Сегашния или бившия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сегашния или бившия
преди: 15 години, 5 месеца, прочетена 3344 пъти
Бях година и половина с едно момче, дори живяхме заедно. И двамата бяхме на по 19 като тръгнахме. Много го обичах, това беше наистина чиста обич, абсолютно доверие, просто любов. И той ме обичаше, но явно факта, че наближаваше да правим 2 години заедно го плашеше- все едно че ще си остане само с мен докрая, че няма да си е "поживял" (колегите му бройкаха гаджета) - затова и когато се случеше да се скараме - имаше коментар - може би не сме един за друг, може би има по подходящи за нас двамата.. и така до момента когато той реши да отиде на бригада.

Аз исках също да се махна малко от България-беше ми писнало-от "професионалното" висше образование и от "коректните" работодатели. Той не поиска да ме вземе - много съм боледувала (то си е така, но тогава не си го признавах), можело сме да не сме на едно място... беше прав, но тогава не мислех така.. ядосах се и напук кандидатствах по една програма-издържах изпитите и ми се отвори възможност да уча 2 семестъра навън със стипендия-обсъдихме го двамата и решихме, че това е добра възможност за мен, а и между семестрите ще имам ваканция-аз ще си дойда за месец, той ще дойде, а и ще има време да си даде сметка иска ли да е с мен или не... е това не закъсня-още от бригадата ме информира, че това е края, че няма да го бъде между нас, нямал вече чувства и т.н. (там не е имало друго момиче, просто е имал време да помисли)) - много зле го преживях - не приличах на човек-от безсънни нощти и сълзи.

Преди да замина се запознах с едно момче, което ми стана кошче за душевни отпадъци. И докато аз ревях за бившия ми-това момче взе че се влюби в мен. Аз заминах да уча и не виждах перспектива за каквато и да е връзка с него, още повече че обичах бившия си. Но въпросното момче бе упорито, дойде при мен в страната, в която учех, постоянно се чувахме, пишехме си имейли, скайп.. а през това време-бившия ми сменяше жените.. Дойдох си и с това момче вече бяхме двойка. И така половин година откакто съм се прибрала. През това време се видях няколко пъти с бившия си, който още иска да сме заедно.. разбрал, че ме обича, че с мен му е добре, че няма друго толкова "добро момиче".. липсва ми, но как да му повярвам, че няма пак да ме остави, че сега както е свикнал да ходи по жени- аз няма да му омръзна?..

А това новото момче дава всичко за мен, но нещата между нас не вървят много и причината за това съм аз-все една леко дръпната-по мисли за бившия и от страх, че новия ми приятел, който е ревнив и антисоциален, ще ме направи като него-антисоциална (а аз обожавам да общувам с хора), защото постоянно ми прави сцени, че съм с приятели често или той като е с нас-не поучавал достатъчно внимание.. какво да правя? да ги оставя двамата и да съм си сама, да се върна при несигурния бивш оставяйки човек, който се раздава за мен или да остана със сегашния и да се опитам да дам повече на връзката ни..?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 5 месеца
hash: 0aaa4f4231
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От годините на опита мисля така: Не бих живяла с човек, който ме е наранил. Лошото е, когато сте семейство и имате деца. А той е показал на какво е способен спрямо теб още сега. Щом боледуването ти изтъква за причина да не заминете заедно, той е пресметлив. Просто ти си заслепена от любов към него.

За втория ми е по-трудно да преценя. Ако е болезнено (маниакално) ревнив-не е добре. Но такива мъже не съм видяла досега да изневеряват. Гледат си жените като писани яйца. Не знам на жени, които ги ревнуват, как им е, но си мисля, че терзанията са им далеч по-леки от тези, на които мъжете им изневеряват. И аз обичах социалните контакти, но с годините натежават и започваш да предпочиташ спокойствието и отпускането в къщи или някъде семейно. Теб още не те е завъртял животът.

Има и трети вариант: да търсиш "идеалния". Такъв няма или просто няма се срещнете с най-подходящия. И да останеш сама? Млада си още. Не създавай още семейство. Имай само предвид, че любовта заслепява и засилва представата ти за някои черти в първия, а не вижда във втория. Ти избери, с кого сега да продължиш в живота. А кой ще е съпругът... може и да е трети.

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: adeef0ba98
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер едно, много хубав коментар! Няма абсолютни истини в живота, но написаното в по-горния коментар е много добра насока.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker