Той се отдръпна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той се отдръпна
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2953 пъти
Историята е следната...
Класическа свалка в интернет, която продължи два или три месеца, като прерасна в голяма емоционална звисимост, пращане на съобщения, говорене по телефона и прекарване на часове във видео разговори и писане.

Както класически се разви свалката, така класически беше и факта, че двамата сме от различни градове, с разстояние от близо 400 км, но се познавахме и се бяхме виждали, тъй като работим в една и съща сфера. Той нееднократно ми предложи да отида при него, да живем заедно, и нееднократно търсеше начин да се видим. Аз имам дълга връзка от близо 7 години вече, която е напълно изчерпана и е пред финал. Бяхме говорили, че той ще ме почака да уредя нещата си и чак тогава ще мислим за нас, но в един момент, като че ли разговорите станаха монотонни, и двамата усещахме тегота от стоенето в интернет, започнахме по-често да спорим и да се дразним, освен това и въпросът със секса, който липсваше, явно натежаваше на него в повече... а аз все протаквах края на връзката си и все отлагах, искаше ми се да съм стъпила на двата стола едновременно, та ако не се получи с "новия" да си стоя със "стария"... (знам, че аз съм виновната, но чак сега си дадох сметка)

Аз имах сериозното намерение да се срещнем с този човек, да се видим извън интернет, за да убия идеалистичните си представи и да видя чисто и просто, ще го бъде или не... и докато изживявах личните си дилеми, той просто изчезна, без да даде никакъв сигнал. Последната ни комуникация завърши с виртуална целувка и пожелаване на спокойна нощ. Опитвах да се свържа с него нееднократно, писах му и съобщения и в социалните мрежи, но той не дава отговор, не реагира изобщо... Стигнах почти до неадекватно поведение и реакции на незрял човек, не мога да се позная, но сякаш го оцених след като го загубих... и това ме измъчва много...

Знам че времето лекува и че сама съм виновна за всичко, но въпросът ми е отправен най-вече към мъжете и хората, които са запознати с мъжката психология... как е възможно да претендираш че имаш чувства и да изчезнеш яко дим изведнъж, без обяснение? Толкова ли е горделив, че да не пожелае да го обсъди с мен, ако наистина е смятал, че е намерил това, което е търсил в мое лице? ! Или всичко това, което се говори в интернет е просто маска... за мен за съжаление, колкото и да съм неисгурна и колеблива, нещата стоят точно и ясно и не съм имала за цел да го подвеждам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: eb3164df2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е трябвало да прекарвате толкова много време заедно, макар и виртуално...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: da733de0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вариантите са следните:
1. Писнало му е да отлагаш вземането на решение да се разделиш със сегашния си приятел
2. Намерил е друга по-обещаваща връзка
3. Станала си ми скучна.
Много от запзнанствата в Интенет са породени по-скоро от любопитство, отколкото непременно от нуждата да създадеш сериозни отношение с даден човек.
Би било добре наистина първо да решиш дали ще приключваш сегашната си връзка или не. Банално е, но нещо ново и хубаво може да ти се лсучи само ако си свободна, а не както описваш ситуацията си. Всеки път, когато затвориш една врата, ти се отваря друга. За това не се страхувай, бъди по-смела, решавай и действай. Бъди първо наясно със себе си и после изисквай взаимност и точност от другите.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0e3d89b0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не си виновна. По един или друг начин обстоятелствата са се стекли благоприятно за теб. Без значение, че в момента ти е болно.
Вероятно е излишно да ти обяснявам "магията" на виртуалното общуване с човек, когото слабо познаваш в реалността. Тя е именно в 'общуването', което често липсва в реалността. Жестовете през монитора са измамно романтични, защото разполагаш с цял арсенал от емотикончета, виртуални розички, цветенца всякакви, копи-пейст стихчета и музикални линкове. Същевременно те не струват нищо на жестоподателя :). Манипулацията е на 100%, когато активната страна внезапно се покрие и те остави в неведение относно мотивите на изчезването си и с потискащо чувство за отхвърленост и вина. Нещо подобно, предполагам, се е случило с теб.

Разбира се, че няма да си стегнеш куфарите и да преобърнеш живота си на 180 градуса заради някого, когото едва познаваш в реалността. По-доброто решение би било да се видите и да прекарвате известно време заедно, за да видиш и усетиш и другата страна на виртуалния си приятел. Реалната. Вие не сте взели това решение и връзката по кабела си е издъхнала сама. Поне за мен виртуалната и телефонната прояви на любов имат смисъл, само ако допълват реално опознаване и реална връзка.
Опитай се да се откъснеш от мислите за този човек - е, било ти е хубаво и си взела нещо, от което си имала нужда за момента. Но всичко вече е приключило. Насочи вниманието си към хората около себе си и помисли дали не си ги ощетила с нещо, докато си отсъствала духом. Разреши проблемите в реалната си връзка. Ако са непреодолими, прекрати я, но заради себе си, а не заради някакъв имагинерен образ.
Желая ти успех :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 03d533db7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ооо, сама си си го направила, уважаема. Ти го каза - на два стола. А знаеш ли кое е гадното - да се влюбиш в човек, който го прави тоя номер - хем сърби, хем боли. Нормално че се е махнал - и аз бих се махнал, независимо колко харесвам жената. Не се прави така, не.

bile

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a24599d4af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хохо, кой сега си блъска главата. Няма значение мъж ли е жена ли е, щом е стабилен човек значи има граница на търпение и има определен момент, когато си казва, , Обичам го/я, но обичам себе си повече... ". След всичко, на което е бил подложен, той е искал малко свобода, искал е нещо истинско, писнало му е да виси пред шибаният компютър и да праща ;*. В такива моменти на човек спира да му пука и хвърля всичко, което му пречи да живее нормално, на майната му, той се изправя и продължава, смята, че обясненията за излишни и.... че ако се обърне някога назад, няма да може да погледне отново напред.

За разлика от по-горните коментари аз правя внимание на чувствата и проблемите на мъжа в случая. Авторке, сгрешила си, че си започнала всичко с него, сгрешила си, че си се държала на 2 стола и не си решила, за да се знае поне. Не се изкарвай наранена и объркана, бас ловя, че човека е 2 пъти по-напрегнат и несигурен, просто за разлика от теб той е бил решителен, малко тъпо да не каже поне защо прави всичко, но все пак решителен. Сега вместо да се занимаваш с интернет идиоти и тукашните идиоти, вземи и поговори с приятеля си, защото ми се струва, че си много нерешителна и към него:
Ще късаме, няма да късаме, утре ще му кажа, не искам да му казва...

Веднъж вече си си изпатила от многото мислене, сега е време да се поправиш.
Зу-За

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 46ae063b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преди време така се събрах да живея с човек, с когото се познавахме лично, но живеехме в отделни градове и предимно си пишехме и си говорехме по скайп. Напуснах работа и дойде да ме прибере. Да не изпадам в подробности, вече не сме заедно, но беше сериозен и не се ската. Пиша това, за да ти кажа, че ако човек е сериозен в намеренията си и в чувствата си, нищо не може да го спре.
Опита ли се да се свържеш с него по телефона? С негови близки? Увери ли се, че е добре, че не е претърпял злополука или нещо не му се е случило ( пази Боже)? От друга страна, ако ти си оставила изцяло в неговите ръце вземанието на решения относно вашето бъдеще, може би се е уморил да чака ти да предприемеш нещо.

И за финал-качествените, искрени и добри хора са такива и в живота, и в интернет-общуването. Който лъже, манипулира и се скатава в нета, и на живо е такъв.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: af46650c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз имах подобен случай с жена... даже не ми се коментира.
Мнението ми е, че ти трябва да предприемеш действия, той от каде да знае, че не го лъжеш, сега трябва да доказваш себе си пред него. Ако държиш на него-давай, ако ли не -всичко ще остане в миналото.
Ти решаваш.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 770e44ab91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Така е и ви благодаря за отговорите.
Мъчително е да преживееш нещо, което е изглеждало толкова красиво и обещаващо. Но факт, аз съм си виновна и не ме убеждавайте в противното. Само да можех да се докопам до този човек и да поговорим, това ме измъчва най-много. Не тая надежди, искам да ме сломи духом и да ми каже, зарязах те заради друга, ще се женя, установих, че всъщност не ме кефиш или нещо подобно... ще ми приседне, но ще го намразя, а така само се обвинявам и мъча. Искам да ми се отдадв възможност да го срещна, за да видя отрицателните му страни, видях достатъчно за характера му в интернет, искам да се хвана за физическите му недостатъци, които отново ги виждах в интернет, но продължавам да харесвам... искам безкрайсно силно да се оттърся от това, толкова неща са недоизказани, а излизанията и баламосването с приятели и с работа не помагат...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 24b21063de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Случи ми се преди години - влюбих се в непознат от интернет. Същата силна емоционална зависимост, както при теб. А имах приятел тогава и ми предстоеше да замина при него - извън БГ. И заминах, но не успях да забравя онзи другия - от интернет. Търсех го ежедневно, ежеминутно, смс-и, писма, телефони и т. н. Разелих се с тогавашния си приятел и се завърнах в БГ с надеждата, че съм намерила в другия любовта на живота си. Но вместо да се срещнем и да бъдем заедно, той започна малко по малко да се отдалечава, да стои по малко в интернет с мен, да комуникира по рядко с мен. Просто изчезна... докато не разбрах, че има друга. Така приключи историята. Междудругото, заради тази интернет емоция пропуснах невероятен шанс в живота си - а именно да живея в един невероятен европейски град и да имам много по-различен живот. Успех ти желая, авторке. Смятам, че отговорът на твоите въпроси е следният - има друга жена.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ddc1c585c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ти си слабохарактерна и страхлива, докато си се чудела и маела, той си е тръгнал, това е. Писнало му е да те чака да вземеш решение. Знае, че такива като теб може с години да не вземат решение, защото е по-лесно така. Нямаш право да се сърдиш.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d2864f140c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9, авторке, само не мога да разбера защо всячески се опитваш да намериш някакъв кусур в него, за да прехвърлиш вината върху него, поне лично за пред себе си? Сама казваш, че си виновна - виновна си. Точка. Какво общо имат физическите му недостатъци, че даже и си "пожелаваш" да те е зарязал заради друга, за да можеш да го намразиш! Знам, че е кофти, когато човек знае, че сам си е виновен и му се иска да си намери причина, че "и без друго така щеше да стане", но това е самозалъгване! Не се залългвай и не се опитвай да успокояваш гузната си съвест. Изправи се смело пред факта, че ТИ си виновна, престани да си търсиш оправдания и си вземи поука от случката. Иначе ще ти се случи пак.

А номер 10, шанса да живееш в европейски град го имаш винаги, просто трябва да имаш смелостта да осъществиш желанието си. Иначе да цъфне на готово всеки иска... Според мен си постъпила добре, че си се върнала в БГ, за да преследваш щастието си (тогава така си смятала), а не си стояла насила някъде, където не се чувстваш добре. Но от начина, по който говориш, става ясно, че сега те е яд за първия ти приятел само заради "чужбината", а продължава да не ти пука за него... Така не стават нещата.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d15f8ec56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 12, предложи ми ефективен начин да забравя всичко :) След като преминеш всички метаморфози от това да си зарязан, а не можеш да изпиташ лоши чувства и дори обида... незнам какъв мазхохист съм, но съм с ясното съзнание за всичко и въпреки това, не става и не става, какво друго ми остана освен да си внуша, че не е бил достатъчно красив за мен :). Колкото повече време минава, толкова повече се убеждавам, че бях срещнала най-прекрасния човек на света. Нямам никакво желание да продължавам напред, не искам друг да погледна, въпреки, че се намират нови възможности, за старата връзка няма да коментирам, там нещата са изчерпани...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d2864f140c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 13, това че не изпитваш лоши чувства или обида, е много добре, означава, че не си негативен човек и гледаш над нещата. И е много тъпо да се опитваш да промениш това насила! Ама наистина тъпо...

Според мен теб просто те е "яд" за пропуснатата възможност, така както човек го е яд като му мине рейса под носа. Не го мисли толкова. Не се вкопчвай в нещо, което е изгубена кауза, защото така губиш много други каузи. Гледай напред. Знам, че изглежда невъзможно сега, но е, и още как.

Кубрат

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker