Родителите ми ме притискат да се разделя с приятелката ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Родителите ми ме притискат да се разделя с приятелката ми
преди: 1 месец, 18 дни, прочетена 967 пъти
Здравейте хора! С приятелката ми сме заедно вече близо 3 години, като буквално от началото живеем заедно, разбирайте напаснали сме страхотно, никога не сме имали сериозни скандали освен дребни спорове за абсолютни битовизми. Тя ме обича безкрайно, доказала ми го е, подкрепя ме във всичко. Всичко прекрасно, НО, дойде ред и на голямото НО. Родителите ми чак сега казаха че не я одобряват. Не смятат че тя е човека с който мога да създам семейство, била неподходяща за семейство. Имат остарели разбирания за това какво трябва да представлява една връзка и смятат за нередно да обръщам повече внимание на нея от колкото на тях при все факта, че съм мъж на 25 години. Смятат че съм не зачита моето мнение и съм "мъж под чехъл", а аз самия не съм се чувствал по-свободен във връзка никога преди. Не искат дори да ме изслушат и са на мнение че се провалям.
Важно е да споделя че с тях сме в лоши отношения от доста години защото винаги съм бил черната овца и не съм им вървял по свирката, имаш тежко детство и затова винаги съм таил всичко в себе си, не исках да споделям с тях, никога не са били родителите които ще подкрепят моя избор щом не е като техния.
Аз съм готов да се боря за нея, всеки си има кусури хора сме все пак, но се разбираме, подкрепяме, уважаваме се един друг, имаме си пълно доверие...
Най-странните е че усещам нейните родители по-близки и повече като мои от колкото моите собствени, разбирайте те ме оценяват като човек такъв какъвто съм, докато според моите щом не съм този който те искат да бъда, разбирайте аз се провалям.
Пиша това и за съвет и просто да си излея емоциите, защото ако го държа в себе си ще се пръсна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 18 дни
hash: 6856f55b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Гледай си собствения живот, а те нека си говорят. Може би виждат, че си щастлив. Дали не го правят умишлено?
Ж

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 9deef4ae4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не го прави! Не се разделяй с нея! Ако утре скъсаш с нея, родителите ти пак ще са недоволни. Тогава ще хленчат, че си сам и си загубеняк, който не може да си намери приятелка. Ако хванеш друга след това, и нея няма да одобряват. Винаги ще е така. Те не носят никаква отговорност, а в същото време си позволят да дават мнение. Ако реално носиха отговорност, изобщо нямаше да посмеят да предприемат риска да ти казват какво да правиш.

Не само, че при раздяла с нея, родителите ти ще те наричат загубеняк. Но и след това колкото и зле да се чувстваш, те няма по никакъв начин да ти помогнат. Нито ще ти дадат добър съвет, нито ще ти платят да ходиш при психолог (ако се чувстваш зле след раздялата), нито ще ти помогнат да си намериш друга приятелка, нищо.

Ако ще се разделяш с приятелка, прави го само защото ти си убеден в това. Аз по-скоро бих взел съвет от приятел дори в определени случаи, отколкото от родители. Това са хора с много остарели възгледи, които не са излизали по срещи с човек от срещуположния пол от много години насам. Те реално са гола вода в тези отношения, дори и да са добронамерени (което е под въпрос).

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: d2614f11a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И след като не си близък с родителите си защо въобще задаваш този въпрос? ! Ти си живееш твоя си живот, според теб си намерил подходящата жена, ама видиш ли родителите ти те притискат, нищо че не живееш с тях и дори не поддържаш нормални отношения? ! Та вие може и да не се видите с родителите ти в следващите 2 години и животът ти няма да се промени с нищо, та не разбрах как точно те притискат? !

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: ea7935bb6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Запази си връзката

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 40a5489a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Е кво ти дреме за тяхното мнение? Освен това не сте и близки. Ти ще живееш с нея и за напред, не те.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 1e6f06224c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Щом я обичаш, бори се, приятелю.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: bae1a215d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   И моите едно време не харесаха жена ми, добре че не ги послушах.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 4d29b4fbdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Нарцистични родители - такива, които не приемат детето си за индивидуална личност, а продължение на тяхната. Не се интересуват от чувствата и желанията на децата си, обичат да контролират живота им, но пред хората са много "горди" от децата си, защото им е много важно мнението на околните. Склонни са да омаловажават емоциите и желанията на детето. Но ти вече не си дете, а мъж. И ако ги послушаш е силно вероятно един ден да съжаляваш мнооого.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 92f7b84358
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хич не обръщай внимание на родителите си. Ако аз се влияех от мнението на родителите си, никога нямаше да се омъжа за съпруга си.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: e7f443c8ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Казваш, че си щастлив с нея. Защо тогава да се разделяш с нея? Да не би вашите да се очаква да живеят с нея. Като не я харесват, техен проблем. Просто им обясни, че това е твоят избор и те имат право на мнение, но ти не си длъжен да изпълняваш, не си на 10 години. Каквото си избереш това е. Длъжни са да се държат учтиво, ако не - им се скарай и толкова.

На 25 вече отдаван трябва да си поставил границата, че нямат право да ти се налагат.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 6654662640
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ще опитам дипломатически да реша проблема, но ако за пореден път не зачетат мнението ми, просто ще прекратя връзка с тях. Много боли нейните родители да ме приемат и да ме оценяват такъв какъвто съм, тя също, а моите собствени да не одобряват нито едно мое решение и да искат от мен да живея живота който те искат, а не този който сам искам да си начертая. Мислех си че когато стана независим ще се приключи, но уви продължават да смятат, че имат контрол над мен само защото са ми родители. Най-вероятно ако нещата ескалират баща ми ще ми посегне физически както е правел не един път, винаги съм се сдържал да отвърна само защото ми е баща, но не смятам да го позволя отново и въпреки това че моралите са ми такива ще му отвърна... Сигурно звучи ужасно син да посегне на баща си, но когато цял живот е пребиван за всяка грешка идва моментът в който чашата прелива.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: a7c116d15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Време е да се отделиш от родители си, не угаждаш, не се обясняваш, опровдаваш и т. н. Честит празник, рожден ден, гости за малко и до там. Не са те да определят с кой ще живееш. Не те, а ти трябва да я харесваш. Уважавам, но ги "отрежи" докато не ти с сипят живота.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 52b148e020
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Автор е (11) как така щял да ти посегне баща ти?
Явно са от онези "родители" които си подготвят деца приемници, на чийто гръб д а живеят.
Режи до кокал щом е такъв "баща" и ако трябва да му покажеш, че на твоите 25 г не си отговарял подобаващо досега е само защото и го щадял. Какви са тези "родители"..?
Режи и далеч от тях!

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 5a31b27de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Тегли им една майна и си живей с момичето щом си разбрал, че тя те обича.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 5499accda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ъпдейт на ситуацията! Приятелката ми се застъпи за мен пред тях и ме защити, при което те започнаха още повече да ми промиват мозъка, че била арогантна и нагла и разбирате ли не мислила за мен, щяла да ме остави и аз след това къде съм щял да отида. Отблъскват ме все повече и повече...

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 16 часа
hash: 1fd63c7783
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Още ли ги посещаваш? Я се заселете по-надалеч от вашите

 
  ...
преди: 25 дни, 23 часа
hash: 2de1f4b28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   На 25 си, крайно време е да спреш за слушаш мама, а да взимаш решения за собствения си живот. Обичаш ли приятелката си? Щастлив ли си с нея? Да. Тогава какво значение има какво мисли майка ти/баща ти/съседката и т. н.? ! Това е твоят живот и ти имаш право да решиш как и с кого ще го живееш.

 
  ...
преди: 24 дни, 20 часа
hash: 0d1a30353b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторе, незрял си. Дано да се оправи това, защото иначе приятелката ти ще страда много. Явно имаш доста дълбока травма от родителите си. Зависиш ли от тях финансово по някакъв начин? Ако не - просто прекъсни връзката с тях и постави ясна граница - ако решат да поддържат отношения с теб в бъдеще трябва да приемат приятелката ти и да не се бъркат в живота ти. Ако не - по-добре си без тях. Един мъж на 25 би трябвало да защитава жената до себе си, а не обратното. Като прочетох това, което си написал "Приятелката ми се застъпи за мен пред тях и ме защити" си помислих, че го е написал някой тийнейджър. Вземи се в ръце и действай, вместо да хленчиш и да оставиш жена си да се оправя с твоите родители.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 20 часа
hash: 394ad97e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Жена на 45г. съм и ще ти разкажа една история.
Имам съученичка, която след завършването ни на средно, записа и взе висше. После замина за Гърция и работи там дълги години, като пращаше пари на родителите си. Но си спести достатъчно парички, върна се и си купи апартамент, който и обзаведе изцяло.
И към днешна дата живее с родителите си. И не създаде семейство. И деца няма, че и живее с мисълта, че на 45 все още има шансове за дете. И всичко това, защото е обсебена от тях. Да, възрастни са. Но те разчитат на всичко за нея и тя дори не знае, че погуби себе си заради тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker