Какво осмисля живота ви? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво осмисля живота ви?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 3449 пъти
Жена съм, самостоятелна, живея и се издържам сама. Имала съм не много добър живот, родителите ми се разведоха, всеки си създаде ново семейство и аз и сестра ми като че ли останахме на заден план, много е тежко, не съм преживяла още това, че децата от вторите им бракове получиха всичко-от добро образование и охолен живот до собствен дом, а аз живея под наем, но нищо...

Не съм влюбчива, живях с един човек години наред, само за да се махна от дома на майка ми, който трябваше да е дом за мен и сестра ми, оставен от баща ни... разделих се с човека, нямаше смисъл... нито пари, нито нещо материално е важно за мен, искам нормален живот, единственото, което според мен осмисля живота е да срещнеш Любовта, истинската, ако я има, да имаш истински човек до себе си, не да лъже, изневерява, посяга... но уви, мн малко хора я срещат в живота.
Не искам да съм с някой, само за да не съм сама, но и така не чувствам, че живея... дано вие, мили хора, имате истинкото щастие да сте я открили! А аз продължавам да живея, т. е. просто да съществувам, живея, защото трябва, а не защото искам... Бъдете щастливи!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2c361e07e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Много е тъжно наистина, но го погледни от друга страна. Ти си по-богата от много други хора. Не от към пари а от роднини. Не дей да завиждаш на по-малките ти сестри или братя. а се радвай, че поне те няма да мислят за ядовете които ти имаш. Така проблем имаш само ти а не цялата ти рода. Един човек по-лесно ще се измъкне от нищетата отколкото цяло семейство. Така любов рано или късно ще срещнеш. Мен ме утешава това, че поне аз няма да съм в тежест на никой. Ако потъна потъвам само аз и никой около мен. Така се утешавам. Когато намериш половинката си нещата ще се променят и ще разказваш на децата си някога как всичко си постигнала сама с двете си ръце без да е имало нищо на готово. Аз съм вече в този етап изплащам апартамент с мъжа ми имаме и дете. От мойте родители нищо не съм видяла. Всичко почнахме сами от нулата с малко помощ от неговите родители. Не се знае ти кой ще срещнеш и от къде ще се появи помощта.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e09bbf5215
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм също като теб, материалното не може да ме зарадва изобщо. Имам връзка от която не съм щастлив. Искам да бъда с момичето, което обичам, но тя ме отбягва. И живея ден за ден и изпълнявам задълженията си, колкото просто часовника да се претъркули по напред :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c211f7995d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Знам, че не е никаква утеха, но искам да ти кажа, че всички /почти/ сме така. Дори и само тук като четеш, колко от хората казват: "живея добре с мъжа си, жена си, разбираме се, спокоен и щастлив съм"? Единици, ако изобщо ги има. Погледни какво пишат хората, и стари, и млади за своя живот, за този на роднините и близките си...с една дума мъка. И всеки, абсолютно всеки иска същото, което и ти, но...колко от нас го имат?

За любовта от личен опит мога да кажа, че когато я търсиш, чакаш и т.н. ще бяга от тебе или ще срещаш неподходящи, защото такава ти е вътрешната нагласа.
И аз дълго време точно като теб търсих, чаках някой да застане до мен и аз до него, с който ще се разбираме, ще сме в хармония да градим нещо заедно и т.н..........а не просто някой за да не съм сама, както казваш. Да, срещнах любовта, но я н я м а х в смисъла, в който поставяш въпроса. Живота дойде да ми покаже, че човека не може да бъде притежаван и трябва да се науча да стоя на краката си с а м а и да си решавам житейските въпроси и проблеми.

Опитай се да си промениш малко нагласата, колкото и да е трудно. Хората усещат когато си вътрешно неудовлетворен, в липса и нужда, и това отблъсква. Насочи вниманието си другаде, любовта ще дойде когато не очакваш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 346e17b5c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм така. Никви тъпи дискотеки и купони не ме интересуват, нямам си приятелка, имам си работа, но просто като си нямам приятелка... за кво са ми тия пари.
Не ми требват пари ако ше съм сам. И мен като теб слабо ме вълнува материалното вече. Просто искам да си имам приятелка и да си градим връзка, тогава вече ще има смисъл професията ми и парите които ще изкарвам.
И после деца, след време и с парите които изкарваме, да ги отглеждаме, тва е.

Вече сичко е Made in China, нема смисъл да си харчиш парите :D

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 487f5e1aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Избягвах умишлено тази тема, но пък крайният ти негативизъм ме накара да драсна някой ред, кой знае, може да ти е от полза.

Сега ако някой ти каже че смисъла е в децата, в здравото семейство, вероятно всичко това ще бъде казано защото това е мечта, но пък тази мечта е по-скоро от суета, а не толкова реален развиващ се процес.
За други смисъла е да отидат на кръчма, на Какао Бийч, да висят по цяла нощ по дискотеките, да се наливат до безпаметност и какво ли още не.

Общо взето всеки луд с номера си. Аз лично се радвам на едно утро изпълнено със светлина, на другият ден се радвам на утро с много дъжд. Обичам да се разхождам под дъжда, обичам да дам на някой бездомник 20-30 лева, но не защото искам благодарност, а защото се чувствам добре като правя това.
Смисълът за мен е, не когато хората са заедно да се хвалят, да казват колко за щастливи, защото дори един път изречено това не е щастие а пак суета. Нито път е смислено когато ти е зле да си го изкарваш на други или пък да повишаваш тон. Смисълът е дори в своето нещастие, да си достатъчно сърдечна и тиха за другите и достатъчно емоционална към себе си.
Всяка емоция, добра, лоша създава това усещане за смисъл, поне при мен.
Разбира се всичко това казано не винаги може да се възприеме, нито пък може да се усети от човек, който не го разбира. За това не исках да пиша, но пък го мисля :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6138caf9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката-искам да направя едно уточнение, аз не търся любовта, просто казвам, че това е нещото, което дава смисъл на живота. Не споменах, че има няколко годишна връзка с мъж, за който дадох всичко, мислих, и по-лощото е, че още мисля, че това е моя човек, но нещата не се получават, все сме в конфликти, той е мн неотстъпчив, и друго-излиза вс вечер по барове, стои на бара като част от обзавеждането вече, при сервит. и барманки, как мислите, това не е нормално, нали?? Дори и да не спи с тях, е неуважение към мен, а и в любовта няма място за повече от двама. Вече съм решила-щом с тях му е по-хубаво, няма да го спирам. Та така-дори не искам да съм с някой отново, в кого и какво да вярвам след като семейството ми ме е предало, и този, който мислих за моя човек... тъжна история, нали...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: afc99c15db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   номер 2.. освободи момичето с което си да си намери подходящ човек.. не я задържай, не и губи времето заради собствения си егоизъм!!!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 63dc1f4b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да ти кажа.. Аз веднъж срещнах такава любов, в крайна сметка не се получи. И от тогава леко се притеснявам да не съм си изгърмял патроните :)

*Syndrome

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c56601ed2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, и аз съм в подобно на твоето положение - с един човек съм от пет години и съм убедена, че е любовта на живота ми. Но и той все излиза с приятели, пренебрегва ме... Знам, че не ми е изневерявал, но приятелите му са по-важни от мен. А аз искам повече... повече време за мен. Много ли искам?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker