Какво да правя ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво да правя ?
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2932 пъти
Аз съм мъж на 26 години от втория по големина град. Заедно с нея сме от 4 години, тя е на 27. Запознахме се в сайт за запознанства и сякаш почуствах че тя е единствената.
Не знам какво да правя. Нямам сила да се разделя с нея защото я обичам, но тя ме смазва емоционално, не разбирам какво се случва изобщо.

Страх ме е какво се случва в нейната глава и не и разбирам реакциите. Преди време се изпокарахме, защото разбра че преди да се запозная с нея, съм спал с едно момиче от компанията. Тя ми забрани да излизам с тях, каза ми че ако я обичам, няма да ходя там, иначе всичко приключва.

На мен ми беше странно защото е било само един път и то преди много години, когато не я познавах още и все пак там са моите приятели които познавам от години. Нямаше какво да направя обаче и спрях да се виждам с тях или го правех скришом за да не се обиди.

След това тя се промени, стана мълчалива затворена, сякаш преживяваше всичко това много сериозно. Опитах се да поговорим но като повдигна такава тема тя все казваше че всичко е наред, но виждах как очите и почервеняват от яд или нещо друго. След време тя излезе с приятелки на дискотека, а аз не отидох защото бях хванал грип.

За нещастие през ноща вдигнах температура, а нямах лекарства под ръка. Обадих и се и казах че съм зле с намерението да я помоля да ми купи от денонощната аптека лекарства като се прибира. Тя ме прекъсна и ми каза че ако съм искал помощ да съм си хващал нещата и да съм ходил при дежурния в поликлиниката и ми затвори телефона.

Аз разбира се си останах в леглото неразбиращ какво се случва. След няколко часа тя се прибра с лекарства и ги хвърли на масата. На другия ден беше изнервена и ме избягваше защото явно е знаела че ще избухне. Питах я какво има, а тя ми каза че нарочно съм и казал че имам температура, за да се чуства виновна че ми е зле и за да се прибере по-бързо.

Също така ми каза, че съм я ревнувал безумно, за това бил целия този цирк. Аз гледах като гръмнат и не вярвах на това което се случва. Показах и термометъра, на който ясно се виждаше че пише 38, 5 и я питах дали това също съм го направил умишлено, а тя ми каза че не и се разправя, но знаела какво точно съм правил. Вече ми беше преляло и не знаех какво изобщо става и защо се държи така.

При едно излизане близо месец след това стана още по странно. Бяхме ние двамата и една приятелска двойка с която излизахме често. Шегувахме се и споделяхме някакви случки и тогава казах че тя като заспи на моменти бълнува и трябва да я гушна много силно за да спре. Тя се разрева, каза че съм идиот и си тръгна. Те вдигнаха рамене недоумявайки какво става, а аз отново не бях на себе си. След няколко часа реших че и е минало и исках да разбера какво толкова е станало и и се обадих.

Направи ме на нищо, обвиняваше ме за всичко, каза че всичко било по моя вина. Тогава не я търсих една седмица, като мислех че като и мине ще ми се обади. След тази седмица отидох да я видя, а тя ми каза че щом не съм и се обаждал, значи вече не съм я обичал и за това съм бил казал това за бълнуването пред други хора.

Бях настоятелен и отново бяхме заедно. Нещата се подобриха или поне така си мислех. Един ден се майтапехме и тя ми сподели че трябва да съм малко по сдържан и да съм толкова импулсивен, каза ми че било време да порасна, трябвало да се чуваме по рядко по телефона, както правели зрелите хора.

Почуствах се зле но не го направих на проблем. Реших че ще стане както тя иска. След известно време мислех че всичко е наред, докато един ден не се скарахме за дреболия. Тогава ми каза че съм станал невъзможен, че вече не ми пукало защото съм се държал хладно и все тя трябвало да ми звъни все едно е натрапница. Обясних и че точно това тя е искала да направя като и припомних за нашия разговор от преди.

Тя ми каза да не и обяснявам, защото не била глупава и виждала какво става.
И така от човек който знае какво прави и как да се весели, се превърнах в бледа сянка. Обичах я много, но не разбирах къде е проблема и защо се държи така.

Наскоро чашата преля като отидох на рожден ден на най-добрата и приятелка. Там докато си седяхме и вече бяхме подпийнали, една нейна приятелка се обърна към мен и ми каза, че трябвало да се държа по-добре с нея, като изреди няколко случки които бяха доста странно изречени, все едно някой си е играл на развален телефон.

Така трябваше да се защитавам от нещо, което никога не бях правил. Още по обидно ми беше, че за да представи това момиче нещата така то значи че мойта половинка така и е разказала нещата. Още по обидно ми стана, като явно се установи, че всички прителки и роднини знаят историите така, както тя ги е представила, което няма нищо общо с това което се беше случило. Вярно че е мамино момиче, че винаги някой седи зад нея, винаги нейните проблеми са на първо място, но това прекали.
Не съм я чувал от няколко дена, ядосан съм и не знам какво да правя.

Дайте ми съвети и мнения, защото ще се побъркам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 196b889199
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Обикновено съветвам хората да се борят за връзката и любовта си. В случая мисля, че тя е несподелена - т. е. само ти обичаш. Не мисля, че някой е виновен, просто има хора, които не могат да живеят във връзка, които се разтварят в нея и мислят, че приятеля или приятелката им е виновна за всичко.

Не те обича дори, не е готова на компромис заради теб.

Много показателен е примерът с излизането на дискотека, когато ти си болен. Една обичаща, влюбена жена НИКОГА не би искала, имала настроение за дискотека, ако приятелят ? има дори лека хрема или главоболие.

Забрави... достатачно си инвестирал във връзката. Време е да заживееш нормален живот, а и да намериш жена, която ще може да те обича - такъв, какъвто си, не такъв, какъвто ТРЯБВА да бъдеш.

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 88769bfa76
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом се държи така не знае какво губи ако съм на теб няма да издържа... щом се държи по този начин според теб обича ли те.. остави я малко да види какво е изгубила тя така може да си те върти винаги... Според мен не си заслужава след всичко това след това държание, аз съм момиче и никой път не съм се държала по този начин..

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7aab20e9d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, приятелю! Първо искам да ти кажа, че умея да чета между редовете и разбрах, че си много добър и мил човек и не заслужаваш това отношение от приятелката ти. Според мен тя не те обича, но това е мое мнение, важното е ти как чувстваш нещата. Бих те посъветвала да разговаряш с нея, обясни й, че това което прави те кара да се чувстваш зле и я помоли да се опита да промени държанието си към теб, ако те обича... после й дай малко време, като се опитваш да се държиш по старому.. наблюдавай я, ако й пука, че се чувстваш зле от поведението й ще се опита да го промени, а ако не ще си продължи по старому и тогава трябва да си дадеш сметка дали си заслужава да си с нея и дали изобщо тя те обича, защото ако те обича ще направи и невъзможното да се промени, само и само да се чувстваш ти добре. Но в никакав случай не я упреквай и не се карай с нея а постъпи деликатно. Успех! И ако нещата между вас се разпаднат... звънни един телефон (жалко че не мога да го оставя найстина ) Бих се радвала да комуникирам с теб...

Модератор - не публикуваме контактни данни

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c237dd8604
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изтриваш скайп, телефон и фейсбук. Забравяш къде живее и се връщаш в старата компания или намираш нова. Не е първата не е и последната. Знам, че ще е трудно и ще боли след като имаш чуства, но това е начина според мен.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0f6000620f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Зарежи я. Правите на маймуна за да скъсате "по товя вина".

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e24821d128
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автора

Не мисля че не ме обича. Въпроса е че изпада в странни състояния от време на време. Почти винаги става така, когато задълбаем в проблемите си. Когато имаме малко пари, когато не можем да си позволим излизания, когато се караме. Иначе не мога да кажа че е лоша, когато всичко е наред е добра, мила и съпричастна.
Това като отношение в лоши моменти не е само към мен, ами към всички. Обвинява родителите си редовно, независимо че и помагат, дори когато ни канят в тях рядко приема. Говори лошо за собствените си родители, едва ли не през зъби. С колежки и приятелки е пак така, сякаш винаги тя е над нещата всичко вижда, но понякога сякаш събира и в някакви моменти избухва реве, казва че не може да продължава така. а аз виждам че често не е права и към тях, сякаш нарочно го прави незнам по какви причини.
Обичам я, но ме е страх как с нея бих могъл да имам дете, защото ми се иска, но не си представям моето състояние до къде ще ме докара.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4c720e1f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж, до някъде виждам себе си в поведението на приятелката ти. Аз от години се боря да се променя, но ми е много трудно, защото няма как сама да се погледна отстрани. Моя съвет е да избереш случай, в който и двамата ще сте спокойни и ще ви е хубаво. Може и да сте изпили по чаша-две, за отпускане. И хвани поговори с нея. Кажи й, какво точно те притеснява в поведението й, кажи й, че си забелязал, че се отнася така и към други хора... Бъди откровен с нея. Кажи колко много те наранява по този начин. Не очаквай на момента нещо да се реши, но тук целта ти е да я накараш да се замисли.
Според мен зад поведението й се крие една дълбока неувереност. Ето примера за жената, с която си спал еднократно- тя веднага вижда заплаха, ревнува от миналото ти, нещо непозната, в което тя не е присъствала= поведение на неуверен човек. Възможно е да има и нещо в твоето поведение, което да я провокира. Според мен не й ходи винаги по свирката. Както казваш е мамино детенце, свикнала като се намуси и разсърди да стане нейното. И при теб този метод действа много успешно.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b13e624d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Напълно подкрепям номер 1, 2, 4 и 5. Ти си много, много млад и тепърва ти предстои да помиришеш розите на живота. "Нямам сила да се разделя с нея защото я обичам" Ти си въобразяваш, че те обича. Това, което тя обича е да те тормози.

Ако продължаваш да си с нея, ти ще бъдеш нейно притежание, здравето ти ще се съсипе и един спокоен ден няма да видиш.

И много е естествено да злослови пред приятелките си (въобще ако има и такива) по твой адрес. Веднага я забрави. Ще видиш колко добре ще се чувстваш без нея.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e24821d128
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От автора.
до 7.

Пробвах разговори казах и че според мен измисля някакви ситуации защото не ме обича и ако е така, то по-добре да се разделим. Тя отговори че съм си въобразявал, че за пореден път се опитвам да и се налагам и така нататък. Разговор с нея не мога да водя за такива неща, не се получава просто. Ао не ме обичаше до сега да си беше тръгнала. Не знам какво става за това помолих за помощ. Иначе все е така, ако някой тръгне да говори с нея за сериозни и важни неща, тя внаги напада, като че ли не приема че може нещо да зависиот нея и че тя не е отговорна за нищо. Последния път като бяхме на вечеря при родителите и стана скандал. Тя мълчеше през цялото време, не искаше да ги погледне, а като майка и тръгна да я пита за нещо и и даде съвет свързан с работата и, тя откачи и започна да и казва да не и се бърка и че тя била голяма, нищо че именно майка и я уреди там с много връзки и точно тези връзки са и подшушнали че тя има проблем с колегите си. Аз лично не разбрам нищо вече. Ето и сега сме скарани и знам че аз трябва да взема някакво решение, защото след такива случки, тя се държи все едно е най-голямата аристократка. След онази случка с техните, не вдигаше телефона на майка си 3 месеца и не искаше да я вижда.
Независимо дали е права, нищо че по-често не е, тя микога не може да предприеме нещо. Въпроса е аз как да се обедя че си струва всичко това, защото хем я обичам, хем нервите ми са на свършване.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 795fd4f614
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей авторе. Пак съм 7. Наистина много ми се иска да мога да ти дам някакъв съвет, защото наистина твоята история е много близка до мен. Ти сам много добре осъзнаваш проблема- тя смята, че винаги е права и някак не може да допусне, че може да греши и да направи някакъв компромис. И най-лошото е, че при вас е минало много време. Време през което тя си е свикнала да се държи така. Не оценява твоята обич и я е приела за даденост, нещо което според нея заслужава. Изумява ме факта, че цели 3 месеца не е говорила с майка си. Изглежда си е темерут по характер. Аз те разбирам, че я обичаш и искаш да сте заедно. И как така не може да говори с никой. Смени тактиката, ти си я познаваш най-добре. Просто тя си е свикнала, че си много мекушав. Има късмета един вид, че първо семейството й я търпи такава разглезена, след това е намерила теб, който също постоянно свеждаш глава пред нея. Ако искаш да се промени тя спрямо теб, промени се ти. Знам, че ще ти е трудно, че я обичаш, че не е естествено за теб. Но проявявай повече характер. Сега не я търси. Тя знае, че няма да издържиш и ще се обадиш. Помисли малко за себе си, излез и се забавлявай. Обърни внимание на приятелите. Дай й шанс чрез твоята промяна да се осъзнае самата тя..
Пък ако нищо не разбере и не положи усилие... колкото и тежко да ти е, ще трябва да преосмислиш тази връзка.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 795fd4f614
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Има и нещо друго- няма идеални хора. Всеки си има недостатъци в характера. Въпроса е ти до колко можеш да ги приемеш и заслужава ли си. Ако нещата, които обичаш и харесваш в нея са значително повече, тогава продължаваш напред и търсите компромисен вариант. 100% има и неща в теб, които нея я дразнят. Тук виждаме само твоята гледна точка. Опитваш ли се да я разбереш, поставяш ли се на нейно място, говорите ли си достатъчно? Смятам, че примера с родителите не е много подходящ, защото техните отношения се градят от много преди да се появиш ти в живота й. Аз също понякога съм остра с майка ми, не й говоря... приятелят ми прави забележки, че не съм права и сигурно през неговите очи е така. Но има неща, които той не знае и не разбира.. Сигурна съм, че и при нея е така.
Изглежда е малко по-сложен характер... Просто смени тактиката, промени се и ти. Според мен само тогава ще има някакво развитие.
7

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4a178aa171
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей,
Прочетох историята ти и доколкото разбрах не можете да говорите за важни неща без да се стигне до спор. Казваш че тя винаги напада като започнете да спорите. Помисли дали ти не я предизвикваш. Възможно е ти с твоите думи и обяснения да предизвикваш тези нейни реакции. Ако по 100 пъти се налага да обсъждате едно нещо и ти повтаряш много пъти едно и също нещо и въртиш едни и същи думи и упреци докато не я ядосаш, няма как да не се развика или разсърди. Аз не казвам че го правиш просто ти казвам да помислиш да не би да има нещо такова. Моето гадже например като заговорим за нещо и когато не е на моето мнение върти и суче и се опитва да ме убеди в правотата си. Повтаря с часове едно и също и наистина е дразнещо. Аз му казвам че той за него си е прав, но аз мисля по друг начин, но той не го приема и продължава да ме убеждава. Това много ме изнервя като се хване за една дума и заповтаря, направо ужас, не издържам. Аз нямам нищо против мнението му, но просто аз съм на друго мнение и не мога да се съглася с неговото, а и не е нужно. Така че хубаво помисли дали не я дразниш по някакъв начин. Иначе нейната постъпка за лекарствата е била в момент на яд, в крайна сметка ти ги е донесла след като е размислила. Иначе и аз смятам че те обича щом не се отказва и продължава да е с теб. Успех дано си разясните нещата и да сте щастливи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker