Моля за съвет - много съм объркан... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моля за съвет - много съм объркан...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3427 пъти
Здравейте, дори и да сметнете за много глупаво, това което ще напиша, все пак това си е ваше мнение, а проблема си е и ще си остане мой.

Аз съм момче, на 25 години, от няколко дни съм страшно объкан, и незнам какво да направя, и как да постъпя.
Значи, проблема ми е следният, много харесвам едно момиче, дори съм и го казал, и в момента бих казъл че неофициално сме заедно.

Но преди няколко дни, се сетих за бившето ми гадже, когато бях в седми клас се запознах с нея, но връзката ни продължи твърде малко, защото смених училището, в което учех, и се наложи да прекратим връзката си, защото беше невъзможно да се виждаме. А причината поради която отново се сетих за нея е, че напоследък все така става, че доста често се засичаме, а и тя поиска една услуга от мен, и аз просто не можах да и откажа.

И въпреки че са минали толкова години, аз все още много я харесвам, и мисля, че все още имам чувства към нея, но не съм и го казал. Доколкото знам тя все още си няма приятел.

Малко е объркано, но това страшно ме подтиска, объркан съм, и дори мога да кажа че колкото и да е смешно малко се страхувам.

Много харесвам момичето, с което съм сега, Но пък и все още имам чувства към момичето, с което се запознах в училище. Не искам да разочаровам сегашната ми приятелка, доколкото може да се нарече такава, но не искам и да бъда с нея, дакот не направя точният избор.
Това е. Дори и да ме критикувате, все пак това си е вашето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7a00a082a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми предприеми нещо към старата си позната. Не сте си изчерпали и изживяли връзката, за това се връщаш към нея. Но времето малко или много променя чувствата и хората. Не можеш да си сигурен, че тя ще е същия човек, който много си харесвал и ценял, но нищо не ти пречи да разбереш дали е така. Тогава ще можеш да продължиш напред, без да се обръщаш назад и да мислиш за нея. А към новото момиче си малко несправедлив, защото в първите седмици/месеци чувствата и емоциите са най-силни, тогава се предполага, че трябва да си изцяло и единствено отдаден на обекта на чувствата ти. По-добре поговори с нея, за да не се получи така, че да я нараниш без да го искаш.

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c1a097084a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Докато се колебаеш - нещата не могат да бъдат истински.
Колкото и да ти е трудно, ще се наложи още в началото да вземеш окончателно решение и да се концентрираш само върху едните си усещания.
Представи си, че караш автомобил и виждаш как пътя се разклонява, скоростта ти е достатъчно висока и нямаш много време да мислиш - не знаеш и в коя от посоките какво те чака, но взимаш решение, защото не можеш да се забиеш между двата пътя.
Помисли кое от двете момичета без да се замислиш можеш да наречеш "моето любимо момиче" и завий към него, а другото отпиши. Защото двойнственото поведение е наистина цинично. И няма да разбереш какво е обсебващото чувство, при която даваш всичко за своето най-близко същество.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 283ece9917
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Доколкото с едната не си имал нещо сериозно / а е било и твърде отдавна /, а с другата сте неофициално заедно, сега е моментът да прецениш коя дама е твоята.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 615ef6e7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Малко ми е странно, че си на 25 години и незнаеш какво искаш... Едната я харесваш, към другата имаш чувства. Какво да ти кажа незнам-хвърляи боб:D. Майтап. Трябва сам да прецениш коя ти харесва повече и да се откажеш от другата. Попитаи съпцето си, то най-добре знае. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0e18dd5d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Позната история... Според мен, зависи от отношенията ти с първатата ти любов. Много зависи, как сте се разделили, за какво... засегнала ли те е, поне при мен е така. Ако имаш поне капка омраза към нея, по-добре я остави не се занимавай, избягвай я... така аз правя, не знам дали е за добро или лошо!!! Счупеното не се лепи... но пък, ако имаш много силни чувства към нея и то без капка "горчилка", защо не? !? ! Животът е кратък, но не лъжи другото момиче!!!
От теб зависи.... :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d11584697c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пич, ти не си с нея. Така че докато не е официално имаш време да си избистриш главата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм момиче. Искам да ти кажа, че от 7ми клас се влюбих в едно момче, и още не съм го забравила, такава силна обич, кой каквото иска да си мисли, но е същата обич като в първия ден, нищо не се е променило. Дори сега да имам приятел, да и него обичам, но нищо не може да заличи първата ми обич, и то точно тази от 7 клас... Дори понякога го сънувам, не зная защо. Казах му скоро, че съм го обичала, а той нищо не каза.. Зная, че си има приятелка, нека е щастлив с нея. Аз също ще съм с приятеля ми... и така.. НО тази обич е нещо много различно, не зная как да го обясня... По-добре се съберете с това момиче според мен, щом сте изпитали чувства преди и още ги изпитвате, че ако после създадеш семейство с другата, ще е доста по-зле според мен, щото може да имаш и деца... и тогава няма връщане назад...

Късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Знаеш ли, в същата история съм и аз, но от другата страна, на твоето момиче!
Една негова дума... с обич... ако ми каже, че още ме обича и дори и след толкова години изминали, почти 10години, и ще се преобърне целия ми свят, ще стане по-хубав.. И аз нямам приятел.. , а имам няколко човека, които искаха да ми бъдат, и не им дадох шанс.
Може да дам шанс на някой друг скоро, в бъдеще, защото не мога да остана сама, а той си има приятелка и разбира се не мога да го чакам цял живот.. , но пак ще го обичам, макар и някога да имам семейство с друг...
Любовта е чувство, което не се изпитва към всеки, и винаги дори и да обичаш двама, обичаш винаги единия повече..
И според мен тя като се появи, и хоп веднага чувствата се появиха отново, просто те не са си отишли, а се били скрили според мен, подтиснати са били... А новото момиче, да появило се е и трябва да са ти по-силни чувствата сега към него... Да, но от 7 клас се появи момичето и хоп разклати чувствата... значи... онези чувства са доста по-силни... Може би я обичаш още... Късмет при избора в тази ситуация. При мен е същото положението...
Късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Знаеш ли какво си мислех, как може да разбереш коя обичаш повече: например ето една ситуация, даже две, три:
1. Представи си, че след седмица ще се омъжват и двете в 8часа сутринта, в един и същи ден, за друг мъж, едната в Италия, другата в Германия, но и двете те обичат.
При коя ще отидеш и коя от двете ще спреш да се омъжи, за да бъде с теб?
2. Или ако двете се нуждаят от помощ в един и същи ден, един и същи час, на различни места, примерно, ще запалиш колата и да тръгнеш към едната, на коя ще помогнеш?
3. С коя би искал да имаш семейство един ден?
Семейство означава всеки ден да се събуждаш и да е в леглото ти, всеки ден да е с теб.... но само едната!
4. От коя би искал да имаш дете, да ти роди дете? Дете означава грижа, да расте в семейство с баща и майка, тоест
родители, които да се обичат и семейна среда, нали знаеш?
Разводите са лошо нещо... и се отразяват само и единствено най-много на децата!
Аз не бих причинила това в бъдеще на моите деца, защото зная какво е, изпитала съм го, но не бях виновна... и разбирам, че не искам да го изпита друг човек!
Ти си готин човек и ще вземеш правилното решение..
Това е, надявам се да си изясниш нещата..
(Следвай сърцето си, то няма да те подведе!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен момичето, което познаваш още от 7 клас заслужава много повече да бъдеш с нея, отколкото другото момиче, защото :
1. Обичта Ви е била скрита във вас двамата толкова години, и да, още я има!
2. Тези чувства още са живи, да, още са живи, макар и да има още един човек.
3. Новото момиче не е преминало през мъчението да те чака теб 10 години да решиш дали да си с нея.. Много ясно, че е в по-изгодна позиция...
4. Защото момичето, което те е чакало 10 години, те е чакало и не си е намерило приятел, защото те е обичала, и не с лека ръка е пренебрегнала истинските чувства на истинската любов.
5. Да, и във всяка една връзка чувствата в началото са по-силни, тоест новото момиче трябва да го харесваш повече, а след 10години ще я харесваш ли още?
6. Ето виждаш, че чувствата към момичето от 7клас, определено.. още не могат да изместят дори и тази връзка..
7. А дали ще могат да изместят изцяло всички твои връзки и дали ще я забравиш и след още 10 години?

Аз ако бях на твое място, и изпитвах чувства и към двете, бих се върнала към мъжа от 7клас. Да, защото той ме е чакал през всичките тези години, и да, защото аз още го обичам, и дори през времето любовта ми е оцеляла и е била все така силна, както днес, така и преди 10 години.

Наистина дано вземеш правилното решение.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Според мен ти си нечестен относно момичето от 7кл, защото нито си я потърсил през всичките тези години, тя те е чакала тези години може би, щом си няма приятел, нито пък си й казал, че я харесваш, а на новото момиче си й казал, че я харесваш.
Според мен първото момиче от 7клас заслужава да си намери свястен приятел, който ще я обича и да спре да те чака теб, защото ти през всичките тези години не си направил нищо, за да я задържиш, нито е получила от теб обичта, която е заслужавала.
Тя определено не знае, че я харесваш, щом не й казваш дори, доста нечестно ми се вижда, защото на другата си казал, че я харесваш, другата не те е чакала толкова време, и по-добре си бъди с нея, щом не оценяваш първото момиче.
Да, не я разочаровай сегашната ти приятелка, и понеже те чакала "всичките тези години"ли още от 7клас те е чакала ли, и затова ли ще е чак толкова много разочарована..?

Все пак разочарованата трябва да бъде момичето, което те е чакало 10 години, защото ми се струва че ти постоянно си я разочаровал до сега, защото нито си й казал, че я харесваш, нито си я потърсил толкова време, какво да говоря повече... За едната може, за другата не може да бъдеш мъж... , все едно едната не заслужава... и то точно тази, която те е чакала.... толкова време...
И какво се сртахуваш, мъжете не се страхуват, ако момичето от 7кл, което познаваш не си е намерила приятел, то е защото тя не е искала, и предполагам че е имала кандидати, но може би е чакала теб или истинската любов..
Не е искала да лъже някой, като не го обича.
Страхуваш се, че не си е намерила приятел ли? Един ден ще си намери и тогава няма да можеш да се доближиш до нея..
За новото момиче, с нея можеш да започнеш всичко, но не мисли че ще я разочароваш, защото ако не разочароваш нея, ти ще разочароваш другото момиче... А тя щом не знае, че я харесваш, определено е разочарована... и то от много години...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d2484e6c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От Автора:

Отговор към номер 11.
Незнам дали си прочел/а внимателно написаното, но причината поради която не съм и казъл че все още я харесвам и то много, е тази, че както вече съм споменал, след толкова години я видях отново едва преди няколко месеца, и незнаех нито дали си има приятел нито нещо друго, и какво и сее случило през тези години, но сега след като вече започнах да общувам по често с нея с удоволствие бих и казъл че я харесвам, и ако пожелае да сме заедно, ще оставя другото момиче.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторе, знаеш ли, понеже твоята история приличаше отчасти на моята, само че от другата страна, и затова ти написах коментар, защото много съм страдала, когато го чаках това момче, толкова го обичах.. и още дори.. Но при мен той си има приятелка и едва ли ще се върне при мен.
Даже ми се плаче сега.. защото само ако беше като теб... А аз не съм виновна, не мога да спра да го обичам.. от 7кл до сега. Опитвала съм, но не мога..
Искам да те поздравя за решението ти, мисля че то е правилното, и дано бъдете вие щастливи заедно, след като са изминали толкова години и още се обичате!
Много се радвам, че видях, че има една история подобна на моета, и то дано да е с happy end, късмет ви желая и се обичайте!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: bc2245a7c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И аз имах такова преживяване, в крайна сметка се оказа че човека от моето минало, който някак се появи в живота ми, не е бил нищо друго освен един спомен за нещо неизживяно докрай.

В момента ти виждаш момичето от 7-ми клас, но дали виждаш и всички промени в това момиче. Мъжете имат униканата способност понякога да виждат само това, което им се иска.... Момичето с което си сега е това, което си харесал такова каквото е без да има субективно отношение повлияно от минали взаимоотношения.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Към 14-Човек дори и да се променя с времето външно, да всички се променяме, но в този случай любовта е останала, тоест вътрешното не се е променило..
Важното е, че те изпитват чувства от толкова много години и тези чувства още ги има. Не са се променили.. , времето не ги е заличило!
Каквото и да се е променило външно, чувствата са останали вътре. Тук не става въпрос за виждане отвън, а за обич и чувства.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Един съвет относно момичето от 7клас: ТИ си мъжа и според мен поеми ти инициативата, защото тя не знае дори, че я харесваш. Намекни й го или я изненадай с нещо хубаво, което да й хареса. Говори с нея на различни теми..
На жените по принцип им харесват романтични неща, или ти я познаваш по-добре какво й харесва, но я зарадвай.. Нека разбере, че и ти имаш чувства.
Не зная до сега какво си правил за нея, но можеш да се сетиш нещо, измисли... нещо хубаво...
След толкова години, вече можете да изживеете най-после връзката си... Не се страхувай, давай смело. Мъжете не се страхуват, и тя като те обича, само може да се зарадва.
Съберете се! И бъдете щастливи заедно.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d2484e6c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От Автора на Темата:

Здравейте, много съм благодарен на всички дотук, който коментираха историята ми, очаквах много по груби коментари, но се радвам че намерих разбиране. На поредната ни среща с момичето от 7 клас, която среща мина страхотно, и си искарахме много добре, когато се прибирахме, все пак се реших и и казах че все още много я харесвам, и през всичките тези години нищо не се променило. Очаквах отрицателен отговор, но тя ми каза, че и тя също много ме харесвала, а и още нещо което няма да кажа, и също ми каза, че на следващата ни среща, ще си поговориме, малко повече затова, надявам се да е била искренна, Защото от това че незнам какво е неиното мнение за нас, се чувствам много поттиснат, и ме боли, въпреки че няма закакво да е така, но наистина я обичам все още. И за финал да кажа че чувствата ми към нея напълно изместиха тези който имах към момичето с което се запознах сега.
Но ще се радвам да чуя още мнения по темата ми, независимо какви ще са те, хубави или лоши.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здрасти! Искам да ти кажа, че аз съм преживяла същото, чаках го толкова много години и затова много исках да ти помогна поне вие да сте щастливи, сега е времето да се съберете, шансът ви, защото аз няма да бъда щастлива, понеже той е вече с друга.. , но поне вие да сте! И много се радвам, че ето има и щастлив изход от ситуацията, браво!
Много се радвам за теб, много! И се радвам и за това, че ще бъдете заедно най-после!
Късмет, гледай да не сгафиш някъде, но дори и да сбъркаш, вие се обичате, няма страшно! ЩЕ се подредят нещата, браво на теб! САмо щастие оттук нататък и не чакайте повече, бъдете заедно!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d2484e6c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От Автора:
Още едно малко развитие, надали ви интересува но все пак реших да споделя.
Направих още една стъпка, като обясних на момичета което харесвам сега, за момичето от седми клас в което наистина съм влюбен, защото просто не исках да я лъжа, и тя го прие съвсем нормално, И вече с нея сме просто приатели, а вниманието ви е насочено към старата ми любов така да го нарека, и оттук нататък вече има само един път, само напред и силно се надявам да продължи а не да се окаже задънена улица.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Според мен си постъпил правилно и следвай сърцето си, защото то няма да те подведе. Важното е да живеем в хармония със себе си. Дано по-скоро всичко се оправи.
Ти си много готин човек, браво! Супер мъжки постъпваш!
Да беше и при мен същата случка с такъв резултат, но не е така... и аз още не мога да го забравя.. от 7клас.. И сме говорили с него скоро, и нещо... бъркам, или той вече не ме обича...
Не мисли за задънени улици.. Важното е, че си искрен, пък каквото и да стане, нали ти е чиста съвестта, че не лъжеш никоя.. това е по-важното... И когато не лъжеш и си честен, после каквото и да стане, може да ти се прости... ако стане нещо, но всичко според мен ще се нареди..
Не се притеснявай, смело и напред, живей живота и не съжалявай за нищо! И се обичайте!

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: de5a20c2d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ами, момченце, аз едва ли помня седмокласничката, където ми харесваше
защото ще има още много. Много ми е чудно, защо лапитии на
които им се е... бе, говорят за любов. Всичко с времето си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   ДО номер 21: Още не си срещнал любовта, че да се обвържеш и да създадеш семейство. Като искаш, ходи с колкото си искаш, кой те е спрял?
Тук не става въпрос за лапетии, 25години не са 18.. Някои хора на тези години имат и вече семейство и деца..
И темата не е за подигравки и за коментари кой с колко жени може да бъде, а е за съвет и за нещо по-сериозно.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d2484e6c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   От Автора до номер 21

Виж сега Аз не съм от тези момчета който си лягат със всяка срещната,
А ако ти си такъв това вече е друг въпрос, и само да уточня че това не ти е от онези форуми в който ежедневно се пише кой, кога, с коя, и колко пъти е спал, извинявам се че съм малко груб, но ако за теб това че след толкова години все още я харесвам е лапешка работа, това си е лично твое мнение.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ae28665d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Авторе, убеждавам се, че си много готин човек и наистина ти пожелавам късмет и щастие след толкова години.
Да можеше и при мен нещата да се наредят така... обаче май в моя случай мъжът, който съм харесвала от 7клас не е като теб готин, и ме е забравил... а аз още имам чувства към него.
И при мен вече няма щастлив изход, освен да го забравя... , когато мога.. защото съм се опитвала и не мога още...
В днешно време много хора не ценят истинската любов, създават семейства, деца, после ги изоставят, заради други, ходят с няколко едновременно, но не съм такава.. и когато не обичам някого, не мога да бъда с него..
Обичайте се, и бъдете искрени според мен, занапред! Времето ще покаже какво ще стане. Дано всичко е ок.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker