Човек трябва да се стреми към независимост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Човек трябва да се стреми към независимост
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2270 пъти
Здравейте!
Случайно попаднах тук надявайки се да намеря нещо като психолог - съветник в гугъл :))) Предполагам е смешно, но понякога имам чувството, че изпадам в дупка. Опитвам се да държа мисълта си будна, но сякаш на моменти просто потъвам без да знам на къде да вървя, какво да предприема.... Ще опиша тук на кратко това, което ме мъчи и се надявам да бъдете добри и да ми дадете съвет!

На 24 години съм и смятам себе си за активна и дейна личност. Имам професия завършила съм 2 висши ... Занимавам се с обществени дейности и т.н
Имам връзка с момче, което скоро се върна от друга държава. Много интелигентно и сякаш това ме привлече към него. След като се опознахме разбрахме, че в същност сме се срещали и преди и дори нашите близки са имали допирни точки в миналото. Аз разбира се реших, че това си е съдба и ние трябва да сме заедно, а той е убеден в това:))

За съжаление живеем в различни градове тъй като, той учи а аз работя и рядко се вижда ме. Честно казано изпитвам липса, но като цяло ме притеснява друго... Разбрах, че той е бил в голяма депресия преди да се върне тук. След като се връща нещата се задълбочават, покрай дразги в семейството. Постепенно разбрах, че е имал тежко детство - покрай училищни свади и т.н. После подразбрах, че в семейството баща му има не толкова положително влияние. Оказа се, че моят приятел пие успокоителни вече една година и според предписанието на лекаря му трябвало да ги пие още 1-2 години!!!

Според мен на него му е трудно да изрази себе си и да се бори... Трудно му е да намери пътя и се оставя на по- лесният вариант да пие лекарства, които да го унасят и... Аз съм против тези лекарства, но по никакъв начин не мога да го убедя в правотата си. Не знам как из между това се роди нашата връзка, но на моменти изпитвам доста силно притеснение.

Предишната вечер баща му вдигнал голям скандал след като се напил в къщи. Аз бях от части свидетел, защото си говорихме по скайп... Моя приятел ми затвори и изчезна ( изключи си телефона, а това за мен е всичко защото нямам друг контакт, нали сме в различни градове.) Вечерта ми се обади много разтроен и ми разказа много неприятни неща, които се случвали системно.... А днес семейно отишли на психолог и на разходка... Не знам за мен е много объркано. Струва ми се, че е прекалено обвързан със семейството си и не знам дали имам право да се дразня, а аз се дразня.... Винаги съм мислила, че човек трябва да се стреми към независимост, защото иначе става въпрос за доста обременена среда...

Как трябва да постъпя? Какво да направя? Моля дайте ми съвет защото искам да знам дали греша?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 2ee6adf306
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От чисто любопитство, бих искал да узная, къде ги раздават тези висши образования? !? Аз едва на 23 успях да взема дипломата си за висше при положение, че бях приет за студент на 19 (след казарма).

Хайде, като си съчиняваме истории, поне малко да ги пообмисляме, а!? !

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 18712e921f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   :) Завършила съм Националната Художествена Академия и изкарах двете си образования едновременно :))) Живопис и педагогика :)) Това е възможност, която не се изпуска и ако влезете в сайта на Академията ще видите! Трудно е да бъдеш приет там, но ако успееш имаш много възможности!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a2c1cc43f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Случайно да ти е хрумвало, че и на него не му е приятно да живее със семейството си на постоянен стрес, но ако няма друг избор.. къде да иде?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4993791859
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това което описваш че се случва с приятелят ти не се оправя лесно. За съжаление, в България веднага ти дават лекарства против депресия, които често имат ужасни странични ефекти. Но какво друго да направи? Ако бях милионер, щях да го пратя за една година на почивка на планина в Швейцария и да забрави какво е преживял и откъде е минал. Но в момента най-вероятно той без тези лекарства няма да може дори да си почине. Не знам. Не съм доктор, само си мисля.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b0e4c852a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Лошото е, че наистина младите са зависими от родителите си, което е голям проблем, отделно и това, че родителите все се месят в живота на децата си, уж за добро а буквално им пречат, това, че приятелят ти пие медикаменти не е никак добре, не искам да съм пророк, но ако се обичате а нямате възможност да се отделите независимо, това може да ви коства връзката, както често се случва. Успех на авторката.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 18712e921f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да така е... убедена съм, че без тях няма да може да се отпусне! Просто много се ядосвам, че не мога да му дам спокойствието нито подкрепата от която има нужда по начин, който може наистина да помогне. Той е прекрасен човек и много страдам от това, че се върти в този кръг. Разбирам, че в момента живее с родителите си защото иска да си почине, но нещата стават по- зле от преди, защото и те си имат своите изживявания и не обръщат внимание на другото...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: cf4ef9667b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абсолютно съм съгласен с номер 3.
Подобни ситуации не са рядкост. В много семейства си имат някакви вътрешни проблеми и скандали. Нормално е подобна обстановка да не влияе добре на хората. Пак добре, че момчето поне взима лекарства, защото болшинството от хората просто търпят целият този стрес!

*Syndrome

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 18712e921f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Днес той идва при мен и най-вероятно ще предпочете да се разделим. Какво да направя...? Аз го обичам, знам, че и той ме обича и не искам трудностите да ни попречат...

Какво да направя да го напусна ли?

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: 91b7a642af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Лично според, ако той има възможност (финансова най-вече) е най - добре да се изнесе и да отиде да живее на квартира, при приятел или нещо от сорта, стига да е далеч от това място, което му действа така зле.
Имах подобен проблем, аналогичен, с моите родители. Откакто живея отделно от тях, аз се преродих!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker