Съществува ли истинската любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124104)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14647)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Съществува ли истинската любов
преди: 3 месеца, 10 дни, прочетена 855 пъти
Здравейте,

Преди известно време до днес поне по веднъж през деня ми минава през ума въпроса дали все още любовта е в основата за създаването на една пълноценна и истинска връзка.
Гледайки какво се случва последните години, с появата на това токсично разделение между половете, това въздигане на материалистичните ценности пред всички останали ми създава притеснение, че никога няма да открия своята истинска любов.

След кратки разсъждения започнах да си задавам друг въпрос - има ли е в действителност истинска любов или всичко е на принцип - "вземане - предлагане"?
В този момент спрях да мисля, защото започнах да се "отблъскам" от последващите мисли по въпроса.


Аз съм мъж традиционалист, мъж, който брани традициите на истинското семейство, мъж, притежаващ характер и поведение сходно на поколенията от 50 - те години, мъж, който е романтик, мъж изпълнен със страст и с насъбрана в сърцето си любов, любов която все още не може да сподели.


Съществуват ли все още жени, т. е истински дами, които могат да оценят всяки дребен и малък жест или друг момент в ежедневния си живот, което не се свързва с парични средства или някакви материални облаги... Жест като да изчака търпеливо всеки път своя избранник да отвори вратата й, да я понесе на своите ръце, за да я предпази да не се препъне и изцапа при образувала се локва след пороен дъжд, да изтрие с палец, остатък от храна по брадичката й, да я гали и държи за ръката при първия път, в ресторанта, в колата, самолета, у дома, в родилното отделение, при новината за първото им внуче, на смъртния им одър. Всеки ден да отваря очи за нея и с нея той да ги затвори завинаги. Жена, която да бъде целувана преди да заспи и да бъде събуждана с целувка. Жена, с която да споделят тежките моменти заедно, жена, която да се облегне на рамото му, не защото иска пари за последния модел чанта на Диор, не защото иска да скрие смучки и чувство за вина от прелюбодейство, а
да почувства топлината му, любовта му, сърцето му и без думи да знае, че той ще бъде до нея и ще я брани до сетния си дъх, жена която е готова да даде и последния миг светлина в душата си за него.

Какво мислите по този въпрос?

Моля споделете вашето лично мнение на база наблюдения или опит.

Благодаря ви за отделеното време. Оценявам го.


ХХХ М33

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 143ff66ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Съществуват всякакви, но не забравяй за пирамидата на Маслоу. Тези жени, за които говориш, не са от простолюдието, иначе биха гледали да не се хванат с бедняк.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: a289f686eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Не

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 66c6b5cb1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ами като жена съм забелязала, че всяка жена си мисли, че всички мъже са еднакви и всички мъже си мислят, че всички жени са еднакви. Така че щом така всеки си мисли, то със сигурност има, , различни '' и именно те създават истинската любов.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: e6663f3add
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Любов има.
Но любовта сама по себе си не е достатъчна за хубава връзка.
Уважение няма, тази липса е убиецът на всички връзки

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 6be1b1929d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей, Авторе!
Същата мисъл ме мъчи и мен особено силно последните дни... Аз съм същата романтичка като теб, със същите идеали, макар и да съм малко по-голяма от теб. Бях срещнала мъж, за когото бях убедена, че е моят човек, усещах го, чувствах всичко толкова силно, той се държеше с мен точно както ти си описал и аз бях готова да дам душата си за него! За съжаление той накрая се уплаши и се разделихме... Бях съсипана! И да ти кажа вече почти съм изгубила надежда, че мога да открия истинската любов. Точно тази, която и ти описваш - жертвоготовната, тази която остава до края и не се сломява пред никакви житейски трудности.
Да, вече масово хората станаха материалисти, егоисти и използвачи, ако усетят добрина и топло отношение, се възползват на макс. Но макар и много рядко все още се срещат хора като теб и мен, които имат огромна любов в сърцата си, които прощават и биха направили всичко за любимия си човек. Моето мнение е, че хората просто ги е страх - да не бъдат наранени, да не бъдат излъгани и използвани, и затова слагат маската на студенината и се страхуват да разголят сърцата си, и самите те стават използвачи. Предпочитат да останат сами, отколкото да се покажат уязвими и наивно обичащи.
Според мен обществото ни запада точно поради "модерното" ни виждане за нещата - вече не се ценят семейните ценности, не се ценят личните добродели, не се цени вярата и хората нямат страх от Бога - чувстват се всемогъщи и недосегаеми, всеразбиращи, всеможещи и себедостатъчни. Нали чета и тук какво пишат и мъжете, и жените - че могат да си се справят идеално с живота и сами. Да, така е, човек може да се справи сам, но на каква цена??? Това ли е най-доброто от този живот? Да не си усетил никога любов, топлина, подкрепа, разбиране, споделени щастливи мигове? ! Че за какво живееш тогава, мамка му???? За какво са ти всичките материални придобивки, като дори нямаш и деца, на които да ги завещаеш? За какво са ти всички тунинги по лицето и тялото, като няма човек до теб, който да те докосва, да те обича и да ти се радва????
Не ги разбирам тези хора наистина! Всеки гледа тялото, как изглеждаш, или колко може да изсмука от човека отсреща. Никой не се вглежда в душата, в невидимото на пръв поглед в човека. Защото тялото ВИНАГИ остарява, без значение какво правиш, това е животът. И ти ако не си опознал същността на човека, неговите добродетели, характер, душата му, а си се влюбил само във външността му, то естествено, че когато тялото повехне, този човек вече няма да те привлича и няма да го обичаш вече. Защото ти поначало никога не си го обичал истински, а си харесвал само обвивката му! И така започват изневерите.
Като ги чета тук масово мъжете как търсят само секс, и то момичето все да е младо и хубаво (сякаш е предмет), сякаш тези мъже ще останат вечно на 30 ли??? Те няма ли да остареят, няма ли и при тях да приключат рано или късно сексуалните мераци?? Тогава ще се молят само да има кой да им подаде чаша с вода! Но няма да има, защото не са могли да дадат любов и съответно няма и да получат такава, когато наистина се нуждаят от нея.
Жените пък не искат да раждат, къде от страх да не бъдат предадени и изоставени след това от мъжете си, къде просто от чист егоизъм и глезотия.

Тъжно е наистина. Уж хора, а всъщност примитивни животни. Уж интелигентно общество, но тотално безчувствено.

Авторе, искрено се надявам да има повече мъже като теб. Надявам се все един ден да срещнем любовта, за която мечтаем и която сме готови да дадем.

Ж37

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: cfbdb76878
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От човек на близо 60 г - щастливо женен.

"Преди известно време до днес поне по веднъж през деня ми минава през ума въпроса дали все още любовта е в основата за създаването на една пълноценна и истинска връзка. "

Авторе - истинска любов СЪЩЕСТВУВА!

Но с истинската любов не се създава връзка, а се създава СЕМЕЙСТВО!

ПРАВИШ ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ТЕЗИ ДВЕ НЕЩА?

Аз съм виждал истинска любов в няколко семейства и слава Богу, в моето също я имаме.

Но виж сега, истинската любов не е само и винаги толкова романтична, колкото си я описал: такава е само в началото.
С годините нещата стават по-улегнали и умерени, и за да оцелее любовта - трябва да има също и уважение и духовна връзка между мъжът и жената в семейството!

Освен това истинската любов трябва да е положена на твърда духовна основа - която е Христос!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 6ae76c38c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Не, няма.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: c4c26ec1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ти за жиголо ли тренираш или се интересуваш наистина?

Първо, ти не си традиционен мъж. Традиционният мъж не се превъзнася по темата "любов". Последната тема която го интересува е тази за която пишеш. И за него няма такова нещо "връзка". "Връзка" е женско понятие. Също и "парньор". Традиционният мъж не е равен на жената. За него има или афера, или семейство... Той е отговорен, верен (дори да изневери), рационален, работи здраво и очаква семейството му да го уважава и слуша. Момче, ти на картинка не си виждал традиционен мъж... Много гейщина струи от това което пишеш.

Второ, когато животът те забрули, когато една жена стане емоционална и започне да недоволства, знаеш ли как ще се сещаш за "малките жестове"? Очевидно ти "връзка" не си имал, по-лошото и двама родители май си нямал да видиш какво е реалния живот. Естествено, не мога да те укорявам само теб, такова семейство си имал. Но все пак 33 не е малка възраст, чети, слушай мъже... доколкото изобщо са останали такива. В силно заблуждение си как стоят нещата.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: b9fc6d3532
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Аз отдавна спрях да вярвам в истинската любов!
За мен е просто една илюзия, измама и нереален копнеж.

37, жена

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 6f26429849
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   2 и 7 са прави!

Това, което хората наричат "любов" е отделянето на химикали в мозъка (които действат като наркотици), чиято цел е да накарат двама души да са заедно (да са "пристастени" един към друг) за период от около 3 до 5 години - период в който да се създаде дете и да се отгледа до възраст в която няма да е напълно беззащитно (т. е. ще може евентуално да ходи и бяга от опасности).

Затова и много двойки след 3 до 5 години се оплакват, че "чувствата ги няма вече". Над половината разводи са на 3-тата година след брака, а голяма част от останалите след 5-тата.

Има взаимоуважение, взаимопомощ, ценене на партньора, но "истинска любов" - НЯМА!

И ако търсите "истинска любов" - цял живот ще сте нещастни...

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 0907b5b0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   До 11.
По лошо нещо от “химикалите в мозъка” е неспособността да се мисли, все по-често срещано за съжаление.
Не съм от сладникавите романтици, но вероятно повечето деца обичат родителите си до последния им дъх и не сменят домашните любимци през 3-5 години, защото вече не ги обичали.
С описаното просто показа, че търсиш най-удобен отговор за твоето състояние, което пък показва, че твоите “химикали в мозъка” не са съвсем в резонанс, от което си намерила толкова приятни и забавни отговори.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 4ca9e9fd97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До 12:

Айде поредния дето вместо да ме оспори с факти, ме напада на личностна основа.

Виж сега - не ме познаваш, не мисли много. И съм мъж междувпрочем - просто съм чел страшно много за разлика от съществото среден българин и затова мога да ти извадя и факти.

А ти види се, си неспособен да мислиш.

Аз обяснявам, че ЛЮБОВ НЯМА - това не означава, че "мислеща" двойка, не би се събрала по ПРАКТИЧНИ прични - да създаде семейство, да си помагат в трудностите и т. н.

Ама ако ТЪРСИШ ЛЮБОВ - ЩЕ СИ ТЪЖЕН! :)

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: a03ef11d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравейте на всички,

Искам да Ви благодаря за отговорите, особено към дамата с коментар №5, която ме трогна с историята си, някой от Вас ми дадоха по - различен поглед към разбирането и начин за откриването на истинската любов, разбирам, че тази "мисия" е трудна, но не е неосъществима. Има нередки моменти, в които изпитваш умора и силна демотивация да продължиш, но "по - тежка присъда" от това да се откажеш да търсиш това, което се крие в основата на пълноценния и смислен живот няма.

Благодаря Ви още веднъж,
Поздрави!

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 7f67654e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   За огромно съжаление повечето жени са точно такива, каквито описваш- търсят точно "истинската любов". Лично аз съм материално момиче, с крайно патриархално мислене, не бих била с мъж, който е неспособен да ми осигури дом, храна, дрехи. И не знам какво те кара да мислиш, че си традиционалист. Традиционен мъж иска жена си вкъщи, не дава любов и със сигурност не е романтик. Според мен нещо в поведението ти отблъсква жените, защото в днешно време те са жадни за "истинска любов" и мъж като теб, но пък може би точно тях не ги харесваш и затова така се получава. Имаш два варианта, според мен или да се насочиш към отчаяни за любов жени или да се стегнеш, работиш, да станеш силен и да си с тази, която наистина искаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker