Химия ли е Любовта - Мит или Реалност? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Химия ли е Любовта - Мит или Реалност?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 3439 пъти
Биологичните модели на секса виждат любовта като инстинкт, бозайничекси инстинкт. Водещи експерти разделят обичта на 3 отделни части: страстно желание, привличане и обвързване. Страстното желание е първичното и включва увеличено произвеждане и отделяне в кръвта на тестостерон (при мъжете) и естроген (при жените) и трае не повече от няколко седмици/месеци. Привличането е насочено към определн индивид и има за цел съвкупление, като негова база за развитие е Страстното желание, водейки до обвързване. Проучвания показват, че когато хората се влюбват, мозъкът отделя: допамин, норадреналин, феромони и серотонин, стимулирайки центъра за удоволствие. Този период има продължителност от половин до три години. Третия етап "Обвързването" важи за по-трайните връзки и за него са характерни отделянето на окситоцин и антидиуретичен хормон.

Въпроса ми е:
При вас първата любов била ли е най-силна?

Ако е така обяснението според мен, би било следното:
Първичния КиК от тези хормони е несравним, усещането е невероятно, ново, силно, умопомрачаващо, стимулиращо, както и при уптребата на някои забранени от закона вещвства, когато се опитат за пръв път, а впоследствие, за да усетиш пак тази еуфория ти е нужна по-голяма доза...

Втори въпрос:
Вие как си го обяснявате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: fe043bbb91
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може и да е химия, но тогава при мен е станала хронична химична реакция.

Мога с часове да гледам лицето на Любимия и това ме прави адски щастлива - и да, кара ме да го желая. Желая го винаги и страстно. Стига ми само да го усетя наблизо, да усетя присъствието и тялото му.

Вече 10 г.

Прави си сметката, дали любовта е краткосрочна химия. Ако е химия, то при мен определено е хронична.

Действа ми само моят мъж, не съм поглеждала друг със сексуално желание. Намери хормон и за това.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6a0d7b094b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нр 1. Не чети между редовете. Краткосрочни са само първите 2 етапа. А етоти и хормон: Третия етап "Обвързването" важи за по-трайните връзки и за него са характерни отделянето на окситоцин и антидиуретичен хормон.
П. С. Поздравления за вашата любов!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: dbba19610c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Вероятно е химия, но само между партньори. И то такава химия, че чак въздуха ми спира вече 12г. Поглеждала и съм и други мъже като сексуален обект, но това наподобява пламък на свещ на базата на пожар, а кой иска пламък когато има пожар. И понеже ти наричаш любовата химия, за любовта към децата какво ти е обяснението.
Маги

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: a56908b0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еххх... :) Само да знаеш колко пъти тази тема е спрягана! Чак предполагам, че ежедневно в света, тая тема се повдига поне няколко милиона път :)) Направо е тежка тема, натежала от съмненията на хората! ... Питам ви аз, трябва ли да сме виждали нещо, да сме го изпитали, за да сме сигурни че го има? Като звездите, във вселената има безброй галактики, много от които дори не сме виждали, защото нямаме телескопи за такива разстояния, но с развитието света, достига с поглед и до тях, а после и още по-напред. Та... ако не си виждал една звезда, значи ли че тя не съществува? ;)) Защо ли? Ами същото е с любовта, мит е само за хората който никога не са я изпитвали! Ха, вие които не сте се влюбвали, как поне веднъж не се зачудихте защо? :) Ако не си позволяваш любов, то си е естествено, че и няма да я изпиташ! ... Любов е когато срещнеш подходиящ/ата, и просто се усетите, то e като чувство че си приличате, и сте се познавали винаги!!! Когато общувате, думите ви се преплитат, погледите също. Усещането е всепроникващо, и всеопоглъщо, като че света изчезва, и съществуваш само ти и човека до теб, само двамата! ... Поглеждаш го, и виждаш част от себе си в него/нея.

Хмм.. странно е когато не сме изпитвали любов, да търсим отговора в медицината и нейните обяснения! :) Ама преди това, за какъв мит става въпрос? Любовта е реалност, толкова реална колкото и ти самия/самата. Както виждаш, дори медицината е доказала съществуването на любов, , макар и по-химичен начин! Къде е съмнението, в какво? Е, да се върна на химичния отговор :)) Науката колкото и напреданала да е, не може да обясни още сумати работи около нас. Науката не знае какво е живот. Не знае какво прави жива, мъртвата материа, за да ни има нас сега. Наука не знае какво е време, ние знаем как го отмерваме. Та... как мислиш, дали науката може да даде обяснение за любовта? ! ... Дали е възможно! ... Щом науката не може да докаже съществуването на душата. Дааа... тялото може да се реже, да се аутопсира, но душата нали не може, и не би могла да се докаже! А за любовта душата е важно нещо? Ако нямаме души, нямаме същности! Ако нямаме същност, нямаме и личност! А не дай се боже да не нямаме личност, тогава какво ще сме :))

Дано разбираш! ... Не всичко може да бъде така лесно обяснено! Знам, че има хора за които обяснението на нещо, ги прави по-спокойни, и затова го търсят, мислейки че така ще разберат усещaнето и ще могат да го предизвикaт в себе си. Чуй ме, изкуствено, нищо не може да се предизвика, по същия начин както нормално му. Не изпиташ ли любов, както са изпитвали... Каквито и обяснения да намериш, не се ли влюбиш, за теб ще продължи да бъде мит, докато другите си се гушкат и целуват ;)

Хрумвало ли ти е, че не е важен отговора, ако не си
задал/а, правилния въпрос? :) Какво разбираме от проучаването, че в човешкият мозък настъпват промерни, кажи това стига ли за обяснение? Ха, научаваме че, (което от край време си го има като обяснение, нищо ново под слънцето :) в мозъка се отделят ензими! Ок... и това отговор ли е? Отделя се, а защо се отделя, не мислите ли, че любовта не е следствието на субстанцийте, а тяхна причина. Защото ако не беше любовта причината, поради
каква причина ще се отделят? ! ... И защо ще се отделят, щом видим и сме с определен човек! Ако химията е началото на "процеса" любов, то човек може така да се самовлюбва във всеки който срещне! :D Аз лично не съм видял да става така, а вие? Защо в конктерен? Ето това имам предвид, а и възниква въпроса, ако химията е причината, кое е причина за химията? ! ... И пак се връщаме на любовта! ;)) Или какво? Ще сe каже, че сами си отделяме ензимите защото ни е на кеф! ... Че ако е така, може постоянно да си ги отделяме и без наличието на друг човек. За съжаление, докато търсите любовта, вън от любовта, никога няма да я постигнете! ...

"Първата любов", ей, като като се каже първа, явно всеки е с очакването, че през живота му ще има купища различни любови. Ами ако няма? Какво тогава ще правите? Нима е невъзможно, да се влюбиш и да обичаш само в който си се влюбил. Така е, защото материaлния свят, прави умовете материални, и принизява вътрешните ценности, до степента на молекули и атоми, уаааул.... тц.. тц :) Светът е повече от колко може да се види. Е... всичко първо е най-силно. Защото е първо :)) Особено за жените, първата любов, най-често е придружена с първият секс! ... С първата тръпка от него, и последващите емоций. При мъжете, е различно, има такива за който любовта е нещо много важно, и такива за който любовта е нищо. Според мен зависи, от възрастта на която е дошла тази първа любов, както и през какво сме преминали до нейното настъпване. Та.... зависи от живота ни, от характера ни, от нашата душевност :)

Темички заслужаващи по някой и друг поглед!

Мразите ли любовта?
http://spodeli. net/story. php? ID=24215

Любовта - реалност или мечта?
http://spodeli. net/7/story-22161. html


П. С Приятно и празнично настроение ви пожелавам ;)


~winterfire~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker