Девствена на 21.Не искам да изгубя и него! Как да продължа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Девствена на 21.Не искам да изгубя и него! Как да продължа?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 4535 пъти
Здравейте! Предварително се извинявам за обема на написаното, но наистина ще ми олекне, ако споделя всичко, което ми тежи от доста време насам!
На 21 съм, ще бъда студентка в 3ти курс и съм девствена. Знам, че нета е пълен с истории като моята и далеч не съм единствена. Сигурно вече Ви е дотегнало от хора като мен, за което се извинявам, но мненията и съветите Ви ще ми бъдат много полезни! Искам да разбера къде сгреших... :(
Девствеността не е основният ми проблем, а това че тя ми пречи да имам нормална връзка. Може би е наивно, но смятам, че ако попадна на точен човек, това не би било проблем. Аз обаче попаднах на кофти хора.. за което и аз имам вина, все пак нещата са двустранни.
Не вярвам в принцове, не търся голямата любов, но не ми е все едно с кого ще спя и начина по който ще го направя, не само първия път, а по принцип. Исках просто човек, с когото чувствата ми да са споделени и поне малко уважение. Оказа се, че далеч не е толкова просто и явно искам твърде много... Заради това мислене пропуснах адски много възможности да го направя. Иска ми се да бях стиснала очи и да се бях отървала от това бреме, а не сега да се чувствам като с изтекъл срок на годност... Не съм на 15, вече е срамно, тежи ми и ме е страх, че ще ме отхвърлят за пореден път.
Знам, че мога да сложа токчета и къса рокля и да се завъртя в дискотеката, но няма да съм щастлива, ако го направя просто ей така.. понякога се чувствам виновна, че не искам просто секс. Сигурно ще си кажете, че хем се оплаквам от положението, в което съзнателно съм се поставила, хем решението на проблема е ясно... Трябва ли да направя компромис със себе си, само за да съм в крак с другите..?
Всичко започна, когато бях на 14. До тогава имах само едно гадже, първата целувка, приятни емоции, детска работа :) След това много сериозно хлътнах по едно момче... Това, което изпитах, когато го видях за първи път, беше изключително силно.
Родителите ми не ме лишаваха от излизания. Живея в малък град, няма особен контрол и в края на 8ми клас вече бях редовна по дискотеките ( до 2 часа, но все е нещо). И така всяка седмица, той ме забеляза, запознахме се и започна да ми обръща внимание. Не ми взе номера, не ме покани да излезем, но не спираше да ми повтаря колко съм хубава, да ме кани на танци, а аз наивно очаквах развитие. Продължихме със зяпането, намиганията, усмивките и уж случайните засичания по заведенията няколко месеца, като всяка седмица в дискотеката се повтаряше вече познатото - той не правеше нищо повече, но не си промени отношението, а нямаше и приятелка. Все си мислех, че трябва да ме харесва поне малко, за да продължава да ме заглежда толкова време, но защо не правеше нищо? ! Една вечер обаче дойде на сепарето, подаде ми ръка да се изправя и ме целуна, усмихна се и каза само до другата седмица... Аз, максимално заслепена, бях първа писта другия път. Той покани мен и приятелките ми на неговата маса, цяла нощ танци, снимки, смях... Накрая ме хвана за ръката, дръпна ме настрани и ми каза, че тази вечер била за мен... след което ме целуна и аз се разтопих.... Досетих се веднага какво значи това, първоначално се поколебах, но толкова много го исках, че се реших и казах да. Тръгнахме към апартамента му, който беше на няма и 5 мин пеша от бара. Беше толкова мил и внимателен през цялото време, дори ме пита искам ли да хванем такси, дали ми е студено... Не ми пусна ръката докато не стигнахме блока. Качихме се горе, помогна ми да си сваля якето, че дори и ботушите.... само на ръце не ме вдигна.... После ме попита дали ще ми е за първи път, че нямало страшно и че съм постъпила правилно. И аз така си помислих..
Когато обаче влязохме в спалнята всички галантности и превземки изчезнаха, започна едно грубо събличане и блъскане по стените... Гледаше ме самодоволно и нагло, толкова евтина се почувствах, че няма на къде, не ми беше хубаво и за секунда.. За капак ми каза "дръж си езика зад зъбите".. Това ми дойде в повече и преди да успее да ми свали панталона се отдръпнах, той се ядоса и започна да ми крещи на какво съм се надявала, нямало цяла вечер да се лигавим... Не стига че се захванал с девственица, ами съм го мотала толкова много време! Стоях там, треперех и не можах да кажа абсолютно нищо. Това като че ли малко го отрезви, смекчи тона и ми каза да се облека и да тръгвам... отвори ми вратата и секунда след като излязох ми я тръшна под носа и загаси... Не можах нито да се разплача, нито да реагирам, просто си хванах такси и се прибрах.
До началото на 10ти клас не излизах никъде, затворих се в себе си и не казах на никого какво беше станало. В класа ми вече почти нямаше девствени... Стегнах се и продължих да вярвам, че това е било просто една голяма грешка, която да ми бъде обеца на ухото занапред.
Тогава срещнах друго момче и за мое щастие започнахме да излизаме. След 4, 5 срещи ми предложи да прекараме и новата година заедно. Беше минал само месец от както бяхме заедно, но му споделих, че съм девствена. Той много се зарадва и всичко беше страхотно. Няколко дни след нова година обаче се събуждам изтрита от фейсбук, не ми отговаря на обажданията.... Все пак вдигна. Оказа се, че онзи има брат, който явно се познава с моя приятел. Нещата някакси се бяха навързали и то не в моя полза... Двамата братя бяха съчинили гнусни лъжи и истории за тях и мен! Момчето, което ми беше върнало надеждата, че всичко ще се оправи и мога да бъда щастлива ме заряза наричайки ме долна курва и лъжкиня. Какво можех да кажа на човек, който дори за секунда не беше подложил под съмнение цялата помия, която се изсипа върху мен..
Като че ли това не беше достатъчно. Със следващото момче, с което започнах да излизам се запознах вечерта на бала му. Беше 1 година по-голям, щеще да кандидатства медицина, техните бяха много уважавани и заможни лекари в града. В следващите два месеца не се виждахме почти, защото той имаше изпити, ходеше на някакви уроци, но в малкото време, в което бяхме заедно ни беше повече от добре. Не беше ставала и дума за секс до тогава. Приключи изпитната сесия, той се прибра и чакахме в следващите две седмици да излезе класирането. Бяха го скъсали на изпита по химия в единия университет, а в другия не му стигна бала за медицина. Техните бяха категорични, че ще няма да оставят нещата така и в началото на септември заминава за Германия и ще учи платено там. И тази връзка приключи безславно...
Вече тотално се бях отчаяла, теглих майната на всичко и се отдадох на учене и спорт. Имах прекрасен бал, приеха ме и нямах търпения да се преместя и да започна отначало.
Още на откриването на учебната година се запознах с един колега, който не спря да ме зяпа цял ден и цяла вечер. Започнахме да си пишем, във факултета по цял ден заедно... чак беше прекалено. Накрая на първата седмица ме покани да излезем на кафе само двамата, а после щяхме да отидем при другите колеги на бар и си знаех, че ще стане нещо, пък и доста се бяхме сближили, макар и за кратко. На излизане от кафето ме хвана през кръста и ме целуна по врата, в дискотеката не се отлепи от мен. Всички колеги почнаха да ни бъзикат колко сме бързи, направо луда работа! Нещо обаче ме заболя главата мен и му казах, че ще тръгвам. Естествено веднага скочи да ме изпраща, ама по пътя звънна на някого и ми вика изчакай малко... И след 1 мин пристига отвътре наша колежка, с която бяха суъченици и очевидно не само. За мой най-голям ужас ми предложиха най-директно да правя 3ка с тях :XXX Защо аз, как решиха че въобще могат просто ей така да ми предложат подобно нещо?? Щях да падна просто, това ме довърши...
После се появиха и няколко много свестни момчета, обаче грам не ме привличаха.. насила не става :( Във втори курс започнах да излизам с приятел на мой колега. Е, и той когато разбра, че съм девствена избяга като попарен... Значи ако не бях шяхме да сме заедно, но това че съм девствена ме прави по-малко човек, не ставам за нищо и ме отхвърлят...
Просто имам чувството че някакви нереални и нелепи неща ми се случват!
Не знам защо и как, но не спирам да се надявам... и съвсем скоро срещнах нов човек. Той е на 26, работи, живее сам и определено е доста улегнал и зрял. Харесва ми като мъж и като характер, мога да си говоря с него за всичко с часове, а дори не го познавам. Стана така че плановете ни се разминаха и общо взето заради мен можем да се видим чак след две седмици. Не очаквах да се съгласи да ме дочака, но бях много приятно изненадана. Чуваме се всеки ден и не знам какво да очаквам, но чувствам нещо различно... и ме е страх дали ще ме приеме такава, каквато съм... Не знам кога и как да му го кажа... ;/
Ако някой е имал търпение да прочете цялата тирада, критика и съвети няма да ми бъдат излишни ;) Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7b2f9a293e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За една девственица си си изгубила доста време с мъже, изобщо - те играят доста голяма роля в живота си, но все не можеш да се прежалиш.
Аз с момчета и мъже не съм излизала, а когато намерих „правилният“ (тогава така мислих) - действах. Бях на 17-18. На 19 го зарязах, срещнах бъдещия си съпруг и вече 15 г. сме заедно.
Какво искам да кажа - стига си избирала, винаги можеш да срещнеш подходящия, но послушай днес и сега инстинкта си.
Съветвам те, ако този мъж ти харесва просто да не му казваш, че си девствена - така ще го спечеш. Това не е най-важното нещо... После можеш да му обясниш обстоятелствата, но стига си се туткала, просто го правиш

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0922718aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Аз го прочетох цялото. Много тъжно ми стана за теб. Винаги съм искал да открия момиче като теб(на 20 съм), но уви и при мен няма успех. Пожелавам ти със сегашния да се получат нещата

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bdade565b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здравей, прочетох историята ти мн. сходна на моята и аз до 20 годишна не бях правила секс. Един ден просто срещнах човека имаме доста години разлика но все пак се харесахме много и така като се стигна до момента аз изобщо не му бях казала, че съм девствена, но той разбира се усети и знаеше какво да направи... от тогава минаха пет години, вече сме семейство, така че смело напред ако се притесняваш, просто му го кажи непосредствено преди момента и мен ме беше страх да не си тръгне като го направим, но просто останахме, така че не се притеснявай ако наистина те харесва ще остане с теб заради теб.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 65735869ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тъжно, но в голяма степен сама си се подвела. Първият изрод, който е постъпил гадно с теб просто не си могла да го прецениш правилно. Била си малка, не си разбирала, така че не се обвинявай. Човек, който иска да се опознаете и те харесва истински ще те покани да излезете, да се виждате и т. н. Това че някой ти прави комплименти и те поздравява като те види нищо не значи. Още тогава е трябвало да прецениш, че такъв човек няма сериозни намерения. И го е доказал, а на теб грешката ти е била тази че си се подвела и си тръгнала да спиш с човек на който не му пука за теб, който дори на едно кафе не те е поканил!!! Оттам вече си се отчаяла и си започнала да попадаш на други изроди. Грешката която правиш и е много сериозна и ти прецаква всичко е, че от отчаяние и бързане да не си девствена, не си даваш време да прецениш човека и се хващаш като удавник за сламка за първия който ти харесва. Научи се да преценяваш хората. Девствеността не е болест, от която да се оттървеш. Щом искаш да е с някой специален човек, по-добре изчакай такъв и недей да обръщаш внимание на всеки изрод, които ти направи комплимент и те зяпа. Прецени си дали на теб ти харесва, дали е човек на който може да се разчита, дали се чувстваш сигурна и уверена с него и дали те кара да се чувстваш добре. Човек на който може да имаш доверие. Иначе празнодуми страхливци под път и над път. И друго - радвай се че нищо не е станало с тези, които са избягали като са разбрали че си девствена- това не са мъже, а някакви мухъли, които не могат да се оправят с жените. Търси истински мъже, а лекетата режи с лекота без да ти пука. Това е просто разбери какво искаш и го търси докато не го намериш. Не прави компромиси със себе си и разбиранията си, защото ако го правиш винаги ще попадаш на такива.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8c2d43c9e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Хей :), ти не си виновна, че тези с които си била не са били достатъчно търпеливи и внимателни към теб. Не е в теб проблема, а в тях :) Да, наистина си попаднала на кофти хора, но и донякъде се съмнявам, че не си била опознала хората до себе си, с които си се впуснала във връзка. Не казвам, че трябва непременно и във всяко отношение да ги тестваш и разиграваш. Глупаво е. Оставяй ги сами да се разкрият с действията си. Мисля, че за в бъдеще трябва да анализираш по-внимателно, да си по-прозорлива към държанието им, преди да им се довериш напълно, да следиш дали не са с маска, скриваща истинската им същност. Макар, че често се случва някои да ти забие нож в гръб, неочаквано. Да, няма как винаги да си напълно сигурна дали някой е такъв, за какъвто се представя, дали е честен. И защо е нужно да се водиш от „нормите” на масата, обществото? То се състои и от индивидуални индивиди, които за съжаление опитват да ги смачкат, потъпчат морала им, който не е така изкривен както масовия, съвременен. Ако си беше направила сефтето по-рано, щеше ли да си горда с това? И е правилно, че заявяваш, че не ти е все тая с кого ще е. Но и не позволявай незадоволеността ти да е повод за неразумност. Когато - тогава. Не се срамувай от това. Аз съм на този принцип, приятелките ми също. На 16г. съм, девствена и вероятно закъсняла според някои, но както казах вече не се вълнувам от мнението на масата и не ме е срам от това.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 67449df02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Сама си си виновна, оправяй си се сама!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ab83ea23b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка, недей да се косиш за глупости. Само за сравнение, аз загубих девствеността си в трети курс :) И изобщо не съжалявам, защото беше с правилния човек. Има разлика между теб и мен, аз чаках възвишената любов :) И човекът ме обичаше, чака ме година и половина, щеше да чака и до ден днешен, ако аз не бях инициирала нещата. Защото ме обича и защото му пука.

Когато бях малка (на 17) и аз бях много близо да спя с едно момче, но щеше да е страхотна грешка, разбрах го по доста неприятен начин. А ти също си била доста гадно шамаросана. Не можа ли да разбереш, че това е знак, че тези хора не си струват? ! Дори да не искаш да бъдеш с този човек винаги, смяташ ли, че човек, който не те разбира, не те уважава и не трябва на теб да ти пука за него. Този мъж, с когото се занимаваш сега е на същите години, на колкото беше моят приятел, когато го направихме. Би трябвало да е по-узрял, улегнал.. но това не е нещо, което зависи от годините, за съжаление.
Трябва да му кажеш истината. Цялата. Ако не го чувстваш толкова близък, за да му споделиш всичко, то тогава и не може да ти е толкова близък, за да правиш и други неща с него.
Имай самоуважение, познавам супер много хора в твоето положение и искрено се гордея с тези, за които това не е проблем :) Живей си живота, правилният ще дойде. И то преди да си станала на 50 ;)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3b34090eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мило момиче, трогна ме историята ти. А най-много ме е яд на олигофрена, първия. Ей такива да ги хванеш и бой, бой... Чакал сума ти време, не може да прояви малко джентълменство, идиот такъв. Реално той ти е причинил травма, макар и лека, щом си спряла да излизаш.
Но няма изобщо от какво да се притесняваш. Хубаво е обаче да скъсаш с девствеността вече, дали ще е с това момче или с някой друг, дори е без значение. Аз бях девствена до 18, така си бях решила, а също така бях решила, че първия ми път в никакъв случай няма да е с момче/мъж, в който съм влюбена, защото съм много емоционална и чувствителна и вероятно не бих го забравила цял живот, а такива усложнения не исках. Избрах такъв, който е достатъчно опитен, за да свърши работата прецизно и без усложнения :) Може да ти звучи цинично, но мисля, че за мен така беше най-добре.
Пожелавам ти късмет, и в най-скоро време да се наслаждаваш вече на секса, с правилния човек за теб, дори и да не е голямата ти любов, защото ти си много, много млада още.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2dac0cc173
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Не трябва да приемаш девствеността си като някаква болест! Аз съм жена на 26, на 22 го направих за първи път! Мъж които те цени не ще избяга като разбере, а напротив много би се зарадвал че ще ти е първия! Да хлапаците и недорасли момченца може да не оценяват това, но един МЪЖ би се зарадвал!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6e38a1f01f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче, ти си истински Герой! Прочетох историята ти и изпитах смесени чувства: от една страна съжаление, че си попадала на такива мухльовци, но от друга страна респект, че си отстояваш принципите и най-вече това, че искаш да намериш свястно и мило момче, което да те уважава, и с което да направиш тази голяма крачка!

Аз съм малко по-голям от теб и също не съм стигал до там с момиче и това е поради причина подобна на твоята - когато искам да го направя за първи път, искам момичето до мен да бъде специално и да ме обича!

Аз съм сигурен, че ако продължаваш да спазваш принципите си, ще успееш (дори и това да ти звучи парадоксално)! Ти ще успееш, защото ще намериш свястно момче, което да те направи щастлива! Понякога за да постигнем нещо хубаво, трябва да изтърпим доста разочарования. Така че горе главата! Просто не губи вяра в себе си и в срещуположния пол! Има много свестни момчета, не всички са мухльовци като горе-описаните от теб!

Стана ми малко мъчно за теб, така че искрено ти пожелавам УСПЕХ! :)

Джак

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b7a417c0d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мисля че с новия господин няма да имаш тези проблеми. Докато си била малка на 14 си била уплашена от опита за насилствено проникване. Поради това после си се пазила. Само не разбрах с бъдещия лекар какъв е бил проблема ама нищо. В университета младежите вече са толкова разкрепостени, че е нормално да не могат да те приемат. Но зрелия мъж на 26 дори ще се зарадва на тази чест.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c5418ad17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Мъжете са такива, но за радост има и изключения, които биха те приели такава. Това, че си девствена на тези години ги плаши. Има едно хубаво нещо във всичко това, а именно, че си девствена. Правилният няма да избяга и така ще разбереш, че е той. Свестните се радват на момичета като теб.
Не трябва да те е срам от това което си! Ако не се омъжиш за този на когото си се отдала няма страшно. Такъв е живота.
Възхищавам ти се, че имаш този начин на мислене. Продължавай все така.
Понякога търпението е горчиво, но плодовете му са сладки :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ab1696b048
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Авторке, според мен самата мисъл че си девствена те блокира и ти пречи да си имаш нормална връзка.
Тези кретени от преди ги забравяш, всеки от нас ги е имал (но не всеки споделя пред близки и познати). И на мен първите ми 2-3 гаджета бяха пълни нещастници, но се оправиха нещата:).
Моят съвет е да си вземеш вибратор( тъкмо ще си го ползваш и в бъдеще, защото повярвай ми не всеки мъж може/ знае как да те задоволи).
Да приключваш с тази достадна за теб девственост и си продължаваш с живота.
Това е от мен, принцове няма-живей си живота:)

J. K.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b196f010dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Благодаря Ви! Дано всичко се оправи...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3140ce59ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Според мен няма нужда да обявяваш на всеки, с който евентуално ще имаш някакви отношения, че си девствена. Най-добре да излизаш известно време с него, да го проучиш що за стока е, да му разказваш някаква история уж за твоя приятелка как е девствена на 22 г. например и т. н. и да го слушаш как ще реагира и какво му е отношението към тези неща. И когато нещата вече се задълбочат и стигнете до сексуални отношения и прецениш, че човека е свестен (а не като този първия), чак тогава преди самия секс да кажеш/намекнеш, че ще ти е за първи път...
Та съветът ми е поне на този настоящия човек да не му казваш засега, че си девствена. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b0582b618d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Миличка аз съм на 29 и все още съм девствена и не се срамувам от това а се гордея, който иска ще го оцени. Пожелавам ти много кълмет

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: aee053366e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Авторката : Вече се видях с него и му казах, че съм девствена. Не исках и този път да се разочаровам, а всичко да е ясно от самото начало. Той адски се зарадва, а аз още повече :) Определено чакането си струваше! Дано и всичко от тук нататък е наред :) Много Ви благодаря още веднъж за съпричастността :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f6ae00b610
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Радвах се, че си се запазила чиста и невинна! Малко са като теб. Ако последният за когото пишеш е правилният човек за теб, действай! Той ще те предразположи и всичко ще е ОК. Пожелавам ти щастие и много любов :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 01e1f20fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Здравей :) аз съм на 22 г. и съм девствена изпадала съм в подобни ситуации като твоите, но не трябва да се отчайваш :) никога не бива това да те кара да се чувстваш зле :)! Когато дойде момента :) всичко ще си дойде на мястото мила :)!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker