Отървах се, ама не съвсем! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Отървах се, ама не съвсем!
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2386 пъти
След 10 години заедно, последните 3 от които живо мъчение, успях да прокудя законния (не без чужда помощ). Винаги е пиел, но преди 2 години остана без работа и хобито му стана денонощно. Скоро след това откри и чудото фейсбук. Започнал да живее в някакъв измислен свят на алкохолно опиянение и да се вживява като виртуален супермен. В един момент деградацията му започна да става повече от видима, като започнем от сутрешното треперене на ръцете и стигнем до лична хигиена. Всеки ден като се приберях от работа, заварвах мръсните чинии от обяд, празно шише и отворения комп. Е нямаше как да не разгледам какво прави докато ме няма. Започнал да пробва да сваля разни жени, разменял си телефони, че даже и една му се вързала и се видели. Това беше веселата част. След помощ от приятели и роднини успях да го изгоня от вкъщи през пролетта.
Съвсем бях забравила, че имах резервен ключ при свекъра и един ден заварих къщата си полу-изпразнена. Както и да е, пиянска работа под чуждо давление. Смених бравата. Намерих адвокат и реших да опитам по благия начин-да го обсъдим и да се разведем по взаимно съгласие. Но нито ми вдигаше телефона, нито отговаряше по скайп, нито на мейл. Отидох у тях, той на 4 крака, къщата с изпотрошени мебели, на печката мухлясала манджа, по пода празни шишета и фасове... бе идилия.
Макар и пиян, каза че щял да ми даде развод само ако си платя 5 цифрена сума.... аргументът-защото бил купил шкафовете за кухнята, в която живя 10 години:)
Преди месец подадох молба за развод, той категорично заяви, че няма да разпише призовката. Преди десетина дни ми се обади една нощ с крясъци, писъци и заплахи, че иска развод веднага.
Та накратко, нашия намерил някаква наркоманка (без работа и живееща като номад у "приятели"), която се настанила у тях. Забърсал я в някаква квартална кръчма. Освен, че изнудването и психо атаките продължиха, сумата за шкафовете набъбна двойно. Онази казала, че щяла да ме намери и да прати хора да ме пребият ако не платя, а той лично щял да изпотроши къщата. Ясно, че гърнето си намери похлупака, а и е въпрос на време свекъра да се върне от вилата и да ги изхвърли.

Та като за финал, от него не ме е страх. Може да е алкохолик, лъжец, комплексар, но не е агресивен. Именно поради комплексите си обаче, е податлив на чуждо мнение.
Искът ми за развод е именно на база алкохолната му зависимост. Но реакциите напоследък започват да ме плашат.
В тандем с госпожицата не ги знам на какво са способни. Давайте акъл да кротувам ли, помощ ли да търся или да стана агресивна докато целия този ад приключи.

Ваша "Касандра" :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 008097fb61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Веднага в полицията!!! Подаваш жалба за домашно насилие и изискваш да издадат забрана да те доближава. Все пак не знам как ще вкараш "съжителката" в "домашното насилие", но мисля, че в полицията ще ти помогнат. Като имаш преписка и разводът ще е по-бърз - УСПЕХ!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1315e2ddc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А в началото не видя ли какво вземаш? Или викаш той тогава беше супермен, после се промени. Как така под промяна винаги разбираме негативното? Как така един мъж оженвайки се не се промени към по-добро? Ако беше сам нали се сещаш, че нямаше да стигне на този хал. Значи ти си причината, дори смея да твърдя, че в повечето аналогични случаи на "промяна" виновна е жената.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 07b5e1dbb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   No 1, мерси, ограничителната заповед е подготвена, но няма адекватна причина за намеса на полицията. Всичко са заплахи по телефона. Адвокатът ми слава богу е разбран и съдейства активно.
No 2, мисля, че се заяждаш на изуст. Някъде да прочете да казвам лоша дума за мъжа ми или изрази като "Винаги е пиел" или "Може да е алкохолик, лъжец, комплексар, но не е агресивен" са ти убегнали между редовете? . Говоря за болни хора, психически болни хора, зависими, които имат нужди, но не и средства. Да ти се оправдая, че не го опазих, защото единия от нас трябваше да работи, или че не му правех компания в пиенето ли? Засрами се. Че и аз имам вина е безспорно, но тук говорим за заплахи за физическото ми здраве и живота ми.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 19382c757c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, и за заплахите по телефона има решение. Сподели го в полицията. От къде си?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7b4875eb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Засега постъпваш правилно! Но ситуацията, в която се намираш почва да става лекичко "опасна"
Развода си е развод-така или иначе рано или късно ще го получиш. Може да мине време, понеже всички знаем как действат институциите.
Според мен по-големия ти проблем е този господин и "мадамата", в която са с комбина. Не знаеш какви могат да ги свършат под влиянието на алкохол и наркотици. Дори да тече делото за развода, те са си свободни и във всеки един момент може да се появят отнякъде с някаква мизерия. Не искам да те плаша-просто бъди внимателна.
Просто подай жалба в полицията, пусни си една ограничителна, както за него, така и за нея... и ще ти е мирна главата поне за малко и в няква степен и в това отношение.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 07b5e1dbb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря 4 и 5,
явно няма да е излишно да запозная органите за всеки случай. Още утре ще го направя. От София съм, бързо ще стане.

"Касандра"

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker