и семейство, задействай се сега преди да станеш стар ерген, озлобен към семейства. Много хора се срещат все пак и създават семейства. Но ти трябват време, срещи и да избягваш запознанства предимно в интернет с непознати. Нека са хора от твоята черга и познати на твои познати. Проверени хора. Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 5973dbafca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Хората станаха асоциални. Погледни темата, , Стойте си в къщи, , и прочети, че на повечето, ако има кой да им дава ей така пари биха седял цял живот у тях без да излиза. Има някакви страхове у хората вече. Човек за човека е вълк явно вече си мсклят хората. Аз съм на 41г. и също нямам приятели. Живеем в чужбина, където е още по-тегаво, защото в чужбина винаги ще си чужд. Жена ми ходи на училище, там се запознала с някаква жена от България и тя е тука с приятеля си. Казах и да ги покани на гости да седнем да хапнем да пийнем да се запознаем. Има ли работа трябвало да видят кога. Приятели няма, има само интереси. И преди когато съм имал приятели ме търсеха само когато им трябвам за нещо. Излизали сме, яли сме пили сме, но интересите са били водещи. За съжеление в такъв свят живеем. А за жените пич, ако се правиш на недостъпен и зает те едва ли ще ти обърнат внимание. Мъжът трябва да тича след жената. Тъпо е да е обратното, а и се случва изключително рядко, и то само на топа. Ти не си от тях така, че стягай си гащите, ако искаш да имаш семейство.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: e5d70a4052
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторе, всичко си зависи от човека!

За приятелите - всички приятелства се базират на общи интереси. Ако няма такива - е почти невъзможно да се поддържат приятелствата.
За да ме разбереш - ще ти дам пример с приятелите от детинство - после като поемете по различни посоки в живота и станете с различна ценностна система, много рядко вече може да се видите и не поддържате активно приятелство, дори и да сте от един град.

Аз винаги съм бил човек с много приятели, защото имам различни интереси. Но сега контактувам редовно само с приятелите ми от последното нещо, от което се интересувам - вече 15-20г.

Относно жените: теб не трябва да те интересува какво правят и мислят повечето жени! Целта ти трябва да бъде да срещнеш и да се харесате с ТВОЯТА жена, и да си създадете семейство с нея!

За това е нужно търпение. Аз бях по-възрастен от теб и доста по-неатрактивен за жените, когато започнах да си търся жена, но търсих жена с еднакви на моите цели, приоритети, възгледи, и виждания по главните неща в живота.

И повече от 10 години си търсих подходящата за мен жена, като отхвърлих много неподходящи. Но не се отказах, не се отчаях, уповавах се на Бога! и слава Богу - срещах я! И вече от няколко години сме семейство, сключили брак(църковен също) и живеем в мир, разбирателство и любов!

Жена ми е 10 години по-малка от мен!

Така, че мисията ти относно жените е напълно реална и възможна! Просто търси сериозни и свестни жени! Има ги!

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 70609e5c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз не се оплаквам, има и по-зле от мен с нито един приятел. Поздрави и успехи!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker