Приятелката ми или колата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелката ми или колата?
преди: 12 години, 15 дни, прочетена 3618 пъти
Здравейте! Пиша тук, защото не знам към кого е най-добре да се обърна. Имам си приятелка от 1 година, но напоследък нещата не вървят. Отначало много се обичахме, излизахме, изпращах я, черпех я и така нататък. В същия момент преди 4 месеца чичо ми подари старата си кола. (Аз съм момче на 18 години, да поясня) Автомобила е Мерцедес 190 от 1989 година, който чичо е купил от Германия тогава, но го е карал много малко(в момента е на 77 200 км. реални). Изключително запазено возило е, все едно е излязла от завода. От началото на март месец започнах да отделям много от вниманието си на колата: купих и радио СД, платих и гражданската, взех нови летни гуми, сипвам и бензин. Често обичам и да си ровичкам под капака й, интересно ми е. Мога да кажа, че разбирам от коли до известна степен, тъй като дядо беше автомонтьор и съм прекарвал много летни дни в гаража, помагайки му. Та, да се върнем на темата. Приятелката ми не одобрява това, че вече нямам всичкото си свободно време за нея, че не мога всеки ден да я взимам от училище и не мога аз да плащам като излизаме на кино, кафене или пицария всеки път. Тя е такава, че обича кавалерските маниери и е свикнала с тях. Аз все още се чувствам привързан към нея, защото сме си се присбособили заедно от дълго време. Вълнувам се и от това, че вече имам собствена кола, при това толкова запазена за "скромните" си 22 години. (Предлагали са ми 5 бона за нея), но не я давам, това ми е подаръка от чичо, се пак имам книжка от 8 месеца. Кажете как да постъпя? Накъде да насоча вниманието и грижите си? Дайте съвет, моля ви!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 15 дни
hash: 4c87898d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно те разбирам какво ти е, истината е да поговориш с нея кажи и че си мераклия, и се радваш на колата, че ти трябва малко и лично време за себе си, независимо дали е за колата или за нещо друго, но също така не трябва и да пренебрегваш приятелката ти, така че осигури си златната среда, също и в паричен план:)
Успех

Шоколад

 
  ...
преди: 12 години, 15 дни
hash: 50f82d1838
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи имаш уникален автомобил, голяма кола е 190-ката имах такава дизел за 1 година на един приятел му я карах. А за кучката, не и обращай внимание, просто чисти колата и гледай да мирише хубаво в нея, тя сама ще си слегне. Един съвет от мен, недей да правиш дрифтове и от рода, защото ще съсипеш хубавата кола. Карай я внимателно по така съсипаните ни пътища!

 
  ...
преди: 12 години, 15 дни
hash: f73c07969a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Приятелю, не знам със сигурност как да постъпиш(явно нямам достапъчно опит). Първо това с колата е много странно, почти всеки един човек имащ книжка, има и кола, или много си разглезил приятелката, или по-цял ден си в гаража...

Второ това с кавалерстването хубаво, ако ти си изкарваш парите ок, но ако си на джобни е глупаво всеки път да плащаш само ти. Просто поговори с нея и постъпи така както ти смяташ, човек се учи от грешките си, това мисля е най-добрия съвет който мога да ти дам. Сподели какво си направил

 
  ... горе^
преди: 12 години, 15 дни
hash: 88d2716142
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Колата е мн важна, както и приятелката ти. Не може да се избира, и двете ги задръж. Отделяй внимание на приятелката ти и ходете някъде с колата ти заедно иначе с рейс ли да ходите???

 
  ...
преди: 12 години, 15 дни
hash: 21a5103ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Към колата! Жените има още много да ги сменяш а наученото покрай поправката на колата ще ти е в полза за в бъдеще. Друго, кавалер не означава да й поемеш всички разходи на една жена, ако ти е съпруга, майка на децата ти, да, но иначе защо.
Жена на 30 г

 
  ...


...
преди: 12 години, 15 дни
hash: cb4a11ff6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Приятелката ти може да те заебе! Колата НЕ :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 15 дни
hash: 5fa5198459
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
Колата е до време. Недей да отделяш цялото си време за кола. Тя е само вещ. Отделяй повече време на приятелката си. Но пък това да и плащаш всеки път сметките е прекалено. Колкото и да е свикнала трябва да отвикне. Все пак имаш и други разходи. Разбирам от време на време да я поглезиш и почерпиш, но всеки път няма нужда. Така че поговори с нея за това.

 
  ...
преди: 12 години, 15 дни
hash: 28d97a5019
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вие сте доста по-млади и не знам с какви пари разполагате, но обикновено "черпенето" на момичето трябва да е изключение, а не правило. Ти още малко тока и водата ще почнеш да й плащаш.

Колкото до Мерцедеса - не искам да ти разбивам илюзиите, но ако е на под 300 000 км трябва да се считаш за голям късметлия (ако чичо ти наистина не го е взел чисто нов от магазина)

 
  ...
преди: 12 години, 15 дни
hash: 4674f2bf49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ооо, обичала кавалерските маниери, най-обикновена меркантилна кучка си е! След като си на 18 години, не би трябвало да очаква от теб да поемаш ВСИЧКИ разходи, а и би трябвало да уважи това, че имаш и автомобил. Според мен е много малка още да се усети, но е и малко нахална. Не се занимавай с такива..... Сори :(

Палав Мечок

 
  ... горе^
преди: 12 години, 15 дни
hash: 55f745debe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Привет!
Много различни неща са колата и жената, но общото между тях е, че и двете могат да доставят невероятно удоволствие на мъжа. А колко ще е удоволствието зависи само от хубостта им. Ако в момичето си истински влюбен и я обичаш, няма да ти остава време да мислиш за колата си, та ако ще и да е чисто нов мерцедес. Или поне ще търсиш начин да ги съчетаваш тези две удоволствия. Ще пътувате заедно напред назад и няма да ти представлява чак такъв интерес какво има под капака. При теб обаче, май не е така. Казваш, че все още си привързан към нея, и че в началото много сте се обичали. А сега как е? Заедно сте заради обичта или по инерция? Постът ти е свързан с дилемата между двете, а в 90% от него описваш подробно емоциите от колата, а за момичето почти не споменаваш. Очевидно колата в момента те изпълва с много повече ентусиазъм отколкото приятелката ти. И в това няма нищо неестествено. Напълно те разбирам. И аз като станах на 18 яхнах жигулито на баща ми и нищо друго не можеше да ме отвлече от мисълта за каране. Е, ако кача някоя готина съученичка още по-добре, ама и сам ми беше хубаво.

Та, прави каквото казва сърцето ти. Явно момичето не те е превзела толкова и явно няма да е Тя. А и си все още на 18. Имаш време още много да пробваш. Споменаваш също, че тя обичала да плащаш всеки път, като излизате и приемаш това за кавалерски маниери. Ами, какво да ти кажа. Нормално е наистина кавалера да плати сметката, ама ако е с теб само заради това и те приема за кавалер, защото и плащаш, по-добре си гледай любимата кола. Тя със сигурност ще ти е по-вярна. Дано да си ме разбрал правилно.
Дерзай приятелю и ти пожелавам, да срещнеш момичето, което ще те „измъкне” изпод капака на колата:-)

 
  ...

...
преди: 12 години, 15 дни
hash: 117eef5b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Трябва да се търси баланс във всичко. Изчакай да се ожениш, да имаш деца, а и да работиш. Тогава ще видиш ти живот :))

 
  ...
преди: 12 години, 14 дни
hash: 8510829a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Че не мога всеки ден да я взимам от училище... " Хахаха, това ме разби!!! Ти гадже ли й си, или родител :)))

Snowman

 
  ... горе^
преди: 12 години, 14 дни
hash: 779cd0139d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Виж чичовото,

решението е по средата. Ако отделяш внимание само на приятелката си и я дондуркаш по пицарии, няма да научиш нищо ново за автомобилите и се лишаваш да правиш нещо което ти е приятно.

Ако се разправяш по цял ден със колата, която е една купчина ламарина в края на краищата и след години ще свърши разтопена в някоя пещ, не научаваш много за хората и пак се лишаваш от нещо приятно - като компанията на любим човек.

С две думи - не поставяй върпроса или едното или другото защото това не е дилемата ти. Намери време и за двете (и пари също за двете). Ако ти трябват нови гуми - обясни на приятелката си - това е за нашата безопасност - ние се возим с тая кола - ще трябва да стегна колана за да и сложиме нови гуми. Глезотий, като ЦД-та, опущени стъкла и лети джанти от друга страна са излищни на този етап - ти нема да се жениш за тая кола и на 22 години - щеш нещеш в едим момент ще иде на боклука.
Приятелката ти е с тебе заради твоята компания и внимание - не я интересува дали каруцата е с лети джанти. Ако не и отделяш вниманието ще намери друг който да го отделя, докато ти лъскаш с парцала боядисана ламарина.

Целата работа е балансиране на всичко - всеки има право на хоби - ако колата ти е такова - хубаво - това е времето когато сме само егоисти и правиме нещо приятно за себе си. В същото време, е нужно да отделяме време и за останалите около нас - семейство, приятелки и т.н. Научи се как да дозираш нещата - колата е седела 22 години без СД, нищо нема да и стане ако изкара още неколко месеца, докато събираш незабелязано (малко по малко, за да може да излизате на кино и пица).
Със или без приятелка, това ти е първата кола - тепърва ще се учиш на нея - дори не е изключено и да я удариш - не наливай толкова пари че да ощетяваш себе си и околните. Мерака е разбираем, ентусиазъма е от възраста - и аз си спомням моята първа кола и що време отделях - сега същата тая кола сигурно се продава във формата на перални и вилици и времето никой няма да ми го върне - най лошото е че съм пропуснал да го прекарам с хора, с които никога вече няма да мога.
Така че научи се да ходиш по въже.

 
  ...
преди: 12 години, 14 дни
hash: 7b6928411a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Приятелката ти трябва да разбере, че не можеш да отделяш всичкото си свободно време само за нея, тъй като имаш и други занимания. Опитай се да балансираш вниманието, което отделяш за нея и за колата, не е необходимо да избираш между едното или другото. Колкото до това, че е недоволна, че не плащаш кафето и киното може да те накара да се замислиш защо е с теб.

 
  ...
преди: 12 години, 14 дни
hash: 7c82d76eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Тая щом те ревнува от една кола представи си какво би било, ако беше жена. Занимавай се с това, което ти харесва и ти е приятно, което осмисля живота ти. Разкарай я докато е време, все пак живота си е твой и ти се разпореждаш с него, а не някаква си префърцунена кокона. В крайна сметка жени мнооооого!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 14 дни
hash: a784b22384
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   МОЛЯ ??? Обичала кавалерските грижи ли ? Повече ми изглежда, че обича някой друг да и плаща сметките. И аз съм момиче на 18г и приятелят ми също е кавалер, но не позволявам да ми плаща сметките.

Сега относно въпроса който те вълнува. Според мен можеш да съчетаеш и двете неща без едното да пречи на другото. Кажи на приятелката си, че това ти доставя удоволствие и предполагам ще те разбере.

 
  ...
преди: 12 години, 14 дни
hash: 839b8f7e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Искам да ти кажа, че е изключително тъпо изобщо да съпоставяш двете неща и едва ли не да избираш. Колата ти не е одушевен предмет, нито пък приятелката ти е кола... Естествено е, че гаджето ще иска да й обръщаш повече внимание и аз като жена ще кажа, че не би ми било приятно моето момче да обгрижва колата си повече от мен... Но колкото до това, че иска всеки път когато ходите някъде ти да плащаш.. това ми се струва малко прекалено.. ти не си милионер и можеш да се държиш кавалерски и без да я "спонсорираш"... че тя за това ли е с теб??

 
  ...
преди: 12 години, 14 дни
hash: c5ad14d859
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Колата, разбира се. А момичето да те почерпи за услугата, която ще и направиш.

Мегън

 
  ... горе^
преди: 12 години, 14 дни
hash: 75f3e9cfd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Пич.... знам че, както и на теб, така и на много други ще им се види "тъпо" но по прост пример който да дам не мога да се сетя, така че всички да ме разберат. Много жени се чудят защо, мъжете си обичат возилото (било то лада, или мерцедес) повече от тях, е отговора е ясен, и да нямаш пари, колата ще седи пред вас докато не я подкараш, няма да ти каже "забрави ми номера" или "от утре друг ще ме кара" ако ти самия не решиш това. Докато малко жени жени, биха останали с мъж който (временно няма пари).... Както колата, така и жена, трябва да се бутат пари в тях, неизбежно е, давам ти пример, и колата и жената като не се подържат се занемаряват, на повечето пикли (15-23г) където толко яко ги джаска хормона, им се иска се някой да плаща, все някой да купува, все някой да глези, и колкото повече правим толкова повече сме ценени, но това им е час от самото израстване, така че не ги вини, има и изключения ама са рядкост. Питай който искаш (от 25г на горе), ще ти каже същото... Всичките искат Пари, тъй като с тях се живее по лесно още повече като те не са си мръднали и пръста да ги искарат, но това не трябва да ти прави впечатление, не е въпроса какво искат, а какво ти ще им дадеш. Повечето жени са матерялистки, но и да ги питаш няма да си признаят, след дългия ми опит с тях мога да ти дам само един съвет. Бягай с 200 ако жена почне да ти се обяснява като ученичка "как не гледа парите, и как не били нищо за нея, и как нямало значение каква кола караш" това го запомни ако не искаш да страдаш после ;)

 
  ...
преди: 12 години, 14 дни
hash: 54117e29ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Просто мнение, не го приемай на 100%:

Брато ти луд ли си?! Я не се сдухвай така бе!!!
Едното е част от истинския живот, от смисъла на съществуването ни... любовта, взаимоотношенията с хората... Другото е една кола. Даже не е нищо кой знае какво (да кажем някоя рали кола, която да ти е хоби, професия и т.н.)

Сега, на тези години... живей си живота, общувай с хора, излизай с момичета, ходи по купони, карай си колата, но не и отдавай живота си.

Колкото до момичето... Винаги съм мразел момчета, които гледат да използват така. Кавалерските маниери не се изразяват само в плащане и возене... Ти не си и мъж че да я издържаш. Ако това е проблема за нея може би не е за теб, защото днес имаш разходи по колата, утре за нещо друго...

Успех!

 
  ...

...
преди: 12 години, 14 дни
hash: b6a72de5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Продай колата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 13 дни
hash: 10625ae661
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Намери начин да балансираш нещата, да не пренебрегваш приятелката си вместо колата, но и да не зарязваш колата само за да угодиш на приятелката.
Такъв автомобил и то подарък не е за продаване, нито за занемаряване.Така, че намери златната среда.
Ако жената до теб те разбира няма да ревнува от колата, но стига да не се отдадеш изцяло на колата....
Това е общо взето, макар, че повечето жени негодуват, когато отделяме средства и време за колите си:)
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 11 дни
hash: 9d75bfd04e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Е, как може изобщо да правиш сравнение между приятелката ти и колата?! :)) Доста смешно ми стана... а от друга страна жалко. Приеми интересът ти към колата като хоби. Интересно ти е да ровичкаш по нея, разтоварваш се... обаче не е нужно да заема цялото ти време. Трябва да балансираш. Да намираш време за всичко.

Предполагам на приятелката ти никак не й е приятно да й кажеш- виж, няма да се виждаме днес, защото ще си ровя по колата. Прави и едното и другото. А относно плащанията- никой не е длъжен да черпи другия. Но ако ти никога нямаш пари, защото си ги даваш всичките само за колата- е тогава вече е проблем. Просто не е нужно да насочваш цялото си внимание и средства само към едно единствено нещо, било то приятелка, кола или каквото и да е било друго.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4f45a6a57d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Колата ти е уникална! 190 по принцип вече стават рядкост, а ако наистина е в такова състояние, в каквото я описваш, притежаваш истинско съкровище! И в никакъв случай не я продавай! След години ще вземеш хиляди евро за нея!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 38103511e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Оо, човек, като излезеш с мерцедес всички те гледат, а и доста добро ретро е това, за което говориш, изобщо си ги пускай покрай ушите тия пицарийки и глупости. Тая кола ти осмисля много повече живота на тая възраст. Може да решиш да учиш нещо, може да е свързано с коли, може с техника - това са важните неща - не някоя пикла просто да ти се увиси на врата. дръж на колата се га, че после като така или иначе се ожениш и имаш деца тогава става обратното и тогава колата дори милата ще старда, страда няма как..
м43

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker