Любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19284)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов
преди: 22 дни, 13 часа, прочетена 675 пъти
Имам един интересен въпрос. Тъй като съм била наблюдателка на много такива истории и си задавам един въпрос, но не мога да си отговоря. Защото една жена се бори с нокти и зъби за човек, които не я обича. Все едно е последния, хем вижда че не я обича хем стои? Какво си мислиш, че ще се промени този човек, може света в земята да му свалиш на този мъж той няма да те обича. Да си перфектната жена - домакиня, най-красивата, най-умната не значи че си и в неговите очи! Но не стои там и се бориш молиш му се да те обича защо? Мъжете ли свършиха, че си се вкопчила точно в този дето не ти обръща внимание? И по всякакъв начин се опитваш да го задържиш и какво какво от това той няма да те обикне!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 22 дни, 12 часа
hash: 8b87153b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   По принцип жените са си глупави и няма рационално обяснение за нито едно тяхно действие. Отделно много от историите тук са бая поукрасени. Трето, имаш хора тип "многострадална Геновева" - т. е. те наистина ОБИЧАТ да са жертва.

 
  ...
преди: 22 дни, 11 часа
hash: b41bf027b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   При нас мъжете е сбсолютно същото, даже според мен е по-често срещано мъж да тича след жена, която не го харесва и го поставя в митичната и печално известна “френд зона”. Много жени използват подобни ситуации, за да извлекат някаква полза от мъжете, които гравитират около тях и са в графа “само приятели”. Не ги отхвърлят категорично, постоянно им дават някакви надежди, без да имат намерение за взаимност. Просто такава е женската природа. При обратната ситуация, най-много мъжа да използва жената само за секс, защото в огромното мнозинство от случаите, това е единственото нещо, което един мъж желае от една жена.
Имаче това психологическо състояние може да се опише като проявление на когнитивен дисонанс и ефектът на усилието.
Когнитивният дисонанс възниква, когато човек изпитва вътрешно напрежение поради противоречие между своите вярвания, ценности и действия. В случая с жена, която се старае да привлече мъжа, който не я харесва, нейното желание да спечели неговото одобрение влиза в конфликт с липсата на взаимност. Това състояние кара човека да преувеличава важността на усилието, което влага, за да намали дисонанса.

Ефектът на усилието е концепция, която показва, че хората оценяват повече неща, за които са положили усилия. Колкото повече усилия са необходими, толкова по-ценен става обектът на тези усилия, дори и той да не притежава същата стойност, ако беше лесно достъпен. Това може да обясни защо тя е по-привлечена към мъжа, който не я харесва, отколкото към този, който я харесва без усилия от нейна страна.

 
  ...
преди: 22 дни, 11 часа
hash: a019effd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Жените не се впечатляват, ако ги свалят, впечатляват се, ако не го правиш. Лекото безразличие от време на време кара жената да иска мъжа да я забележи, но ако мъжа няма нищо към тази жена, вече няма смисъл

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 10 часа
hash: aa42334aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Това не е любов, а Стокхолмски синдром, любим на чалга поколението. Насилие, унижения и постоянно самобичуване и доказване.

 
  ...
преди: 22 дни, 10 часа
hash: ae4145b121
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Щом ТОЙ стои с нея, явно има чувства.
Пък ако някоя заинтересована иска да не е така... Вече е друга тема.

 
  ...


...
преди: 22 дни, 9 часа
hash: 4268f7164d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторке, отговорът на въпроса ти е елементарен и логичен:

Защото тази жена е влюбена и обича този човек!

Ти явно не си обичала силно!

Когато човек обича - той е готов на много компромиси, за да запази отношенията си с любимия си човек!

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 8 часа
hash: f18e95121f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Когато се влюбиш, ще разбереш. Любовта кара човек да действа безразсъдно. Да не говорим че има много хора с лабилна психика и точно те стават жертва на манипулатори и насилници. Не могат обаче да си признаят, че имат проблем с привързването и така я карат

 
  ...
преди: 21 дни, 23 часа
hash: 7391b84fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Като жена задавайки този въпрос, доказаваш нещо което много мъже са твърдели - сами не си познавате психологията... т. е. себе си. И знаеш ли кое е лошото? Точно защото не я познавате, като ви я кажат се дразните и намразвате тоя дето ви я казва. Иначе има много причини:

- биете се за "големия мъж". Ако не знаеш, има едно правило 80-20, което е по-скоро 95-5 в днешно време. 95% от жените искат 5% от мъжете. Обикновено тези 5% са всъщност най-големите отрепки, но във вашите очи това е Мъжът...

- за да не го вземе друга жена. Колкото повече един мъж е харесван, толкова искате вие да го вземете под носа на друга жена. Това ви доказва, че сте по-добра от нея. Подобна конкуренция има и при мъжете естествено, но при жените тя е почти изключително за мъже и като цяло - мъжко внимание. Т. е. абсолютно безрезултатна, за разлика от мъжката конкуренция която има доста положителни страни.

- защото има драма. За една жена "стабилен мъж" който не изневерява е скучен мъж, няма емоции. Започвате да го презирате и да казвате - стои с мен, само защото не може да си намери друга.

- в допълнение на предното - защото е повърхностна връзка с повърхностни емоции. Жените ги е страх от истинска връзка повече и от мъжете. Затова предпочитат да са с "оборотните пичове" които те знаят много добре какви са и че всичко е до ден до пладне. Обаче ако влезят в истинска връзка, с човек който ги обича, това значи отговорности, значи да нямат основание да ги зарежат и да им изневерят. Хващайки се с мъж който изглежда "готин", но на някакво ниво те знаят, че е просто боклук, приемат по-лено че всичко е емоционална игра в която могат да влезят и излезят когато поискат. Обаче често всъщност не могат, защото става дума за първични животински емоции, на ниво рептилен мозък. И за разлика от повечето мъже които си дават сметка... абе в крайна сметка е просто секс и хормони, жените се вкарвате във филми като това колко сте флюбени и никога няма да изпитате това към друг.

 
  ...
преди: 21 дни, 16 часа
hash: ae4145b121
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Н 1, не е така, най-вероятно ти нямаш рационално мислене за да разбереш която и да е жена.

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 15 часа
hash: a20b74b896
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Влюбена мазохистка с ниско самочувствие. Това е жена, която е била тъпкана от майка си, била е изложена на упреци и критика, неверое и вечно недоволство от нейна страна.
Такива жени впоследствие се превръщат в жертви във връзките си.

 
  ...

...
преди: 21 дни, 12 часа
hash: 2cbc59b834
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   От опит знам, че максимата "бий ме, обичам те" важи.
Дали е породена от неспособността на много двойки да бъдат родители, освен по име, и да възпитават децата си или действително е грешка във фабричните настройки на жените, не знам. Знам обаче, че важи както за млади, така и за стари, както за ученички, така и за учителки. Иронично е, че това да отблъснеш някоя жена, било то и физически, я привлича към теб, и я кара да те гони.

Дали си мисли, че ще промени мъжа, жената, не знам, но неистовото желание да се пробва е видимо за всички. Именно мъжете, които са наистина улегнали, кротки, добродушни, един вид които нямат проблеми за оправяне, рядко ги забелязват, защото такъв мъж си е наред сам по себе си и жената няма какво да оправя, което може би я удря в егото, че е просто едно ремарке, а не главен герой в живота му. Ироничното е, че именно тези мъже търсят компания и се отплащат за нея по-скъпо от онези, подир които постоянно върви една тайфа кокошки.
Забързаният начин на живот и отчасти повдигането на жената на пиедестал, в провалил се опит за равнопоставеност с мъжа, също имат голяма вина. Както им се дават на малките деца телефони, да не им е скучно и им е трудно впоследствие да стоят мирно, така и жените се влачат подир нещастници, защото им е трудно да стоят мирно в компанията на един спокоен мъж; редките моменти в които се гушкат, на някоя пейка или кино салон, не са показателни.

Но искам да допълня, че изначалното безразличие едва ли е привлекателно; по-скоро то става привлекателно едва когато жената налапа куката. Ако например изначално мъж прояви голям интерес към жена, а после внезапно се отдръпне, това би я объркало и тя ще се чуди защо, дали в нея е проблемът, и ще тръгне да търси отговори от мъжа, което го прави интересен. Привлекателността в случаят е чиста доза любопитност, която привидно липсва спрямо мъжа, ако той е на разположение, защото той няма какво да крие от жената и тя си мисли, че го е разгадала
Този ефект е аналогичен на хазарта с машините за плюшени играчки; по-интересно е да хванеш играчката от машината, отколкото да си я закупиш от магазина, нищо че и в двата случая играчката ще я оползотвориш еднакво. Има сантиментална стойност, тоест емоционална, и много мъже се възползват именно от тези детски емоции при жените.

 
  ...
преди: 21 дни, 5 часа
hash: 8034ac9964
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Това са парадоксите на човешката психика. Срещат се и при жените, и при мъжете. Описано е в много книги. А и човешката история е пълна с такива и подобни факти. Уви, човешкият мозък е ограничен и не еволюира повече.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker