Има ли брак след изневярата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли брак след изневярата?
преди: 3 месеца, 26 дни, прочетена 1039 пъти
Аз изневерих на мъжа си. Не еднократно, не на пияно. С цялата палитра от емоции и чувства, които съпътстват една любовна история.
Той не е разбирал. Може да прозвучи смешно, но от уважение към него се криех като мишка.
Прекъснах връзката си с онзи мъж. Обичам го, желая го, но той също е обвързан. Заговори ми за разводи и т. н., а аз не съм готова за подобно нещо.
Децата ни са големи. Жена му също не е разбрала.

Пиша тази история половин година след онази връзка. С онзи човек изобщо нямам контакт. Но се случва нещо друго - искам да се разделя с мъжа си. Даже ми се иска да остана сама. Не съм щастлива в брака си, но го осъзнавам сега.

Вече не го понасям... даже физически не понасям допира му. Не искам да говоря с него за нищо. Когато вечер се прибере и аз помръквам.

Да, той си има своите негативни черти, но изобщо не искам да ги споменавам. Не искам да се оправдавам с това и да си казвам: ето той е такъв и такъв. Просто не се чувствам щастлива, не чувствам, че обичам този човек вече. Не искам да правя нищо с него.
Но го разбрах благодарение на другия мъж, който допуснах до мен. Сякаш изневярата ми ми отвори очите за това какво всъщност търся и искам.

Споделям историята си не за да чувам каква парлясница съм и тем подобни. Мога да ги предположа и така подобни неща.
На някой случвало ли му се е изневярата да му отвори очите за връзката? Развеждали ли сте се не за да отидете веднага при друг, а защото този друг ви е показал пробойните в брака ви? Задавали ли сте си въпроса: ако наистина обичах мъжа си/жена си щях ли да изневеря? И какъв е бил отговорът - онзи, честният отговор, който сте си дали пред себе си в поредната безсънна нощ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 25 дни
hash: a3d63ea0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Аме те изневерите са по някаква причина, поради някакви дефицити, дори да не ги осъзнаваш. Често човек несъзнателно се лъже, че "всичко е наред" с брака му, понеже так му се иска да бъде.
Това, че децата ви са големи, а ти все още имаш желание да ти го слагат, си е добре и много улеснява нещата...
Също добре е, че си се хванал с обвързан за изневярата. В противен случай, болката при човека, който остава сам, е нечовешка.
Ами.. успешен втори шанс в любовта! :)

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: b12a4b12f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Авторке, в последното си изречение изхождаш сякаш от тезата, че има вечна любов. "Ако наистина обичах жена си, щях ли... ". Ако нямаш съзнанието, че в момента в който си срещнала съпруга си, това е било решението, което е трябвало да се случи, което си избрала предвид всички малки конкретни обстоятелства и собственото си разбиране, което си имала тогава.

Много скрито обвинение има към теб, разчита се от трактовката ти.

Помисли си кога се отдихте един от друг във връзката си, и кога - най-важното - спряхте да търсите път обратно към себе си. Нормално е във всяка връзка понякога да се отдръпват хората, но проблемът идва когато някоя от двете страни прекрати желанието да се свърже отново с насрещната страна. Помисли си кога се случи това при вас. Може и ти да си причина наистина, както внушаваш, може и той да бъде.


Защитаваш съпруга си, джентълменско е да не му изразяваш лошите страни. В случая - и той участва обаче, надали няма никакъв пръст в това да го чувстваш отчужден.

Изневярата - разбрала си за себе си много, смалила си се от нея. Затова се вика - грях. Само че, хората сме изтъкани от грехове, в грях сме и родени - щяхме ли да се случим по друг начин?

Защо не опиташ да потърсиш път към него, дори - да му кажеш за изневярата, да не криеш истината. Това може би ще те освободи, и него ще освести, че те е изгубил, в момента в който е спрял да търси път към теб.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 2071a33ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Сядай си бързо на задника, ама моментално. Жена съм, обаче ти казвам, макар и грубо, да се отрезвиш. Семейството е партньорство, един вид договор. Това не са пеперуди, не са подкосявания на краката и готин секс. Това са две различни неща и е добре хората да спрем да ги бъркаме.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: a633fce971
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ще си стоиш сама. Искаш повече, но и през ум не ти идва че може да получиш по-малко от колкото имаш сега.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: d1d375ad22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нормално е да не го искаш, защото има друг мъж който искаш. Това нежелание да си с него кога се появи, преди другият мъж ли?

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: a5bf1f3caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аз не само изневерих, аз продължавам. "Вторият ми мъж" е един и същ, не съм имала връзки с различни хора, а и нямам подобно намерение.
Щастлива съм до безобразие. За първи път в живота - истински обичана.
А по отношение на мъжа си съм си отворила очите много, ама много преди любовника си.
И не, не изпитвам грам вина, съвестта ми не ме гризе изобщо, правя си секс с мъжа ми, изпитвам удоволствие от което. Но се хващам все по-често, че си представям колко добре бих се чувствала, ако съм сама.
Обичам мъжа си, обожавам любовника си, но за себе си съм си най-ценна аз.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: e120744142
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На мен очите ми за връзката са отворени много отдавна и си стоят отворени постоянно. Но всеки ден намирам причина да не реализирам желанията си за изневяра и след това да се разведа. Докога ще успявам да намирам причина за това, зависи от интелекта на жена ми, да разбира ясните сигнали които и давам, че не се държи достатъчно уважително към мен и към моите нужди и желания за щастие с нея и децата.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: fd2b019fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако ще се развеждаш, направо ги заради себе си, не за да търчиш при друг, защото бързо ще се разочароваш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 382637cfb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Ня връзката ви отдавна я няма, не смесвай предишните отношения. Остани сама, събери си мислите и тогава мисли за нова връзка. Живота е твой нефсе опрадвавай за твоите решения и избори, деца и т. н.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 21227cf1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Брак може да има, но обич не.
То е ясно - не си обичала мъжа си и затова си имала любовник. А като не обичаше съпруга си, а друг, защо не си се развела тогава, а си мишкувала?
Така ти е било удобно на теб, затова. Излизаш с изтърканите палаври за уважение, колко си нещастна, как след не знам колко години си се осъзнала и пр.
Мъжът ти имал негативни черти? Ами ти нямаш ли? Екс любовникът идеален ли е?
За пробойните в един брак вина имат най-често и двамата.
Тук можем да видим само твоята гледна точка. Навярно и съпругът ти би казал не само положителни неща за теб.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: b551c92d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   До номер 7: Каква идилия. Защо не ти запознаеш, може да си излизате, да си правите тройки,

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 8795a811a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Разбрала си, че можеш да обичаш друг и си се освободила.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 925fce4fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 2

Ние не се оженихме по любов. Беше тогава разумно решение. Решихме, че можем да бъдем добри партньори, да се подкрепяме, да градим заедно. После се привързахме един към друг и се обикнахме. Нормално. Вземаш куче от улицита и се привързва към теб, та камо ли човек.
Никога не е имало неземна страст, романтика и т. н.

Аз не мисля, че и той ме обича, защото видимо е нещастен. Дори телесно му се отрази.

Но той не се отблъсква от мен, а аз - да. Почти е отвръщение вече. Даже миризмата му ми е неприятна.

Другият мъж.. преди или след. След като се разделих с него. Докато имахме отношения, аз бях сякаш много по-слънчева и вкъщи. Сякаш ми даваше сила и енергия да съм влюбена във всичко.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 04f6ab61de
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   ""Има ли брак след изневярата? """ И защо да няма? За мъжът преспиването с чужда жена е нещо като другарски поздрав, нещо като "Здравей как си". Няма как за всяка изневяра да се развежда. Има такива изненадващи изневери, че самият участник се чуди как се е случило. Може мъжът да е просто отзивчив, а на жената да е нещо тъжно и настроението миньорно, може той да я е прегърнал, за да не се чувства толкова самотна, а тя да го е разбра погрешно и приятелският жест да е прераснал в нещо повече. Може просто след някакъв съботник в института да са отишли в кабинета на жената да пият по едно кафе, да поклюкарстват, а хората лека полека да са напуснали сградата, да се чуват все по -рядко хлопане на вратите, може в един момент жената да е станала, за да види дали още бродят разни по коридора и на връщане, като съвсем в реда на нещата да седне на коленете на седящият млад мъж и да го прегърне през врата. Той толкова е изумен, че в нещо като парализа, а след това това да прерастне в нещо повече, което не трае много дълго, но жената по някакъв начин подсказва, че искат да продължат. Може пък на някакъв купон в завода производител на разработени от института изделия на има рожден ден на една от техноложките. Мъжете са малко, купона е продължителен, напитки има, бонбони, соленки, сладки и в един момент рожденицата, която е и зам. началник на отдела, казва на един млад мъж или пораснало момче, че има проблем с документацията. Той е изумен защото само преди еди ден нямаше никакъв проблем и, тя за да спестят време го кара да отидат в архива и да отстранят проблема. Там се оказва, че проблем няма, а тя показва с други средства за какво е това посещение. Може пък на конференция в МДУ на бившият к. к. "Дружба", късно лед полунощ, една малко по-възрастна колежка да каже на колега, нищо от сорта, че нещо е прекалила с водката, рока и блусовете, че краката не я държат и дали той като добро момче ще я изпрати до хотела. Да изпраща я, каката наистина е "вързала", кънките, по пътя от дискотеката до хотела се люлее насам натам като кораб бурно море. В стаята на каката, която е нещо по-голяма тя съвсем се отпуска и разлигавя, говори разни нейни фантазии. Колегата е добро момче, опитва се да сложи каката в леглото, да си измие зъбите, да и даде аналгин, да повърне, за да олекне, пак да И измие зъбите. Да я сложи да спи, но го е страх да я остави самичка, за да не повърне сън и да се задави. Е, нещата ескалират, а каката е с влияние и той бива омотан в една продължителна връзка. Разбира се всичкото не става за година, две или три, разбира се всичко това не става за един ден и винаги е имало предварителни приятелски разговори, споделяне на семейни проблеми, на предпочината музика, коментиране на други колеги, имало и предишни купони, но както е каква плавните натрупавания, довеждат до качествено нов скок в отношенията. На мъжът младите години са минали в отбиване на тежка, военна служба, следване, през всичкото време тренировки джудо, няма голам опит жени и момиче имал е няколко инцидентни връзке, по -време на следването и тези отношения със жени малко го изненадва, тази страна на женската психология и физиология. Той винаги е подчертавал, че си обича съпругат, но нещата се случват и той не зна езащо така се полечава. Една колежка му разива разни фройдиски коментари, но той не се съгласява с нея. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: bfbd196d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не знам, аз по принцип си ги задавам тия въпроси преди да изневеря. Не, че нещо, но твоето е малко след дъжд качулка. Самата мисъл, че имаш желания към човек, различен от твоя партньор би трябвало да те наведе на мисълта, че нещо куца във връзката ви. След като вече това е ясно има две опции (да, само две са): 1. приключваш връзката и започваш на чисто, как вече ти си знаеш или 2. почваш да търсиш проблема и да се опиташ да го поправиш. Ако се справиш, честито, връзката е спасена, ако не, приключваш и започваш на ново (как, вече ти решаваш). Другия човек не е заслужил с нищо твоето предателство. И последно като проверих, хората имаме претенции да сме интелигентни, мислещи същества, които мислят, ПРЕДИ да направят нещо. Явно само аз си ги въобрзявам тези неща.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 18f0d178df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   А говорили ли сте открито с мъжа ти, че не вървят нещата преди да му изневериш? Малко като отмъщение си прозвуча - има лоши черти, не го искам, не ме интересува, до него помръквам.. Малко напук - ето, понеже ми е неприятен, сега ще му изневеря.

Ако другият не беше обвързан към момента и беше готов да те вземе веднага да живееш при него, дали би останала изобщо в този брак? Да, заговорил е за развод, но от заговарянето до края на брака юридически има голяма разлика. А и след развода бившият не изчезва (веднага), особено, ако има деца, спорове около подялба на имущество.

И не вявай на това, че изневярата не се усеща и добре сте се прикрили. За мъжа ти може и така да е, но жената на любивника почти сигурно е разбрала, че има друга. Няма жена, която интуитивно да не усети.

Не бих съдила за морал и такива неща, всеки си знае какво му е. Но това криене по тъмните ъгли като мишка е жалко. По-добре край навреме и запазване поне на цивилизовани отношения, отколкото да се намразвате. Рядко любовта, поне в първоначалната си форма, е завинаги. Но уважение трябва да има.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 3664ec94e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Един месец по -късно взех окончателно решението си за развод.
Без наличие на "опция" да избягам при друг.
Продължавам да нямам контакт с онзи мъж. Не бих го и потърсила след развода си.

Ужасно ме е страх - това са много години със съпруга ми.
Вчера, провокирано от нещо супер дребно, просто седнах на масата и му казах: Моля те, изслушай ме! Искам да се разделим. Знам, че за теб е шок и съжалявам, че ти причинявам това, но не мога да позная вече себе си. Не съм щастлива, не чувствам, че те обичам. Поемам цялата отговорност за избора си. Не те обвинявам в нищо, била съм страшно щастлива с теб, но днес тук и сега, искам развод.

Спестих му болката от предателството. Сега седя и си мисля, че може би трябваше да съм по-откровена.

Той ме помоли да не говорим вчера. Днес не сме се чували. Сега се прибрах от работа, детето е при майка му и го чакам, за да поговорим повече.

Няма брак след изневярата. Поне при мен стана така. Онази афера ми отвори очите за много неща. И колкото и противна и виновна да се чувствам, съм благодарна, че ми се случи.

Благодаря на всички за включванията

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 99a3f2cfdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Любовта е до време, партньорството за винаги. Брака слага рамка на волностите. Ако ти е утеснял брака- развеждаш се и поемаш новата си отговорност. Оправсанието "деца" не работи и те са пренебрегнати вече и обясненията ще бъдат витиевати. Но в лъжа и фалш не се живее.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 7e000c4b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   от човек на близо 60г щастливо женен

Виж сега, авторке, аз никога не съм изневерявал, въпреки, че красиви и атрактивни жени са ми се "предлагали" или по-точно казано - недвусмислено са ми показвали, че ме желаят...

Защо не съм?

1. Аз съм вярващ човек, православен християнин, и знам, че изневярата е много голям и тежък грях! Нарича се прелюбодейство. Навремето за такова нещо по земния закон се е налагало наказание - смърт!
Сега смъртно наказание за изневярата официално няма, но човек силно прогневява Бога с такъв грях... което е страшно!

2. Чисто от морална гледна точка, аз никога не бих могъл да извърша такова предателство спрямо семейството си!

3. Аз съм човек на всичко или нищо! И съм честен, искрен, открит човек! Такова нещо - да се крия, лъжа, преструвам - не е за мен!

4. Аз смятам, че човек трябва да се стреми да запази брака си с всички сили и средства! И никога да не се развежда!
Освен при изневяра на другия човек(ако няма покаяние и прошка) или при някои особено ужасни и тежки случаи, когато бракът е разбит и разрушен от другия човек.


Съветът ми към теб е: да не се развеждаш!
Поговори със съпруга си, разкажи му какво се е случило и какви са ти проблемите, и ако действително не можеш да го понасяш(и физически) - разделете се за няколко месеца!

И след като измине този период - говорете отново!

Имам две приятелски семейства, които минаха през такава изневяра и раздяла. (при едните беше дори година), но след като се разделиха разбраха, че никой не може да замести съпруга/та им, а сами не могат да живеят! И после отново се събраха(и заради децата) и вече повече от 20 години са заедно и са си външно нормални семейства, имат и внуци...
Сега, какво става в душите им - аз няма как да знам, но външно всичко изглежда забравено и отношенията им са нормални.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker