Казус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Казус
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2748 пъти
Искам искрен съвет, а моят все по-назряващ проблем.

Аз съм на 30 години. Преди 2 години се запознах с едно много красиво момиче на 26, която ме грабна още от пръв поглед. Имах обаче малко притеснение относно нея, защото се оказа разведена с дете. Проблемът не беше в наличието на дете, а във факта, че се е омъжила прекалено млада и защо се е разделила с бившият и мъж.
Разбира се аз бях тактичен и никога не съм я питал защо са се разделили.

Обичам я много, в началото всичко беше страхотно. Грижех се за тях, колкото можех гледах да са добре и се стараех детето да се адаптира с мен. Аз бях щастлив, много даже. Но нещата много се промениха от този описан момент. С времето започна да ме ревнува много, да ми поставя ултиматуми и да се държи странно. Все по-често се опитваше да си намери причина да ми е сърдита. Не знам защо се получаваше така, макар аз да търсих причината дълбоко в мен, но така и не разбрах защо го прави. Вероятно нещо в мен е започнало да я дразни за да го прави. Аз се опитам да я разбирам, но на моменти не мога. Казва ми редовно че ме обича, но все по-рядко ми го показва с действия. Един единствен път сме водили разговор за бивши гаджета и тя казва за мен малко странно, че до сега не се била влюбвала и не е обичала никой от тях, едва ли не аз съм бил първия.

Това беше много странно и за пръв път се усъмних в думите и от там започнаха многото въпроси в главата ми. До този момент и вярвах безусловно и на сто процента, сякаш нищо не можеше да ме накара да помисля, че би ме излъгала, но явно съм грешал. Все повече забелязвах, че тя сама не може да вземе никакво решение, все се налага други да го правят.

За пример мога да ви дам уикенд, който трябваше да прекараме далеч от дома. Аз и казах да си избере дестинация, но тя отказа. Аз избрах не много добро място, за което си признавам, но въпроса е че после тя ми натякваше за това, че не съм направил правилен избор и се цупеше. Така стоят нещата със всичко друго, било за родителите и, било свързано с мен. Накрая като нещо не и хареса обвинява другите винаги. Както и винаги отказва да е виновна за нещо, но пък не пропуска да натяква за другите грешки.

Дълго време не можеше да си намери работа, може би 2 години от както бяхме заедно беше само на разноските на родителите си, които между другото за добре обезпечени и цял живот са и угаждали и разбира се и аз се включвах с каквото мога макар да не съм богат, дори не съм сигурен дали спадам към средната класа. Тя е със средно образование и като чуят, че е с дете се отказват да я взимат, в така или иначе не големият ни град. Накрая започна работа в една фирма чрез връзки пуснати от баща и. Там работят голям екип жени и тогава нещата излязоха от контрол за нашата връзка. Не е правил каквото си иска, но виждам че и се иска. Ставаше все по нервна и като я питах защо, даде отговор който направо ме накара да настръхна. Каза ми, че не можела да отиде никъде с колежките си, защото съм щял да я гледам накриво после. А в същност не аз, а тя ме гледа накриво като изляза с приятелите ми. Сякаш говори за мен това, което тя прави и аз самият не мога да си го обясня.
Започна да ми приписва неща, които не ми принадлежат. Виждам че започна да се държи все по лошо с мен и то вероятно заради натиск и от колежките, не знам защо.

Имаха фирмено парти на което фирмата им ставаше на 10 години и тя ме покани да отида с нея. Там изпаднах в ужас, защото видя какви са те. Бяхме седнали аз тя и до нея най-добрата и нова приятелка. След няколко питиета новата и приятелка ме попита защо не съм я бил пускал с тях на дискотеки и защо съм се държал лошо с нея. Стана ми много неприятно, защото е говорила за мен пред жени, които познава от 2 месеца и то се е оплаквала от мен за неща, които никога не съм направил. Чувствах се ужасно между тях, защото беше наговорила за мен такива неща, а и защото признавам те не ми харесаха, държаха се като курви с извинение и бяха много разкрепостени.
Като се прибрахме я попитах защо е наговорила такива неща срещу мен, а тя каза че нещо си въобразявам и да не съм я ядосвал.

От както заработи там се държи сякаш е много над нещата и над мен. Взе 2 заплати и веднага отиде с една колежка до София на шопинг. Като се върна беше напълнила 2 орби с дрехи, все едно това и е било последното пазаруване в живота.

Сякаш виждам съвсем друг човек срещу мен. Обикнах я заради характера, който показа първата година, но се оказва че той не е точно такъв или пък е временно променена или пък вече не ме обича.

До преди 4 месеца и вярвах безусловно, не вярвах че може да ме излъже за каквото и да бил или че може да ме нарани или да ме одумва с който и да било.

Сега не знам какво да правя, на какво да вярвам и се чувствам ужасно зле. Просто непрекъснато си повтарям въпроса, дали е способна да се промени до толкова, че чак да се съмнявам във всяка една нейна дума и изобщо що за човек е.
Дайте ми някакъв съвет какво да правя и как да си изясня нещата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4c26bedfb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Все едно чета историята за онзи, дето жена му ходела до Гърция, а той правел ремонт. Едно към едно, и стил на писане и всичко. Но все пак ако е истина, моят съвет е: БЯГАЙ, ДОКАТО Е ВРЕМЕ! Звучи егоистично, но и ти имаш право на щастие, не си връзвай камък на шията....

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c518a4a724
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз пък мисля, че ти като мъж не знаеш, какво искаш и се оплакваш от това което имаш! Като малко дете с близалка в ръце, което казва "Ама тя май не е достатъчно вкусна, трябваше нещо друго да поискам АААААА"
Още от самото начало си я взел с неща, който лесно не можеш да преглътнеш, че имала дете, че не работела а чакала на мама, че не можела да взема сама решения и... и всяко нещо, което идва в последствие прелива така или иначе пълната в началото чаша.
Друг път като си избираш нещо каквото и да било то, го вземи с празна чаша за да има къде да пълниш. Хора без кусури няма и не може да си избираш жена само по красота, вероятността в бъдеще да ти хареса като характер е 1:1 000 000 000.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2fb59592ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1, не е същия стил - човекът не обвинява за всичко жена си, освен това има логика всичко, докато в другата история много неща не се връзваха.
Иначе съм съгласна - авторът трябва да се оттървава от това женище, докато е време. Хайде, родителите ? ще я търпят до живот, но той може да се спаси (още).
Номер 2, не си прав - тази жена е свикнала да обвинява другите за несполуките си - нямала работа заради детето (да бе), после съвсем естествено е почнала да мърмори, че мъжът ? е виновен за разни неща, освен това не е осъзнала отговорността си като майка. Как може жена на 26 г. с дете да не помисли за него малко. За нея шопинзите, излизаниците и клюкарстването с някакви патки е по-важно.
Не казвам, че авторът е перфектен, но всеки заслужава човек до себе си, които го цени такъв, какъвто е.
Тя никога няма да го оцени, а и не го обича, защото не вярвам, че такъв човек може да обича друг, освен себе си. Тя не щади родителите си, детето си, та един мъж ли ще щади?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fb911c240c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора :
Не ме разбрахте правилно. Не искам да я оплюваме или да съдите мен или нея, както и аз не искам да го правя, това не би било от полза за мен. Искам само да разбера как е възможно да се промени толкова много. Преди беше сякаш друг човек и се чудя дали не е била такава само в моите мечти и мисли или пък е възможно да се е променила до толкова, че да я гледам и да се чудя дали я познавам.
Колкото и да я обичам, мисля че ако продължава така няма да се разберем. Не става дума за това да я обвинявам, просто я обикнах именно заради тези неща, които вече ги няма и са изместени от други, които ми причиняват само размисли и признавам си доста страх и объркване.
Аз също не съм идеалният партньор, правя обаче възможно най-много компромиси, които не съм сигурен че се приемат като опит за изглаждане на отношенията ни, а по-скоро се приемат като даденост и щом всичко това стига до някакви трети лица, то това ме обижда много.
Просто когато човек е във някаква връзка е много трудно да отсее нещата. Самата мисъл че може да ме е лъгала
през цялото това време ме кара да се се чувствам много зле.
Примерно преди казваше че ненавижда жени, които се изживяват като някакви манекенки и мутреси, и живеят само за едните излизания и шопинг, а сега тя прави точно това. Или преди беше толкова уравновесена и спокойна, а сега се вижда че е много далеч от това състояние.
А и вече се замислям как е възможно да ми казва че не е обичала никой във връзките си до сега, все пак какви са били критериите и за тези връзки и как пък точно аз съм разликата. Или пък може би ако случайно се разделим, ще казва същото и на следващия.
Просто до преди тези няколко месеца мислех че ме цени и че дори това силно влюбване да отмине, тя пак ще ме цени и уважава. Сега виждам разлика и тя ме плаши много, ясно е че един ден чувствата намаляват, но ако това е цената която виждам в нея, не мисля че ще мога да я платя. Много съм объркан Казват че лъвкините са непостоянни , но това нейното ме хвърля в ужас.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2fb59592ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторе, възможно е тя да не се е променила, а ти сега да я виждаш такава, каквато е. И в Библията пише „По делата им ще ги познаете“ (не по думите)
Тегли чертата, свали (поне за малко) розовите очила и си напиши на лист хартия, какво върши тя
Например
- тормози родителите си (как иначе да се нарече)
- не я е грижа особено за детето
.... случки, постъпки.

Ако искаш да си с такъв човек - давай, но я приеми такава, каквато е!
Или просто скъсай и си гледай живота.
Като жена ти казвам - тази жена не е читава, не може да поема отговорности и винаги другите са ? виновни. С нея не можеш да постигенш нищо в живота, да отгледаш деца, да сбъднеш мечтите си.
За мен тя е егоистична, егоцентрична и несериозна, повърхностна жена, която не може да се поставя на мястото на другите, не притежава социална и емоционална интелигентност и която ще повлича всички около себе си, за да е добре. Говорила е много лоши неща за теб пред приятелките си, за да се оправдава, за да търси виновни. Приятелките ? не са виновни, а и ти не си с тях - проблемът си е в нея.
Успех

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: aadb4467d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Поредната история, която потвърждава, че единствените възможни бракове са между изтощена от бачкане жена, която печели луди пари мъж, който си стои по цял ден вкъщи и си пипа пишката.
Всички останали случаи натоварват мъжа в една или друга степен и той предпочита да остане сам или ако има късмет да намери коя да го дундурка. Обяснимо е защо е така, нали никой не бяга от лекото, но е странно как вече не ги е срам да го признават, че чак и афишират.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c518a4a724
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От №2
О-оооо №3 Много съм прав и ти с думите си го потвърждаваш, като е свикнала това и това лошо нещо и като била не грижовна майка още в началото, защо я е взел, какво е очаквал тя да се подобри ли. Та нали всеки човек в началото е влюбен и не стига, че не вижда лошите страни на отсрещния, ами и отсрещния си показва, колкото е възможно повече добрите. Все едно да си купиш не достатъчно хубава риза и да очакваш с пранетата в годините тя да стане по хубава. Е разбира се, че нещата в бъдеще ще се влошават.
Авторе по добре сега се разделете, а дали те обича това е нормално човешко объркване. Човек не може да измерва чувствата си в мерна единица и затова не можеш да уточниш размера на любовта преди да си я имал. Може да си мислиш че обичаш даден човек да му родиш едно дори две деца да дойде момент да се разделите, после да срещнеш човек, който чувстваш, че обичаш повече и сам си казваш "аааа това чувство било обич май онова бившото е било само привързване". В такъв случай е нормално да кажеш на новия партньор "до сега не се бях влюбвала и не съм обичала никой от тях" и това изказване е възможно да е пълната истина.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4c26bedfb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6, ясно е, че си същата стока като авторката, че и по-зле, не се изказвай неподготвена, че се излагаш!
До автора - аз като чета, ти хем страдаш, хем не искаш да се разделяш с нея. Троши си главата, воля твоя....

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: aadb4467d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От номер 6 - Грешиш 8, аз съм от от другите - изтощена от бачкане жена, която печели луди пари и затова мъжът ми не иска да си отиде за нищо на света, макар че връзката ни е мъртва отдавна. Знам обаче, че ако му се беше паднала някоя средностатистическа женичка, щеше за нула време да си събере партакешите и да офейка. Така правят мъжете на всичките ми приятелки, а те (приятелките) дори мацки не са, та да кажеш, че прекаляват с нещо, просто не носят достатъчно кеш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6c7c1f648b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До Автора. Не се е променила, просто в началото ти е играела роля - нагаждала се е според твоите вкусове и разбирания! Елементарно е! Това се случва почти при всички самотни майки с малки деца - вроден инстинкт за привличане на подходящ мъж, който да помага за отглеждането на детето! Знам го, защото съм имал такава връзка и бях в същата ситуация! Първо уж бяхме с еднакви вкусове за всичко, а после се оказа, че сме пълни противоположности! Ако ме питаш, кое я е накарало да престане да играе първоначалната си роля? Ами страшно уморително е да не си себе си и какъвто и да е залога човек губи контрол и показва истинската си същност! Сам казваш, че в началото е била спокойна и уравновесена нали? А сега е изнервена и се дразни от дреболии и се кара с тебе за глупости! Точно така се получава, защото не те е обичала още в началото, но се е направила на влюбена по ред причини и изгоди! гарантирам ти, че е така! Сега вече не може да се сдържа и буквално си и писнал! Сам си представи да ухажваш жена, която не е твоя тип с месеци и години... накрая няма ли да ти иде да я фраснеш с нещо по главата? Веднага я зарязвай! И минута не губи с нея! Ако ти не го направиш, въпрос на кратко време е тя да те изгони и контрата ще е в тебе.... повярвай ми.... минах по този път! Търси свободна жена без деца! Слушай батко си! ;)))

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fb911c240c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Автора съм, номер 10 вероятно си прав. В смисъл в началото на връзката беше притеснена, свита и казваше че просто иска добър човек, който да приеме нея и детето. С времето това се промени и забрави за тези неща, като започна да иска все повече и сега като е с тези нейни нови забавления просто стана тежко.
Промяната е голяма, за това някои не разбират какво се чудя. Може би се надявам че пак ще стане като преди, но май и аз не го вярвам вече. Не ми е толкова лесно да прекъсна връзка, в която наистина съм бил искрен и съм дал всичко от себе си. Май колкото повече давам, толкова повече тя се променя, може проблемът да е в мен :(

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5a0133a335
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, послушай номер 10. Точно на твоите години съм и две от връзките ми до момента, разгледани заедно бяха като твоята. Едната ми играеше, както бе казано роли и аз се подлъгах. Толкова добре се преструваше, че и най-мнителния човек би й повярвал. После си намери нов субект и веднага показа истинската си същност. Другата беше от хората, които ако те убият докато спиш, ще изкарат теб виновен. Правеше си каквото поиска и кажех ли нещо, веднага започваше да реве и говори колко съм я обидил. Хванах я да си урежда срещи с най-различни мъже в нета, а тя най-спокойно ми заяви че били стари познати и просто така си пишели. Най-хубавото в двете връзки бе, че бяха кратки. Та моят съвет е да я оставиш незабавно. Замислял ли се защо самотните жени с деца не са предпочитани от мъжете. Не е заради самите деца, всеки нормален човек би ги изгледал като свои. Проблемът е, че такива жени (повечето де) гледат да залъжат някой будала, който да ги издържа, защото сами не могат да се справят. И понеже са в по-неблагоприятна позиция от неангажираните момичета, започва големият театър.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e6ebdcf207
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ама как оплюхте набързо всички жени с деца, чак се притеснявам да кажа, че имам две. Не ви ли идва на ум, че има и необвързани жени, които постъпват така?
Авторе, има различни жени. Ти явно си сличил тип "мамино детенце", дето все някой друг им е крив, а те все са прави. Та как така се е омъжила като не е обичала никой? Явно тая мадама гледа само интереса си. Питаш как може да се промени така? Ами не може, тя винаги си е била такава. Просто в началото е била отлична актриса, докато те върже. Сори, ама това е истината. Дано прогледнеш по-бързо.
Маги

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9c8286ba51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе, жив да те оплаче човек! Вземането на решения върви ръка за ръка с отговорността решаващият да приеме последиците от тях. Още, когато си разбрал, че на дамата хич не и изнася да вземе и елементарно решение като това къде да идете за уикенда, но после с месеци ти е трила сол на главата, че ти е бил неудачен избора, е трябвало да ти светне сигналната лампичка. Подобни мрънкалници малко хора могат да изтраят. Родителите й са е издънили с възпитанието, ама ти не си длъжен да я търпиш.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fb911c240c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Автора до 14 и до другите.

Така е прави сте, защото и аз самият я оставям да и се размине когато стане лоша ситуация. Като голям човек гледам да не и натяквам и да не се караме, все си казвам че има труден момент за това реагира така, но май то с времето моментите и станаха само лошо и мрачни.
Още по-лошото е, че както каза номер 10 имаме все по-малко допирни точки за каквото и да било. Виждам че абдикира всяко мое предложение, а тя самата не дава ново такова. Покрай новата си работа вероятно все по-често среша мъже, вероятно това допълнително и дава стимул и самочувствие да се държи така. Лошото е че дори за миг не мисли за детето си, или пък го споменава само като аргумент за оправдание , което ми се вижда доста грозно, да се оправдава с детето си, а пък през повечето време да знаеш че някой друг ще се рижи за него.

И аз си имам недостатъци, примерно все по-често се ядосвам на действията и започнах да я гледам под лупа, защото очаквам само неприятни моменти от нея, но поне гледам да не и натрапвам тези мисли, защото тя го прави върху мен и знам колко е лошо това. Също така гледам все по-малко да разговарям с нея, защото виждам че винаги ми е контра ей така заради спорта, сякаш цели на всяка цена да е върху моето мнение. Знам че трябва да се разговаря, но не мога да го направя, пробвал съм, но винаги сякаш ми е контра и сякаш нарочно чака да кажа нещо и да ми възразява. Най-грозното е, че вече не се чувствам пълноценно и полезно във връзката, защото дори да направя нещо добро, дори да отстъпя в даден спор, или да направя голям компромис не се приема като такъв, даже напротив, винаги намира причина да го изкара нещо лошо или че съм го правил за мой интерес, сякаш сме на бойно поле и от това ме боли най-много. Тя ако направи нещо го изтъква все едно ми е спасила живота, а аз каквото и да направя натяква, дори да е хубаво и е малко неблагодарно. Не знам защо се получи така, знам че и аз имам недостатъци, че не мога да съм перфектен, но просто сякаш съм в затвор и си имам личен надзирател който ме мъмри за назидание и само ми натяква.

От друга страна сякаш чакам един ден да престане с това поведение, не искам да ми каже нещо хубаво гласно, а само тя самата да осъзнае че се опитвам да направя нещата по добри за НАС, а не лично за мен, ама този момент като че ли няма да дойде никога.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 57f4917967
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Самотните майки - враг номер едно!?
Съвсем нормално е, когато се влюбиш, в началото на едни отношения, да искаш да дадеш и покажеш най-доброто от себе си. Малцина са естествените и непринудени хора и дори те, искат най-доброто за любимия си човек - най-доброто, което могат да му предложат. Авторът, като влюбен мъж, също е имал очи за положителните качества на въпросната дама.. И какво се случва - магията на любовта губи силата си и ти решаваш, че жената до теб е изпечена лъжкиня? Детинско..

Струва ми се, не си назовал истинският проблем. Жената започва работа, навлиза в нов колектив и ти виждаш заплаха в цялата ситуация. Ами ако е стане твърде независима и вече няма нужда от теб? Ако те остави, защото има помощта на семейството си и сигурен доход от работата си? Притеснително е .. от спасител за нея, си се превърнал в догонващ. Убедена съм, че ако беше мъж с възможности и самочувствие, историята ти щеше да звучи по съвсем различен начин. Не натоварвай с комплексите си околните, най-малко жената, която обичаш!
LA

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fb911c240c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Добре 16, обясни ми тогава как изведнъж само аз започнах да правя компромиси, а тя не го прави. Как тя постоянно във най-дребните неща търси и намира проблеми, само присвива очи и не прави нищо нещата да станат по добри, а само аз се опитвам да разведрявам обстановката, за съжаление обаче без ефект.
Как аз не я изложих пред приятели или някой друг роднина или познат, а тя го прави пред жени, които познава от 2 месеца.

Не става дума за моята любов, прекалено много време вече е така и не съм казал и дума, не съм натяквал. Може би обаче твоят пост ме навежда на мисълта, че може би тя вече не ме обича, щом се държи така и вероятно си търси оправдания за да си навие че е така.
Не мога да я виня, не мога да и предложа неща които искам, мога само да дам едно човешко отношение, без почти никакви материални благини. Тя много се чудеше дали да започне тази работа, аз бях този който я убеди да пробва, така че не я спирам от нищо винаги съм искал да е добре.

Сега виждам че по някакъв начин тези жени и влиаят, дали защото имат пари и тя се дразни от това, или заради съвети незнам, но съм сигурен че малко след като започна там поведението и се промени още повече.
Така че вероятно и аз съм виновен, че не мога да и осигуря живота както искам да направя, но колкото мога толкова.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 66db29508b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ми така става когато сте несериозни в цялата връзка и чак накрая се правите на много загрижени.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker