Домашна помощница или другар в живота? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Домашна помощница или другар в живота?
преди: 6 дни, 23 часа, прочетена 1318 пъти
Здравейте!
Напоследък се чувствам не на място, и тъй като избягвам да засягам подобни теми с близки и приятели, реших да споделя тук.
От 3, 5год съм във връзка. Живеем заедно от втория месец. Аз с огромен ентусиазъм се захванах с домакинската работа като една истинска жена в къщата. Уют, храна, чистота и т. н. Бях сигурна, че до мен стои Мъж, който не би използвам това в негова полза. В началото се включваше и с това си остана. Никаква помощ в каквото и да било. До скоро не отдавах такова голямо значение, не ми е неприятно, за мен е като терапия, но се чувствам като домашна прислужница. Ненавиждам това, че ако не сготвя или не изпера започват сърденки. Не сме сгодени. Повдигала съм въпроса - “Рано е. Нямаме пари. Нямаме собствено жилище” и т. н.
Ако се съгласим, че жената е “длъжна” да поеме тази част от задълженията, неговото “длъжно” от към “мъжките” задължения също липсва. Счупи ли се нещо винаги моля баща ми или си го оправям сама.
Казвала съм му хиляди пъти, че това ми е неприятно, но промяна няма, разбира се. Той или отрича или разговора приключва с каране и с “никой не те кара”, но това са неща, които в ежедневието все трябва да се вършат и винаги пада върху мен.
Винаги ми е звучало абсурдно двойките да се карат за това кой пере и кой не пере, но няма имунизирани явно :D
Така ли е във всеки дом, всяка връзка? В един момент винаги ли се стига до този битовизъм? Грешката ми е, че така си го научих от самото начало, но младо и зелено лесно се лъже. Има ли вероятност да се “превъзпита”?
После защо жените се правят на мъже - аз лично стоях в спалнята без крушка 1 седмица, за да чакам той да го свърши като всеки ден се карахме и в крайна сметка аз си я смених.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 дни, 19 часа
hash: 9bbbb90649
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Мъжете са като кучетата - както ги свикнеш. Щом в началото не си го свикнала, сега тепърва няма как да стане нещо различно. Опитвала съм се да променя такива мърлячи, на които майките и бившите приятелки така са ги свикнали, но не подлежат на промяна. Има и достатъчно жени, които искат да са прислужници, но масово такива стават жени без професия, квалификация, перспектива за свои доходи.
Ако един мъж не може сам да си изпере гащите и да смени една крушка, за какво ти е? Ами ако имате дете, сама ли ще го гледаш? В момента с мъжа ми си делим домакинските и всички останали задължения и отговорности. Търси си такъв мъж, не готованко. Колкото и да ти се иска, твоят човек няма да се промени. Сега нямаш сериозни проблеми, само двамата сте, но я си представи две деца, ти ходиш на работа, вкъщи е оцапано, разхвърляно, развалила се е пералнята, а твоят хубавец просто седи и чака на теб само?

 
  ...
преди: 6 дни, 18 часа
hash: 3c10eaa87c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Така е свикнал, до човек е. Моят освен, че поправя всичко сам, има си 2 куфарчета с инструменти и ги използва като нещо се счупи, сади цветя, купува си почви, торове, аз даже не знам какво прави, той си ги гледа и са живи. Той също чисти по-често, но понякога и аз го правя. Аз готвя по-често и ми благодари всеки път и ми прави комплименти. Пера почти винаги аз, но това не ми тежи. Не се е оплаквал от мен, като нещо не му харесва, се захваща той. Харесва ми да го правя щастлив, но за това не е нужно да съм перфектна домакиня. И при моите родители беше така. Баща ми винаги е работил повече от майка ми, и на работа, и в домакинството. Може затова да съм привлечена от такъв характер. За мен е нормално мъжът да работи повече. Аз му помагам, грижа се за него, когато е необходимо, изслушвам го и го подкрепям. Няма какво повече да иска.

 
  ...
преди: 6 дни, 18 часа
hash: 5c586b21fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нула вероятност за "превъзпитание", за който и да е мъж. Губиш си времето с този. Намери си нормален.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 17 часа
hash: aa4ca81f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Ама чакай малко, той като МЪЖ издържа ли те? Поема ли всички разходи за жилище, храна и т. н.? Защото ако отговорът е "не", няма какво да се прави на интересен, а трябва да запретне ръкави и той да участва в домакинството. Дали ще готви или пере вече няма такова значение, но въпроса е че трябва да съдейства за да функциорат работите. Ако ти също влагаш пари за наем и разходи, а той пръста си не помръдва за да сготви или изчисти поне веднъж седмично, значи си попаднала на използвач който те има точно за прислужница.

На всичкото отгоре викаш че цяла седмица една крушка не може да смени. То и ти може да я смениш, по принцип, но ако всеки път когато нещо се развали у вас, трябва да викаш баща си, твоят приятел за нищо не става.

Не очаквай да го превъзпиташ, възрастен човек не подлежи на превъзпитание. Помисли си дали искаш да правиш деца с него, защото както сега нещичко не прави вкъщи, така ще продължи. И ще се видиш с бебе и с цялото домакинство отгоре, сам сама. Той и пари не носи.

Има свестни и отговорни мъже. Зарежи го тоя мухльо и си вземи мъж на място който да ти е опора и подкрепа, а не да те използва за прислужница.

 
  ...
преди: 6 дни, 15 часа
hash: 5729329cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мацка, така са много мъже, но това не е оправдание. На твоя му се вика търтей. Мързи го да си помести гъза. Не разчитай, че това подлежи на превъзпитание. Оставяй го да си намира някоя мързелана като него. А ти ги хвани едно смястно момче. И гледай да не го взимаш от майка му, а да го видиш първо сам как се е еоправял в живота до тоя момент.

 
  ...


...
преди: 6 дни, 11 часа
hash: 31cec77a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Кой те кара да живееш още на вторият месец с него? Кой те кара да се правиш на майка му? Като няма брак-нямаш задължения да правиш съпружески неща. Това е изгодно само и единствено за мъжа-манджица, секс и чистота.
Той ти е съквартирант. Но дори и като такъв има отговорност към имуществото. Уж.
Така си го научила, така го е научила и маминка. Събираш си багажа и дотам.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 11 часа
hash: c8486088dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   И ето така започва жената да вижда мъжът като приятелка, с която заедно могат да си търсят мъже.
А после се правят на ощипани, горките не разбрали, как така се променили жените...
Ако нямате деца, не прави нищо. Сърдел се принцес, ами да си наеме дом. прислужница и да и плаща за каквото изисква и смята, че има право да изисква.
А най-разумното е въобще да го оставиш да си търси мъж, ти също.

 
  ...
преди: 6 дни, 11 часа
hash: 61b5d6f50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Авторке много зависи кой от вас с какво друго допринася в семейството, какво работи, колко заплата носи, върши ли нещо допълнително освен основната си работа и т. н.
В последните години както мъжката така и женската работа в домакинствата е доста намаляла отдавна 100% от прането го пере пералня, 50% от домакинствата имат сушилня, шиенето е почти ненужно, прахосмукачките са тип робот, от домакинята зависи колко рафтове за бърсане сама ще пожелае да има, тоест може да си го спести бърсането на рафтове с натурии. Готвенето също може да се избегне с по често купуване на готова или полуготова храна. Затова да се обсъждат тези "усилия" и те да подбуждат сръдни и скандали в домакинствата е смешно. Вместо да се карате кой да стане да сготви закуска, просто излезте и си купете кроасани и готово.
Хора не се занимавайте с дребнотемия, живота ви ще отмине в сръдни кой колко свършил, вместо да се хванете за ръка и да идете на романтична разходка, вие търсите как да укорите половинката си.

 
  ...
преди: 6 дни, 11 часа
hash: d5d7416e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Много лошо си го научила още от началото във връзката.

Та ти му готвиш, переш, чистиш, даваш му секс. Той има само ползи от теб. Сега ти се замисли той на теб, какво ти дава и каква полза имаш от него? Дава ли ти пари, издържа ли те? Ако отговорът е не, тогава си много глупава жена. И той ще продължи да те използва.

Вече, ако те издържа и ти дава пари тогава наистина нямаш право на глас.
Относно промяната в него, няма как да се промени. Вие имате вече изградени навици. Ако ти тежи го напусни, не е последния мъж на света, спокойно. Ще намериш някой по свестен

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 10 часа
hash: 70feb9999f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Toй нищо не прави, а ти какво правиш? Стоиш 3, 5г. в отношения, които не те удовлетворяват, но не се разделяш с него. Сега си представи, че мечтата ти се е сбъднала, женени сте, имате 2 деца и какво е положението? Ами, същото, с тази разлика, че ти изнемогваш, а той се прави на голямата работа. Или, след още толкова години, ти казва " мен ти не ме кефиш, разделяме се".
Добре, опитала си да си изясните отношията, но виждаш, че не става. Какво правиш при това положение?

 
  ...

...
преди: 6 дни, 10 часа
hash: d5cfca8219
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   След като сама си се наела да правиш всичко в къщи, че и с ентусиазъм, той е решил, че няма защо да се хаби. Това как е при другите няма да ти помогне с нищо. Битовизъм има навсякъде, освен ако нямат прислуга. Вашият случай не е от тези, така е все някой трябва да пере, готви и т. н. Както се разберете - или го правите двамата напр. единият готви, другият чисти, или го правите и двамата. Другият вариант- като се чувстваш използвана, събираш багажа и си тръгваш. Няма вероятност да се "превъзпита". Нито пък да се засили да ти предлага годеж и брак, след като не го е направил досега. Него съществуващото положение го устройва напълно. Направи си твоите изводи какво те чака ако един ден се появи дете/деца.

 
  ...
преди: 6 дни, 10 часа
hash: 929c5e86d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Мъжете у нас масово не са научени на нищо от майките си.
Моят прави нещо много рядко.
Финансово също не ми е помощ. Ние сме с деца. На децата аз изцяло им купувам дрехите.
Аз готвя, но той ми е казал че не държи да съм готвела.
Помоли го да ти помага, кажи че те боли ръката.
То нещо не идва ли от вътре, не можеш да го накараш.
С деца ще ви е още по-трудно.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 8 часа
hash: b6eef53d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Той поема ли разходите? Наем, сметки, храна, излизания? Ако да, тогава е съвсем нормално ти да вършиш домакинската работа без да очакваш от него да помага. Ако си делите всичко 50/50 И само ти готвиш, чистиш, переш и поддържаш дома, тогава да - взел си е домашна помощница.
По принцип аз съм за това всеки да си има роля и нямам никакво желание мъжът ми да се меси в домакинските работи, освен ако не е мъжка работа тип нещо да се счупи и да се оправи, вдигане на тежко и т. н. За мен готвене, пране, чистене и подреждане, поддържане на уюта на дома и т. н. са женска работа. Но той поема всички съвместни разходи. Тогава всеки си знае задълженията и нещата вървят.
Ако сте 50/50, тогава е редно и поддръжката на дома да е 50/50.
Също така, ако не сте сгодени, а вече трета година живеете заедно и сте над 25, това не е добре. Бъди внимателна да не се окаже, че те е взел да му въртиш къщата и след още три години да реши, че още му е рано за брак. Много жени, които се съгласяват на дълго съвместно съжителство без брак изпадат в тази ситуация и се оказват на 30 сами, с 10 годишна връзка зад гърба си, а хубостникът се жени за следващата срещната. Не казвам, че при вас ще стане така - познавам много двойки, които живяха заедно по 4, 5, 6 години преди да се оженят, защото искаха да си стъпят на краката. Обаче бяха под 25, студенти или прясно завършили, и действително изчакваха да станат готови финансово. Трябва да си внимателна и да прецениш дали той наистина иска да си стъпи на краката преди да предприеме тази крачка или е просто оправдание, за да те задържи, докато му е удобно. Изобщо не са лесни тези неща, но ако жената си отваря очите и не се заблуждава, бързо може да види накъде вървят нещата.
Успех!!

 
  ...
преди: 6 дни, 8 часа
hash: 04b6722306
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Така си го научила. Или го изхвърляш, или цял живот ще си слугинята. Не, не е във всеки дом така. Нито баща ми седи и чака майка ми да върши всичко. Нито приятелят ми чака на мен.

 
  ...
преди: 6 дни, 8 часа
hash: d393c3d711
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Сега, мъж съм и винаги заемам мъжката страна, но не и в този случай. Като цяло, това "прислужница" винаги ми е звучало яко смешно, защото съм го чувал, но никога не съм виждал жена ми да "развие крушката", да оправи звънеца, да оправи ключове и контакти за тока, да боядисва в нас, да кърти, чисти, извозва, да ремонтира колата или поне да я закара за ремонт(тя няма и книжка даже) и подобни. В твоя случай, обаче, е съвсем друго. Става дума за належащи неща, като да се смени крушка, както и че си поела всичко останало. Ако бях на твое място, просто спирам да готвя(или си правя за мен нещо), спирам да чистя и оставям нещата така. Друг е въпросът ако нямате собствено жилище, дали ти плащаш наем, дали плащаш сметки, дали пазаруваш храна. Ако делите тези неща, съм на твоя страна на 100%. Ако мъжът ги плаща, а ти ползваш, това да си "прислужница" може би си е твоят избор. В крайна сметка, ако не ти харесва, спираш и започваш да даваш 1/2 от наем и сметки, а твоят да започва да върши поне 1/2 от работата вкъщи. Много е условно, не си споменала.
Но при всички положения е тъпо да чака на теб...

 
  ... горе^

...
преди: 6 дни, 8 часа
hash: 8f6458e0b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Не, не е така. Само Ганьо Балканския си търси домашна прислужница.
Българският мъж е наблагодарен егоист и използвач.
Един ден ще се почувстваш сдъвкана и изплюта.
Има професии готвач и чистач и за тях се плаща.

 
  ...
преди: 6 дни, 7 часа
hash: c8486088dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   12, работа на бащите е да научат синовете и да бъдат мъже. Но и бащите като не са нито мъже, нито бащи, нито... даже иа донор не стават, ама някои си ги вемате на отглеждане.

 
  ...
преди: 6 дни, 7 часа
hash: 6633b62974
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От авторката:
Да - делим всички сметки.
Да - работя изключително отговорна работа, което също яде доста от енергията ми, но все пак намирам време и за тези неща, докато при него това време винаги липсва.
Не - нямам помощници, роботи, сушилни, не ям/ядем полуфабрикати и готови храни. Всичко си го правя с двете ръце.
Да - крушка и сама мога да си сменя 1 Мин след, като е изгоряла старата, но въпросът беше принципен :D
Спирала съм да готвя - почват яко сърдения и недоволства.
Разхвърляно не мога да търпя и съответно аз си го чистя, като ми беше казано “на който му пречи да си оправя”.
Съзнавам, че аз съм глупавата, но в същото време в главата ми свети лампата *абсурдно*, защото момъкът отстрани погледнат е много добър човек, но като партньор нещата доста му куцат. За мен другарчето в живота трябва да създава твоя комфорт и ти неговия, а тук по-скоро е едностранно. Ако направи нещо малко за мен после се подмята месец напред даденото действие.
И да.. мрънкам, което не е яко със сигурност, защото е достадно, и отблъскващо, и неприятно, но бездействията водят до това.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 6 часа
hash: 85696bc992
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   "Винаги ми е звучало абсурдно двойките да се карат за това кой пере и кой не пере"

Така е, абсурдно е... и децата знаят, че пералнята пере... Ти простираш ако не знаеш...

Първо, на всички моми като теб казвам, че в днешно време домакинската работа е ЕЛЕМЕНТАРНА... стига да няма деца. Ако това ви е проблем на такъв етап още без деца, тежи ви, е чувствате се "робини"... по-добре да се насочите към друга женска роля, примерно на компаньонка... Не е необходимо да създавате дом в днешно време, има достатъчно мъже които искат да ви повикат просто секс, плащат си, всичко пито платено, и няма да се чувствате прислуга.

Естествено не оправдавам и тоя дето ТИ си го хванала. И на него явно елементарни неща му тежат. Щом не може да смени една крушка, става ми ясно по какви показатели си го избирала - явно не са били мъжки качества, а външен вид. И той е примадона, разбирам, сексуално сте си паснали, имало е "химия" ама житейски като се съберат две примадони, да, резултатът са караници. Ако искаш мъж, не го избирай както мъжете си избират жена - по външност. Избирай го по това колко добре е финансово, колко го бива да оправя дома, колата, държи ли на теб, отговорен ли е и т. н. Така Елементарно е, но това което правите... не няма да обобщвавам "жените" (защото не е така), а модерните българки - търсите си мъж по външен вид, и после се учудвате - ама той не изкарва пари, ама той не може една крушка да смени, ама той пройдоха, ама това, ама онова. В собственият си ум, приемате за даденост че един мъж ги умее всички тези неща, и от вас се очаква да търсите просто "химията"... и "звездите" са ви посочили "принца". Еми не е така, и го разбирате по трудния начин. После си разбивате живота. Който и да обвинявате сте си виновни само вие.

 
  ...
преди: 6 дни, 6 часа
hash: 041517a433
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   От човек на близо 60 години - щастливо женен.

Първо - какво правите 3, 5 години във връзка?

Това животно "връзка" е временно и неустойчиво състояние, и трябва да продължи максимум до една година - докато разберете и се убедите, че сте подходящи един за друг и за създаване на семейство - и тогава се жените, сключвате брак(и църковен също, за да има Божие благословение над семейството ви! ) и си създавате семейство!
Ако се окаже, че не сте подходящи един за друг и за създаване на семейство - тогава се разделяйте ВЕДНАГА! И всеки вече си търси своя човек!

А иначе, както съм го писал вече 2-3 пъти, в семейството тези неща се определят от мъжът и жената в него! Тук няма правилно и неправилно, защото хората са различни и с различни характери и т. н. т.

При нас примерно, аз си върша мъжката работа в къщи(всякакви ремонти, боядисване, тапети, смяна на крушки, кранове, батериите на чешмите, и други дребни ремонти, занимаване с майстори... ) плюс пазаруването и изхвърлянето на боклука.
А жена ми чисти, пуска пералня, простира, глади. Слага масата за вечеря, а аз я раздигам, и тя мие чиниите. Готви понякога, но по-често вземаме готова храна за вкъщи, защото и тя ходи на работа, и аз не я притискам да готви!

Но и двамата сме решили така да си разпределим задачите и всеки си изпълнява неговите задължения, и никой не е недоволен! Напротив! Много се обичаме, уважаваме се, ценим се един друг и живеем в мир, разбирателство и любов!

Така, че още веднъж казвам - хора, вие сами сядате и го определяте това и си разпределяте домакинските задължения! Като не е казано всичко да е 50 на 50! (Честно казано аз не съм виждал семейство, където всичко да е 50 на 50)

Това зависи от конкретните хора и от конкретните обстоятелства!

(Както вече разказах - аз примерно върша по-малко домакинска работа от жена ми, но тя не се дразни от това, понеже ме обича и дори и й е приятно да ме глези и да ми угажда... )

Затова разбирайте се навреме и в началото, а не после да недоволствате и да се оплаквате!

 
  ...

...
преди: 6 дни, 5 часа
hash: 44cb841f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Тръгвай си от тоя няма какво да се занимаваш с него. С приятеля ми живеем от ден 1 заедно в негово жилище, спрях да работя като в момента развивам собствен бизнес, но през повечето време си стоя в къщи съответно домакинската работа пада на мен, но съм окей с това. Нито плащам сметки нито нищо, само моите си разходи си поемам аз и това е. Даже понякога мъжа ми ми помага в къщи понеже е с окр, но ако при вас нещата са 50/50 по-добре си тръгни. Така си го научила и няма как да се промени.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 3 часа
hash: c524d59cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   До авторката, опитвам се да бъда базпристрастен, но ще кажа, той е лигав, мързелив "сопол", със селски манталитет. Аз също съм мързелив, но когато каже нещо съпругата ми го върша. Е, понякога тя не харесва качеството как съм свършил, следва мърморене и отново обвиняване в мързел, с което съм съгласен. Ако говорим за доходи, то нейния, в някакъв период е към 2, 5-3 пъти по-висок от моя, сега разликата е към два пъти. Тя е работохоличка, а аз мързел. Като правило каквото тя каже, това става, вярно може за авторитет аз да се поопъвам малко, но пак ще стане нейното. Разумна е в харчовете, не е фукла, кифла и друсла.. Вярно има твърд характер, но е човечна. Даже в първата година на запознанството ни, в тетрадката по честни диференциални уравнения, с момичешки почерк беше написала една сентенция, "Смъртта е нищо, честа е всичко". И тя завърши Факултет радиоелектроника с много висок успех -тавана. Аз определено случих на съпруга, но въпросът е, дали тя случи на мъж, но вече е късно за промяна курса. Сравнително сръчен съм и имам добра и високо качествена инструментална екипировка. Лошото е, че по едно време половина вход се беше научил от мен да търсят: мултиметри, флекс, винтоверт, гедорета, зегета, ударна бормашина, но сега нещо намаляха Може пък да си купили. Алекс. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 6 дни, 3 часа
hash: 5adb2ff69e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Никога не е рано да се сгодите, просто е неудобно, но ако двама души наистина се обичат, то нито жилището, нито парата са пречка. Та, други са причините, да знаеш.

Има ли шанс да го превъзпиташ? Да, като го оставиш сам с проблемите, той няма да има избор освен сам да смени крушката, да изпере и тн. Проблемът е в това, че ако ще се стига дотам, да живеете отделно, за да го превъзпитаваш да върши елементарни неща, които всеки себеуважаващ се мъж така или иначе върши, по-добре не живейте заедно изобщо. Мой татко постоянно оправя паркет, врати, тръби, хладилник, тоалетна, ел. табло и никой не го подканва. Когато го няма, аз поемам щафетата и помагам вкъщи.
Приятелка нямам, но ако имах, дори и да се връщам зел-дал от работа, би ме било срам да не си сменя крушката сам или да не мога да сменя гумичките на кранчетата. То верно, че като те има очаква полза от тебе, ама това да не можеш сам да се погрижиш за дома си е вид слабост.

Грешката ти не е, че така си го научила, а че такъв си го взела и не си го преценила навреме. Естествено, че ще покаже най-доброто от себе си в началото, това е стръв, а ти си рибата. И какъв е рзултатът? Налапала си куката и си се примирила 3 години. Не те знам на колко години си, ама сутринта, като ходих на кафе, зад мене бяха седнали две жени поне 45 , вероятно на 50, износени. И чувам как се оплакват, как мъжете им не хвърляли веднага боклука, а казвали "после", как оставяли кенчета за бира по масата, как се провиквали като някакви бекове и тем подобни, и оплакванията завъшиха с "ръга, ръга, блъска ме".
Е, кой е виновен? Такъв го е избрала жената, да я ръга и да я блъска, и се примирява. Впоследствие дочувам, че тя вече има голяма дъщеря, на която се кара, че прави много големи подаръци на баща си. Доста по-зле от твоите три и половина години, ако съм разбрал правилно.
И за това масово недоразумение главна вина имате именно жените, защото или не подбирате или подбирате грешно; баща ти какво мисли за избора ти откъм мъж, сверяваш ли се с него?

Също така, въпросният мъж с какво те спечели, щом не смее една крушка да смени?

 
  ...
преди: 6 дни, 2 часа
hash: f96f979d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Внимавай само да не забременееш от него, че тогава ще щракне здраво капана и ще видиш какво е безизходица. Не разбирам защо стоиш в такава връзка - явно те е страх, че не можеш да си намериш по-добър... защо? Има ли причина да не вярваш достатъчно в себе си, да смяташ, че не заслужаваш повече? Всичко е в твои ръце. Хората не се променят, няма да се промени и той. От теб си зависи дали ще си прекараш живота вечно недоволна в подобна връзка.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 2 часа
hash: 10e53a4c1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Пери си само твоите неща, оправяй само твоите неща. Нямате дете предполагам? Щом викаш баща си живеете в твое жилище или на квартира? Научила си го така и така му е лесно.

 
  ...

...
преди: 5 дни, 21 часа
hash: 54438fb86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   19 ми като е елементарна домакинската работа, вършете я. Или е елементарна докато някой друг я върши.

Fallschirmspringer: А на съпругата Ви кой й казва какво да върши? Включете го този мозък малко. В крайна сметка съпругата Ви също мисли какво задачи има и кога трябва да се свършат.

До авторката: не, не е така във всички къщи. За съжаление масово българските мъже ги мързи и не могат да се гледат сами. Търсят си мами, а българските жени с удоволствие им стават мами. Ако сравнението не беше ясно: Вие сте майка на момченце, което не сте родили. Нямате партньор и теглите каруцата самичка. Съжалявам, че ще ви разочаровам, това няма да се промени. Мое бившо гадже даже не отиваше да напазарува без мен, да не говорим за нещо друго. И не, не е поемат и 50% от сметките. Единствения правилен ход е да напуснеш. Стискам палци да си намериш нормален партньор. И се отучи да следваш майчинство си инстинкт при деца, които не си родила.

 
  ...
преди: 5 дни, 20 часа
hash: d403906153
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Авторке, аз търся такова другарче като теб под дърво и камък, а ти киснеш с льохмана. Колко несправедлив е животът само!

Да призная, и аз бях голям льохман като по-млад вследствие на лош пример и възпитание от родителите ми, но 1-2 изграждащи връзки и се освестих до голяма степен. Особено с жената, в която бях безумно влюбен, израстнах буквално за седмици от едно тъпо, заухаво момченце на 30 , което не знаеше от коя страна се държи отвертката, до осъзнат и отговорен мъж. Въпрос на потенциал и воля за растеж и развитие. Но и жената трябва да провокира и вдъхновява. Твоят щом за три години не се е освестил, или ти не го вдъхновяващ достатъчно (т. е. приел те е за даденост и част от мебелировката), или просто това му е таванът. Въпросът не е дали ще го промениш или не. Въпросът е дали ще свикнеш с отредената ти роля или не. Ако не можеш или не искаш да се примириш с това да си безплатен обслужващ персонал вкъщи, най-добре не си губи времето. Не му губи времето и на твоя търтей - да срещне жената-урок, която ще го освести с тежкия парцал. Не губи и времето на истинското ти другарче в живота, което може би те чака някъде там зад ъгъла.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 19 часа
hash: 67ef1b6381
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Ти видяла ли си до сега мъж да изневерява, като отива при жена, която ще му чисти, готви, ще ме създрава уют? Ами не, няма такъв. Забелязала съм жени, който нищо не правят, са много ценени от мъжете. Имах колежка дрехи, грим... и ми казва едва една чаша не съм измила, само ресторанти ядат на вън и така. Тя твоите проблеми ги няма.

 
  ...
преди: 5 дни, 13 часа
hash: 6c1deb4238
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Някой по-нагоре писал, че домакинската работа днес била елементарна, че имало перални, полуфабрикати..

Да, ама това върви при разумни мъже със съвременно мислене. Те знаят добре, че жената много отдавна не работи само домакиня, че се уморява, колкото него, че всеки от двамата има нужда и от свое пространство и време за себе си. Така, както и нормалната жена ще смени и крушка (какъвто пример е дала авторката), ще плати и сметки, ще остави и мъжа да почива, когато вижда, че е уморен.

Само че готованковците се "цупят", когато няма сготвено. За тях пералните и т. н. са глезотия. Децата са женска работа. Жената, ако не е вечно заета с нещо (и то не е хоби и разходка), мързелува, разглезва се и си търси странични забавления от интимен характер. Това е друг тип мъж, не е нормален мъж, който мисли не само за себе си. Идентично е с определен тип жени, на които мъжът поначало е ДЛЪЖЕН - сметката, крушката, почивката и т. н. Жалко, че не се събират в двойка такива, но те се и усещат, че са използвачи и си търсят осиновители, но себеподобни. Към чудещите се дали тя поема половината сметки - вие как мислите, дали не е от мъжете, които максимално се възползват? Даже съм сигурна и с какви точно думи я обработва - за егоистката, златотърсачката и т. н. Тези филми сме ги гледали.

Авторке, вместо да се разстройваш, че не ти предлга брак, се радвай, че ти е направил услуга и слагай край. Не можеш да превъзпиташ голям човек. Не е и твоя работа. Всеки заслужава шанс, никой не е и идеален, но има и граници. Ще става все по-нагъл, а ти накрая от преумора и нерви ще се разболееш. На цялото ви семейно щастие си се представи и с дете. Искаш ли да си го причиниш?

 
  ...
преди: 5 дни, 11 часа
hash: 61d134eaf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Мъж съм. Затова е мъж, за да може да се справя с мъжката работа. Има такива мъже, които цял живот нямат дори отвертки. Те винаги очакват някой друг да прави нещо в домакинството с оправданието, че това не му е специалност. Права си, че в началото не сте разговаряли по най-важните неща. Ако ще сте семейство, всеки ще харчи своите пари ли? Ами ако ти останеш без работа за доста време? Ами ако той остане без работа? Сметките са и за двамата и трябва да се плащат не само от единия. Храните се двамата и там е същото. Ами ако ти вземаш 900 лева, а той 3400 лева? Плащате сметките, храната, това което трябва за домакинството и ти оставаш с 300 лева, а той с 2800 лева? Ти да му мислиш така ли? Това се говори още преди да заживеете заедно. И двамата ще сте семейство, а не съквартиранти. Ами като дойде детето дай Боже? Ти си жена, ти си го гледай, а аз да си почина, така ли? Ами ако парите не са общи, кой ще купува всичко за него? Ти с 900-те лева и той с 3400-те? Сядаш с него на сериозен разговор, казваш му как виждаш нещата за да е справедливо и ако не е съгласен, всеки по своя път. Ако се съгласи, но си кара по същият начин, всеки по своя път. Ако ще бъдете семейство, дръжте се като семейство!

 
  ... горе^

...
преди: 5 дни, 9 часа
hash: d5fbf489cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   19, външният вид е важен не само за мъжете, но и за жените, ако не знаеш. Все пак трябва да има физическо привличане е от двете страни - нещо, което мнозинството БГ мъже не искате да признаете по разбираеми причини. Не може мъжете да сте такива лицемери и да смятате, че да избирате по външност, се полага с висше само на вас, от което всъщност вие страдате, защото при избор на жена пропускате женските качества, избирате предимно по външност, вследствие си хващате приятелки, ставащи за абсолютно нищо и накрая обвинявате жените за това. Целият ти коментар е една проекция на мъжкото поведение върху женския пол: гледате предимно външността, а после се оплаквате, че приятелките ви са материалистки и използвачки, но! По външен вид могат да избират само мъжете. За жените не може. И като каза компаньонка - защо й е на една жена като авторката да става компаньонка, като всъщност тя е човекът във връзката, който може повече, а мъжът й е излишният консуматор, свикнал да виси на вратовете на жените около него? Типична черта на повечето български мъже е да "пращате" можещите и ставащите жени да бъдат компаньонки и да се загаджвате с пълни паразити, които и за такива не стават. Но, мъже, за това сте си виновни вие. Колкото и да е важен външният вид, все пак има неща, по- важни от него и докато продължавате да сте повърхностни, гледащи предимно него, проектиращи собствените си поведенчески изцепки върху жените, но лицемерно оправдавайки ги, когато вие извършвате същите тези изцепки, няма да ви върви с жените и вечно ще попадате на повлекани, развити до коленете. Или казано с едно изречение: вие сте повърхностни и привличане повърхностни жени. Никоя прилична жена няма да допусне мъж, който гледа само или предимно външността й, освен ако не е някоя малка и неопитна такава.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 дни, 6 часа
hash: 98e92991eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Към номер 1 мъжете не са кучета, а хора. И не се казва, , Както го свикнеш, , , а, , Както го научиш, , Майко какви неграмотни жени с какви огромни претенции. Тя била освободена в час по български, речника и с 200 думи, ама претенциите на Анджелина Джоли. Колкото до авторката, слушай миличка. Зрял човек с изграден характер не може да превъзпиташ. Нещо, което вие жените тайно се надявате да направите, още в самото начало когато виждате, че тоя човек не става за вас. Или го напускаш или го търпиш. Средно положение няма.

 
  ...
преди: 5 дни, 5 часа
hash: d5cfca8219
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Събрала си се с един мухльо и използвач. Няма да видиш уважение от него, защото слугата никой не го уважава. А той те приема точно така- като слугиня. За което вина имаш и ти. Отделно, че за три години не ти е предложил нищо повече от съквартирантство и слугинаж. И за какво си с този? Какво ти дава освен един гол хОй? Ти от два месеца съжителство се жалваш, а как се виждаш след 10-20 години и едно-две деца? И не, няма да го превъзпиташ! Ти ще се скапеш.
Питай го като делите всички разходи 50/50 защо не делите и всичкия труд в къщи наполовина? Защо ръцете са му заврени в зад-ика ли? Направи си услуга и го зарежи!

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 4 часа
hash: 1739a89f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Използвач, който смята, че всички са му длъжни. Учен е да намери някоя да му е сгодно, защото това заслужава, нали е хитрец. Утре ще си направите бебе, което ще те бетонира окончателно в негова услуга. Има варианти - ако не ти изнася, да те накаже да си самотна майка и детето ти да е без баща. Това ще е опцията, ако няма полза и изгода от теб. Така ще се освободи от багажите и ще търси следващата жертва. Освободи го да си намери някоя мазохистка, овреме.

 
  ...
преди: 5 дни, 2 часа
hash: f957132cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   32 външността няма общо с качествата, може да е красива и пак да има качества. Всеки е различен.
Да, без привличане няма как да стане.

 
  ...

...
преди: 5 дни, 1 час
hash: 5adb2ff69e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   32, как така мнозинството от българските мъже не искат да признаят, че жените също са привлечени физически? Напротив, мнозинството от мъжете, не само българските, се оплакват, че жените са толкова повърхностни, че се привличат почти изцяло от външния вид.

Ако това не беше така, защо има един който постоянно казва, че всички жени били привлечени от нацепени, татуирани и брадати?

Ето, нагледен пример с авторката, мъжът ѝ не иска една крушка да смени, ама тя е три години с него. Защо? По какви признаци го е избрала?

Според твоята логика "Никоя прилична жена няма да допусне мъж, който гледа само или предимно външността й, освен ако не е някоя малка и неопитна такава. ", авторката прилична жена ли е, защото е допуснала навлек, който не я е избрал само по външен вид, ами и да му сменя крушките?

Идеята ти не допуска ли, че мъж избрал жена предимно заради външността ѝ, може да бъде стойностен? Всеки мъж, без значение дали е рогач или интелектуалец, желае красива жена до себе си и това, както сама потвърждаваш в началото, е в основата. Ако това дали един мъж е избрал една жена по външен вид не е определящо за неговото интелектуално и финансово равнище, както и способността му да се справя с проблеми, защо една жена да е прилична или по-прилична не допускайки такъв мъж?
Същевременно, какво да кажем за жените, които подбират и изключват предимно, ако не изцяло по външен вид? Някой мъж може да е страхотен човек, но просто да не е метър и деветдесет със сини очи?

Ако мъжете са лицемери, избиращи по външност и пропускащи женските качества, то жените също са лицемери, избиращи по външност и пропускащи мъжките качества. Малката разлика е, че жените имат много по-завишени критерии за мъжката красота, отколкото мъжете имат за женската красота. Оттам и идеята, че масата от жени се бият за един и същи малък процент от мъже, докато останалите мъже остават буквално незабелязани.
Жените се гримират и контят, маскират естественият си вид и играят игра на заблуда, само и само да привличат мъжкото внимание, и естествено се хващат с мъжете, които се маскират със заучени фрази, за да ги свалят, докато се карат на обикновените мъже, които не играят тази игра на заблуда, че не се стараят. Модерното женско битие е съвкупност от заблуди, уловки и увъртания, и жените се чудят, защо не могат да си намерят читави мъже, докато цял живот ги отбягват. Не е ли лицемерно?

Ако смяташ, че преувеличавам, ми кажи, защо познавам щастливо омъжени жени с по две до три деца, с мъже средна хубост, а жените които все търсят любовта при някой голям красавец, кацат от един красавец на друг и са вечно "измамени"?

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 10 мин.
hash: 2fa7970200
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   №29: "Някой по-нагоре писал, че домакинската работа днес била елементарна" - А не е ли? ! Какво толкова й е сложното, с всичките днешни модерни технологии, създадени от МЪЖЕТЕ, именно за да ви се улесни максимално на вас, жените домакинската работа, и да не ви се изморят нежните ви ръчички?

Какво толкова ви е "трудното" да натиснете няколко копчета на пералнята и печката, да прострете дрехите на простора и да сложите съдовете да се мият в съдомиялната? Само 5-6 копчета общо, вече и това ли ви мързи да направите? !? Далеч не е такова зверско робство и саможертва, като да бутате тежки камъни по нанагорнището, както вие се опитвате да го представите.

Вие си търсите всякакви оправдания, само и само да се измъкнете от домакинската работа, която по природа е ВАШЕ ЖЕНСКО ЗАДЪЛЖЕНИЕ, защото просто ви мързи, това е жестоката, грозна истина!!!

Стига сте ревали и сте се изкарали жертви! Вече нямате никакво, ама абсолютно НИКАКВО оправдание да мързелувате, да се скатавате в ъгъла и да мрънкате, че ви било тежко, след като вече сте всякак улеснени от мъжете с всевъзможни модерни технологии, които ви спестяват толкова много физически усилия от времената на бабите ви!

 
  ...
преди: 4 дни, 19 часа
hash: d00e231c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   До 38:
Толкова абсурдно нещо не съм чувала/прочитала. Ама честно!
Ние, жените, щом нямаме право да се оплакваме от тази тежка задача “да натискаме 5-6 копчета, защо не ги натискате вие мъжете?
Масово мъжете прибирайки се от работа сядат пред телевизора, а простата женица натиска по 5-6 копченца я на миялната, я на сушилнята, я на нещо друго.
Не е яко мъже/жени да си ги мерят, разбира се, има и изключения, но смятам, че масовката е подобна на описаното. Като добавим и деца, родителски срещи, детски рождени дни, купуване на ала-бала за детето. Къде се включват масово мъжете в тези, на пръв поглед, тъпички неща? Ами почти никъде! Ама жената нали няма право да се оплаква, защото мъжа е извършил тежкото действие по създаването, после тя да му мисли.
И за протокола - до колкото съм запозната миялната е създадена от жена.

 
  ...
преди: 4 дни, 19 часа
hash: d00e231c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Женското задължение включва цялата къщна работа децата, без майсторлъка - окей! Съгласната съм! Но в едни други времена, когато жената е правила само и единствено това, а мъжа си е вършиш мъжките задължение. Носил е прехрана, цепел е дърва, ремонтирал, гледал е животни. Моите баба и дядо точно така са живели.
Но в днешно време, с мъже на опашки по барбър шопове, жени целодневно на работа - няма как да бъде приложено!

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 3 часа
hash: 2fa7970200
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   39, защо да е абсурдно? Какво му е "абсурдното" на това, което казах? Че жените ви мързи буквално 1 копче да натиснете, камо ли някаква по-тежка работа да свършите, и чакате за всичко на мъжете? Защо мъжете да ги натиснем тия 5-6 копчета, а не вие, жените, като можете и вие да го направите? Мъжете вършим къде къде по-тежка работа (строители, архитекти, инженери, електротехници, миньори, автомонтьори, водопроводчици, пожарникари и др. ), вие едно копче в кухнята у вас си не щете да натиснете. Смятайте тогава колко сте "велики" и "независими", след като И за такова малко, незначително нещо разчитате и чакате пак на мъжете. Айде разбирам да не искате да готвите и чистите, ама и такова малко нещо, изискващо толкова малко физическа енергия и усилия, като натискането на няколко копчета на ден да не искате да направите, и пак да го прехвърляте на мъжете, защо не искате да го направите? Защото ви мързи, ето защо!

Жените масово сте мързеливи, лениви дебелани и слоници, неискащи да пипнат нищо, ама БУКВАЛНО нищо в къщата, неподдържащи се, с нулева лична хигиена, непрестанно плюскащи в неусвест и научени още от малки на максимата "аз на никой не съм длъжна, ама мъжете на мен са ми длъжни, и са ми роби и слуги"! Толкова сте мързеливи и лениви помиярки, че ако имаше начин, щяхте да заповядате на мъжете и да дишат и мигат вместо вас, че за вас и това е изморително мъчение и "робство", и това ви мързи да правите!

Не ви ли е срам, не ви ли омръзна вече да го играете вечната роля на онеправдани жертви и мъченици, когато реално вашият живот в много отношения е В ПЪТИ ПО-ЛЕСЕН И ЛЕК, в сравнение с този на мъжете?? ! На вас ви се дава път с предимство навсякъде, където отидете, само защото имате един орган между краката, който ви привилегирова във всяка една сфера на живота, без грам усилие от ваша страна! Да ти го назовавам ли с точната думичка, кой е той, или и за това нямаш достатъчно умствен капацитет да се сетиш сама???

Колкото и да ви е лека и безпрепятствена работата, все си търсите оправдания да не я вършите и да се скатавате в ъгъла, нагъващи чипс и кока-кола, просто защото ви МЪР-ЗИ! Това е суровата истина!

 
  ...

...
преди: 3 дни, 22 часа
hash: 6a358a71a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   37, "Ако това не беше така, защо има един който постоянно казва, че всички жени били привлечени от нацепени, татуирани и брадати? "

Защото той харесва жените, които харесват нацепени, татуирани и брадати, но това че той харесва такива жени, не значи че всички харесваме един и същ тип мъже. Безкрайно глупаво обобщение е това.

По какви признаци авторката си е избирала мъж, трябва да попиташ лично нея, а не мен, но тя ясно е написала, че в началото на техните взаимоотношения, той не е бил такъв мързеливец. На въпросът ти дали авторката става, не мога да отговоря със 100% точност, тъй като не я познавам лично, но поне от написаното от нея, мисля че е ставаща жена - обръща внимание на домакинството, грижовна и отговорна е към мъжа си, който е нехаен, а тя даже поправя някои неща сама. Със сигурност не попада в графата "кифла" или "компаньонка" и не заслужава да я пращаш при втория вид жени. Но повечето мъже често го правите и си патите.

Изопачаваш ми думите, 37. Първоначално казваш жените да НЕ избираме мъжете по външност, както вие, мъжете. Ето това ти е лицемерното. Защо да не гледаме визията? Защото и там положението ви е като графика на Франсиско де Гоя, както и в другите аспекти? За нас мъжката външност също е важна и няма как например да ползвам скъпа козметика (купена с мои, лично изработени от мен пари), да ходя по и да си правя козметични процедури, да се ограничавам в храненето, защото сега не мога да тренирам, поради ужасни болки в кръста от вдигане на тежки неща в работата, да се къпя всеки ден по два пъти и като цяло да се старая да имам чиста, прилична, ухаеща на хубаво външност, и същевременно да не погледна външността на потенциален за връзка мъж. Мисля, че като поддържана жена имам правото да изискам мъжът до мен също да е поддържан и това не означава да е нацепен, защото нито един от тримата ми бивши не е бил нацепен, само един беше с татуировки и само един с постоянна брада, но не гнусна като на нашите бабуино- батки, а доста по- дълга, но пък същия, заради сериозните си заболявания, е с поднормено тегло и все още имам чувства към него.

"Идеята ти не допуска ли, че мъж избрал жена предимно заради външността ѝ, може да бъде стойностен? "
Стойностен по мъжки или по женски критерии? В живота няма само черно или само бяло и има всякакви хора. Да, сам по себе си един мъж, избиращ жени само или предимно по външност, може да има много хубави качества и като човек, и за връзка, може и да е интелигентен, но тези качества не изключват той да е повърхностен и като такъв да привлича повърхностни жени, които също гледат само визията, или само парите. В такъв случай мъжът сам си е виновен. Но по принцип тежнението, поне от моите лични наблюдения, показва че обикновено по- глупавичките мъже гледат само/ предимно физическите данни, докато по- интелигентните (а те са малцинство) наблягат доста повече на качествата
"Същевременно, какво да кажем за жените, които подбират и изключват предимно, ако не изцяло по външен вид? "
Същото важи и за тях.

"Оттам и идеята, че масата от жени се бият за един и същи малък процент от мъже, докато останалите мъже остават буквално незабелязани. "
Не виждам масата жени да се "бият" за малък процент мъже, докато останалите стоят сами. Нито приятелките ми, нито колежките ми се занимават с татуирани и нацепени "топ мъжкари" с лош поглед, нито се "бият" с другите жени за същите. Във връзки са с обикновени средностатистически мъже, които нито са богаташи, нито пък красавци. Аз също не се "бия" с други жени за някакви си измислени а(на)лфа анимационни герои, защото смятам, че първата крачка трябва да я направи мъжа, а и защото със същите нямаме общи допирателни, може би изключае издишания въздух. Ясно е че този тип жени, за които говориш, съществуват, но нямам такива познати в близкото си обкръжение, а не съм част от някакво висше общество, в което място заемат само отбрани високоразвити елементи. Напротив, бачкам в кръчма и приятелките ми са също нормални хора като мен и теб, а това показва, че не си способен да си подбираш и отсяваш жените и показва всъщност към коя група жени си се насочил: биещите се за алфа фъшкарите. Но тук сам си си виновен, а не аз, авторката или останалите жени.

"Жените се гримират и контят, маскират естественият си вид и играят игра на заблуда, само и само да привличат мъжкото внимание, и естествено се хващат с мъжете, които се маскират със заучени фрази, за да ги свалят, докато се карат на обикновените мъже, които не играят тази игра на заблуда, че не се стараят. Модерното женско битие е съвкупност от заблуди, уловки и увъртания, и жените се чудят, защо не могат да си намерят читави мъже, докато цял живот ги отбягват. Не е ли лицемерно? "
Лицемерно е и още как. А не е ли лицемерно как мъжете отбягвате читавите жени или по- скоро ги изпращате да стават компаньонки, както ти направи с авторката? Видно е от темата, че тя може да даде много повече от това и всъщност дава. Убедена съм, че така си отпращал и други читави жени, същевременно концентрирайки се върху нечитавите такива, за които се отнасят думите ти за игра, заблуда и увъртания. А до тях те води това, че гледаш предимно външният вид. Даже виж начинът, по който започваш абзаца - "Жените се гримират и контят, маскират естественият си вид и играят игра на заблуда... ". Ти даже не отразяваш ненагримираните жени с по- естествено поведение, които е да не са много, съществуват. Така ще е, щом външният вид за теб е фундаментът за връзки и затова си си виновен само ти. И да, външният вид е важен, но той не може да бъде основана на едни здрави взаимоотношения.
Едва ли си ме разбрал, но каквото - такова.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 дни, 20 часа
hash: cf465e59fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Женска работа Ок, а тогава мъжа да плаща всички сметки, да дава и джобни на жената. Но масово мъжете и финансово ги няма, за да изискват от жената. Нужен ни е партньор, децата си ги ражда е сами.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 22 часа
hash: 5adb2ff69e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   "Защото той харесва жените, които харесват нацепени, татуирани и брадати, но това че той харесва такива жени, не значи че всички харесваме един и същ тип мъже. Безкрайно глупаво обобщение е това. "

Нито безкрайно глупаво, нито крайно глупаво е. Ти казваш, че мнозинството от БГ мъжете не искат да признаят, че трябва да има физическо привличане, а аз ти давам общопознат пример, който опровергава твърдението ти. Твърдението ти е грешно, мнозинството от българските мъже признават, че има повърхностно, физическо привличане и това какви жени този конкретен мъж харесва, няма нищо общо с оспорваната точка.

Но, айде, щом пак ще залиташ към баналности, да, не всички жени харесвате този тип мъже, това не се оспорва. Това, което той и много други мъже казват е, че ПОВЕЧЕТО жени харесвате този тип мъже. Това твърдение може ли да го опровергаеш?
Кои всъщност са жените привлечени от този тип мъже?
Аз познавам много висшистки и заможни жени привлечени от този тип мъже, с по-грубо отношение.

"По какви признаци авторката си е избирала мъж, трябва да попиташ лично нея, а не мен, но тя ясно е написала, че в началото на техните взаимоотношения, той не е бил такъв мързеливец. На въпросът ти дали авторката става, не мога да отговоря със 100% точност, тъй като не я познавам лично, но поне от написаното от нея, мисля че е ставаща жена - обръща внимание на домакинството, грижовна и отговорна е към мъжа си, който е нехаен, а тя даже поправя някои неща сама. Със сигурност не попада в графата "кифла" или "компаньонка" и не заслужава да я пращаш при втория вид жени. Но повечето мъже често го правите и си патите. "

Аз авторката я питах вече в коментар номер 23 и както виждаш, отговор няма.

Това, че в началото е показвал най-доброто от себе си не е никакво оправдание, защото всеки сваляч прави така. Доколкото знам му викат сваляне на звезди, макар че не съм много наясно с този израз, аз му викам стръв за шарани. Авторката три години е имала да проследи еволюцията му, ама вече е на куката и не ще да се отскубне.

Не я пращам никъде авторката и лично съм унил, че тя е в тази ситуация, която обаче е продукт на собствената ѝ глупост.
Да, според писаното, авторката е стойностна жена, но и мъжът, според първите дни на връзката им. Аз съм склонен да призная грижовността на авторката за домакинството, но това не е повод да отричам глупостта ѝ откъм избора ѝ за мъж.

"Изопачаваш ми думите, 37. Първоначално казваш жените да НЕ избираме мъжете по външност, както вие, мъжете. Ето това ти е лицемерното. Защо да не гледаме визията? Защото и там положението ви е като графика на Франсиско де Гоя, както и в другите аспекти? За нас мъжката външност също е важна и няма как например да ползвам скъпа козметика (купена с мои, лично изработени от мен пари), да ходя по и да си правя козметични процедури, да се ограничавам в храненето, защото сега не мога да тренирам, поради ужасни болки в кръста от вдигане на тежки неща в работата, да се къпя всеки ден по два пъти и като цяло да се старая да имам чиста, прилична, ухаеща на хубаво външност, и същевременно да не погледна външността на потенциален за връзка мъж. "

Не изопачавам нищо. Казвам, че хленчиш, че мъжете отдавали твърде много внимание и избирали жените предимно по външен вид, докато обясняваш как жените правели същото и как това не било проблем, а условие. Не съм казал, че не трябва да гледате външността и че не трябва да си избирате красиви мъже, а ви упреквам в това, в което упрекват повечето мъже, че не поглеждате отвъд обвивката, нещо което ти потвърждаваш със своето поведение, отново и отново.

Никой не ви кара да се контите и гримирате, че после да си мислите, че ви дължим и ние да се контим. За справка, аз харесвам оскъдно гримирани или изобщо без грим жени, носещи пуловери или дрехи покриващи врата, харесвам шалове и предпочитам плоски обувки пред токчета. Харесвам разголени рамена и ненавиждам дълбоки деколтета. Според тебе по какви си падам, кифли, банички или гевреци?
А твоят стандарт за мъжка красота какъв е? Ако един мъж прилича на Давид, от Микеланджело, ама е един от така омразните за теб Българи, той какъв е?

"Стойностен по мъжки или по женски критерии? В живота няма само черно или само бяло и има всякакви хора. Да, сам по себе си един мъж, избиращ жени само или предимно по външност, може да има много хубави качества и като човек, и за връзка, може и да е интелигентен, но тези качества не изключват той да е повърхностен и като такъв да привлича повърхностни жени, които също гледат само визията, или само парите. В такъв случай мъжът сам си е виновен. Но по принцип тежнението, поне от моите лични наблюдения, показва че обикновено по- глупавичките мъже гледат само/ предимно физическите данни, докато по- интелигентните а те са малцинство) наблягат доста повече на качествата. "

Стойностен изобщо, не да имаш, а да бъдеш. Не да притежаваш много пари, грамоти и коли, а да си морален, щедър, разумен, устойчив и обичащ; важи и за двата пола, но въпросът ми беше конкретен.
Това "животът не е черно-бял" е лозунг на тези, които искат оправдание за да наричат черното бяло и бялото черно. Нека да те светна, има абсолютна и обективна истина, както и абсолютни добро и лошо от които произтичат всички субективни нюанси на истина, добро и лошо. Цял живот споря с нихилисти и детерминисти превзети от този "сив морал" и всеки път, накрая, сами си признават, че съм прав.

Трябваше да спреш с това, че да, има такива мъже, с хубави качества. За повърхностните мъже вече знаем и те са всепризнати; не отбивай въпроса, като ги намесваш.
Мъжете избират жените предимно по външност, и читави и повърхностни мъже, защото това е първото нещо, което се вижда, и предава на следващото поколение. Троянската война се е водила заради ХУБАВАТА Елена, не заради УМНАТА Елена.
Естествено, че характерът и отношението на една жена е от значение, и даже бих казал от по-голямо значение, но за разлика от нейната хубост, неумението на една жена да готви и лошото ѝ отношение спрямо съпруга са по-лесно поправими от анатомични дефекти. Но нека да ти кажа, че поне аз, ако трябваше да избирам между Хубавата Елена, дето само беди ще ми доведе и жена болна от лепроза, но идеална съпруга и майка, бих избрал втората, но докато имам възможност да избирам красива и добродушна жена, ще търся и избирам именно такава.

"Не виждам масата жени да се "бият" за малък процент мъже, докато останалите стоят сами. "
А какво виждаш тогава? Защото аз именно това виждам.
Именно най-лумпените, които познавам, получават най-много женско внимание и то открито сексуално; мъже от типа "доскуча ми и я смених". Мъже, които пет пари не дават за жените са сред най-желаните, докато тези, които се държат уважително и са на разположение са скучни резервни планове. Нали ви слушам жените, какво говорите, масово с гаджета олигофрени, като авторката. Всичките ми бивши колежки непрестанно се оплакваха от мъжете с които са заедно повече от 3 години, че не помагат, че много ядат, че са груби, че са твърде или недостатъчно сексуални и прочие. Как така веднъж не ги похвалиха, тези свои "гаджета"?
Има една голяма бездна, която зее между желаните и нежеланите мъже и жените не я виждате, защото не регистрирате нежеланите мъже като мъже, буквално не ги забелязвате.

"Нито приятелките ми, нито колежките ми се занимават с татуирани и нацепени "топ мъжкари" с лош поглед, нито се "бият" с другите жени за същите. Във връзки са с обикновени средностатистически мъже, които нито са богаташи, нито пък красавци. "

Не става въпрос за "топ мъжкари", а за мъже с пренебрежително отношение спрямо жените. Познавам такива, красиви, на които постоянно им се бутат жени и такива, по-грозни, на които не им се бутат, ама не им и отказват. С тях жените си правят забежки и изневеряват на "средностатистически" мъже, ако "средностатистическите" не са също пренебрежителни рогачи, а тези с между три и пет деца, които познавам, обикновено са; нищо че са "средностатистически".

"Аз също не се "бия" с други жени за някакви си измислени а(на)лфа анимационни герои, защото смятам, че първата крачка трябва да я направи мъжа, а и защото със същите нямаме общи допирателни, може би изключае издишания въздух. Ясно е че този тип жени, за които говориш, съществуват, но нямам такива познати в близкото си обкръжение, а не съм част от някакво висше общество, в което място заемат само отбрани високоразвити елементи. "

Това, че ти не се биеш за тях и че нямаш такива преки познати, не означава, че масовката от жените не се бият за тях, което е и твърдението ми, което ти, както винаги, не опровергаваш, а отбягваш. Че не си част от "висше общество" ми е ясно, ама явно и не излизаш на улицата и не ходиш на кафе, щом не виждаш тази очеизвадна истина. Това е статистика, която наблюдавам почти всеки ден в реално време, със случайни хора.

А за първата крачка си в грешка, защото не може безкрайни женски претенции и после "ама мъжът е ловеца". Не, щом ще се правите на равни с мъжете ще заговаряте наравно с мъжете, иначе без претенции и каквото вятър ви довее.

"Напротив, бачкам в кръчма и приятелките ми са също нормални хора като мен и теб, а това показва, че не си способен да си подбираш и отсяваш жените и показва всъщност към коя група жени си се насочил: биещите се за алфа фъшкарите. Но тук сам си си виновен, а не аз, авторката или останалите жени. "

Напротив, баш аз си подбирам и отсявам жените.
Вече ти описах, веднъж, към какви жени се стремя, а такива жени почти няма. Скромни, почтени, естествено красиви, по-облечени, добри словесни партньори с хубави гласове.
Ако не ги подбирах, да ги бях минал всички, които са ми се предлагали, вместо да ги режа, защото аз забежки нямам и отказвам да имам, а съм имал предложения от по-млади и по-стари.
Красиви жени търсещи интелигентни мъже няма и всеки път, когато приятели и роднини повдигнат тази тема, ми обясняват поредната им случка с красив мъж и разплута жена или красива жена и говедо, докато най-искрено се чудят, защо още съм сам.
Аз ли съм виновен, че самите жени, които ми казват, че имам красиви очи и съм чаровен, се сношават с говеда?
Казвате, че искате един тип мъже, ама сте масово във връзки с техни антиподи.

"Лицемерно е и още как. А не е ли лицемерно как мъжете отбягвате читавите жени или по- скоро ги изпращате да стават компаньонки, както ти направи с авторката? Видно е от темата, че тя може да даде много повече от това и всъщност дава. Убедена съм, че така си отпращал и други читави жени, същевременно концентрирайки се върху нечитавите такива, за които се отнасят думите ти за игра, заблуда и увъртания"

Мъжете с големия избор от жени може би, ама те са една малка извадка. Тук, ако още не ти е станало ясно, искам да уточня, ЧЕ НЕ СЪМ НОМЕР 19, ама толкоз за прословутата "женска интуиция". Все тая, простено ти е.

Повтарям за стотен път, не ги отбягвам читавите жени, а ги търся с лупа, като игла в купа сено. Според баща ми, който също има наблюдения, от цяла Европа, читава жена в България, или поне такава каквато търся, няма да намеря, но аз все пак се надявам и търся.

Баш нечитавите, жени, които направо са ми се нахвърляли съм ги отпращал най-строго, ама после казвайте, . че всички мъже сме мислили с долната глава.
Аз в това идолопоклонство на секса отказвам да участвам.

"Ти даже не отразяваш ненагримираните жени с по- естествено поведение, които е да не са много, съществуват. Така ще е, щом външният вид за теб е фундаментът за връзки и затова си си виновен само ти. И да, външният вид е важен, но той не може да бъде основана на едни здрави взаимоотношения. "

Напротив, както казвам отново и отново, навсякъде, точно тях отразявам и търся, АМА ГИ НЯМА. Къде са? Нагледал съм се на красиви жени, гримирани и негримирани, и всички са с едно и също лигаво, глуповато поведение, като кученца, ама с телефони.
Даскалки, психоложки, социоложки, едно и също.
Читавите, негримирани, които познавам, мога да преброя на една ръка и всички са сгодени или омъжени.

Да, красотата е във фундамента на една жена, ама не е контратежест срещу лошото, надменно и горделиво, поведение на много красавици.

"Едва ли си ме разбрал, но каквото - такова. "
А ти не разбра на кой коментиращ отговаряш, така че по-скромно, дечко.

 
  ...
преди: 1 ден, 7 часа
hash: e97a39df33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Сума ти простотии изречени за едно просто обяснение.

"1. Мъжете са като кучетата - както ги свикнеш. Щом в началото не си го свикнала, сега тепърва няма как да стане нещо различно. "

Номер 1 знаеш ли как набързо ще те "свикна" ако застанеш пред мен така, че втори път няма да си помислиш да си мислиш, че мъжете са като кучетата и както ги свикнеш? Жените пък са както кучетата, които скачат според тоягата. Като ги удариш веднъж и спират да скачат, а скочат ли втори път с втория удар с тоягата спират да скачат завинаги.
Авторке, мъжът си е мъж и той те е избрал, а не ти него. Радвай се, че все пак си избрана за жена, защото много жени си остават само с надеждата мъжете да ги изберат. Тая простотия на 21 век ще отмине и светът ще заживее отново нормално. Мъжът може да свърши всичко, което жената прави, но не трябва, за да се знае че той е мъжът-господар у дома. Проблемът е не че мъжът не е сменил крушката, а защото е решил да не я сменя за наказание на жената заради лошото и отношение към по-висш член от семейството. Дори ако жената сама смени крушката, мъжът трябва да сложи отново изгоряла, за да накаже жената да я смени отново. Какво си въобразявате вие бе феминистки, не разбрахте ли, че жените не струват колкото мъжете и винаги ще свирят втора цигулка? Жената трябва да си знае мястото, ако иска да бъде уважавана и щастлива в семейството.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker