Какво се промени след брака? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво се промени след брака?
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3268 пъти
Здравейте момиче на почти 19 години съм. Тази година завършвам, приятелят ми е на 30. След бала ми ще се оженим (но не искаме веднага да имаме дете). Вие на колко години се омъжихте? Колко често посещавахте дискотеки купони и т. н, а след появата на детето?

Промени ли се начина ви на обличане, как се поддържахте? Има ли забранени неща след брака? Срещахте ли се с приятели и т. н? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: d178a96052
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Малка си още.. поне на 23 стани....

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 59916f539a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом сте решили да се женете ваша си работа, но вярно не бързай с детето предвид възрастовата разлика най-вероятно ще се разведете на 3 година от брака ако нямата дете до тогава, а ако си направите дете преди това ще се разделите още по-рано. След брака става задължително всяка вечер първо на ресторант да се ходи, а после поне на две дискотеки, а като се роди детето му се оставя списък на видно място на стената кога да спи, кога да се събужда, кога да се грани и сменя само докато си на дискотека или ресторант. Става също така задължително всеки ден да си с нова дрешка и прическа. Съжалявам за язвителния тон, но ти въобще имаш ли представа каква глупост се готвиш да направиш омъжвайки се за човек с 12г. по-възрастен от теб.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a753300c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всичко се променя след брака. Не си пропилявай най-хубавите години за да станеш домакиня. По добре учи и се развивай , а да бъдеш майка има време, та ти си все пак на 19. Като дойде бебчето отговорностите стават много, баровете и заведенията ще виждаш рядко....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 745dc08736
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом си задаваш тия въпроси, не се жени. Не знам какво друго мога да ти кажа, а и не виждам причина да искаш да се жениш на 19.

На въпроса ти не мога да ти отговоря, защото и аз не съм женен.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 62ddab66a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Само недей да казваш, че той ти е 1вия.. щото автоматично ще ти кажа че след време е мноооого вероятно да съжаляваш :)


Вероятно той ти е предложил да се ожените понеже на 30 човек не е 1ва младост и гледа да има хубави и млади хора покрай него.. а ти си още млада поне по-малка от мен , а аз ако съдя по себе си и при условие че съм видял доста неща в живота и доста съм се разкарвал насам и натам още си викам че не съм готов за женене ти дето си още гимназистка бърза да се жени.. лелее самия факт, че споделяш нещо важно и лично нещо за теб в сайт за съвети говори много за теб т. е че нямаш опит и много акъл с извинение и тъсиш чуждо мнение :) но конкретно за въпроса.. да има разлика между това да сте просто гаджета и да сте женени.. а за другото за забраните и т. н си зависи от двойката и живота който водят и искат да водят.. понимаеш както викаш руснаците :)?

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: fc415b65e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   много си млада моето момиче, не си съсипвай живота толкова рано със семейство и деца. Аз съм на 29 и очаквам първото си дете, и все още ми е мъчно за живота, който оставям зад гърба си, а ти толкова млада направо не те знам. всеки е различен, но все пак си мисля, че ще ти дотежи ако не си изживееш младините свободно. Семейството и децата са голяма отговорност, така че моят съвет е да не бързаш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9dd44665de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Животът е такъв, какъвто си го направиш. Просто не позволявайте рутината да навлезе в живота ви. Не спирайте да се изненадвате. Напълно е възможно. Моите родители са на 50 години, но ако ги видиш ще помислиш, че са заедно от 2 години. Никога през тези години не спряха да се обичат, винаги намират начин да се изненадат. Често баща ми се прибира с роза в ръка, а аз често ходя с майка за да си купи привлекателно бельо. Възхищавам им се и искам някой ден да имам такъв брак. Не е имало ден, в който да не покажат ласка, колкото и проблеми да са имали. Майка ми не излиза от нас без да го целуне. Излизат с приятели. Много пъти вечер си лягат и след известно време стават и се обличат и просто излизат, защото не могат да заспят. Дали някъде ще пият по нещо или ще се разходят няма значение. Разпределили са си и домашните задължения, което също много помага мъжа да не приеме жената като даденост и само и единствено домакиня. Не знам, много неща мога да изброя, които са ми направили впечатление в моето семейство и заради които смятам че брака им е такъв. Благодарна съм им, че ме научиха какво е истинско семейство. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: cf1d0353ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Извинявай, но това което правиш е глупаво и детинско. Лично при мен преди брака секса беше зле, след него стана двойно по-зле. Децата също спомагат за изместването на фокуса от хармонията между двама души. Та накратко - голяма глупост е това с брака. за сведение - жена на 36 съм, с 13 годишен брак. Има си хора за всичко, както и за брак, аз явно не съм от тях, лошото е, че късно го разбрах

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6acf44e5fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На 25. Животът ми коренно се промени след идването на първото дете.
Поживей си сега. Да, на него му е време за семейство и деца, но след време може ти да решиш да си наваксаш и нещо истинско между вас да се разруши заради импулса.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a569bab86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям Кубрат.

На 19 е времето да отделиш време за образование и лично развитие. Ще съжаляваш.

Лаура

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 21c6351a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не прави това, защото най-вероятно ще се окаже грешка. Прекалено млада си, имаш неща за изживяване, които никого не са пропуснали и ще се получи доста тъпо. Като искаш да бъдеш с този човек, живейте заедно, но без брак. Ако той много държи на това, замисли се защо. Разликата е голяма-той е с по-голям житейски опит, ти си на никъде. Не рискувай! При такива големи разлики често се случва мъжът да е ревнив, ако това е така ще имаш още повече проблеми след брака. А като се появят децата става върхът-по-хубаво то това няма, но отговорността е огромна и забрави за себе си за известно време. Съветът ми е да изчакаш и да не се хвърляш в брачни отношения.

Ели

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3434724ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом задаваш тези въпроси значи изобщо не си наясно със себе си и с желанието да се омъжиш. Моя личен опит може би не се покрива с този на много други. Аз се омъжих на 20г и нищо след това не се промени с изключение на това, че вече живеех с някой друг. Учих и се реализирах като омъжена. Нямаше забрани, нямаше ревности, нямаше скандали поне при мен. Обаче при някои може и да има обратен ефект. Не знам какво да ти кажа. По-добре изчакай.
Маги

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 85f8dee0b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ще ти кажа какво се променя след брака.
След брака се променя това, че въпросите стават все по-малко, а отговорите все повече.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: fa0d22acb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Абсолютно нищо не се промени при нас. Заедно сме от 12 години, женени сме от 2 години и живеем заедно от 11 години. На мен ми беше все тая дали ще се женим, но мъжът ми е доста религиозен и искаше да се венчаем. Ок, направихме го. Беше просто един много хубав празник.

Не съм си променила стила на обличане. Излизаме, когато желаем, виждаме се с приятели дори и сега, когато имаме дете. НО, скъпа автоке, за тези години, аз завърших две висши и една магистратура, създадохме си бизнес - неща, за които не пишеш нищо. А и самият факт, че питаш как ще тече животът ти след брака, ме навява на мисълта, че изобщо не си наясно дали го искаш.

Бих те посъветвала да не бързаш. Заживейте на семейни начала, дайте си време, опознайте се, а сватбата няма да избяга. Гледай да инвестираш усилията и средствата си в образованието си. Вече е трудно и за хора с висше, та камо ли за тези, които са със средно образование.

М. М.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3c5361b86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Омъжих се на преди година, бях на 26. Чувствам се спокойна, обичана и желана. Не ми държи сметка за кафетата с приятели или колеги, помага в домакинството и да си призная, готви по-вкусно от мен. На дискотека не ходим, когато ни се прииска, каним гости, излизаме да хапнем навън.
Като бях на 19, също имах възможност да се омъжа. Предпочетох за завърша висше и да не бързам. Изкарах незабравими години-учех, работех, излизах, забавлявах се, смених няколко гаджета.
В крайна сметка какво ще се промени зависи от вас двамата. Както си го направите. Лошото е, ако приятеля ти или родителите му са по-консервативни и започнат да ти се месят за облеклото, за излизанията чисто по женски или за каквото и да било под предлог, че си омъжена жена и трябва да се съобразяваш с това???
На първо място те съветвам да уредите самостоятелно жилище, в което да живеете и да планирате доходите си. И важното е да си помагате взаимно и да се уважавате. Дали това е така, знаете само ти и той. Решението е ваше.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3fda04b024
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не съм омъжена, но не мисля, че ще има кой знае каква разлика от сега, когато сте гаджета. Е, да ще има за кой да се грижиш, до кого да се будиш сутрин и да заспиваш вечер. И се надявам, че няма да имаш свекър и свекърва в къщата и нататък дали ще си доволна и щастлива от семейният живот зависи от теб и нагласата ти. Ако си готова на тази стъпка, направи я. А за образованието, личностното развитие и т. н. не знам какъв характер е гаджето ти, но всеки уважаващ жената до себе си мъж едва ли би се противопоставил на желанията и. Ако ти искаш да учиш защо да не го правиш, макар и семейна. Кви са тия глупости, че си щяла да се превърнеш в домакиня? Та ти и сега предполагам си домакиня, т. е. помагаш на майка си в домакинската работа или ако си самостоятелна домакинстваш за себе си..

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4b801ea9a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ще живеем сами. А и на него му е все едно дали да живеем заедно или да се оженим.. аз бях тази която поиска сватба.
От:авторката

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a569bab86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Авторке, сигурна ли си?

Не случайно мъжът трябва да поиска ръката ти, после ще ти натяква, че си го принудила.

Точно тук четох някъде история на жена, чиито мъж си е заминал под предлог, че и без това го е била принудила. Знам ли, според мен ти е рано за такава крачка.

Иначе - какво ще се промени след брака - ще поживееш и ще видиш.

Лаура

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6be8550a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Съвет: недей да се омъжваш преди да си поживяла поне една година с него, защото, повярвай ми, много неща лъсват в съвместното съжителство, нелицеприятни неща. А ако си надянала халката, измъкването ще е доста по-голяма разправия. Да, много романтично, млада булка и т. н., но просто си отваряй очите на 4. Съвсем добронамерено ти го казвам. Ти си решаваш, но щом на него му е все едно дали сте женени или само живеете заедно, а ти се притесняваш за излизания по дискотеки след сватбата, според мен решението е прекалено насилено и може и да съжаляваш.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4b801ea9a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Той е мъж мечта. С него ''светът е в краката ми''. Каза че нищо няма да се промени след брака просто иска да сме заедно... ако искам само ще живеем заедно.. много пъти е доказвал любовта си. Не ми е забранил да уча нищо... никога нищо не ми е забранявал... каза, че просто иска да сме заедно... каза че ще си изживея годините както трябва.... само че ще съм с него
От:Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker