Голямата промяна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121250)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18541)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Голямата промяна
преди: 12 години, 8 дни, прочетена 2283 пъти
Здравейте :) Аз съм едно обикновено момиче на 19 години с обичайните си проблеми за тази възраст. Пиша да споделя мъката си и далеч съм от мисълта, че някак си може да ми помогнете, но поне ще прочета някое друго мнение :) От близо 4 години си имам приятел, който е с 2 години по - голям от мен. Когато ние се запознахме аз бях на 15. Всичко потръгна страхотно.

Е имахме малка пречка от страна на бившата му, но въпреки всичко успяхме да я преодолеем. Около две години всичко беше идеално. Умирахме си един за друг, правехме всичко един за друг, караниците ни отминаваха бързо. Израснахме във връзката си заедно, преминахме през много неща, но въпреки всичко любовта ни крепеше и ни сплотяваше.

И така в един прекрасен момент той завърши, взе кола, почна работа, почна да учи и аз някак си останах на заден план. Стараех се да го разбирам и естествено проявих разбиране. Да може на моменти "малко"(жените ще ме разберат) да съм мрънкала, но въпреки това аз останах до него. Но започнах да усещам, че самочувствието му се вдига. Спря да влага усилия в нашата връзка. Започна да ме пренебрегва заради приятелите си.

През свободното си време беше с тях или ме взимаше с него уж да съчетавал и двете, въпреки че знаеше че не ми е приятно така тъй като аз бях общо взето само за украса. Другия вариант беше - през деня с тях за 2 часа и след това за час два у нас в повечето случай за едното му.... Започнахме и много да се караме въпреки, че не се виждахме много често. Изчезна уважението ( то по принцип много го нямаше). След поредния ни скандал се разделихме. Беше много трудно ( поне за мен), но се опитах да продължа напред и успях така за около един месец, но след това започнахме да си пишем, а бяхме спрели всякакъв контакт. Той ми обясняваше колко много ме обича, че си е разбрал грешката, молеше ме да се съберем, трудно му било, не е бил готов за раздяла и прочее. Съгласих се да се съберем, но не след дълго пак се разделихме и признавам заради мен понеже ми хареса свободата. От Нова година насам ние окончателно се събрахме и в началото естествено всичко беше наред. Има промяна в него признавам, но все пак нещо не е наред. Постоянно е изнервен, не можем да проведем един свестен разговор, защото той говори само за коли, а аз колкото и да е съм жена и не разбирам толкова много, случва се да ме обижда, случвало се е и както преди, така и сега да се опитва да ме унижава пред хората, когато правим секс след това доста често е груб към мен, доста често не се и съобразява с мен, но когато аз не го направя ми се кара и сърди и ей такива "дребни" нещица, които ми се набиват на очи и ме дразнят. И аз съм човек и съм много чувствителна и много често се чудя заслужавам ли такова нещо. Не съм цвете - имам си и моите грешки, но се старая да ги поправям. Той ми казва, че само мрънкам. Да мрънкам, за да може да поправи някоя своя грешка, но уви не винаги има резултат. Може би в мен е грешката изцяло, знам ли...

Но въпреки всичко го обичам и си показвам любовта винаги когато мога, а той вече не е онзи любеобилен човек, който беше. Казва ми, че ме обича, но аз не го усещам така както преди, няма я онази топлинка. Много пъти се опитах да разговарям с него, а той все казваше, че не е така, а аз виждах, че е така. Няколко дни всичко кажи речи е добре и след това няколко дни караници и злоба... Да и от моя страна има, защото не отстъпвам понякога признавам си. Някога за него бях на първо място, а сега вече не. А той за мен все още е това най ме натъжава и ме боли. Винаги съм се старала да го разбирам, да му влизам в положение, но.. и аз съм имам нужда от това. Постоянно търся вината в себе си - дали аз го отблъсквам с нещо, дали нещо не правя като хората... Но той определено не е човекът, в който се влюбих и който беше. Да и аз се промених, но любовта ми към него не е. И не мисля, че ще се промени, защото той е моята първа истинска любов, но не знам какво да правя вече. Благодаря ви за отделеното време и съжалявам ако съм ви отегчила. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 дни
hash: 0314644c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   М24:
Според мен повечето хора преминават през няколко етапа в една връзка: харесване, влюбване, обичане, свикване.. И когато един човек те нарани и се разделиш с него в повечето случай се случва точно това което при теб.
Виждаш разликата от началото и сега, виждаш че просто този човек е свикнал с теб и не се раздава (не ти сваля звезди) както когато иска да ти покаже, че ти за него си всичко.

Колкото и да го обичаш, сега изживявате последните си моменти заедно, защото скоро ще дойде момента в който ще се разделите и този път ще е за постоянно. Както се казва пепел ми на езика и дано не става, но благодарение на това ти самата, ще разбереш думите ми и ще си свободна.
Това са лични мисли и наблюдения за подобни случай на раздяла и промяна на отношенията между хората.

С уважение Jeff

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: b84043a86d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто връзката ви се е изчерпала за него. явно пътищата ви ще се разделят. често се случва в живота.

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 0e715fb561
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Колкото и да искаш много малък процент от хората остават за цял живот с един човек. млада си като не си щастлива винаги имаш избор. НЕ Е САМО ТОЙ.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 дни
hash: cd720af539
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ти, че си изчел историята ми, и че даде своето мнение :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: cd720af539
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Към историята си искам да добавя още малко... : Имало е моменти, в които ме е карал да си мисля, че той е моето бъдеще и че това е неоспорим факт, но има и моменти, в които съм се чудила " За бога какво правя с този човек още". Както вече казах, аз съм много чувствителна и най - малкото може да ме разплаче и той често го прави с неговото държание. Както се казва очите съм си изплаквала, а него даже не го е трогвало това нещо. Той просто казва, че аз съм си такава и си плача за всичко, а не винаги е така. Въпреки всичко аз все още съм с него и го обичам наистина. Толкова ли съм наивна да вярвам, че ще се промени? ! Знам, че живота продължава с или без него, но тайничко се надявам да е с него, да промени отношението си. ;(

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 22291e68f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Неписано правило е, че една дълга връзка (още повече започната в такава ранна възраст) може да завърши по два начина - или да останете заедно или се разделяте и точка. Няма средни положения. Пък и когато сам/а осъзнаваш, че човекът до теб вече не допринася с нищо хубаво за връзката ви, краят и е повече от логичен. Казвам го от личен опит.
И аз започнах една връзка на 15-16 и до 21 бях с въпросния човек. В началото всичко беше ок, но в последствие (може би заради факта, че пораснахме и живота ни завъртя) някак си се разминахме. Започнах да го виждам в съвсем друга светлина, осъзнах, че неща, които преди съм смятала за нормални, всъщност ме дразнят в него и ред, ред други фактори, които бавно ме отдалечиха от него. Разделихме се временно за около месец и пак се събрахме, защото се страхувах, че ''целият ми живот'' е бил с този човек, че само той ме познава истински, че не знам как ще мога да започна на ново с някой. С тези си мисли се насилвах около половин година да бъда с него, докато на края просто не издържах и пожелах да се разделим окончателно. Обаче сега, две години по-късно съм безумно щастлива с друг човек, нямащ нищо общо с предишния.
Не искам да те отчайвам или нещо от сорта, но според мен връзката ви е изчерпана. Най-добре не удължавай агонията си и се отърси от това постоянно чувство за вина. Трябва ти време за теб самата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 дни
hash: 1ae8955904
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1, добре го каза, но ако любовта между двама души изчезне остава уважение, но както виждаш при него и това няма (обиди, унижения), определено не заслужаваш подобно отношение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker