Страст или сигурност? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страст или сигурност?
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2774 пъти
Дилемата ми е класическа. Имам си приятел отскоро. Той е точен, прагматичен, материалист, добър е познавам го отдавна, дълго време бяхме приятели около 5 години някъде. От 1 месец сме заедно бях му първата. Мислех си че съм влюбена в него. Но има нещо, което ми липсва, когато сме заедно. Никаква страст, никаква емоция. Имала съм романси със много страстни, но несериозни мъже, любови които ще помня цял живот, но знам че няма да се върнат. Та опасението ми е, че някой ден може пак да срещна такъв човек, емоционален и интересен и ще го нараня. Не искам да го наранявам.. Искам да съм с него, но не мога да го пременя. Защото знам, че човек се променя трудно или въобще не се променя.

И се чудя, кое е по-добрия избор. Аз съм на 22 и знам, че ще срещам още мъже, но нз трябва ли да продължа с него. Имам му доверие и той на мен, но някак си отношенията ни са много заспали. Самия той има толкова много бариери и норми, които си слага че се плаша. Аз съм чувствена и страстна жена и не знам с времето дали тази връзка ще се задълбочи или не. Този човек е свързан с детството ми, напомня ми отминали времена и една носталгия.

Дълго време се борих с него за да сме заедно. Той се страхуваше от мен. Защото веднъж го бях наранила. Не искам пак да се повтори. Самия той не може да се държи мило, все едно не е научен. Опитвам се да го науча, но нз, дали аз съм тази, която обича. Като заговорим за чувства и той е много предпазлив и не смее да ми каже нищо конкретно....??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: f02157fafa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Страхува се да не го нараниш. Това което мислиш, че е безчувствен и студен е маска, с която се предпазва. Един самоконтрол, за да контролира ситуацията. Опитай да поговориш с него точно на тази тема. Кажи му, че си с него и искаш и той да махне някои от задръжките си, защтото се чувстваш необичана така

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 782870f896
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ех, тези дилеми :) защо когато пред нас е всичко което може да имаме, чак тогава се питаме дали искаме да го имаме? Въпрос на който всеки може да се замисли сам за себе си.

Поглеждайки заглавието си помислих, а къде е любовта? Потърсих я между страстта и сигурността, и се зачудих, дали пък това е в което не си сигурна! ...

Едва ли е от значение от колко време сте заедно, нито дори какъв е той, не че не е важно, но в случая е по-важно какво чувстваш ти :) Помисли над въпроса, обичаш ли го? За какво ти е едната простодушна сигурност, ако няма да обичаш човека до теб! Нали? Не просто ще бъдеш с него, а може това продължи дълго време, ще можеш ли да си с човек към който не си сигурна какво изпитваш и не знаеш дали обичаш? ! ... Сигурността не може да замени любовта, любовта е топлота в отношенията, грижовност, чувственост, придружено с едно разбиращо и мило държание един към друг! А ако отсъства какво ще правиш? Ще си с него, само защото може да ти даде каквото ти е нужно, и защото ще ти е по-лесно така! Казват че целта на живота ни е, да можем да се свикнем живеем със себе си, с присъствието си, да се изтърпяваме, хъммм, което ще рече да се харесваме, обичаме, но същото е и да сме с друг! За да си с който и да е, и да живееш/бъдеш с него, трябва да си сигурна какъв е той за теб в сърцето ти! Да си сигурна какво искаш и изпитваш към него! ...

Какво е за теб страстта, тя би ли заменила любовта? Май проблема не е само до чувствата, а и че приятелят ти е скован не само за чувстата, но и за емоцийте! Ти си му първата и в него още присъства притеснението и страха, нищо че се прави на непоклатим! А за студенината, ами не е свикнал да изразва чувства :) Но си права по най-главното отношение, характера му трудно ще се промени! Особено с тази негова прагматичност и материалност, твоето момче е израснало в ограничена среда и му е било нужно да се стреми към материалността, защото това е била неговата липса, като изключим че не е имал преди приятелка :)

Страст би намерила от много други! Имам усещането че под страст ни казваш, че в него не откриваш онази магия - любов, с която да се чувстваш привлечена от него, да мислиш постоянно за него. И ето това е липсата която изпитваш! Под безразличната му външност, вероятно се крие много чувствителен човек! А сте само от месец заедно, ако имаш търпението, може да видиш още от личността и характера му. Поговори с него, огрижвай го, и все ще покаже и той чувства :) Абе и нищо да не стане поне ще си опитала. Та ако се решиш да се оглеждаш за друг, няма да се чувстваш виновна, че си пропуснала шанс. Според мен имаш чувства но не си уверена дали са истински! Надявала си се той да се отпусне и покаже и свойте. Не си сигурна какви са му чувствата към теб. Но доказателство че имаш някакви чувства, е че не искаш да го нараниш :)


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a48eefe430
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Winterfire, мислиш ли че наистина това е доказателство за някакви чувства? Това, че някой ти казва, че не иска да те нарани и затова не може да е с теб, а в същото време постоянно прави жестове, намеци и доказва, че се интересува от теб? Задавам въпроса, защото самата аз се намирам в някаква такава странна ситуация и не мога да си обясня защо мъжът, по който съм хлътнала страшно много, се държи така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2fa78dbaef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 3

Да! ... :) Доказателство е че другия има чувства, но го е страх да им се остави - конкретно за случая който си предложила! Поначало единствено когато имаме чувства, сме способни да изтърпим ако другия ни нарани и да не нараняваме.

Пример е самата тема, приятелят на авторката (предполагам че ти не си авторката) я наранява със свойто студено безразличие, но той го прави защото е бил наранен по-рано и се страхува че ако се отпусне и прояви чувства може да бъде емоционално съсипан от някое друго чувствено сътресение, което психически да го сломи. А авторката, има чувства и затова въпреки че той я наранява със студенината си, тя не иска да го нарани! Ето все чувства :) лошото е че нямат синхрон, страхът пречи, и според мен страхът е враг номер едно на любовта! ... :D

Ммм... без чувства, никой не би изтърпял друг, или не би се опитал да го защити от себе си! ... Без наличието на чувства, авторката щеше просто да му бие дузпата и да се приключи. Или пък той самия, щеше да сложи окончателна точка в отношенията и пълен игнор.

Ако прави жестове, но страни, си е преобикновенната среща на несигурност със страх в него! Абе има всякакви хора, едните се страхуват да не наранят който обичат, знаеки че не са постоянни в връзките си. Други, да не бъдат наранени! Трети си нямат никаква идея какво е чувството което изпитват и им трябва повече време.

Като хора, сме емоционлни същества, и без значение от пола, желанията ни се определят от чувствата ни. Всеки има чувства, проблемът ни е, че тайм свойте чувства и понякога те са много дълго в съзнанието ни, изтласкаме ги защото не знаем до какво ще доведът и тъй като са нещо спонтанно ни е трудно да им се доверим. Никой не прави случайни намеци и жестове, ако се познавате от дълго, значи не е до секса, а до наличие на непроявени чувства :)


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 33d2087723
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Невъзможно е да намериш, някой който никога няма да те нарани. Просто си намери такъв, който да си заслужава болката.
Сега ще ти кажа нещо, което съм писала и по други теми и дано ти помогне. Сега съм на 32г. омъжих се преди12г. за човек, който почти не познавах. Но когато го видях знаех че това е той. Все едно някой ме ритна в стомаха, въздуха ми спря и светът не се въртеше. Съществуваше само той. Предложи ми брак пиян и аз прих, а още дори не бяхме спали. На другия ден ми се обади и ми каза да се видим, защото имаме да планираме сватба. Вече 12г сме заедно и все още когато го докосна сякаш ток ме удря. След децата ми той е всичко.
Дано да разбереш правилно всичко което написах. И ще си позволя да ти напиша цитат от една от любимите ми книги.
"Любовта е да искаш да остарееш с някого"Е. М. Ремарк "Триумфалната Арка"
Маги

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c364fba076
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей Маги :)


Съгласен съм със смисъла който си вложила :) Но тази
реплика с болката повярвай чувал съм я милион пъти, а сигурно и другите! И пак не разбирам, защо да няма човек който да не те нарани, защо? Аз примерно, не бих наранил човек който обича, по не преднамерено! Кому е нужно винаги да има болка? ... И Маги, не мислиш ли, че точно проблема е, че ние правим всичко с мислите че каквото правим ще ни доведе до болка, от там идва и нашия страх.

А заради глупавия страх ние изпускаме ежедневно множество шансове!!! Заради стаха, ние бягаме от щастието което можем да имаме! Не ли по правилно, че сме в търсене на някой на който бийте простили болката, както и той на нас, ако си я причиним. Не ли това любовта?

Има хора, дето не биха наранили, а и да искат нямат време, защото винаги са наранявани! Човекът който наранявате, не би ви наранил, би изтърпял, защото ви обича! ...

Много ми хареса което си разказала, твойто ще да е било любов от пръв поглед ;) Така ми звучи! ... Минали са 12 години, но можеш ли да ми кажеш, каква бе мисълта която ти мина през ум, когато го видя за първи път? И имаше ли усещането че вече го познаваш? ... :)


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 33d2087723
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   winterfire, имах чувството, че е дежа вю. Мисълта, която която ми мина през ума за него беше, че дори и да убие бих погребала трупа. Просто знаех, че бих отишла до Ада и обтатно, заради него. Не мога да го опиша. Радвам се, че ти е харесало и дано някой поне да си извади поука.
На авторката искам да кажа да затвори очи и да слуша сърцето си.
Маги

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: baca56aecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Уинтър, права е Маги, няма начин никога да не нараниш някого, колкото и да го обичаш. Просто няма такъв филм. "Правилният/ната" е този, за който няма да съжаляваш, че си бил наранен, на когото би простил всичко, и който знаеш, че също би ти простил всичко. Това е.

Ха, Маги, и на теб ли са ти предложили брак на пияна глава? Мислех, че аз съм единственият идиот, който го е правил...

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 33d2087723
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Кубрат, явно не си единствен. Само, че аз приех, а при теб какво стана. Отрязаха ли те?
Маги

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: baca56aecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Маги не, защо реши, че са ме отрязали? Не са, само че аз още не съм се възползвал от собствената си оферта :-)

Кубрат

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 33d2087723
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Защо? Стана ми интересно. Не си сигурен, че го искаш ли? Там не бесят и не колят. Възползваи се. Аз поне със сигурност не съжалявам.
Маги

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: baca56aecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Маги, напротив, абсолютно сигурен съм, когато и който и да ме попита, винаги ще съм абсолютно сигурен и няма да се замислям нито за миг. Защо още не съм се възползвал от офертата - по ред причини, които с удоволствие бих ти споделил на по чаша (реално) кафе, но не мисля, че трябва да се увековечават в нета, най-малкото защото сред тях има и неща, които не засягат само мен.

Във всеки случай не става дума за несигурност или наличие на "конкурентна оферта" или подобни сапунени сценарии.

Кубрат

П. П. Обаче с тебе имаме някъв такъв талант да превземаме темите на хората и да ги ползваме за чат...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 33d2087723
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ами май е време да си създадем темичка и да си я ползваме за чат. Ти поне знаеш какво искаш, докато повечето тук не знаят. Колкото до кафето не би било зле.
А сега към авторката, ако ти не знаеш какво искаш(страст или сигурност) не очаквай другите да знаят. лично аз искам и двете.
Маги
П. П. Кубрат, чакам да ми напишеш в друга тема, което ми обеща. Помниш нали?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e008dd6238
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Маги, благодаря ти че сподели :) Наистина звучи завладяващо ;) Беше ми интересно, защото е такава рядкост, двама да споделят любов по едно и също време и от пръв поглед! Еххх, мечти, мечти... Радвам се за теб :)


До Кубрат (номер 8)

Не, не, тук не е въпрос кой е прав и кой крив :D Просто аз не го виждам и чувствам по този начин! А и... не забеляза ли? Написал съм..

"Не ли по правилно, че сме в търсене на някой на който бихме простили болката, както и той на нас, ако си я причиним. " Е, не казвам че няма болка или че е невъзможна! Та което каза и ти съм го написал ;)

Аз определено не мисля да бъда от хората които нараняват каквото обичат! И за мен си, знам че е изпълнимо :)


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d05c16a4c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Благодаря ви за изчерпателните коментари! Радвам се, че все още има хора, които отделят от личното си време
за да чуят проблемите на другите и да им дадат съвет.
Аз още съм с него.. не знам до кога, засега не сме се наранявали. Надявам се и в бъдеще да е така. Само че, има нещо което ме тормози. Неговото хладнокръвие и спокойствие когато е с мен.. не мога да го разбера. Липсата на емоции.. Това какво значи? Дали характерът му е такъв или просто не изпитва същото, каквото й аз. Със студенината си парира моите изблици на нежност. Ако в бъдеще продължава да е такъв, просто няма да го издържа. Дали това състояние ще се промени?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a36ee88fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ами времето ще си покаже дали ще го "издържиш". Но когато обичаш истински даваш от себе си без да очакваш нещо в замяна и не се замисляш, защото знаеш че не се раздаваш напразно, дори ти харесва да се раздаваш в името на това половинката ти да е щастлива. А ако не се чувстваш добре в тази връзка, значи не я искаш. Остави времето да ти даде отговорите и ако изпитваш емоции, които те ограбват, значи човека не е за теб и трябва да се откажеш. А интуицията несъмнено ще ти подскаже това и тогава ще знаеш как да постъпиш и дали има смисъл да продължиш с този човек! :)

Doriana

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1b4fc76241
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   страст! или иначе казано сърцето пред разума и всичко първично

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a646b18339
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Вече се убедих, че този човек не е за мен... Скоро се разделихме, защото аз пожелах, но той ме нарани много и после сам си призна, че има чувства към момиче, което му е приятелка, но не може да бъде с нея. Тя не го иска, но той не може да преживее това явно. И се е вманиячил по нея. Чувствам се излъгана и много зле. Защото не очаквах точно от него това, от всеки друг, но от него не... :(

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker