Как да стана психопат в моя живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да стана психопат в моя живот
преди: 14 дни, 24 мин., прочетена 563 пъти
Изключително емоционална съм и имам супер лабилна психика. Най-малката обида, разочарование, неуспех, несроделени чувства ме изкарват извън контрол. Постоянно плача за някакви големи глупости и аз го осъзнавам, но въпреки това ми се реве. От всичко в себе си най-мразя това, че съм свръх емоционална. Искам да бъда в моя живот като психопат - да не изпитвам никакви емоции, като положителни, така и негативни (но не искам да бъда психопат към другите, защото съм добър човек). Просто мечтата ми е да премахна тези емоции от мен. Благодаря на всички, които ще ме посъветват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 дни, 13 часа
hash: 0e48aa6cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Психопатите изпитват емоции, не съжаляват другите, но себе си-да.

 
  ...
преди: 13 дни, 10 часа
hash: 1081c03e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Потърси по-добре помощ от професионален психолог...

 
  ...
преди: 13 дни, 9 часа
hash: 48a866836b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   В неподходяща среда си, щом имаш кофти емоции, смени я.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 9 часа
hash: 97f6fb4354
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Разбирам те. Горе-долу и аз съм така. Всеки неуспех го преживявам и страдам. Всяка по-остра дума помня, дори неща от детството ми преживявам отново. Може би, аз съм по-зле, защото не плача, а сдържам емоциите си. Затварям се в себе си, а привидно съм весела и ще помислиш че нямам никакви грижи. Не се знае моето в какво ще избие. Трябва да даваме воля на емоциите си, така съм чела. По-добре не се променяй. Няма нищо срамно и грешно в това да плачеш. Ето, латиносите и те са много емоционални. Гледам разни бразилски риалита, и шоу програми защото уча португалски. Та там не им пука за тази им свръх емоционалност. Когато им се плаче -плачат, никой не го мисли толкова. Тук на Балканите по-скоро сме студени, темерут хора. И затова се смята за странно когато някой не крие сълзите си.

 
  ...
преди: 13 дни, 8 часа
hash: dd5212ff06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма как да си психопат и да си добър човек. Или едното или другото. Емоциите са съвсем естествено нещо. Животът е низ от падение и възход.
Много съм страдала заради несполучливи отношения и точно, когато мислех, че съм си изключила любовното копче се появи Той. Съпругът ми. :) Направихме си бебе, това са пък най-страхотните емоции. :)

Недей, изпитай всичко!

 
  ...


...
преди: 13 дни, 8 часа
hash: 2350ddd39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Просто се приеми каквато си. Вникни дълбоко в себе си, разбери защо и какво те кара да се чувстваш така. Намери покой и спокойствие в това, което си. Чети книги за личностно и емоционално развитие, научи се да контролираш доколкото е възможно емоциите си. Няма нищо лошо в това да показваш емоции - аз също съм такава. Жена съм, пък и зодия Рак. Смятай. Но ми отне доста време и усилия да се приема и да се опозная като човек, като психика, чувства и прочее. Когато навлизаш в отношения с друг човек се учи да бъдеш здраво стъпила на земята. Когато имаш нужда да изразиш емоции, нека не е избухване и безпричинно вдигане на урагани. Седни и говори. Дори със себе си. Когато откриеш своя човек ще видиш, че когато те разбират и ти започваш да искаш да се разбираш себе си, но и другия. Започваш да се изграждаш правилно за себе си.
Преди бях точно така и понеже хората, с които бях не разбираха мен и чувствата ми, бях избухлива, плачлива, нещо като излезе извън моя контрол ставах токсична, напрягах себе си, но и тях. И се въртях в един кръг. Позволих си и си дадох своето време да осъзная какво в живота ми ме е накарало да стана това, което съм. Какви са ми плюсовете и минусите. И когато срещнах приятеля си, разбрах какво е да градиш връзка и паралелно с това да изграждаш себе си. Въпреки, че е по-голям от мен, в момента той се учи на емоционална интелигентност от мен. Преди това не е бил човек, който вниква в реакциите на жените до себе си, считал ги е за ненужни изблици, които нарушават хармонията. Откакто е с мен, аз пък се уча на това да изразявам правилно емоциите си, да мога да изразя кога и защо и какво чувствам. Той от своя страна сяда, замисля се и говори с мен. Разбрал е, че не съм от хората, които ще вдигнат скандал, защото просто са криви. Това не е оправдание. Знае, че щом имам някакви притеснения и спад в настроението, има истинска причина и ако иска да продължи с мен ще трябва да я обсъди и да вложи и той усилия, не само аз, за разрешаването на проблема.

Обичай се и теб ще те обичат.
Това е, което успях да постигна за себе си в последните две години, в които минах през доста разочарования, но и се накарах да се ‘хвърля’ в травмите си, за да мога да ги разгледам и преосмисля, за да не са ми пречка в живота повече. Със сигурност още ще се изграждам, но харесвам напредъка си.
Примерът, който ти дадох не е само за партньор, но и в семейни отношения и приятелства.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 7 часа
hash: 7f8e625963
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Психопатите имат разлика в амигдалата от "нормалните" хора, сиреч частта от мозъка, отговорна за емоциите. За твое огромно "съжаление" няма как да станеш психопат, но може да четеш литература и да се информираш за емоционалната интелигентност, как да контролираш и регулираш емоциите, а не те да контролират теб.

 
  ...
преди: 12 дни, 14 часа
hash: 49ab3d44ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Потърси психиатър.

 
  ...
преди: 12 дни, 5 часа
hash: 5c8c2ca94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   "Свръхчувствителни хора" - има такава книга и има такива хора, ти си от тях. Не гледаш повърхностно на нещата, затова става така, не мислиш достатъчно за себе си, а все гледаш да не обидиш някого, мислиш как ще отразят действията ти върху хората около теб, и т. н.
И аз бях такъв, и не беше добре положението. Сега, след като съм работил години върху себе си, нещата почнаха да се пооправят. Психопат няма как да станеш. Напълно равнодушна към всичко съща няма как.
Да речем спри да гледаш новини и да се вълнуваш от проблеми, върху които не можеш да влияеш. Не се старай да правиш планове и да контролираш нещата. Ако нещо не стане по плана ти, приеми, че е нормално. Ей такива неща на първо време. Приеми, че проблемите на другите не са твоя работа, не можеш да ги решиш и няма какво да ги мислиш.
Поставяй си някакви цели, да научиш нещо ново, да овладееш някакво умение. Постоянно си ги обновявай целите.
Психиатъра също не е лошо решение, има лекарства, които потискат емоционалността, стимулират производството на серотонин в мозъка. Имат странични ефекти, минава известно време, докато се появи резултата, но полза ще има.

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 17 часа
hash: c8a750440d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Номер 9, благодаря ти, аз също имам проблемът "свръх чувствителност", само да чета, че има хора, които са като мен и са го овладели ми вдъхва нажедна.

 
  ...

...
преди: 8 дни, 14 часа
hash: 3bc48173fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Номер 9 наистина добри съвети. Плюс тези неща от номер 9 можеш да почнеш и йога, медитация, коремно дишане, майдфулнес - правих тези практики в продължение на 1-2 години и започнах да усещам ефекта - станах по-спокоен и не се гневях за щяло и нещяло.
Че преди като се ядосах виках и чупех, карах се с много хора - и жена ми видя ефекта и почна да ги прави и тя. Просто промяната в личността става бавно, но не се отказвай.
Разбира се и психолозите са вариант, аз лично не съм ходил, но имам такъв приятел - даваше ми книги да чета - за да знам как да се справя с емоционалната си лабилност, тревожността и гнева.

 
  ...
преди: 8 дни, 13 часа
hash: 3bc48173fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   А забравих да добавя - освен йога, медитацията и дълбокото коремно дишане, допълнителен вариант е някакви билки. Много по-добри са от хапчетата, не правят зависимост и са безвредни. Разбира се действат по-бавно и по-слабо от хапчетата.
Добри билки са -жълт кантарион, също и Страшниче - една позната я пи по схема и беше много доволна.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 21 часа
hash: 8fb257344d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз също съм такъв, но се постарах да се науча да не се вживявам толкова за неща, които не мога променя! А тези, които мога - правя всичко, което зависи от мен, за да ги променя.

Но мога да кажа следното:

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ЙОГА и подобни простотии! - това са демонски неща!

На мен ми помогна да се променя това, че достигнах до Бога!
Повярвах от цялата си душа в Него и се въцъркових в православната църква.

И сега съм много добре, защото като имам подобен проблем - възлагам грижите си на Бога и се уповавам на Него!

Така, че моят съвет е да се обърнеш към Бога, да повярваш в Него от цялата си душа и сърце и да се въцърковиш в православната църква!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker