Неизживяна любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Неизживяна любов
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 5647 пъти
Обичаш Го с цялото си сърце, копнееш за Него, мечтаеш за Него и навсякъде търсиш Него. Но животът е такъв, че не винаги в отговор на любовта си получаваш любов, а само присмехът суров. След това разбираш какво е болка, как усещаш нараненото сърце. Опознаваш добре вечерите пълни със сълзи и липсата от неговите очи.

И странното е, че се чувстваш едновременно наранена, огорчена, но и пълна със надежда, очакваща „чудото”, което да промени света. Живееш с мисълта, че на сутринта всичко ще бъде различно, вечер заспиваш с желанието да се събудиш и всичко да е една лъжа. Дни, седмици, месеци дори, а от чудо няма и следа дори. Тогава осъзнаваш заблудата голяма, че животът е бездънна яма.. или поне така я виждаш ти.

Появява се отчуждаването от околните, започваш да Го ненавиждаш, не искаш дори и да си спомняш за Него. Вече не обичаш, а мразиш, мразиш с цялото си сърце. Мразиш Него, мразиш всичко свързано с Него и най-вече мразиш себе си, че позволи да стигнеш до тук. А беше момиче, дете дори и обичаше всички честни очи. Вярваше в любовта, в красивите приказки с щастлив край и мечтаеше на баладите, гледайки звездите. Сега какво? Чуваш познатата мелодия, сърцето ти се свива. Усещаш болката позната и отново Го проклинаш, че ти го причини. Казваш си „Ще мине, времето лекува всичко”. Казваш си, че никога повече няма да позволиш да се влюбиш и си убедена в това. Ден след ден живееш с мисълта, че си имала възможност да изживееш приказка, а съдбата не ти го е позволила. Решаваш, че трябва да започнеш от начало. Оглеждаш се за нови лица, но всички сравняваш с Него. Никой не е достатъчно добър за да Го замени и така възможност след възможност ти продължаваш да живееш с мисълта за Него. Но защо? Нали Го мразиш, нали не искаш нищо от Него. А дали? Нима не си мечтала всяка вечер за онзи момент, в който всичко се променя? Със сигурност си! Докато не се събудиш една сутрин и усетиш свобода. Изведнъж се опитваш да си спомниш какво липсва.

Нещо се губи. Не може да се чувстваш лека като перце и да искаш да поемаш от живота с пълни шепи. И тогава разбираш, той липсва. Вече не е в сърцето ти. Чувстваш се облекчена, радваш се, че вече не си зависима от един спомен и си казваш, че следващия път няма да бъде така. Но почакай.. следващ път? Нима не каза, че не искаш да се влюбваш отново? Така си и мислех. Добре, нека продължа. След време срещаш друг. Сега Той е в мислите ти. Да, по-предпазлива си, не позволяваш да види слабата ти страна. Решаваш да му дадеш шанс, като отново си казваш: „Ще му дам шанс, но няма да позволя на чувствата ми да ме контролират”. Първите дни добре. Караш я леко. След първия месец започваш да си мислиш, че може би е различен и ще те обича както заслужаваш ти. Малко по-малко обвзема сърцето ти. Казваш си: „Внимавам. ”, но дали е така? ! Докато не сънуваш някоя вечер, че се разделяте. Събуждаш с в сълзи и разбираш, че си влюбена... нали? И тогава мило момиче решаваш, че ти заслужаваш да бъдеш щастлива и си готова да поемеш отново рискът да бъдеш наранена. Но какво от това, след като Го обичаш с цялата си душа? !

Това е моята история, която ме научи, че в живота всичко се върти. Колкото и да казваме, че няма да се влюбим – то ще го направим, колкото и да казваме, че няма да се доверяваме – то ще го направим. Важното е да знаем как да приемем мисълта за (понякога) невъзможното и да знаем, че животът има и лоша страна, колкото и да не ни се иска.


=]]]

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1548559da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Страхотно написано, все едно чета за себе си, но до момента в който казваш и внимаваш, но отново се влюбваш. Доверяваш се... но при мен нещата като чели ще се случат отново постарому, сегашната ми любов е на път отново да ме вкара в пропастта и умирам от страх да не изпадна отново в същата дупка. Дано при теб не е така, искрено ти го желая, защото тогава вече наистина човек губи надеждатa, че нещата могат за завършат с HAPPY END!!!
Niks

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4b9cff762e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко е оккк, но в любовта да се съмняваш ти недей :) Срещала си хора най-различни, някой безразлични, други
безлични! ... Прилъгвали са те твойте чувства, ти
отдавала си им сърце, а те като на игра, пренебрегвали
са твойта душа, твойте чувства, и твойто сърце. И на
место да ти дават, както ти на тях, те са взели всичко, и оставили са само празнота и чувствени рани в теб. И
знам, че обичала си, но как да страдаш се обричаш, когато не мъжете като цяло, а човека който срещнала си ти преди, е бил неискрен към теб с обичта си! ...

Аз мисля, историята ти, е правилна за десетки други момичета, при които се е случило същото! ... Хах, обаче, няма как да не сте разбрали, любовта е част от живота!
И щом живееш, не можеш и да не обичаш :) А думите, ...
офф... :)) хората всеки ден се вричат в неща който не могат да изпълнят! Да, защото да кажеш че няма да се
влюбиш след онзи който те e наранил, е невъзможно да бъде обещано! Някой неща, не могат да бъдат обещани. Нали? Иначе излиза че всичко е преднамерено!!! Е да, но ето, че има нещо който не са изцяло зависими от нас :) И това му е хубавото на живота, всеки ден е като една кутия с изненади :D И може до последно да не знаеш какво ще стане! В това е тръпката, и хммм... това е лекува миналите несполуки.

Еее, ще ти кажа, какво обикновенно се случва, след и аз видях щаствието! Появява се ново момче, при теб вече го има :) За разлика от първото, то те обича, но ти не си готова да се отпуснеш и да обичаш като първия път. И така, на момчето винаги ще му се струваш по-студена от колкото си. Така, той ще ти дава повече, което ще бъде добре за теб, но той самия, винаги ще се пита дали го обичаш, или си с него само за да забравиш първия! ... Разбираш ли? Искаш да обичаш, обичай който заслужава твойта любов, който би те обичал силно, и безрезервно! Хммм... защо? Защо ти е, да сравняваш първия с другите? Ако първия наистина е минало за теб, остави го! Или ти хареса, да страдаш! Щом има нов в живота ти, не го сравняваш, нито приравнявай с предишния! Той е друг човек. Важното е да те обича! ... А колко добър е във всичко, ами ако и ти го обичаш, и отдадеш от каквото той би ти отдал, ще видиш как би се опитал да бъде по-добър за теб! ... :)


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7179ee958d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Поздравления за написаното! Открих себе си в някои редове (да не кажа всички).

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3d3a37d47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо си го наранил???

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker