Лоша майка ли съм, че не искам тази жена за сина ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124229)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6736)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Лоша майка ли съм, че не искам тази жена за сина ми
преди: 1 ден, 5 часа, прочетена 345 пъти
Жена съм, която е около 50- те си, разведена с един син на 24 години. Синът ми имаше връзка с едно момиченце от нашия край пет години, но по някаква не ясна причина за мен все още се разделиха. След като се разведох имала съм други връзки, но синът ми е приоритет и направих всичко възможно да успея да го изуча, защото му вървеше математиката. Страшно много се гордея с него, даже не знам на кого прилича, защото баща му е алкохолик и това беше, основната причина да се разделя с него. Нито той, нито аз сме вишисти и математици, но той поне мен ме изуми. За да му създам бъдете, даже заминах за Англия да работя, успях да му купя собствен апартамент, аз си живея на село. Разказвам ви всичко това и може би ще си помислите, че съм обсебена от синът си, но той беше изключително желано дете от мен, а баща му като разбра че съм бременна, се опита да ме удари в корема за да пометна и за мен той е чудо, защото оцеля. В момента съм ужасно притеснена, защото ми представи жената с която е в момента. Може би ще чуя, обвинения че съм властна майка, лоша свекърва, ала тая жена не ми вдъхва доверие. Тя е десет години по голяма от него, разведена не с едно, а с цели две деца близнаци. Това че е разведена, добре, и аз съм разведена, но децата са присъдени на бившия й съпруг, не на нея. Той е спечелил пълно попечителство над тях. Това ме притесни ужасно много, що за майка ще си остави децата и затова отидох да говоря с бившия й съпруг за нея. Оказва се че тя е загубила правата на децата си, защото е лежала в психиатрия, заради злоупотреба с алкохол. За капак на всичко синът ми, ми съобщи че след три години редовно обучение ще смени специалността си, за да мине задочно, за да почне работа и да й помага финансово на госпожата. А, за видът й да не коментирам напомпани уста, изкуствена коса, огромни нокти, класическа златотърсачка. Моля ви дайте ми съвет какво да правя и как да отделена тази жена от синът ми.
П. с. Моля без негативни коментари и обиди.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 часа, 17 мин.
hash: 1a154ceee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Казват че всичко се връща.
Тази не е усвет, повече от ясно е, но под съзнателно синът ти си търси същия един, който ти правиш. Възпитала си го уж, но детето следва модела на родителите си, а ти също не си много сполучлив образ за подръжание.

 
  ...
преди: 8 часа, 5 мин.
hash: f9c1fc1c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Номер две, и защо да не е образ за подражание госпожата? Отгледала и изучила сина си, осигурила му жилище.

 
  ...
преди: 8 часа, 1 мин
hash: feb5b35adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мисля, че синът ти е достатъчно голям, за да знае с кого иска да бъде. Ако това е жената, която е избрал, трябва да уважиш решението му. Може всичко да се е случило в миналото на жената, според мен е редно да я познаеш от първо лице, а не да разпитваш бившия съпруг... Не се меси прекалено, за да не загубиш доверието на сина си.

 
  ... горе^
преди: 7 часа, 30 мин.
hash: 803b00d35c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Освен да говориш със сина си, друго не виждам... Много е лошо, когато човек пренебрегне собственото си развитие, заради друг, било той/ тя половинката му. Личностното развитие трябва да е на първо място, изключае, когато има деца в конфигурацията.
Една истински властна майка ще я прогони с лошо отношение, но ти не си такава. Освен да пробваш да бъдеш, но това ще ти спечели война с въпросната. Жените мразят мамини синчета, а един начин да разкараш тази жена, е да изградиш подобна представа за сина си в нейните виждания, но... това като цяло не е добър имидж за него.
Но има и друго нещо - синът ти вече е голям човек, нищо че е твое дете, и като такъв понякога просто трябва да се опари жестоко, да допуска грешки, за да се научи. Кой знае... може би тази да е негов урок за в бъдеще да не допуска подобни жени в живота си. Знам, че като майка те боли...
Де*ба и паразитите. Много мразя такива индивиди, независимо от пола. Чудят се за кого да се закачат и от кого да живеят. Вирусите имат повече смисъл от такива като гаджето на сина ти...


Black Sabbath

 
  ...
преди: 7 часа, 14 мин.
hash: 406ac689c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От човек на близо 60 години - щастливо женен.

Абсолютно съм съгласен с теб и споделям тревогите и притесненията ти!

(Въпреки, че в коментар 1 също има истина)

Това, което можеш да направиш е следното:

1. В подходящ момент да поговориш сериозно с него и да му ги обясниш всички тези неща и да го посъветваш да си намери подходяща жена за своя съпруга.

Дай му да прочете какво разбирам аз под подходяща съпруга, специално го копирам с тази цел:

-----------------------

За да си създадеш добро семейство - трябва да намериш подходящата за теб жена(и ти да си подходящ за нея също! )

Ще говоря за семейството - защото това е едно от най-важните неща в земния живот на човека.

Ето най-важните условия, за да се създаде едно добро семейство:
1. Да имате и духовна връзка.
2. Да имате еднакви(или много сходни) цели, възгледи, приоритети и виждания по най-важните неща в живота.
3. Да се обичате и уважавате, да се жертвате един за друг - това е същността на любовта, да няма егоизъм.
4. Да положите семейството си на здрава духовна основа, която е Христос! Тоест да сключите и църковен брак в Православната църква, за да има Божие благословение над семейството ви и да живеете Богоугодно.

И ОЩЕ НЕЩО МНОГО ВАЖНО!

След като си създадете такова семейство, това не означава, че всичко вече е приключило, и може да се отпуснете и нищо да не правите! НЕ, НЕ СТАВА ТАКА! Животът е бурна река, постоянен път, борба, движение, развитие, ако стоите на едно място - течението ще ви изтласка обратно назад!

Затова и в брака ни всекидневно трябва да полагаме усилия, за да пазим всичко това! Защото любовта трябва да се поддържа! Тя не е нещо, което е даденост и не е стационарна и неизменна! Човек трябва да внимава върху себе си, защото изкушенията и съблазните в наше време са много, и трябва твърдо да им се противопоставя, още в зародиш - като започне от помислите!

-----------------

Относно това, че тя е по-голяма - му кажи следното:
По принцип не е добре мъжът да е по-малък от жената, защото това подсъзнателно пречи на жената да го възприема като по-опитен и зрял от нея човек, и да му се покорява и да го уважава. Има и още допълнителни проблеми, които създава това, но няма да се разпростирам върху тях.

Освен всичко друго това е и противоестествено, защото Адам е бил по-голям от Ева, не можем да кажем точно с колко години, защото тогава времето не се е измервало по сегашния начин.
Така, че естественото и нормалното за едно семейство е мъжът да е по-голям от жената с 5-10 години.

За това, че тя е разведена му кажи, че хората създаващи едно семейство трябва да са равнопоставени: ерген да се жени за мома, и разведен - за разведена!


2. След като веднъж поговориш с него за това, повече не му казвай нищо, за да не станеш досадна. И ако наистина ти е неприятно да общувате - му го кажи, за да го има предвид и да не ти я води много много на гости.

3. Моли се на Бога всекидневно за него да го вразуми! И да устрои всичко за него по най-добрият начин!

Не се моли - той да се раздели с нея или такива неща! Бог Сам най-добре знае кое е душеполезно за него?

Ако е кръстен православен християнин пиши го в близкия православен храм за здраве и вразумление за поменаване на Светата Литургия. Пиши и себе си и други твои близки(кръстени) за здраве.

И не се тормози прекалено! Възложи грижите си на Господа!

В крайна сметка това изпитание може да се окаже за негова душевна полза, след като го преодолее. Бог винаги така устройва нещата за всеки човек!

 
  ...


...
преди: 6 часа, 42 мин.
hash: 4f7712da0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Нормално е да се притесняваш за сина си. Имайки предвид нещата, които си описала за приятелката му, действително е много вероятно да съжалява след време. За жалост, няма как ти да му го обясниш това, най-много да го отблъснеш от себе си. Има си глава на раменете. Ако те пита за мнението ти, бъди искрена за това какво не харесваш в нея. Кажи му, че искаш да е щастлив и те е страх да не съжалява след време. Обаче, не му го натяквай, не се опитвай да го убеждаваш да я остави, защото ще реши, че си срещу него и неговото щастие и ще се дистанцира. Важно е да знае преди всичко, че си на негова страна и го обичаш. Той рано или късно ще се усети. Да, може да е късно, но това е неговият живот и се налага да си носи последствията от собствените си грешки. Няма как да го спасиш от това, за съжаление.

По отношение на университета. Разбираемо е, е се притесняваш за бъдещето му, имайки предвид колко много си жертвала, за да му помагаш да се изучи. Но имай предвид, че знанията и уменията му няма да се изпарят, като си смени специалността или мине задочно. Има много варианти да се оправи в живота, да научи всичко, което му трябва на работа или извън университета, или, ако иска, след време да продължи формалното си образование. Ако работата е свързана със специалността му, може даже да е по-добре за кариерата му да започне да работи отсега. Ще се оправи, не се тревожи. Твоята работа е да го обичаш и да си до него, дори това да означава, че страдаш с него.

 
  ... горе^
преди: 6 часа, 41 мин.
hash: 2dd3a9685f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Останал е да расте без баща, по някакви си твои благовидно звучащи причини си го оставила да расте и без майка, а сега, когато голям човек с глава на раменете, си тръгнала да го обсебваш и да решаваш вместо него. Лоша майка си определено. Ти явно твоите уроци не си успяла да си вземеш. Остави момчето поне да си вземе неговите уроци.

 
  ...
преди: 6 часа, 35 мин.
hash: 5ace5f0aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Синът ти е отдавна пълнолетен МЪЖ, за да решава сам с коя жена ще има интимни отношения. Избрал си е нея. Точка. Не се бъркай.

Трудно може да се угоди на кандидат-свекърва, за съжаление. И връстничка без деца да беше взел, и без корекции - друго щеше да е.

Единственият съвет, който можеш да му дадеш, е да си завърши образованието в срок.

И жените с маникюр и корекции не са задължително "златотърсачки". А и златотърсачките не търсят мъже на заплата.

 
  ...
преди: 5 часа, 9 мин.
hash: 434bb53116
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не се меси в живота на 24 г. си син, той си има свой живот и път, той НЕ ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА ТИ Е ПРИОРИТЕТ и да го тормозиш. Да сменя жени, специалности НЕГОВ избор. От ДОБРО на родителите хиляди съсипан животи. Спри се за твое добро също.

 
  ... горе^
преди: 4 часа, 11 мин.
hash: d5f87b69c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Разбирам, че тази жена не е подходяща за сина ви, но пропускате нещо важно, а именно, че той е пълнолетен и трябва сам да взима решенията в живота си, а не мама да се меси с повод и без повод.
Така, че вие можете само да говорите с него и да споделите и то много тактично(! ) мнението си. От там нататък той ще решикак и с кого ще живее. Ако много настоявате и се бъркате единственото което ще постигнете е да се изпокарате и синът ви да прекъсне всякакви отношения с вас. Трябва да приемете фактът, че вече не е на 14 и не можете като преди просто да му забраните да прави това или онова или да се среща с някого. След 18 можете само да се надявате, че сте го възпитали достатъчно добре, че да взима добри решения за живота си, но да му се месите, абсурд! За това не се бъркайте в личния му живот за да не съжалявате един ден. Знам, че за самотна майка орлица е много трудно да пусне детето си да излети, но е крайно време да се концентрирате върху своя живот и да оставите сина си да живее своя без значение, че понякога ще прави грешки, само така ще може да стане зрял мъж, а не мамино синче.

 
  ...

...
преди: 3 часа, 50 мин.
hash: 4533dba8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Че каква работа имаш ти да питаш бившият и мъж за нея? Може като нищо да те е излъгал, защото са в кофти отношения. Може децата да са с него, защото има повече кинти. Знаеш ли, че ако иска приятелката може да те осъди, че си вреш носа, където не ти е работата? Все ще го извърти някак. В качеството си на каква питаш? Синът ти трябва да пита бившия, а не любопитната свекърва.
На 24 е тоя син, отдавна не ползва биберон. Може сам да взима решения какво да учи и с коя жена да е. Приеми, че отдавна пъпната връв между вас е прекъсната и трябва сам да взима
решения. Ако сгреши, това е бил неговия избор и опит.
И после защо има толкова девствени и ергени. Ами заради такива маминки.

 
  ...
преди: 3 часа, 38 мин.
hash: b259628277
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Разбирам те. Ако не можеш да се примириш, пробвай да възстаноеиш връзката на сина ти с баща му. Сигурно много му липсва. Също пробвай семейни констелации, можеш да се консултираш с Людмил Стефанов.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: 4 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker