Приятелите ми ме изоставиха, а аз си го изкарвам на нея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121381)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелите ми ме изоставиха, а аз си го изкарвам на нея
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 2472 пъти
Здравейте на всички. Проблема ми главно се изразява в това, че нямам много приятели, а и никога съм нямал. Имам за момента един или двама, с които сме по-близки, но това е. През целия ми живот до момента съм попадал само на приятели, които търсят някаква полза от околните, включително и от мене, което ме дразни адски много и затова и не се виждам често с хора, а и нямам никакво желание. По принцип семейството ми няма финансови проблеми, да чукна на дърво, а и аз работя за момента добре платена работа и имам немалки странични доходи.

Не съм от София, но в града, в който живея успявам да си докарвам пари, които много малко, да не кажа почти никой, работещ мой приятел от столицата не успява да си докарва. Може би съм по амбициран човек и винаги съм разполагал със средства, а и ми харесва това. Смисъл чувствам се по - спокоен поне от тази гледна точка. И това ме дразни в тукашните ми приятели, че всеки иска да се сравнява с тебе, а когато види, че няма да може скоро и се започват с подхвърлени злобни реплики, покрити като шега, реплики от рода: "аз ако имах толкова пари като тебе нямаше да си правя до такава степен сметката като тебе" и такива от рода. А аз не обичам да давам пари за глупости и си живея съвсем нормално, както всички останали. Пия и пуша, но в разумни граници.

От няколко години забелязвам, че съм станал много злобен, заядлив и недоверчив човек. Не вярвам на хората, анализирам ги, мисля, че не са честни с мене по която и тема да е било. Стават ми неприятни само след третото изречение. Даже по чудо празниците не ги прекарвам сам, а понякога ми се иска, защото съм загубил интерес да общувам с хората.

Въпреки липсата на истински приятели около мене аз не съм престанал да преследвам целите си, като в момента повишавам квалификацията си, а тази година направих една сделка, от която съм много доволен и средствата не бяха малко.

Отделно се карам с приятелката си, която адски много я обичам, а и тя мене, а тя си има много приятелки и приятели, с които излизат доста често и това е една от причините да си вдигаме скандали, по-точно аз на нея. Може би вътрешно й завиждам, че тя има с кого да излиза, а аз не. А не искам нищо повече от това тя да е щастлива по принцип, а и с мене. Но в никакъв случай не искам да я оковавам или да я превръщам в затворник. Тя е много добродушен и мил човек, обвинява ме, че съм мислил само за материалното, което не мога да го отрека.

Където и с когото да излеза се говори само за пари, този колко имал, онзи колко взел отнякъде. Накрая ми писна и реших да покажа, че мога много повече от тях. И така и стана. И изведнъж тези приятели се отдръпнаха от мене, появи се завист и то показна, престанаха да се обаждат...

Сега това огорчение и злоба, събрани в мене, го принасям върху момичето, което обичам повече от всичко друго. Вдигам и скандали за щяло и нещяло, за това, че излиза, за най - безсмислените неща. Но може би съм се превърнал в темерут и егоист и я искам само за себе си, а осъзнавам, че така ше я загубя.

А най - интересното е, че на моите тогавашни и сегашни приятели нищо лошо на никой не съм направил. Проявявал съм разбиране, респект към тях, помагал съм им, когато нямат съм давал немалко цигари, плащал съм сметки, други услуги съм правил за тях и не съм искал никога нещо в замяна. И накрая за благодарност ножа в гърба и никой не се сеща едно телефонче да завърти да те чуе как си.

Това е моята история накратко. Моля, ако има хора в моята ситуация или подобна, или ако някой от вас може да ми даде съвет, с удоволствие ще се вслушам. Просто искам да имам повече верни приятели и да не наранявам момичето, с което сме заедно, но не мога да намеря отговора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: e55843df91
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Започни да гледаш на момичето си като на твоя най-добър приятел. Онзи, който е останал, когато другите са си тръгнали

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4b1df8f497
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятелите ми ме изоставиха, а аз си го изкарвам на нея - МИ ТИ СИ ГЛУПАК БЕ БРАТО
Съжалявам, че съм толкова груб, но е самата истина.
Поведението ти ми напомня как майка ми се прибираше от работа и ме ползваше за изстривалка понеже имала лош ден на работното място. Смешни и жалки хорица ей...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 43a667111f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Голяма грешка правиш! Не си го изкарвай на човека, който те обича, щото в 1 прекрасен ден ще си останеш само с материалните неща, а те физически чувства и емоции не предизвикват! Сам признаваш, че можеш да я загубиш-това неминуемо ще се случи, защото нещо в нея ще се прекърши и ще те остави. Никой не издържа на скандали, а и не трябва, след като може да живее нормално. "Приятелите" около теб ги зарежи-те са само използвачи и завистници -не си хаби нервите с тях.
Друго нещо-що не почнете да излизате заедно с приятелката си, с нейните приятели-с тези хора може да намериш общи теми, различни от парите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f4796ac7b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много малко са хората, които ако им кажеш че си доволен от живота и имаш пари, искрено да се зарадват за теб, може би само родителите ти и брат, сестра, биха се зарадвали, или хора чувствително по-богати от теб. Затова в България е правило, никога не се хвали, даже по често се оплаквай, ако искаш да имаш приятели с нищо не трябва да им показваш, че си по добър от тях, защото това ги подтиска, а българина за съжаление е много завистлив човек. Затова и тук красивите жени нямат приятелки, и успелите мъже рядко имат приятели освен ако и техните приятели не са поне също толкова красиви и успели... иначе няма как, ще завиждат
Ж30

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c46c9d61d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз вече не чувствам приятелите си така както преди. Винаги съм се старала да не се хваля. Но с годините хората се назлобват и за най - дребничкото нещо ще ти завидят. Никой не се замисля, че всеки притежава поне едно нещо, което другите нямат. Всички гледат само това, което имаш, това, което си успял да направиш и тънко ти натякват, че те не са можали с това.. или пък, ако си се издълнил някъде ти го натякват супер много, или по - скоро по някакъв много тънък начин та да ти смачкат ако има как всичката положителна енергия дето имаш.. А пък когато те споделят някой свой провал, ние някво супер искрено ги успокояваме и ни е мъчно за тях.. Искрено съжалявам, че трябваше да мина 20 год. възраст, че да осъзная, че няма смисъл чак толкова да ми дреме за приятелите ми - защото повечето хора са егоисти и мислят първо за себе си и нямам предвид само своите си нужи - което приемам за нормално, а за своите си чувства! Номер 4 го е казала много вярно, колкото и гадно да звучи.
А за приятелката ти - колкото и да ти е трудно, опитай се да й даваш свободата да излиза с нейните си приятели. Това дето го правиш наистина е много гадно, аз ако съм на нейно място ще те намразя. А най - готино ще е да си станете и най - добри приятели, освен мъжа и жена дето споделят едно легло, но това ако стане (трябва да имате много общи интереси и за много неща да мислите еднакво) ще стане бавно.. с времето.. до тогава не я задушавай, давай й свободата. А ти си намери хоби (знам, това звучи много банално). Ако имаш възможност общувай с хора с твоя начин на мислене, на твоето ниво, с твоята душевност и. т. н.
Ако не - пожелавам ти да срещнеш такива истински хора, дето да не са злобни и завистливи, хора, който са готови да предложат истинка емоционална подкрепа. Те рядко се срещат, но вярвам, че ги има все още.
Ще ми е интересно да прочета още искрени коментари от хора в подобно положение.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 01545b9611
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Случи ми се да съм в две такива връзки. Да ти кажа, не знам кое я държи при тебе - любовта ли... де да знам, може да са пари, може пък да обича да я тормозят. Всеки си живее за себе си, обаче мисля, че ти не я искаш толкова твоята мацка, а тя ще си тръгне.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a98f42c260
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш още доста да растеш (духовно). Какво очакваш от приятелите - какво да правят? Приятелите са за това например в труден момент да ти дадат съвет, а също и да се чувстваш свободно с тях. По начина ти на говорене ти въобще нито в един момент не се чувстваш свободно, а пък и не се нуждаеш от съвети в материално отношение високото ти самочувствие - тези неща водят до това, че не намираш верни приятели. За да си създаде човек приятели, трябва да търси хора с подобна на неговата ценностна система и ако тя (ценностната система) е достатъчно стойностна, то и приятелите ще са стойностни. Това, което разказваш за "приятелите " ти говори недобре за теб - не даваш достатъчно (в душевен план), затова нямаш приятели.
Приятелско отношение от твоя страна би било например това - не да даваш цигари на бедните си приятели, а да не пушиш в тяхно присъствие. не да им поръчаш и на тях скъп обяд, а да се съобразиш с тяхното материално положение и да поръчаш за себе си минималното, а също - да предложиш заведение, което би било по техния джоб, а не да ги черпиш в някое заведение, в което те иначе не биха влезли. Трябава да се съобразяваш с тях и да цениш достойнството им, така би си създал истински приятели.
Интересна е позицията на приятелката ти - защо не излизате двамата с нейните приятели - толкова ли си невъзможен за издържане, че тя не те допуска до тях или пък ти не харесваш и тях - тогава защо й завиждаш?
Трябва коренно да преоцениш поведението си.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: dcc6de7f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Още едно потвърждение какво правят многото пари с човека. Аз нямам твоите пари, но домът ми е пълен с детски смях, уют, спокойствие и уважение. Искаш ли да се премерим кой е по-щастлив, а?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ee923e4738
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер8, ти ако има как да ги получиш Парите, би ли ги отказал, ама честно отговори.. поне пред себе си.
Ако беше с чак толкова розово щастие силно се съмнявам, че щеше да пишеш точно в такава тема, точно такъв коментар..
Ако беше наистина супер щастлив, щеше да напишеш нещо положително, успокояващо за човека. Щеше да показажеш искрено съчувстие към болката на този човек. А ти какво - възползва се от чуждото страдание (със сигурност за пореден път), за да успокоиш тази малка част в теб, която винаги ще страда, че не си успял да се "замогнеш" на времето.
От номер5

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ee923e4738
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   номер7, май не си чел много вниматено споделеното от автора:
"всеки иска да се сравнява с тебе, а когато види, че няма да може скоро и се започват с подхвърлени злобни реплики, покрити като шега, реплики от рода: "аз ако имах толкова пари като тебе нямаше да си правя до такава степен сметката като тебе" и такива от рода. А аз не обичам да давам пари за глупости и си живея съвсем нормално, както всички останали. Пия и пуша, но в разумни граници. "

А хората, които ти говориш в началото на поста си се наричат "добри познати" - хора за услуги. Ясно е, че автора няма нужда от хора дето да му правят услуги. Той има нужда от прители.

Единствено съм съгласна до някъде с това "За да си създаде човек приятели, трябва да търси хора с подобна на неговата ценностна система и ако тя (ценностната система) е достатъчно стойностна, то и приятелите ще са стойностни." - за нещастие не винаги мястото, на което живеем ни позволява да направим необходимия за нас избор и в някои случаи се стига до положението на автора. Искам ми се да видя мнения на хора, които са се справили с едно такова положение, а не разни злобни подхвърляния.

пак съм номер5.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a68d4643be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   от автора:

Явно трябва да уточня някои неща. Не си купувам приятелите, ако си ги купувах сега нямаше да съм в това положение. Не си купувам и приятелката, искам да се разбираме и осъзнавам, че грешката е в мене. Не водя хора на места, които не са по техния джоб, за да се правя на голяма работа и да плащам сметки в замяна на приятелство. Не се меря по никакви показатели с други за щастие, семейство, уют. И най-вече не парадирам с финансови възможности, просто споделям това, за да може да се придобие по-ясна представа какъв човек съм и евентуално да се даде съвет, който да помогне на хора като мене. За средата, която трябва да сменя и приятелите мога да кажа, че не ми е приятно да общувам с хора, които само защото имат възможности мислят другите за по-низши от тях, не зачитат тяхното мнение, подиграват се зад гърба им, а когато общуват с тях са първите им приятели. И моля хората, които пишат злобни коментари, да се въздържат, защото така не помагат на никого.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 819e128d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, правиш огромна грешка спрямо приятелката ти и спрямо околните. Когато подхождаш недоверчиво и агресивно към хората, те се отдрапват или съответно също се държат гадно. Ти така отблъскваш потенциялни добри приятели, защото не им даваш шанс. Едно приятелство се гради с дълъг и упорит труд, поне такива каквито ти търсиш. Мисля, че трябва да започнеш от това, да станеш малко по щедър, и нямам впредвид пари, а по скоро усмивки и добро настроение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 25e52d973e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Винаги се стреми да видиш първо доброто у хората. С агресия и злоба, няма да стигнеш далеч. И за мен е очевидно, явно за теб не е, че щом ти се развиваш, би трябвало да търсиш приятели, които са на твоето ниво, споделят твоите ценности и тн. А другото е съвсем естествено, с развитието на личността, или неразвитието, тя променя своето обкръжение, поне би трябвало. Нима очакваш, че приятелите, които си имал в гимназията, ще са същите и сега?
Според мен, ти просто не си срещнал точни хора, именно защото се движиш в грешна среда и не се интересуваш. Съжалявам ако сред хората, с които общуваш се говори само за такива елементарни неща. Не е достатъчно да достигнеш нещо на материално ниво, но и на духовно. Чак тогава ще имаш щастието да се обградиш със стойностни хора.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d4562d4074
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравейте, направо като прочетох темата на този приятел и все едно себе си виждам. Мислех, че имам приятели обичах ги и ги уважавах, винаги когато искаха помощ им помагах. Живота обаче ми се промени преди 2 години, започнах в полицията и изведнъж всички се отдръпнаха от мен, тези които играехме от деца, ходехме по гаджета. Купих си кола и други материални придобивки. Такива за които винаги съм мечтал в дребните си мечти. Не съм се надувал, не съм показвал, че съм нещо повече станал от тях. Не мога да си дам обяснение защо така се получи... да не би да е от завист? И сега след толкова време не мога да се доверя на никого, всички са ми подозрителни. Остана ми само приятелката която ме обича и уважава и винаги е до мен и още един приятел с който вече 15 години сме приятели, но той е зает човек и по рядко се виждаме, но винаги мога да разчитам на него. Забелязах, че съм изнервен до краен предел и често за някоя тъпотия се скарам с нея, после съжалявам, а знам че може би някога ще е късно. Дайте ми съвет какво да направя, как да постъпя да си възвърна доверието в хората и да успея да си намеря още 1-2 - ма приятели с които да излизам по-често.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d4562d4074
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Пак съм аз НОМЕР 14. Да поясна "приятели" за излизане имам с кой да отида на дискотека или кръчма. В поста си по-горе исках да кажа, че тези които смятах за "истински" си отидоха.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 96244c5429
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Прав си да гледаш матерялното. В такива дни живеем, че не можеш нито да се родиш, нито да умреш без да си платиш. Но сам си го казал парите дават спокойствие. Да си по -напредничав и интелигентен от другите е често самотно занимание. От една страна си видял колко искренни са били тези приятели. От друга не забравяй, че както си си озлобен така и другите. Хората от нямане също се озлобяват и стават завистливи. За това каквото имаш ти си го знай, то си е твоя лична работа. Че си правиш сметката за това ти стискам ръката. Откровенно ме отвращават хора които, ако имат 5 лева ги размахват, а ако имат повече почват да копуват мерцедеси на килограм. Не е нужно да имаш много приятели. Имай компания. Да имаш с кого да изпиеш една бира и да се посмееш. А един истински човек които ти е останал не го прогонвай от себе си. Щом иска нека излиза. И един от друг ще си вземете дъх. Ти намери в това време нещо лично за себе си да направиш. А когато сте заедно и щом можеш да си го позволиш откриите нови места за двама ви. Без приятели и приятелки, без грижи и приказки за пари, пари, пари. Само тя и ти. Направи така че един за друг да сте си убежище иначе ще останеш накрая найстина сам.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d4562d4074
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16. Прав си до някъде. Аз останах съвсем сам само с приятелката ми, защото разбрах всички около мен са лицемери, само докато имат интереси те търсят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker