Изневярата преди и сега - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изневярата преди и сега
преди: 1 месец, 21 дни, прочетена 1119 пъти
След като дядовците ми починаха разбрах и за двамата, че са си имали любовници и са изневерявали на бабите ми. Въпреки че повечето от вас идеализират голямата любов на своите баби и дядовци и родители съм убедена, че при немалка част от тях е било по същия начин. Аз не допусках подобно нещо, съдейки по обичта и грижата, които моите демонстрираха един към друг до последно. Като чета колко крайно разсъждават повечето от вас по отношение на изневярата /аз не съм изневерявала никога, преди да ме нападнете/ се чудя дали със същата лека ръка бихте отсекли, че прародителите ни не са се обичали и уважавали и всичко помежду им е било театър като са оставали заедно поради практични причини и заради социалните норми?

Защо изневярата днес е непростима, а реално е част от брака откакто свят светува? Не мислите ли, че просто новите поколения сме спрели да прощаваме, страдаме от голямо его и консуматорски глад? Очевидно обичта към законния партньор и секса извън брака не са несъпоставими понятия и историята на собствения ни род често ни го показва. Защо бабите ни са махвали с ръка и са продължавали напред, обичта и вярата им, че са обичани не се е разклащала, а съвременните жени и мъже събират багажа на мига или живеят нещастни от разкритието за изневяра насетне?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 20 дни
hash: a576738a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   тези, които никога не са изневерявали някога, сигурно са 5-10 процента. Почти не познавам такива хора.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 21b5efd062
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ами просто си представи че ей сега излизаш и виждаш любимия да целува страстно друга жена на улицата; или че общи познати ти казват че вчера мъжът ти е закарал колежка до домът й и доста се е позабавил там, а после намираш в джоба му презерватив (в семейното ложе не ползвате) Хубаво си го представи. Ти ще "махнеш ли с ръка" на това? Разбирам че го казваш само защото не ти се е случило досега, но моля те Когато ти се случи влез обратно в този сайт и ни напиши как гордо с вдигната глава си го приела, казала си си "е нищо, какво пък толкова" и си си замълчала, без терзания си продължила да живееш с мъжа за когото знаеш че си има и други. Деца ще му родиш и ще ги отгледаш, а когато на рождения ти ден ти даде само една картичка с глупав текст ще знаеш че златните накити които е купил с общата ви сметка висят на чужда шия, но тогава сигурно пак ще "махнеш с ръка"... По твоята логика...
Сега да отговоря: БАБИТЕ НИ НЕ СА ИМАЛИ ИЗБОР! Тогава така са ги възпитавали, не само за изневерите на мъжете, ами за всичко! Жена си - трябва да си мълчиш. Сега, слава богу, поне имаме право да покажем чувствата си. И от това ли искаш да се лишим? !
Сега да попитам : а защо говориш само за едната страна на партньорите? (казваш дядовците изневерявали на бабите и бабите приемали та хайде и ние) А ти попита ли дядовците си знаят ли че жените им са им изневерявали и да им видиш реакцията? За съжаление те вече са починали и не можеш да го направиш, но си представи че е обратното - бабите вече ги няма и мъжете им научават че те не са им били верни. Мислиш ли че дядовците ти ще махнат с ръка? Дълбоко се съмнявам! Да не говорим какво щеше да им се случи ако са ги хванали навремето.
Така че и тогава и сега мерилото е различно за двата пола.
Опитала си се да повдигнеш въпроса от философска гледна точка, но неправилно. А пък и безсмислено защото хем още си"зелена" и не си се опарила, хем по тази тема не може да се размишлява безпристрастно, чувствата са различни и субективни.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 678f7d2e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Никой не идеализира връзката на баба си и дядо си, просто тогава времето е било друго и хората са били научени да търпят заради останалите. Това изобщо не означава, че са били щастливи, плосто са плащали данък "какво ще кажат хората" и са били нещастни до живот. Щях да падна когато разбрах, че прабаба ми не подкрепила дъщеря си (сестрата на баба), когато и споделила, че мисли за развод. Мъжът и беше страшен пияница, биеше я, водеше си жени у тях и жена му трябвало да става по сред нощ да им готви... изобщо пълен ужас. И накрая жената решила, че иска развод и потърсила помощ от родителите си и... вместо подкрепа получила "В нашия род разведени няма! Аз как ще гледам хората в очите, като знаят, че дъщеря ми е разведена! " И това от една интелигентна жена. Е, в крайна сметка жената се развела години по-късно, но това е друга тема. Та идеята е, че повечето хора изобщо не са били щастливи, но за пред обществото са го играели на "идеалното семейство" и така са си и остарели.
За щастие в наши дни вече не ни се налага цял живот да живеем в такива токсични отношения и от там и разводите са повече.
А и в наши дни и двамата партньори работят, докато през 19 век (и преди това), че дори и до средата на 20 повечето жени не работят, т. е. са изцяло зависими от съпруга си. Е, при развод как ще се издържат? Ще се върнат при родителите си, които ще се срамуват и животът на тази жена ще е ад. Та по-добре да е уважавана поне в обществото, пък у дома и в двата случая е безгласна буква.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 9fd4a30216
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това, което пишеш, не е вярно. Моите баба и дядо, които също живяха до преклонна старост, също са запазили брака си, след изневяра от страна на дядо ми. Но до края на живота им, съжителството им беше непоносимо. Баба през ден натякваше на дядо за любовницата, която е имала младини, разказваше подробности на всичките ни познати. Беше кошмарно. Явно, че е била много наранена, и никакъв е могла да махне с ръка. Да, грижеше се за него, готвеше, но в очите ѝ се четеше тиха ненавист. Твоите баби вероятно също тежко са го преживели, но не са го казвали. Няма човек, на който да му изневеряват, и да махне с ръка!

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: abd46b76f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Едни време жените не са били свободни. Замисли се колко жени е имало, дето изневеряват. В исляма и сега си е така. За щастие в последните десетилетия жените се освободиха материално, сексуално, емоционално и всякак и могат да ИЗБИРАТ дали да останат с мъж, който им изневерява. Аз не вярвам бабите ти да са имали този лукс...

 
  ...


...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 08278ca9e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Родителите ми цял живот разправяха как сега младите не знаели какво е любов как си били първите и си останали последните и тн... Сега вече имат внуци ученици и смело разказват как нито са си били първите, нито са имали намерение да са си последните, наживели са се и се кротнали по някое време. Аз бях меко казано потресен от някой от историите включително и за тройка с две жени. Естествено това са истории дочути през годините не са седнали да ни се хвалят какви развратници са, но и не са отрекли. Сега смело казват че сексът е лепилото на брака и каквото и да става качествения секс е решаващ за оправяне на отношенията.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 3b75d0df40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката до номер 2 - бих дала всичко все още да съм млада и зелена, но за жалост нещата, които описваш ми се струват поносими пред това, което съм преживяла като предателство. Под "махвам с ръка" нямам предвид да не се впечатлиш изобщо, а да го преживееш с времето.

Номер 5 - да, има семейства, които се съхраняват, но любов вече няма след изневярата. Случаят с моите обаче не беше такъв. Бабите и дядовците ми ме отгледаха, живяла съм с тях години наред. Ако всичко беше фасада щеше да е за пред хората, а не у дома. Когато някой от тях отсъстваше, другият не можеше да спи, плачеха едни за други при най-невинното заболяване. Явно, че бабите ми са го преглътнали. Със сигурност им е коствало усилия и болка, но са го направили.

Добре, нека задам въппоса така - мислите ли, че обществения натиск да няма разводи, понякога е полезен? Колко семейства са се разпаднали заради афера и дори еднократна забежка на един от двамата партньори и след години този, който си е тръгнал съжалява за прибързаното си решение. Само аз познавам трима.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 7e38fbe19d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Напротив! Не си прав авторе!

При предишните поколения(преди социализма) изневярата е била изключителна рядкост!

При мен дядовците и бабите ми имаха прекрасни бракове и за изневяра не се е чувало! Така беше и сред близките ми роднини!

Защото онези хора вярваха в Бога и се стремяха да спазват Божиите заповеди!

За родителите ми и чичовци, лели - също, пълен абсурд! Един човек беше имал изневяра и раздяла със жена си, но после се е върнал при нея и закрепиха семеството си.

А и ти защо вярваш на слухове, че дядовците ти са изневерявали?
Щом те не са ти казвали за това - аз на твое място не бих повярвал на друг да ми каже такова нещо за тях след смъртта им! - за мен това е клевета! Неслучайно има такъв израз - за мъртвите или добро или нищо!

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 6368815d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   На мен ми е любопитно защо (и до днес) бракът се пази почти на всяка цена.
Ето и тук. Има теми от жени, които споделят, че са нещастни в брака си, търсят изход, решение.
Повечето съвети са:
Не се развеждай! Ти си мислиш, че като се разведеш и животът ще ти е рай. Жените само глупости са ви в главите, вместо да се радвате на това, което имате... и в този дух.

Ако пише предадена съпруга, коментарите са 50 на 50.
Едните казват - изхвърляй го тоя боклук
Другите - намери любовницата и я проскуби. Което се разбира - насочи злобата към другата жена само и само за да си запазиш брака. И повечето така правят.

Преди време имаше тема за един мъж, който е влюбен в друга (без да е изневерил) и споделяше, че с жена му не се търпят. И се чудеше какво да прави. Леле! Изядоха го с парцалите. Да не лети по облаците, да си седи на дупето. Другата щяла да го подведе. От два стола на земята щял да остане.

В същото време обаче, отваряйки частта "Секс и интимност", когато някой каже, че жената/мъжа не иска да прави секс с тях, съветите си в две посоки - намери си любовник/ца или развеждай се.

Всичко в хората е толкова сбъркано.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 2fd0d55b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Кое му е странното, не разбирам?
Ние помним баба и дядо, сбръчкани, баба с престилка и забрадка, дядо с галоши и калпак, и си мислим, че те така са родени.
Ми и те са били млади. Особено пък по времето на ТКЗС - декари с ниви, пълни с животни обори, това са били работните им места. Докато обръщат сеното с вилите, що па да не се скрият в драките и да се боднат, то си е човещинка. И съм убедена, че тогава са изневерявали много повече от сега, то целия свят стана едно огромно видеонаблюдение, трябва акъла ти яко да работи как и къде да се скриеш.
Когато аз бях на 21, имах връзка с мъж, по-голям от мен със 17 години. Беше пропуснал да ми каже, че е женен, една вечер се изтърва и тогава приключих на момента тази връзка.
Сега съм на почти 50, семейна, с деца и самата аз имам любовник.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: b5b3bd7a56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Н 11, да, писах подобен коментар, но не ми го пуснаха. Възрастни съседки са ми разказвали за авантюри те си на млади години--по ткзс, покрайнините на селата, уж до "мегдана" пък набързо в страни...
Знаели са и дядовците често, но и те са си мълчали, защото срам и за тях, пък и те отскачали до съседки.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 14b526d463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Тогава е било по - лесно може би, сграбчваш се с някой, който ти харесва, свършваш си работата и кой от къде е. Сега има социални мрежи, jps в телефоните, камери на всякъде, всичко се плаща с карти това са все начини за проследяване а забравих и пътните радари, тръгнеш на някъде с любовника/любовницата като те засече, хоп снимката ти идва на адрес.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: c75d3b9330
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Биологично сме полигамни. Имало е паралелни връзки и преди и сега. Моногамията е по-псъзматия избор. Хората сме различни обикновенно появата и евентуално допускане на трети човек в отношения и изпит, през който не минават всички. За това се въртим във въртележки до безкрай, заради грешки и избори които не променяме

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: d2069a28a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Пълни глупости всичко е в главите ви, бабите ми и дядовците ми си бяха заедно до смъртта си и не са си иневерявали и са се разбирали не е имало скандали за такива теми и каквито и да е избивания на комлекси смирени хора с мисъл в главите си. Обичаха се и се уважавах всеки от тях гледаше на върте към дома не как да си прекара времето някъде с някой другаде и така 60 г брак, родителите ми са същите и нямя и помен за такива мисли то на хората им личи като искат да хойкат те имат 40г брак зад гърба си. Аз вървя по същия път нямам нужда да изневерявам не заради хора или заради каквото и да било, не винаги всичко е розово, но обичам и ценя избора си вече цели 17 години и така ми е добре и не ми пука хората какво ще кажат.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 83d1fb5d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 11. Мъжът ти също има любовница, не се притеснявай.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 2fd0d55b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   17. 11съм.
Нека да има, негово право е.
Аз не знам има ли или не, но не ме и интересува.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 3478519cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Ако можеш да гледаш този човек в очите след като ти е изневерил. Ако можеш да понасяш да седиш до него, да му слушаш гласа, да те докосва, знаейки как се е изгаврил с теб и те е предал. И то без да ти се гади и да те избива на рев и агресия. Аз лично не мога. Обидно ми е, повдига ми се, че се е подиграл.
Нашите баби, прабаби и прочие не са имали избор. Номер 2 е напълно прав/а. Нямали са избор. Жената е нямала никакви права. Разведена жена-срам за родата. Сега имаме права, а ти още искаш да живееш като робиня.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: d991fe5be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Ами щом като по природа сме полигамни е нормално да има и други. При някои това е силно развито, а при други, е подтиснато и неразвито. При тези, при които е силно развито, вече не могат да го спрат. Ревността е желание за притежание. Защо трябва да си единствения или единствената, ами ако живота продължаваше по 1000 години и бяхме вечно млади дали щеше да ни харесва да сме вързани само за един човек? Любовниците и флиртовете са допълнение и разнообразие към партньорските отношения, а не препятствие. Културата се променя, вчера "нормалното е било едно, днес е друго, утре ще е трето. Според мен, в бъдещето романтичните взаимоотношения ще преминат в приятелски отношения с интимност. Тогава хората няма да се нараняват и няма да търсят" собственост" в партньора си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker