Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За мъжете без деца и семейство, но с дълги връзки
преди: 1 месец, 2 дни, прочетена 1560 пъти
Тук редовно се лепят етикети- стари моми, стари ергени, на този/ тая нещо ѝ има да е сам/а и прочие. Наблюдавам обаче и друго. Имам сред познатите си 2ма-3ма мъже. След 50те, не са се женили, нямат и деца. Имат приятелки обаче, живеят съвместно, някои от партньорките им имат собствени деца и внуци, те не. Та се зачудих- след като имат умения да поддържат връзка с жена, да живеят съвместно, едва ли са такива бурсуци. Може би бягат от отговорността на семейството и наистин не искат свои деца?
Има и друго. В единия от въпросните господа все си казвах този човек е точен, харесван, как не го е излъгала някоя навремето, не знам. Мислех си, че просто някоя му е разбила сърцето и се е наплашил. Да, но след време, покрай работни ангажименти, забелязах, че човекът не е особено отговорен, не е сериозен, смята се винаги за прав и приоритизира винаги първо своето време, а после това на другия. Последното прави всеки, но при него е в екстремни количества- не иска да се съобразява с никого. Не признава очевидно допуснати грешки, не се извинява и в повечето случаи замита, когато прояви некомпетентност. Тогава си казах - а, това ще да е при него- прикрит егоист, който се съобразява само със себе си. Зачудих се дали все пак няма основателна причина такива да са уж обвързани, но не и със семейство и деца.
Вие как мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 2 дни
hash: 6cacb65e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Страх да не би някоя да го върже и да го окраде.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 89ac59cdb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

2.   Има много хора с дълги връзки, но без деца, просто защото не искат деца. Не е нужно да има някаква невероятна причина и нещо супер мистериозно. Не всеки желае потомство и това е всичко.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 931f75e3e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Мъжете предлагат брак по две причини:
- приятелката е забременяла и се чувстват длъжни.
- на онази, която наистина са почувствали, че е специална. Тази, която ги разбира, подкрепя, мотивира.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: e53f273750
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Според мен вариантите са няколко, но общо взето-1.
на по млади години е имал някаква несподелената любов, някоя жена го е зарязала или не е отговорила на чувствата му. Не е искал да се жени за друга.
2. Мислел, че още му е рано за семейство. Или е искал да завърши образование, да направи кариера, да постигне някаква стабилност.
3. Не е срещнал подходящ човек.
И така годините минават. В един прекрасен ден все пак започва връзка, която се задълбочава. Но или жената има свои деца и не желае други, или вече е късно да роди.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 8e89aa9ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има и доста хора с репродуктивни проблеми, които не могат да имат деца и не искат да осиновят /не, че осиновяването е лесен процес и е така казваш искам и ти връчват дете/.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 47824d01e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Епитети лепят наранените и слабите. Не познават някой, не могат да мислят, но го сравняват с някой, който е значел нещо за тях, но всичко се е прецакало, това е най-често лепене на етикети.
Аз съм на 42. Имал съм сериозни приятелки. От няколко години съм сам, не желая връзка, поне не защото някой ще каже нещо или заради нещо друго. Не съм самотен, даже напротив, нямам проблеми никакви. Деца не искам, не виждам смисъл да страда това дете в този свят който е в момента и този който предстои.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: cabdaa4ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Абе, ако в един момент жената до теб се спомине и вече си в напреднала възраст и няма да кой да отвори вратата ти у вас и да ти каже, , Добър ден, , ще си скубеш косите дето си мислил само за собствения си гъз. Живота е като магазин. Може да вземеш каквото си поискаш, но на касата всичко ще си платиш.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 569cf2f3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мъжете без деца са по-адекватни и стабилни от много такива с деца, което е пълен абсурд и би трябвало ролите им да са разменени.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 41b5ac676d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Сама си си отговорила защо е сам. Причините са пред очите ти и няма какво толкова да се анализира.

На подобни хора, дори само присъствието е натоварващо, отблъскващо, противно, не ти е готино дори да си говориш с тях. Може да изглежда добре, да е спал с някакви жени през живота си или дори в момента да има такава, но жена няма как да се отпусне и да направи дете от такъв човек. А и той явно е толкова нарцистично вглъбен в себе си, че не е дал повод за такова нещо. За щастие, такива гадни твари не се възпроизвеждат.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 41b5ac676d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Явно не са искали, или по-вероятно да не стават за семйество. С подобни качества само се изморява партньора на такъв човек. Имам такива познати и не можеш да кажеш нищо. Целия разговор и отношения се въртят само около тях.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 9df8fb9f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   При теб всичко ли е ок, че тръгна да задаваш въпроси за чуждия живот? Така искат, така живеят.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: b41d91fd2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Поредната тема, в която някоя държи сметка на другите дали имат или нямат деца. Ако искат ще имат, ако искат не?
Какво ви интересува. Ама не бил сериозен, ама не еди какъв си.
Никой не е длъжен да ви дава отчети за живота си и зашо не искат деца.
Вие като имате деца направо сте вързали... едвам се търпите, не ви се гледат грам тия деца, ама такава е модата.
Едни и съши теми

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: a0e1e77d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Как на никого пък не му дойде на акъла, че за съжаление има хора, които не могат да имат деца.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 6d48d625cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Това, че жените не могат без мъж не значи, че мъжете не могат без жена. Напротив могат. Мъжа си е самодостатъчен, жената сама е за никъде. Всички мангали като имат жени и много деца да не са нещо значимо, че смяташ наличието на жена и дете за признак на нормалност. Това и мишките го правят-мъжка женска, вади тури и малки гадни мишлета. На никой мъж с IQ една идея по-високо от на средностатистическия мъж не са му нежни жена и дете. Като цяло няма гении които да са оставили потомство.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: beabbcd5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Свят широк, хора всякакви. При един причината е една, при друг-друга... щом тези хора с нищо не пречат на твоя живот, защо трябва да се ровиш в живота им? Дари ще имат/нямат деца си е тяхно решение и не знам защо ние трябва да ги съдим и да се интересуваме от причините. Те си знаят защо.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: e5afe548e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Питай такъв мъж, защо не иска деца, така ще знаеш отговора, това е решението.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 9e5b69bbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Всичко може да е.
Възможно е да не могат да имат деца. Възможно е да са били женени или във връзка с жена, която не може да има деца. А ако няма общи деца - не виждам и смисъл от брак.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: f6d77f317d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Егоисти та дрънкат - какво има неясно.
То съобразяването със съпруг или съпруга и отглеждането на деца си е мъчна и неблагодарна работа. Друго си е да си гледаш само за собствения си г. з и да цъкаш по кафета, дискотеки, екскурзийки, хобита, Синчето на мама - гледа да не се изпоти, че може да настине. Или да не се грижи и за попова лъжичка, че да не се мине.
Това са тези без деца. Ако жените с безпогрешната интуиция още не сте разбрали какви са.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 1222b2853f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Е разбира се, че има, ти пък и пита даже... Причината е ясна на всички. Господата не искат ангажименти и отговорности, а гадценцекоето да им е удобно за сигурен секс и то за да не се налага да свалят жени и да полагат усилия било то за секс или връзка. Разбира се, ако се стигне до отношения, господата не се ангажират с брак и деца, а с посредствена връзка тип гадженца, в които жената си мисли, че е обвързана, а господинчото се 1оди ергвнче и си джитка. В днешно време мъжете искат да имат много резерви, да си джиткаг наляво надясно, а жената до тях да търпи безропотно всяка една гавра в името на това да не е сама. Лошата новина е, че жените вече не се притесняват от коментарите, че са сами, стари моми и тн и предпочитат да са сами вместо да търпят такива подигравки. Ще стават и все повече. Относно историята в темата ти щом до 50 не са направили семейство смятай какви са... Обикновено жените са подготвени почти винаги за семейство, докато господата постоянно отлагат. Той щом го отлага на 30 мислейки се за млад, такъв ще е и на 50.
Разббира се има и хора, които просто не искат и никой няма право да ги съди, стига да не губят времето на хора, които искат.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 152c0ddc32
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   На мен не ми е предложен брак, защото съм била бременна, а напротив имах условие, че 3 години след като сме сключили брак не бива да имаме деца.
Съвсем съзнателно поставих това условие. Преди да сключим брак живяхме 2 години заедно под един покрив, преди това още 1година имахме връзка, но не живеехме заедно и разбира се след брака 3 години живяхме без деца.
Повечето хора си показват рогата на 4-тата или 5-тата година от съвместното съжителство. Имах опит от предишна връзка.
Е, не бързах като много други да раждат, за да вържат мъжа. С дете всяка жена връзва единствено себе си и никой друг.
Беше важно мъжът ми да е с мен заради мен самата и си намерих такъв съпруг.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: d27deb3e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Някои хора тук не създават деца, а длъжници - да им отварят вратата на дърти години. Няма такова тъпо мислене. Все едно детето ти един ден не може да ти хвърли всичко и да те зареже. Точно такива с тия сметки остават самотни накрая.
А дали една жена или един мъж има дете си е само нейна/негова работа. Как не се уморихте да се ровите в чуждите чаршафи. Всичката Мара втасала, загрижила се за другите.
ж, 26

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: bed6ba9e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   В момента най-големите и точни и силни мъжкари са тези, които нямат дец или жена.
По улиците е пълно с нещастни женици с видимо отчаяни и изтощени физиономии, бутащи колички!
Защо има толкова самотни майки?
Защо има има толкова налъгани женици?

Със сигурност не е заради свободните мъже.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: f191441389
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Познавам много двойки без деца между 40 и 60 години, повечето са искали да имат, но не са успели. Тъжно е.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: b41d91fd2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До 18

Нешо да не завиждаш случайно или само така ми намирисва. Никой не ви е карал да имате бебета, нали така? Можеш ли да си представиш, че имаш право на избор. Явно не, щом така хулиш.
И да, който няма деца си живее и прави каквото си иска и не се съобразява с никой, а в съшото време и не пречи на никой. Само е такива като тебе едвам се сдържат, щото знаят, че са се прецакали щ, а са искали друго

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: f415365d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Номер 21

Я си помисли, кой има шанс утре да остане самотен, този който е създал или този, който не е създал деца? Въпроса е риторичен. Сега си на 26 години и морето е до колене. Ама на 56 години няма да ти е вече морето до колене.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 19 часа
hash: e1b047a784
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Това да не би да е поредната тема за това как жените с деца са втора ръка и никой нормален не би ги искал, та отиват само при хора от тяхната категория и търпят всичко само и само да има с кого да бъдат?
Е, всички разбрахме какво е мнението ти. Но колкото и да го изказваш, колкото и да те е яд (поради някаква причина), колкото и "единични" да слагаш на коментари като моя, това няма да промени факта, че част от "самотните" жени с деца си намират свестни мъже - били те с деца или не.
Ж

 
  ...
преди: 1 месец, 11 часа
hash: f6d77f317d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   до 24 от 18,
напротив, точно си искахме деца и си ги гледами и им се радваме. Естествено проблемите са много, но в края на деня сме изключително щастилви като ги видим успешни и щастливи. Такова огромно щастие вие бездетните никога няма да изпитате, на колкото и екскурзийки да отидете, през колкото и шаврантии да минете. И това ще го разберете много по-скоро отколкото ви се иска. Но няма да може да го поправите, както си мислите.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 часа
hash: 3a9ff6a9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Питала съм жени, които категорично са заявили, че не искат деца. Казват, че е голяма отговорност и не виждат бъдеще за децата си. Явно биологичния им часовник е счупен.

 
  ...
преди: 29 дни, 16 часа
hash: d27deb3e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   27. Да виждаме ви "щастието" в истеричните крясъжи по улиците. Децата ви са оставени на самотек, затова и официално са най-изоставащите в ЕС. Хвърлили сте ги и учителите трябва да ги научат на всичко. Това са фактите. Ако толкова си обичахте и се грижехте за децата си нямаше да е тка, нито редовно да виждаме как се млатят по дворовете на училищата, сигурно са го видели вкъщи. Нито щяха да псуват като хамали по улиците. Признайте си поне че българските родители са провалени. Така става като от 1-но годишни са с телефон в ръце, за да не мрънкат и да не пречат. Това сигурно го няма никъде в света. Този феномен и похват във възпитанието е само тук.

 
  ...
преди: 29 дни, 11 часа
hash: c3f14dfc20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Има и много двойки с общи деца, който съжителстват на семейни начала без да са женени. Има и женени двойки, които си се разбират и си живеят нормално, но не искат деца. Не разбирам на кого, с какво му пречат хората. В края на краищата всеки си прави сам избора и си живее с него. Всеки си знае и причините да е така.

Ако някой е доволен от собствените си житейски избори, няма особена логика да се вторачва така в чуждата паничка и да търси да лепи етикети или да слага хората под общ знаменател. Моля, не си избивайте комплексите върху хората, които са различни от вас.

 
  ... горе^

...
преди: 29 дни, 3 часа
hash: 6cacb65e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   30, това е така, защото жената сама си ги гледа. Мъжът само пъшка на дивана, зяпа мачове и пие. Той пари дава и това е приноса му. Жената е сам родител, уж семейна. Хем да работи, чисти, готви, да възпитава детето, да го къпе като малко, да го научи на хигиена, да му избира дрехи, да го гледа като е болно, да му проверява домашни, да го преспива и т. н. Мъжът е страничен наблюдател.

 
  ...
преди: 28 дни, 16 часа
hash: cdf0acea91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   До 27. Супер, само че в края на деня вместо да ди при децата и при любящия, ти си в клубове за взаимопомощ, показвайки колко си щастлива, не ти ли изглежда странно?

Безотговорен човек може да се метне на нечий врат и да е като комар цял живот, дали е родил или не, все тая.
Отговорността на човек трябва да се гледа само когато, не може да се оправя сам, когато някой друг му оправя бакиите и някой друг му взима решенията.
Това че някой е по-отговорен от средното, не иска да води жалък живот без емоции или с човек, който е комар, не го прави безотговорен.

 
  ...
преди: 27 дни, 12 часа
hash: 8c7fa8ee08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   27 до 34
Какви клубове за взаимопомощ. Просто ви гледам сеира. И си взимам поука от глупостите които сте сътворили в животите си, така че да не допускам същите грешки. И откъде накъде реши че съм жена.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker