Как да го накарам да ме пусне? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да го накарам да ме пусне?
преди: 1 месец, 3 дни, прочетена 769 пъти
Здравейте, хора!
Никога не съм предполагала, че ще стигна да си споделям с непознати, но толкова много мълчание се е натрупало в мен.
Имам дългогодишен брак и едно дете на 8.
Пет пъти опитвам да оставя съпруга си в последните години … И не мога!
Няма друг мъж. Няма друга жена. Просто съм стигнала до положение, в което не го понасям. Даже ароматът му ми е противен. Не издържам на вечните му критики. Едно постоянно нещастие, което няма видима причина. Той постоянно е негативен, смачкан, тревожен. И аз наистина опитах да му помогна. Аз не мога да се мръщи. Просто съм такава. Винаги съм нежна, грижовна, весела. Поела съм всичко вкъщи на гърба си. Сметки, домакинство, дете, организации. От три месеца го боли кръста и ме обвинява, че не съм му взела направление на нефролог. Аз съм му майка.
Ако има интимност, аз я инициирам. Винаги! Не помня откога той не е предприел нещо - да ме зарадва, да ме погали, да ме пожелае.
Не познава собственото си дете. Не инициира време да са двамата, не я разбира. Тя често ми казва: Мамо, кога ще си останем двете?
Но
Когато съм се осмелявала да поискам раздяла.. се започват едни драми. Рев, заплахи, какво ще кажат хората, обещания. Уж ме разбира и нищо. Всичко продължава по старому.
Моля го: Излизай, върни се към себе си, мамка му, сбий се ако трябва. Не! Никакъв живец! Постоянно нещо го боли, нещо не му е ок, постоянно е кисел. Пресмята пари. А не живеем зле. Не сме богаташи, но не търпим лишения.
Последният път му казах, че искам да се разделим, защото не издържам. Той просто гаси всичко в мен. И чух: Никога няма да ти дам да си тръгнеш. Ти си перфектна.
Добре де, като съм такава, за Бога - радвай ми се. Чудеса направих този брак да сработи, да има хармония, разбирателство, да е спокойно.
Не го търпя до себе си вече, а ме е страх да приключа изведнъж.
Какво да направя? Как да го накарам той да ме остави?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 2 дни
hash: f7b54f221b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Мъж много рядко инициира раздяла. Дори любовница да си има, пак няма да иска да си разтури брака.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 95e06ce78b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Защо той да те оставя? Колко удобно, щото тебе те е било страх. Човекът не иска да се развежда. Ти като искаш- действай.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: bb9d8ce3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Той няма да те остави, защото ти наистина си перфектна. Перфектната слугиня, касичка, родител на детето му, което той неглижира. Да не е луд да те оставя. И десет пъти да тръгнеш да се разделяш с него ще ти прилага все същите изтъркани манипулации - или ще се хвърля от някъде, или пък разбира защо се чувстваш така и този път наистина ще те промени. Имаш си една токсична пиявица, която се е захванала за теб и ще ти пие жизнените сили, докато вече нямаш такива и си се примирила тотално с безхарактерния търтей, който всъщност е. Ако не заради теб, заради детето си го остави и започнете нормален начин на живот. А това какво ще кажат хората изобщо не знам има ли нужда от коментар.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 9ef53b347b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Започни ти да му се оплакваш. Това с което той те дразни, прави го същото спрямо него.
Описа го токова добре, че чак се натъжих за теб.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: c181687572
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   По принцип рядко се бъркам в живота на другите, но твоята история ми е много добре позната. Виждал съм я едно към едно.
Явно някъде през годините сте се отчуждили, той е спрял да ти обръща внимание, започнал е малко или много да те вижда, като предмет. Общо взето в момента си му удобна, защото си едновременно детегледачка, готвачка, чистачка и т. н. Това е една изключително грозна картинка, която трябва да се промени. Оправданието, , Какво ще кажат хората, , е много смешно и жалко, защото щом детето вижда че нещата не вървят, значи и хората покрай вас също го виждат и коментират – без значение дали живеете в голям град и ви коментират от съседния блок, или живеете в малкия град и ви коментират на цялата улица. Така че хората знаят, а колкото до рева и заплахите. С рев те манипулира, използва това че си човечна и щом се е случвало повече от веднъж и няма резултат, значи няма и да има такъв. Заплахите са меко казано безпочвени, тук вече мога да кажа че съм полу-експерт, не може да ти вземе детето, а според закона за домашното насилие, ако те малтретира по какъвто и да е начин отива на съд. Осъдят ли го преди да са разпределени родителските права, ще си види детето през крив макарон.
Въпроса ти е, , Как да го накарам да ме пусне, , . Той те използва, защото си му удобна, значи по пътя на логиката трябва да станеш неудобна. Готви неща, които не обича, излизай по-често с приятелки, забрави да платиш някоя сметка, създай някакъв конфликт. Накрая когато си събрала достатъчно сили и може би малко злоба, просто му кажи че си отиваш и знай че той не може да те спре. Той е един манипулативен дребен човечец, който единствено си гледа интереса.



Messorem

 
  ...


...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: aedae916fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Ужасно звучи това, много съжалявам. Но защо трябва той да те пуска? Напусни го ти. Намери си квартира и се изнеси с детето. Разберете се кои дни ще го вижда и не му вдигай телефона през другото време. Щом винаги ти си инициативната, и сега трябва да бъдеш. Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 0f1dc10d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добре. Прави сте.
Но той не беше такъв - беше мъжкар, малко див, свободолюбив. Като бяхме гаджета похарчи половината си заплата за музика в колата. Беше смел и определено щастлив, уверен, готин.
Промени се след детето. Искано и чакано дете. Просто помръкна. Нищо общо. Само повтаряше: сега трябва да изкарвам пари. Скапваше се от работа. А имам прекрасно дете - кротко. Да ви кажа честно аз разходи изключителни с нея не съм имала. Кърмих си я, заложих на многократни пелени. Даже дрехи не сме иѝ купували кой знае колко, защото бабите подаряват.. знаете как се трупат дрехи и играчки.
Но той вместо да стане още по-щастлив - тотално помръкна. И вече оттам, малко по малко се превърна в това, което е. А аз от жената, която му се възхищаваше и намираше всичко в него и му даваше всичко… станах просто готвачка, на която постоянно мрънка, че манджите не са направени така, че той да ги яде.
Не искам да повярвам, че е гнусен манипулатор, който целенасочено ме изпива. Той е добър човек и не искам да се озлобявам срещу него, да му вземам детето и т. н
Просто съм безкрайно уморена вече.
Не може ли да седнем на масата, да му кажа, че искам да се разделим, а той да каже: да, мисля, че се изчерпахме вече.
И да остане една здрава, положителна комуникация, за да не ми страда детето?
Ето така искам да ме пусне.
Най-лесно ще го изкарам от кожата, мога да го предизвикам и да ме удари… но кому е нужно.
Искам да остане уважение.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: e9b2dd6975
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако го напуснеш и живеете разделени след 2 години разводът ще е лесен. Никой няма да го пита. Щом и детето вижда че този човек не става, смятай. Такива мъже са бреме.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: d227ced35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Няма как да те накара някой да направиш нещо, без ти да се съгласиш.
Страх те е да си тръгнеш, но той е лошия.
Искаш да го провокираш да те напусне и пак той да е виновен.
Ти си слабохарактерна, колкото го описваш мъжа ти, кой знае и отрочето ви как ще ви надмине.
И за какво да се бие, това не ми стана ясно.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 8d17ef1e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 7, топ коментар.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: aaa5004e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Ти добре ли си с акъла? Какво има той да те пуска? Да не си в затвора? Отиваш на адвокат, пускаш документи за развод, намираш квартира, събираш багажа и се махаш. Не му се хващаш, каквото и да ти казва. Оттам нататък се оправяш сама, нали си перфектна?

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 32f602e7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Според мен ти също си токсична, самият ти въпрос е.
Уж искаш да се разделите, но не го правиш, а само говориш колкото именно да тросиш обстановката, а оправданието е той не ме пуска".
Няма нужда да те пуска, ако ти вземеш решение--приключва и това е.
Не ти е това обаче целта.
По въпроса само подозирам, че ти в голяма степен провокираш островната среда.
Когато съм приключва Ла връзка, не съм заплашвал само, не съм чакала да "ме пуснат" казвам и тръгвам, не съм ничия собственост, нито пък търся драми в стил "ох, ама недей, ама йок сакън".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker