Страх от обвързване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх от обвързване
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2743 пъти
Колкото и да е странно- аз съм жена, която изпитва страх да започне сериозна връзка. По принцип това е по-характерно за мъжете, но ето, че без да очаквам изпаднах в такова положение. Причините може би са много. Една от тях е последната ми връзка- продължи година и няколко месеца, но много ме промени. Аз бях лудо влюбена в него и мисля, че още изпитвам силни чувства. Когато го видя краката ми се подкосяват, сърцето ми забива очестено, стомахът ми се свива на топка и забравям къде се намирам. Сякаш всичко става като на сън, мозъкът ми спира да функционира и докато вървя имам чувството, че стъпвам в облаците, а не съм на земята. Може да ви се стори странно и дори глупаво, но в един момент от нашата връзка просто усетих, когато той запали огъня в мен и този огън продължава да гори и до днес. Не съм го виждала от Коледа като по принцип се виждаме в годината 1, максимум 2 пъти.

Направих всичко възможно да нямаме повече допирни точки. Въпреки че не го виждам мисля, че още го обичам, а сме разделени отдавна. Опитах се да продължа, но не успях да се отпусна със следващия. Бившият ми ми се кълнеше, че ме обича, ревеше ми по телефона и се тръкаше всеки път, когато исках да сложа точката, докато в един прекрасен ден не реши той да сложи края и веднага тръгна с някаква. После се чухме и отново ми се хвалеше колко я бил обичал. В момента има връзка с друга- сигурно и на нея й разправя колко прекрасна и незаменима е :) Както и да е - доказа, че не е човек за мен. Лошото е, че след него аз спрях да вярвам. Преди време един мой близък приятел ми призна, че е влюбен в мен и аз замалко да се изсмея в лицето му. Може и да е имал чувства, но аз не му повярвах, защото мен дълго време ме лъгаха, че ме обичат. Това е преодолимо- мога да се опитам да се доверя на следващия, но... не искам да обичам пак. Просто не искам. Ужасявам се от фактът, че отново ще подаря сърцето си на някого и той ще го захвърли като непотребна вещ. Да, хората са различни, но аз откъде да знам, че този отсреща е различен? Бившият ми беше на вид перфектният- пишеше стихове, споделяше ми ги, постоянно ми повтаряше колко много ме обича и аз глупачката му повярвах :) Дори заговори за семейство и за това, че с мен за пръв път е започнал да мечтае за деца. На следващата е говорил абсолютно същите неща. Тогава се зарекох на никого да не подарявам сърцето си. Да си го пазя, защото ако отново ме наранят няма да издържа. Прекалено тежко преживях раздялата с него- тежка депресия, постоянен плач и провал в много направления. Ако отново премина през всичко това няма да издържа и този път ще рухна тотално. Имах няколко връзки, но нищо сериозно. От няколко месеца вече загубих желание дори за несериозни връзки. Просто не съм такъв човек, но явно и дългите вече не са за мен и не знам какво да правя. Май ще си живея сама и ще гледам през прозореца как влюбените вървящи хванати за ръка...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: c636d4e9fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен не ми стана ясна причината за раздялата... Обичаш го, той те е обичал и ти го е показвал..какъв е проблема тогава? Май не знаеш какво искаш и си го отблъснала, поне аз така разбрах от обърканите ти писания. И защо? И какво очакваш, да те моли с години ли.. ами естествено, че ще има и други приятелки, ти да не би да си незаменима. Като си направила всичко възможно да нямате допирни точки, какво очакваш да направи той. Да стои сам с години и да реве за теб ли... уви, няма как да стане тази работа.

Doriana

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5e1c82a315
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От написаното разбрах, за последната ти връзка която е продължила година и няколко месеца, че си се влюбила във въпросното момче, както и че сте се виждали 1 - 2 пъти годишно. От което излиза, че сте се виждали няколко пъти, което значи, че не сте прекарвали много време заедно. Не казваш защо си го отблъснала, след като си го обичала. Не си писала и на колко години си, ако си млада имаш време да срещнеш някой друг. А затова, че вече е с друга, не трябва да го виниш, ти казваш, че си го отблъснала. Това, че е говорил на другата, че я обича и иска деца е нормално, както е нормално да казваш на човека до теб, че го обичаш. Трябва да гледаш напред, и да търсиш човека който ще го замени. А когато го намериш, пиши пак да кажеш, дали не си му казала и на него, че го обичаш. Желая ти здраве и късмет.

DeepBlue.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3c9a4053a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   1, според мен не знаеш нищо за да правиш подобни заключения. Тук не е важно какво се е случило, а по-скоро последиците от него.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3c9a4053a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Каквото и да е станало, не бива да се виниш и да си изграждаш такива нагласи от него. Искам да кажа няколко неща, които смятам за важни:

- било ти е хубаво да си влюбена, и все още ти е. Защо искаш да се лишиш от това прекрасно чувство, и то преднамерено и своеволно? Не бива да те е страх, защото със сигурност ще намериш точната половинка за себе си, а с нея и магията на любовта.

- не отблъсквай хората от себе си, само защото някой е отблъснал теб или те е наранил по някакъв начин. И тук не говоря само за отблъскване на чувствата им, а по принцип - споделената ти реакция на обяснението от твоя добър приятел е показателна. Сигурна съм, че момчето се чувства отвратително, а от това може единствено да загубите и двамата. Дори да не изпитваш нищо към него, не го превръщай автоматично в аутсайдер от твоя живот, защото именно хората, които те обичат, са най-добрите приятели на този свят. Убедила съм се в това неколкократно.

- именно приятелите са тези, на които трябва да се опреш за подкрепа. И аз съм имала раздели, една от които доста тежка. Именно подкрепата от близките приятели ми помогна да се вдигна тогава. Сподели с някой тревогите си, разкажи исторята. Ще видиш колко по-лесно се понасят нещата тогава, особено ако отсреща има разбиране и съпричастност.

- именно в такива моменти може да си изградиш добра представа за отрсещния човек, а с това и да разбереш дали той е различен. Например, ако поговориш с този твой добър приятел и му обясниш защо не споделяш чувствата му, ще можеш да си изградиш представа за него по реакцията му. Ако прояви разбиране, такт и деликатност, то според мен имаш налице едно добро качество, което е от значение. Не е много, наистина, и със сигурност не може да се добие представа за човек само от това, но лично за мен всяко нещо е от значение. Опитай - сигурна съм, че ако не друго, поне ще имаш още мнение, което винаги си заслужа, особено ако идва от приятел, който смяташ за добър!

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 66c3fc5460
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Знаеш ли, чувстваш се така само защото още те боли. Изпитваш отрицателни емоции от нещо, което по принцип би трябвало да е положително, каквито обикновено са и нагалсите ни към него, още повече че при теб е имало и добри моменти. Та, когато всичко това рухне, толкова отрицателната страна на нещата изпъква, че се налагат едни такива подобни мисли и чувства. От това страдаш най-вече ти, но очевидно и другите около теб. Преходно е, отминава, колкото и това да ти изглежда клиширано и глупаво да се каже в този момент. Както каза номер 4, потърси утеха на друго място, като под това нямам предвид непременно друга връзка. Просто наистина това е най-добрият начин да се справим с мъката.

 
  ...


...
преди: 12 години, 25 дни
hash: 3c9a4053a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря ти, 5. Личи си, че и ти говориш от опит. Само се надявам съветите ни да са от полза за авторката, която до този момент не знам дали ги приема, или не.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker