Да направя ли така - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да направя ли така
преди: 3 месеца, 12 дни, прочетена 714 пъти
Здравейте
Жена съм на 25год, имам връзка 5 год на приливи и отливи, множество изневери от страна на приятеля ми. Миналата година след дълго мислене реших да му простя, той показваше по всякакви начини че е сгрешил и че съжалява. Не казвам че съм невинна според мен и двамата във връзката са виновни за да се стигне до изневяра и всеки заслужава последен шанс. От няколко месеца обаче връзката ни за мен е някак под въпрос- ще се местим в друг град и някак започнах да се съмнявам че той там е възможно пак да ми изневери, работи от вкъщи и не знам какво ще се случи и при мисълта че ще преживея подобно нещо пак сякаш сама се отдръпнах. След като започнаха тези мои съмнения се запознах с момче което работи в моята сфера, излизахме 3-4 пъти приятелски, но виждайки явно за него накъде отиват нещата реших да му споделя че съм в период в живота си където не знам какво искам, настъпват много промени- смяна на работа завършване, местене в друг град (момчето е от въпросния град). Излъгах го че нямам връзка в момента от страх да не бъда осъдена защо излзиам с него, макар че не се е случвало абсолютно нищо от разговори за по час-два, и от страх му казах че нямам връзка, когато ме попита. Цялото това оплитане в лъжи си дадох сметка че го правя защото не съм сигурна в приятеля си, дали наистина е сериозвн към мен.
Знам че много хора ще ме осъдят, но обмислям като се преместим в другия град да пробвам с приятеля ми как вървят нещата- ще предприеме ли сериозни мерки към мен както твърди (брак и тн), ще се разбираме ли( понеже доста се и караме), а през това време просто да кажа на другото момче че за момента искам да съм сама защото не съм готова за нови отношения, понеже съм му казала че наскоро съм се разделила, един вид да си оставя вратичка. Знам че е гадно, знам че не е правилно, не съм мислила че нещо такова ще ми се случи изобщо, но това ми се струва най-правилното решение засега, с цел да дам шанс на приятеля ми защото го обичам, но ме е страх че всичко ще се повтори.
Мислите ли че това е възможно, такъв сценарий, колебая се какво да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 12 дни
hash: c1c00d0875
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   "връзка 5 год на приливи и отливи, множество изневери от страна на приятеля ми. " - тази връзка я отпиши и прекрати колкото се може по-скоро. Да, може и да ти предложи брак, но ако продължите да се карате, събирате, изневерявате, от това няма полза.
Дали ще се получи с другия няма как да знаеш, но сегашният със сигурност не е твоят човек.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 8394c8f099
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ужас човек, направо ми се плаче за теб. Хем ти изневерил, а ти такава добра душа в името на шанса който си му дала.
Ако трябва да излиза от хумористичната част:
Много е интересно как хем го играеш великодушната и същевременно си жертвата. Хем го обичаш, хем не точно, защото е ясно че той ти плаща под някаква форма и теб това те устройва. Сега уж те е страх да не изневери, обаче май ти залиташ. И хем всичко ти е ясно, хем от написаното става ясно, че нямаш никаква идея какво искаш. И докато те четях чак аз се зачудиш сере ли ми се, яде ли ми се.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 703ca10642
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Абе жена, какво се оплиташ в лъжи като пиле в кълчища!

Кажи истината на втория човек, защо го лъжеш?

Никога не използвай лъжи! Бъди винаги честна и откровена!

Първо си отговори на следните въпроси:

Колко пъти още ще се мъчиш да лепиш счупеното с твоя съквартирант? Че се надяваш и такива отношения да стигнат и до брак? И какъв брак и семейство ще бъдат това? Утре като се чувстваш нещастна - кой ще ти е виновен? - ти самата!

Обмисли всичко и вземи решение: първо дали ще тикаш нещата с твоя съжител съквартирант? Или постъпи по мъжки(нищо че си жена) - и се разделяй с него овреме!

И едва след това, ако си свободна вече - започвай нови отношения!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 4596e0a7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   "множество изневери от страна на приятеля ми. " алоооо, има ли някой в централния?
Що да не се ожени за теб като си толкова наивничка и зависима? !
Колко последни прошки, бе моме?
Че и лъжеш потенциален заради тази отрепка? А аа май сте си подобни, стой си с него, ще пръднеш 1- 2 деца, ще се спаружиш млада, ще останеш без всякакъв изход и шанс по е следващите около 6-7 г... Ами ок.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 8d39b3538e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Темата трябва да се качи в фейсбук групата "Класическа българка"

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 44089350d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Страхът ти е разбираем. Относно изневерите му каза, че и двамата имате вина - каквито и проблеми да сте имали, това оправдава ли го да ти изневери? Ако положението е било толкова тежко, по-добре да беше приключил връзката. Пак щеше трудно да го преживееш, но нямаше да ти остане травма.
Изневярата не е окей. Съветвам те да не го правиш. Защото при теб ми се струва, че с другия има емоционална привързаност и в случая ще ви е гадно на всички. Отделно, осъзнавайки че си наранила някого, ще те гризе съвестта.
Моя съвет е да се отделиш за няколко дни и от двамата. Дай си време за себе си и помисли с кого искаш да бъдеш.
Просто не ги лъжи.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: d7f4e6c9e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Знам, че е трудно да се чуе/прочете такова нещо, но като страничен наблюдател ти казвам - това не е твоят човек. За 5 г. "множество изневери" - заслужава ли си? Животът е твърде кратък, за да живеем в лъжа, имай малко себеуважение, сложи край на тази мъка и започни нещо на чисто. Един подпис нищо не означава, дори и дете да имате, това пак може да не е достатъчна причина да спре да ти изневерява. Никога не съм разбирал жени като теб, готови върху себе си да плюят, да бъдат мачкани и унижавани, но да тичат след "принца"... това е лудост

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: fdde8c07d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Миличка, дори и да ти предложи брак приятелят ти, ти искаш ли мъж, който вече те (1) лъже и мами и (2) е несериозен към теб, щом за 5 години връзка нямате реално развитие? Няма нужда да отговаряш на мен, отговори на себе си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 1c761b4f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Разкарваш приятеля ти, просто връзката ви е приключила. Местиш се в новия град, но не лъжи повече новото момче, поживей малко сама и виж как ще потръгнат нещата. Почни начисто, честно и не гледай назад. Дай си шанс за нова и хубава връзка. Успех!
П. С. Не обичаш сегашния, не се заблуждавай.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 901a16e908
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не оставяй много отворени врати да не стане течение.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: be9fce8b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Типичната българка скача от клон на клон, хаха.
Само едно нещо ще ти кажа - този изневеряващият никога няма да се кротне, особено ако си бременна или му отказваш секс, забрави, че ще ти е верен.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 44b823cc03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Има свестни мъже, които не изневеряват, но търпите такива утайки.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: c99c27f389
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хайде да се спре това постоянно ползване на други хора като отдушник, катализатор, друг клон, кошче за душевни отпадъци и прочие. Не е до пол.

Първо трябва да се оправи кашата в собствения живот, не да се натоварват други хора, които нямат нищо общо.

Защото утре може да се реши на настоящия уж бивш да се даде "последен" шанс, а друг ще бъде оставен да страда с отвратителните "Ти нещо не си разбрал" или "Извинявай, че те подведох". Или ние сме най-важните на света, пък другите хора да се оправят?

Няма такова нещо като "Не знам какво искам". Всеки знае какво иска и няма нищо срамно да остане дори и за година-две-три сам. Бъдете винаги честни и почтени с другите, защото те нямат вина за това, че сте нещастни, че вкъщи не ви ценят и обичат, но човекът е сложно творение и не се знае от чужди прдателства накъде ще избие. Като не върви с години, сложи достоен край и продължи напред, а не така - на сигурното, за да не сме сами, макар и нещастни, пък другото - ако стане.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 8c606cfa40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Няма да те съдя, претърпяла си достатъчно. Само бих ти казала БЯГАЙ ДАЛЕЧ ОТ СЕГАШНИЯ ТИ ПРИЯТЕЛ! Човек който те обича не би изневерил, независимо какво се е случило между вас. Наистина от личен опит ти казвам че няма да се получи с него… съжалявам но това е факт, веднъж изневери ли ще има и още пъти. Не се мести в друг град, това няма да ти помогне. А за въпросното друго момче според мен кажи му истината и му обясни защо си го лъгала.
Едва ли ще ме послушаш, но това е моя съвет!
Успех!

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 1ed0c3bdb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   "Излъгах го че нямам връзка в момента от страх да не бъда осъдена защо излзиам с него"

Излъгала си го, за да го мотаеш и да го използваш ако... по-точно - когато другата ти връзка се провали. Моля ви жени, започнете да използвате българския както трябва. Какви "осъждания"... Напълно обективно ти си лъжкиня и използвачка, точно както и т. н. ти приятел. Не случайно сте се намерили и си разигравате театри 5 години... Колко момичета той е размотавал и лъгал, ти сега наваксваш предполагам?

За съжаление типично поведение днес...

"реших да му простя"

Ох недей, тя вишочайшата "решила"... Той си го е преместил... на следващата... Колкото и да е елементарно, жените така и не се научихте, че една връзка не се решава от вас и вашите висшочайши прошки. Решава се от това да си изберете качествен мъж и да успеете да го задържите. Трябва да е такъв мъж, че вие да се борите за него, не той за вас. Но... какъвто ви е акъла, такива са ви и мъжете.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker