Попаднали в секта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124199)
 Любов и изневяра (30579)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4772)
 На работното място (3348)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19285)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Попаднали в секта
преди: 2 месеца, 21 дни, прочетена 824 пъти
Здравейте хора, имам огромен проблем със жена ми, влезна в секта, побърка се изцяло, говори само за душата и как щяла да се прероди за космоса материя и простотии от сорта, избяга от вкъщи нейска и да чуе за мен, започва да избягва и децата ни, търси единствено свободата си, така ми казваше преди да си тръгне, спря да се храни начина и на обличане се промени драстично, от маркови дрехи в дрипи, избягва всичките си близки и приятели освен хората от сектата доста време прекарва с тях, как и въобще има ли начин да и помогна и как да я измъкна от там или е загубена кауза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 91506140d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Никой нищо не пише явно няма да има измъкване за огромно мое съжаление

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: e418c2dbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Целта е да ви докопа имота сектата, затова каквото можете спасявайте.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 230fad77c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Авторе, собствени проучване и полиция, няма друг начин.
Трябва да има нещо уличаващо- измама, подбужда към незаконни действия, възползване от неравностойни т. н
Наема начин да няма за какво да се хванеш ако са секта наистина.
Но при всички положения очевидно жена ти е отключили психично заболяване, което вече е имала, просто до момента е било в нея латентно.
Най-вероятно нещо около вас е отключило това в нея. Да търси изход от непосими за нея неща емоционално.
Не те напада, не те обвинявам, но ти си знаеш със сигурност какво я е подтикнало/отключило да търси "спасение" на душата си.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 71cc901a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Първо - моли се всекидневно(и по много пъти) на Бога за нея!

Второ - ако е кръстена православна християнка - върви и поговори с православен свещеник, и той вече ще ти обясни какво може да се направи! Пиши я за споменаване на Светата литургия в църквата - като пишеш "за вразумление"! Има специална молитва в молитвеника - за усилване на брачните връзки - чети я и се моли!

(Ако не е кръстена православна християнка - остава само да се молиш усилно на Бога за нея! )

И бъди търпелив! При всички случаи ще е нужно време, докато се осъзнае и вразуми.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: a4e9e7cf88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 4 всичко което прочетох в мрежата и хората казват че е имала някъв проблем за да потърси тези хора, но нямахме проблеми нито финансови нито битови ходихме навсякъде заедно и много планове имахме, спомням си че през 22 година тя отиде на 3 дневна екскурзия със сестра и, и от там се започнаха проблемите, започна да говори за жената екскурзовод която била страхотна и много интелигентна. Тогава не обърнах внимание и тези екскурзий доста зачестиха когато исках да разгледам снимки ми каза че не ходили на места както ходят другите нормални групи, и след време промяната започна, казваше че пости но така си беше наредила тя(намерих на един и лист че си забранява да се храни имнго други сатанински неща)тялото и не я интересували важна и била душата и искала да я нахрани с с знания че като деня да се преражда като има знанията щяла да ги използва в следващия живот, след това лидера на сектата и даде да и води счетоводството на всичките си фирми явно когато вече знаеше че е вербувана на 100%и сега и жена ми и сестра и са почетни членове на сектата, от понеделник до петък живеят при лидера си и работят и слушат лекциите и денонощно, тя още в къщи ги гледаше по цяла нощ.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: ce02c2ac25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   1. отиваш и обясняваш на един психолог ситуацията, ама не първия срещнат. Има и такива, които точно със секти и зависимости се занимават. Мисля, че имаше и такава организация - за борба със сектите. Да ти обяснят как и какво можеш да направиш и от какво да се пазиш.

2. евентуално склоняваш психолога да се срещне с жена ти в непринудена обстановка, в която той ще ѝ бъде представен като друг - това не знам кой би се навил да го прави, защото е леко извън шаблона, ама май и законовия, но да кажем - за доброто и любовта граници няма!

3. спешно оправяш имотите - прехвърляш ги на човек, който е наясно със ситуацията и комуто жена ти има доверие - така ако не го вкарат и него не можеш да си загубиш дела, нито тя нейният.... защото не се знае дали няма и кошаревски нотариус в схемата, въпреки че при семейни - трябва да разрешението и от двамата. Мисли дали няма имоти тя, и там се насочи....

Сектите търсят 3 неща - секс, влияние (просто за спорта), пари-материални облаги.

Самите секти не бяха ли забранени в България? Едно време имаше списък, имаше и отдел към ГДБОП, ако не ме лъже паметта, имаше и Дирекция Вероизповедания....

гледам някакви инициативи - Инициатива "СТОП на сектантските организации"...

Има и много други похвати, но тях психологът трябва ги обясни - да носите черни дрехи като за погребение - прави се за наркомани, тук не е подходящо.

Знам за случай, в който от 3 или 4-ри членно семейство само един остава извън сектата... те след около 3 години се осъзнават и излизат от нея - но с по една риза на гърба им и с унищожени животи, също и защото последният се е противопоставил.

Ходил съм на сектантска сбирка именно с такива подбуди - мой приятел и съквартирант се беше захванал.... почнеш ли да ги оборваш предводителят почва да точи зъби и да те гледа не остро, а на острие. В един момент се отказах защото приятелят ми вече беше тотално задръстен от догмата....

4. Та, не знам дали няма да е добре да наемеш частен детектив и той да проучи сектата, повечето от тях са стари ченгета и ще им е кеф да разбият една такава поквара. Да проучи кой е там главният пропагандист, какъв е, откъде е, дали има гръб... и съответно този да получи предложение, което да не може да откаже. Еднократно, точно, ясно, категорично и твърдо. Така - ако остави жената после спешно трябва да се намеси психологът, това трябва да е организирано предварително и той да не е някакъв проЗД чалгакултуртрегер.

5. Мини и през адвоката да видиш какво казва закона за случай като твоя - да обявиш жена ти за хазартнозависима, да ѝ сложиш имотите под възбрана, да се намери (полу)/законен начин да я накарате да се лекува.

И знай че навсякъде ще трябва да минеш през двама различни, с подготвени и структурирани въпроси, защото в България даже и да могат да ти свършат работа и да имат интерес, ако е нещо по-различно, и нещо където трябва да се прояви съчувствие - ще те отрежат - мързи ги да гледат. Тъжните факти са това, но то далеч не е само в България така, просто у нас с рухването на културата, Православието и привнасянето на чалга - скопяването тоя ефект се подсили...

Един такъв човек е напълно беззащитен, той без чужда помощ няма да се съвземе, не и преди да унищожи всичко около него, та добре си се захванал, като истински мъж и съпруг! Пожелавам ти един ден децата ти и жена ти да те споменават с благодарност, задето това правиш, а не гледаш да си вдигнеш чукалата и да намериш нова "влажна дупка", както се изразяват някои подчовеци тука.

Дано бях поне мънично полезен, ще се радвам да се намери решение!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: ce02c2ac25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И още нещо, доста добро се досетих - сектите търсят имота, като след това склоняват към самоубийство. Това се случва бавно. По тази схема много трудно могат да ги подведат под отговорност.

Затова, ти направи така че жена ти да остане безимотна, ама абсолютно нищо да няма и това да се вижда черно на бяло, и после - отиди при нещастника - гуруто миризливец и му покажи, че от жена ти няма да спечелят НИЩО, или това да го направи детективът, но в общи линии един плужек и паразит би се отказал, ама тогава остава страхът да не я склони да се самоубие за да заличи следите, та така или иначе ще трябва да я пазиш от това. И не - не си измислям....

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: ef64c54032
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 7 сърдечно ти благодаря ще направя всичко за нея и няма невъзможни неща ще намеря начин да я извадя от там

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: d9fb085032
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   ... и да пишеш какво в е станало, така ще помогнем и на други?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 4aac31fc66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Разбира се N 10 стига да постигна какъвто и да е напредък ще споделя

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: d5f7dbd434
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Браво на 7. Чудесни съвети.

Номер 5, защо трябва да се моли много пъти? Бог не разбира ли от една молитва или се прави на ударен и не изпълнява, докато не му писне да те слуша, или пък му е кеф да те гледа на колене, в нещастие и как му лазиш в краката?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker