Как да възвърна самочувствието и самоуважението си след такова отношение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да възвърна самочувствието и самоуважението си след такова отношение
преди: 1 месец, 4 дни, прочетена 985 пъти
През последните месеци напълнях поради проблеми, и външния ми вид доста се влоши и погрознях. Случи се едно момче да бъде с мен сексуално, аз да го харесам много и да го преследвам, а то да ме игнорира, да си играе с мен, пред компанията си от приятели да ме отхвърли и унижи и с действията си да ми показва, че го е срам от мен и че може да е с мен сексуално само насаме, и че не иска да бъде с мен. Доста унизително отношение от негова страна, и аз самата се унижих много пред него и приятелите му. Самото момче е грозновато, слабичко и с нескопосано, неопитно поведение (описвам го така, само за да разберете контраста), а ми правеше номера, каквито не съм вярвала, че мъж ще ми прави. Допреди това съм била с много красиви, вървежни момчета, даже с лоши момчета, които са ме показвали с гордост пред приятелите си и са питали: "Хубава ли е! " и даже заради мен са се скарвали мъже, извеждали са ме на заведения и навсякъде и са ме показвали с гордост. Такива хубави и популярни момчета! А сега момче, което не може да се мери с тях, ме накара да се почувствам отхвърлена и нехаресвана. В неговата компания се почувствах като дебелото непривлекателно момиче, което го ебават зад гърба му със сигурност. Чувствам, че някой ми е направил магия така да ми се преобърне живота. Не ме укорявайте за моето поведение, моля ви, защото бях много емоционално нестабилна, когато се запознах с това момче. Как да вдигна глава след унижението от него и от неговите приятели? Как да си възвърна самоуважението? Като знам какво момиче съм била, как толкова хубави момчета са се отнасяли с мен по коренно различен начин, а сега съм се снишила до най-низшото ниво, достойно за ебавки и погнуса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 4 дни
hash: 6a979c4cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Всеки се променя, важно е да се обичаш. Щом казваш, че е грозен, значи не го бива, но се прави на интересен

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: bb770d91b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ползвай жиголо просто щом си грозна

Оби-Уан Доган

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: bd35dff6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Погрижи се за външния си вид. Друг начин няма

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 279b696ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Ако самочувствието ти се гради само на външния ти вид, нищо чудно, че е сринато при малко качване на килограми. Очевидно и мъжете, които си избираш, са с теб основно заради вида ти т. е. и те са същите като теб. Така че е нормално отношението на последния. Ако преосмислиш разбиранията си, може би ще осъзнаеш, че външният вид е до време - всички остаряваме или в качваме понякога килограми по различни причини, но има и по-стойностни неща, заради които една жена може да бъде ценена. Ако осъзнаеш това, ще си смениш средата и няма да се чувстваш унижена.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: b40cad10c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Грозни комплексарчета винаги има. Обичат да се изкарват добри момчета и хълцат колко са зли жените. Явно тоя си отмъщава заради някоя бивша, или просто е зъл.
Пълен игнор за него и групичката. Купи си готини дрехи, обувки и се поглези.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 2fbc07c0c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като за начало отслабни, защото наднорменото тегло е болестно състояние. Чети литература как да се стабилизираш емоционално. Дотогава забрави за нови връзки. Не бъди украшение за някой мъж, за да се фука с теб. Въобще голямо осъзнаване ти трябва, успех!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: d79ce6ca6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   За това всяка жаба да си знае гьола. Сега ще си знаеш и ти, комплексачета да пропускаш.
А това, че си напълнвла т. н си е твой вътрешен проблем, емоционален или физически--твой си е. Никой отвън не може да те унижава ако ти не позволиш, още по-малко пък да пълнееш заради отношението на други хора.
Здравословна диета, излизай с приятели, поне 15 мин. дори домашен спорт и като влезеш в ритъм, да ти стане рутинна, ще си върнеш и самочувствието, пък и ще на лягаш може би повече на себе си и по-малко на разни външни хора и зависимост особено от мнения на комплексари.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 86b9d50aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Погрозняла си и си видяла, че с външността ти се е изчерпало всичко, което можеш да предложиш и сега ревеш. Наранено ти е егото, а това момче те е приземило и те е върнало в реалността. Магия ти били направили..

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 93004b426e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Бих те посъветвал да обърнеш внимание на нещо различно от външния си вид. Може би притежаваш и други качества, освен това да разтапяш мъжките сърца? Ето, сега живота ти показва, че красотата е преходна. Сигурно е много тежко да изгубиш нещо, което си имал за даденост, но гледай на това като на възможност да си дадеш сметка, че човешкостта не се изчерпва с външния вид. Всеки човек е уникален сам по себе си, а също и многопластов. Сигурен съм, че имаш и друго какво да покажеш най-вече на себе си, а след това и на мъжете, които би ги било грижа за теб.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 6c3af57b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Колкото и грубо да прозвучи, стойността на една жена в мъжките очи се определя почти само и единствено от външния й вид. Възрастта също е от голямо значение. Въпреки, че в различните епохи критериите за женска красота са варирали, в днешните времена, за да бъде привлекателна за мъжете, една жена трябва да е със стройно тяло и да полага грижи за външния си вид до възможно най-късна възраст.
Нито материалния статус, нито образованието, нито дори приятния характер могат да заместят в очите на мъжа лошия външен вид на една жена. Наднорменото тегло е особено непривлекателно както за мъжете, така и за жените. Пълните хора са с много нисък статус на пртвлектелност сред отсрещния пол. Ако се замислиш, ти самата, въпреки моментното си наднормено тегло, не би искала да си с дебел мъж. Ти все още желаеш най-привлекателните мъже. Тогава защо привлекателните мъже трябва да са привлечени от пълни жени, при положение, че имат огромен избор от слаби жени? Както казах, колкото и да имаш други положителни качества, те по никакъв начин не те правят по-привлекателна за мъжете, ако липсва външния вид.
Това е простата истина и трябва да я приемеш, защото всичко друго ще е самозаблуда. Тъй като, както и по-горе са ти казали, твоето самочувствие явно се определя почти изцяло от вниманието, което получаваш от красивите мъже, то логичната стъпка, която би следвало да предприемеш, е да вземеш мерки драстично да си подобриш външния вид по всякакъв възможен начин. Тоест трябва да отслабнеш, да си изградиш стил на обличане, прическа, маникюр и т. н женски “трикове” за красота.
Пожелавам ти успех в начинанието отново да си възвърнеш увереността и самочувствието!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 9d0a29f39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   8, всъщност мога да предложа много на един мъж, но за мъжете, или поне за повечето външният вид е най-важен в една жена. Поне е на първо място и определящ за поведението му и дали ще прояви чувства. Не е до това аз какво мога да предложа, а до това един мъж какво е способен да види в мен като стойност. Много стойностни мъже са виждали в мен интересен събеседник и са ми казвали, че с такава жена като мен не са общували. Даже един от бившите ми приятели пред компанията говореше за мен как не съм някоя кифла, която ще почне да говори за неща, които не разбира, за да се прави на интересна, и каза много хвалби за мен. Но това момче от историята беше много повърхностно и с лапешко отношение към живота и жените. Видях, че следва само някакви турбо кифли с вид на татуирани тунинговани порно звезди. Не го виня, но травмата от унижението си остава трудна за преодоляване. Не мога да си простя, че съм изпаднала в такава ситуация. Толкова директно да ми казва и показва, че не ме харесва и иска, и че може само да си утолява сексуалното напрежение с мен по нощите едва ли не. Какви мъже са се чувствали късметлии, че са с мен и не са се срамували от мен, а напротив - показвали са ме на всички с гордост. И то не че съм била кой знае какво, просто мъжете са имали такова отношение към мен. А сега изведнъж... Като някаква изтривалка, където му се бута на този и му се моли.

Авторката

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 20818d2b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Много лошо, че са се подиграли с теб.

Ти си мислиш, че е заради килограмите, но прочети сама историята си и виж как пишеш за мъжете, какво търсиш в тях, колко високомерно звучиш сама на моменти. Показвали са те на приятели като трофей или панаирджийска мечка и ти си дори горда с успеха. Карали са се за теб мъже и ти пак си много горда и го приемаш за победа. Разбира се, това са били най-готините, най-вървежните момчета, че как иначе..

И сега... това момче било под нивото ти, защото... било грозно. А дали той не е усетил и не се е подразнил от високомерното отношение и не ти го е върнал по този начин? Както ние жените се дразним от глупави, повърхностни и прекалено суетни мъже, които търсят от жената само опаковка, играчка, придобивка за мъжка завист и са слепи за качествата ѝ, така и момчетата/мъжете усещат, когато една жена предлага само горното и няма очи и интелект да оцени нищо отвъд едно тяло. И ѝ дават добър урок.

В цялата история не видях душа, нито някакви по-духовни стремежи от килограми, външност, възхищение от красота и т. н. Явно си още малка и това донякъде те извинява, но ще трябва да поработиш над критериите си за мъж, самоуважението, увереността и ценностите си.

Защото килограми се свалят, но ако в училище "лошите" момчета са желани, интересни, вълнуващи и т. н. за много все още неуверени момичета, утре ще разбереш по трудния начин, че с тях си пропиляла шансовете си да бъдеш наистина ценена и обичана. Днес са се хвалели с теб, защото си "яка", утре те захвърлят, защото някоя друга е по-млада, слаба и т. н., а старата играчка се е счупила, или вече не покрива нечии измислени стандарти за красота. И "изписана" да си, и да имаш мечтаната фигура, не инвестираш ли и в образование, обща култура, умения, интереси, няма да имаш много хубава съдба.

Помисли добре дали това това искаш и заслужаваш.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 9d0a29f39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   8, "а това момче те е приземило и те е върнало в реалността" - типично женомразко мислене, и ти като Кифлоприземителя искаш да "приземяваш" жените. Не е до това аз какво мога да предложа, а до това на един мъж какъв му е капацитета да види моята стойност.

Авторката

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: b40cad10c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Забавното е как мъжете вият как нямало жени, никоя не ги искала. Пък като някоя им обърне внимание, иска да е с тях, гледат да я смажат. И продължават с воя до небесата как жените не ги харесват. Сто процента тоя се възприема като Доброто момче.
Не се оставяй да те мачкат. Позволиш ли на един, ще позволиш и на други. Просто ги игнорирай и карай напред.
Намират си майстора, всичко се връща на тоя свят. Погрижи се за външния си вид- нови дрехи, прическа. Излез сред природата или се поглези със СПА .

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: afc48a2e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Сега, какво? Оплакваш ни се, че си надебеляла и погрозняла? Ние ли сме виновни? Видяла си и другата страна на монетата. Вече мъжете няма да ти свалят звезди и да те носят на ръце. Стягай се, че безплатните почерпки, заведения и екскурзийки свършиха за тебе. Все пак логично! Да не би да си си мислила, че цял живот красотата ти ще те изхранва и пази? Може сама да погледнеш, че всички над 40 години изглеждат в лице, а доста и в тяло, като зли вещици. Да не говорим, че има някои и преди 30-така, които са потресаващи случаи. Която е успяла овреме да омая някой богат мъж и да му роди се е уредила. Другите теглят каиша, а някои даже не раждат, за да не се преумората. Лигави сте и мързеливи.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 81a5bf461e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Противно на другите коментари, ще ти кажа, че винаги някога някъде може да има момче, което не те харесва и начинът да се оправиш не е да мислиш колко вървежните момчета са ти казвали, че си хубава, а този бил смотан, а да си дадеш сметка за външния си вид в момента и никой не иска дебело момиче, това е истината, отслабни, смени средата, но начина след унижение да се оправиш не е да мислиш и чуваш от другия колко другият е бил смотан, а ти хубава и вървежна, а друго: да се усъвършенстват и вървиш по пътя си.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 9d0a29f39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Всъщност мога да предложа много повече от външност, и стойностните мъже са го оценили. Но както каза номер 11, красотата и младостта са от най-важните ценности в една жена в очите на мъжете и са решаващи, дали ще иска да погледне отвъд тях и да има чувства към нея. Сега заради това, че външният вид за мъжете е решаващ, изкарахте мен повърхностна. И не искам само топ мъже и красавци, нито богати такива и не съм повърхностна, ако беше така нямаше да обърна внимание на това момче. И не искам да го обиждаме, че е грозен и смотан, а го описах така, за да придобиете представа за ситуацията, КАКТО НАПИСАХ В ТЕМАТА.
В отговор на предните коментари.

Авторката

 
  ...
преди: 28 дни, 11 часа
hash: fbcce68139
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Много харесвам коментар номер 4 и взимам пример от него.
Мога да ти кажа, че това въобще не е поведение на един мъж и е доста жалка гледка (буквално женски номера). От личен опит ти казвам, че "мъжете" които се опитват да унижът и подиграват една жена са тези, които не могат да и стъпят на нивото заради това се опитват да я снижът самочувствието за да се чувстват по-висши от нея.
Вдигни си стандартите, грижи се за себе си и не позволявай на грозен гном да ти скапва самочувствието защото всеки един от нас има "грозни" черти, въпроса е да ги показваме с изященство, а не да ги крием. Красотата е такава каквато я показваме.
Една жена заслужава повече от това отношение, не се занимавай с него и си припомни как преди хората са се държали с тебе и очаквай същото уважение от тези които влизат в кръга ти и ще намериш човек, който е готов да бъде с теб. Всички се променяме с годините, но себеуважението е нещото, което трябва да ти остане.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 16 часа
hash: d9e45e5f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Имаше един дето ми се подиграваше за стриите по краката ми. Остана ми лош спомен, но всъщност сега осъзнавам, че просто го беше яд, че не му обръщам внимание, беше доста по-възрастен и неприятен човек. Аз бях тогава на 18 и външността беше много важна за мен. Сега изобщо не ме интересува кой какво ще каже. Никой не е перфектен.
На авторката искам да кажа, въобще да не го мисли. Това са идиоти, които, както е разбрала, не заслужават дори да ги обсъждаме!
Не се занимавай повече с такива мъже!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker