Аз ли съм виновна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз ли съм виновна?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3011 пъти
Здравейте, не знам дали ще получа някакво утешение тук, но поне нека си излея душата.
Заедно съм с едно момче от близо 3 години и от 2 някъде живеем заедно. Винаги сме се карали много, ама наистина много! Хващала съм го доста пъти как си пише с разни момичета, но не обикновени разговори, ами флиртове, как се заканва на някоя или евентуално кога са щели да се черпят бира.. Карали сме се много по този повод и уж престава, но в следващия момент ми казва, че ще си прави и ще си пише с който си иска.. И все съм преглъщала (един Бог знае защо). Тези дни пак му намерих някакви такива чатове. От единия от тях направо ми прилоша - някаква си директно му се предлага "искам те гол върху леглото си", при което той не й отговаря нищо конкретно. После се заговарят и тя казва че е в цикъл, а той "ти винаги с това се измъкваш", тя "не е вярно, досега като сме били заедно не съм била в цикъл".

Няколко седмици по-късно, всъщност на 20-ти януари, аз си тръгнах към родното място да се видя с родителите ми и приятелите ми. В същата вечер ще ви цитирам чата им - тя "много си несериозен", той "готова ли си, само да си взема душ и връткам към теб", тя "пиши на скайп" и това е.. губи се чата после... Като му казах че съм прочела тези неща той ми отвърна с "*би се" и почна да ми се ядосва, затова че пак съм се заяждала с него, била съм го поставяла пред свършен факт, била съм много ревнива.. В следващия момент почна да ми казва, че наистина ми е изневерявал, еди колко си пъти, с еди коя си..

Била съм аз виновна, защото не съм била амбициозна, скучна съм му била, сдухана.. а колко псувни и груби епитети отнесох не искам да споделям... Откакто бил с мене сутрин се събуждал с лошо настроение.. Общо взето съм му очернила живота едва ли не. Аз не мисля така обаче, сигурна съм, че не е така. Приятелките ми го виждат, всяка една ми казва да го оставя, защото не бил добре, само ме тормозел психически, работя като офис асистентка, привлекателна съм, уча финанси магистратура и този човек само изисква от мен.. винаги ми намира кусури.. манджите ми били боламачи... и колко още само има за оплакване...

Възможно ли е аз да съм виновна, как трябваше да реагирам като видях чатовете?? Трябваше ли да проявя разбиране, за да не се караме и всичко щеше да е ОК много ясно като си мълча, ама с цената на какво.. А само да кажа, че и той е на същата длъжност като мен, даже взима по-малко пари. Също и това, което учи е къде къде по-долу от моята специалност.. възможно ли е това също да е причина.. Може да бъде и много добър, но както той сам ми каза не е мъж за една жена :D Кой Мъж би го казал наистина? !? ! На 24 съм само да кажа :) Искам някой да ми помогне да спра да го обичам!!! :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8a4b2cedbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Миличка каво да ти кажа, ти сама си се обедила че не е за теб. Да имали сте хубави моменти, била си щастлива но колко време сигурно само в началото докато не си разбрала за какво става въпрос, знам от опит, няма защо да търсиш грешката в теб, няма да я намериш. Но и да има то пак не го оправдава. Искам да те попитам какво те задържа да си с него?

Ще се радвам да си поговорим предполагм, че ще имам възможност след 2 дена пак да пиша.
ПОЛА

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3f4767338d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се обиждай, но явно момчето има право. Една амбициозна мадама, интересна жена нито би преглеждала чатовете, нито би понасяла такова отношение. Разбира се, че ти изневерява - той ти казва защо, а ти още му стоиш?
Ами парцал си, мила, поне в това си се превърнала - в скучен, сив парцал, с който този може да бърше пода... И не „някаква си“ от интернет, а ти си виновна, най-вече, че си с него.
Нямаш капка самоуважение, явно нямаш алтернатива или поне така вярваш. Ако не го зарежеш, всичко което казва за теб се оказва и на практика вярно!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0a42114143
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А, така ли? Значи го виждаш как само флиртува с други и даже ти е признал как ти изневерява, но и на всичко отгоре има наглостта да се оправдава че заради теб бил такъв! Зарежи го не е за теб и само те тормози!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 88ae1b0dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бягай надалече, мацка... не знам какво правиш още с този човек и какво по- точно те задържа при него? !

Doriana

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 15017972c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   "Искам някой да ми помогне да спра да го обичам!!! :("

Само ти можеш да си помогнеш.

Щом си начетена, умна, привлекателна, готвиш, работиш, учиш и т. н. защо просто не си намериш мъж, който да те заслужава и е на твоето ниво?

Търси и ще намериш.... А когато намериш, така ще те обсипе с комплименти, цветя, добро отношение и внимание, че ще забравиш за този мухльо.

Освен, ако не си от онези жени, на които им харесва да са жертви.
Онези жени, които водят връзки с пияници, затворници, наркомани и какви ли още не, които им изневеряват, бият ги, искат им пари и какво ли още не, но се оправдават с любов... Харесва им драмата, кавгата, интригата, сълзите и ролята на "добрата жертва на любовта и гадните мъже".

Умните жени, като видят, че са попаднали на неподходящ партньор просто прекратяват връзката си с него, за да не страдат по-нататък.
Глупавите жени търпят и смятат, че щом обичат партньорът си значи ще се промени.
Еми, не, няма да се промени.
Той сам си казва, че ще продължава да си ебе, със или без твое позволение - значи няма да се промени.
За какво си с него? За да има защо да те подкрепяме по форумите ли?

Напусни го и, ако действително си момиче с много качества ще си намериш много страхотни мъже и все един от тях ще ти допадне до там и ще има далеч по-малки недостатъци, които автоматично ще заобичаш. И ще има далеч по-добро отношение, което твърдиш, че заслужаваш.
Гледай обаче да не попаднеш пак на някой "мъж, но не за една жена" и да се нанесеш след една година връзка при него, защото след още две (години или жени) ще четем същата тема.

Ти си избираш с кого да бъдеш. 'Щото, когато сърцето е в грешка мозъка пък не е, както и обратното. Само дето разбито сърце се лекува по-лесно от разбита психика - гледай поне да не ти разбият и двете. :)

Gia

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fee06c651a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката: Знам, че съм загубила всякакво самоуважение.. знам, затова и си позволява да се държи така. Знам и че тази връзка няма бъдеще.. но го обичам, не мога да си го представя с друга, как я целува или гали или правят секс... Искам си го само за мен :( Явно няма той да е мъжът.. Алтернатива, ако става въпрос за мъже, имам.. смисъл има хора, които знам че са ми навити и ме харесват, имала съм предложения какви ли не, но не искам други мъже, искам моя да се осъзнае..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fee06c651a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ОТ авторката: Сама като чета статията и аз бих казала "остави го".. изглежда ужасно :( Никога не съм вярвала, че мога да попадна в такъв кошмар. Аз съм спокоен човек, склонна съм да правя компромиси, искам единствено честност! А ми се случват неща, за които само съм чела преди.. :(

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d331bef974
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Твоя човек е много далеч от нещата, не става за глава на семейство, повърхностен е и инфантилен.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cba7fe45d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   2 изобщо не си прав(а) Парцал е този които сваля чужди мадами... Момичто го обича, но е попаднала на парцал.
Бягай далеч от такива. Ще намериш подходящия, но се бори за него а на този му биииии шута колкото и да ти е мъчно.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0645fce3a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям мнението на Gia (Nr 5) с две ръце. Ако наистина си толкова умна, възпитана, на ниво и т. н, няма да си с този парцал. Никая жена, дори и по- малко умна от теб, не заслужава да и причиняват това, което ти причинява той. Да речем, че си много образовано, умно, добро, красиво и т, н. момиче(вярвам ти). Ако останеш с него, значи ти харесва да си в ролята на ЖЕРТВА, и тогава язък ти за хубавите качества. Помисли добре. Вярвам ти, и че го обичаш. Но ти сi в момента в ролаята на ЖЕРТВА. Ще спреш да го обичаш и след време ще си намериш също такъв умен, добър, хубав и образован мъж, който да те обожава, а не да те псува и унижава. Приеми съвет от жени, които са минали по този път.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7f28465f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката: Много ви благодаря за подкрепата, наистина ме окуражихте! :))) Дано наистина да си струва.. Сега имам чувството, че никога повече няма да се влюбя и да обичам друг така.. :(

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 53140b1751
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, пак съм аз, Нр 10.
И аз бях в твоята ситуция, дори по-лошо- бях женена за негодника. И аз си мислех, че повече никога няма да обичам друг.... Не е вярно. Обичам сега друг, и то как. Защо мислиш, че можеш да обичаш само този човек, който те унижава? Ами като се появи един, които те уважава цени и обожава, тогава дали няма да го обичаш? . Но трябва да се подготвиш за него. А за да се подготвиш za него, трябва да се отървеш от този парцал и от измамните си чувства. Успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 86310380bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Миличка, просто си тръгни. Вземи си нещата и се изнеси, без дори да му даваш обяснения. Ако все пак те попита, му кажи, че вече е свободен да се сваля с която си поиска, защото ти приключваш с тази връзка и няма да останеш с човек, който не те уважава и цени.
Макар, че изказването на номер 2 е доста грубо, в него има голяма доза истина. Този задник твоя приятел, се държи така с теб, защото ти му го позволяваш. Той няма да се промени, нито ще те заобича, просто си тръгни, ако все още имаш капка себеуважение. Не му позволявай да те ползва за изтривалка. Твоето щастие те чака някъде другаде и то в никакъв случай не е с този човек.
Послушай ме, настрой съзнанието си за контакти с нови хора, изхвърли от живота си този келеш и много скоро може да срещнеш своя човек - този който ще те обича, уважава и цени.
Хайде успех. Не зацикляй в тази безперспективна връзка, повярвай си, че заслужаваш повече и ще получиш повече.
Иначе сама ще си си виновна за всичко.
Не е луд онзи, който яде зелника, нали знаеш...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 90e5aff359
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не е въпросът дали отново ще се влюбиш или обичаш, а въпросът е какво ще направиш конкретно в случая.
Ти самата си го написала, ужасно е.
Не си виновна ти, че си разбрала тези неща от чата му. Да, по принцип не е хубаво да гледаш в личната кореспонденция на приятеля ти, аз лично това не го понасям, но си го направила. Станал е скандала, ама виждаш, че на него не му пука. Псува те. Ама това за нормално ли го намираш?
Не искам да бъда като учителка, но в случая, ти явно си станала жертва и се държиш като такава.
Я вдигни малко глава и го напусни тоя човек! Какво като го обичаш? Ще страдаш, ще страдаш, но после ще ти мине. Всеки все някога е страдал.
Но това не е човек за теб, повярвай ми.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fee06c651a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От авторката: Най ще ме боли, ако наистина аз съм го направила такъв... :((((( В началото не беше такъв.. Но също така и още от началото почнах да му ходя прекалено по гъза :(( Скараме се за нещо дребно и аз от страх да не ме остави, тичам по него и му се извинявам... буквално тичам.. а по-късно разбрах че след мъж не се тичало.. твърде късно.. Оказа се, че и най-добрата ми приятелка ще се мести, та поне двечките ще сме заедно. В момента гледаме квартири с нея.. а срещу мен стои той на компютъра, пише си, забавлява се..

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8a4b2cedbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не въобще не си мисли, че ти си го направила такъв това ти е просто параноя от неговото държание и нещата който ти казва. ТОЙ СИ Е ТАКЪВ И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНЕ защото ако не беше щеше да измисли начин нещата да се оправят до сега и ако малко поне му пукаше.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fee06c651a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От авторката: Хора, имам нова ситуация :( Когато му казах че се изнасям, на следващия ден той реши, че иска да се сдобрим!!! Знам, че ме обича, както и той знае, че и аз го обичам! Каза ми, че не ми е изневерявал и му вярвам! Останалото държание обаче мога ли да му простя? !?? ! Не знам :( Все си мисля, че когато двама се обичат трябва да си дават шансове. В събота вечер излязох на рожден ден, без него! Имах ухажори! Но искам и мисля само за него! И сравнявам всеки със него! Нека да ви кажа какво виждам повече в него, отколкото в другите - той има цели в живота, има амбиции.. докато, когато наблюдавах останалите хора в дискотеката.. виждам някакви посредствени хора.. мама и тате им дали пари и отишли да се напият и да си показват педе*астките блузки и тем подобни.. А той не е подобен тип, не обича да парадира с дрехи да речем! Въпреки че обича и разбира от качествени и скъпи дрехи.. Дано само тези негови амбиции не са въздух под налягане.. :( Обича много децата! Не мога да ви обясня колко добре се разбира с тях! Когато евентуално стане дума за деца, споменава че иска да ми направи бебе.. Аз не искам разбира се за момента, първо защото и аз си имам цели, второ, рано ми е, пък и нека с него отношенията да са ни ясни! Опитва се да ми помага! Също така се опитва и да анализира скандала.. Каза, че на всяка една от чата може да напише, че е обвързан или направо на стената си във фейсбук, че е влюбен в мен! :D Аз не съм го искала понеже е малко наивно, но.. :) Той през повечето си години е бил без контрол... Майка му и баща му са разведени. Гледал е баща му как обижда майка му и явно той сега на него подражава.. понеже това е видял :( Майка му е заминала за чужбина той като е бил тийнейджър иииии никой не му е казвал какво да прави.. и си е бил сам.. Не знам, това оправдава ли го според вас? :(

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5621c9763c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не, не е оправдание, но ти си страшно глупаво парче, съжалявам - прочела си чат, в който човекът си се оговаря с друга жена за секс, но му вярвала...
Просто ти е удобно така, мила. Търсиш всякакви причини, оправдания, за да си останеш при него, защото ти е познат и сигурен.
Ами честито - като ти направи бебе и те направи своя жена (и това ще стане, както си тръгнала), човекът ще си живее, както и си иска. Доказала си се вече като парцал, няма да имаш, къде да бягаш, после ще ревеш „мъжът ми си има любовница“, но едно ще ти кажа - няма да е една и ти няма да си му жена, а домашна прислужница
Успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0645fce3a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   И аз мисля, че сама си търсиш оправдания да останеш с него. Не забравяй, че има и други мъже с амбиции и цели, и те не ходят по дискотеки. Просто сега си вперила очи в това тъпо парче, наречено твой приятел, и се опитваш сама да му придадеш качества, които той няма. Може сега да сте се сдобрили, но той ще продължава да си прави каквото иска- той просто не те уважава, и това ням да се промени. Остави го иначе ще има да пишеш още много горчиви изповеди. Мъж, който иска да вмени вина на една жена, не е стока.
ще има да пишеш още много горчиви изповеди.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker