Да се разведа правилното решение ли ще е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да се разведа правилното решение ли ще е?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2715 пъти
От 4 години съм омъжена, имам 2 деца и обичам мъжа си много, но мисля да подам за развод. Чуствам се нещастна от този брак. Взехме се с голяма любов, аз вече имах дете, след това се роди и другото ни дете, но разбрах че мъжът ми не е човек за семейство. На него му се живее като ерген, а аз сама се боря с житейските проблеми и това ми коства много. Проблемът е в това че аз нямам работа в БГ и работя в чужбина, плащам да ми гледат децата родителите ни и осигорявам всичко, а той не ми помага с нищо. Неговата заплата си върви само за негови неща, не се сеща да обърне внимание на децата, свободното си време го прекарва с приятели някъде където има купон и за риба. Постоянно се караме за това, а твърди че ме обича и държи да запазим семейството си. Аз изкарвам по 10месеца далеч от децата, какво ми коства това само аз си знам и се опитвам да компенсирам отсъствието си поне чрез интернет, но трябва да се съобразявам кога той ще има време да се включи. Купих му лаптоп да може да контактуваме, а той се обърна и ми каза че съм го взела да мога да го паса. Иначе си мисля, че не ми изневерява, макар да го подозирах на няколко пъти, но не можах да го докажа. Когато се прибера в Бг на втория ден ме зарязва и си живее по същия свободен начин, с приятели, за риба и се прибира вечер да се нахрани и да преспи. Вдигаме страхотни скандали(не ме е удрял никога), напускала съм го много пъти за по няколко дена и после пак се оправяме заради децата, но повече не издържам. Това за мен не е семейство, той няма да се промени. Аз се нуждая от другар който да ми помага, да е с мен и да държи на мен и децата, а не на чашката, приятелите и хобито си. И въпреки всичко го обичам, жал ми за него, но той не иска да се промени, а аз не мога повече да му прощавам.
Някой ако може нека ми даде съвет ще сгреша ли ако се разведа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 55129daa3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма правилно и грешно решение в случая. У нас най-лесен е развода - ами направи го, но не си мисли, че проблемите ти ще се решат с това. Напротив, те ще се задълбочат, особено, ако живеете в негово жилище.

Моето лично мнение е, че грешките си ги правила в миналото. Взела си страшно грешното решение да раждаш деца и да се омъжваш млада, вместо да инвестираш в образование, в професия някаква, в стаж. Пак грешно е, поне за мен, че си зарязала малките си дечица при роднини. Никога, ама никога не можеш да компенсираш липсата си в живота им.

Решавай сама, но моят съвет би бил да се прибереш и да си намериш някаква работа у нас, в голям град - няма значение. Просто да си с децата си. Истината е, че голямата ти грешка в момента е именно да ги лишиш от майка. Приеми, че си самотна майка - омъжена или не - и търси начин да се справиш сама, но без да зарязваш децата си. Това е основният ти проблем.
Мъжът ти действително можеш да го забравиш, но с или без развод - сама си в този живот.

Грешките вече си ги направила, не е зле обаче да помислиш за решаване на проблемите, не за тяхното задълбочаване. Разбирам с развода си да можеше да подобиш нещо в положението си, но май отово ще забъркаш каши и излишни драми. В миналото си взимала подобни импулсивни решения и виж се сега - има ли по-нещастен човек от теб?
Нима да си разделен от малките си дечица не е най-страшното в живота за една жена?

И още - порастни малко. Разбира се, че ти изневерява този мъж, та той е без жена 10 м. в годината. Мисля, че отдавна не те обича, оженил се е за теб, защото е станала „белята“, без да е бил готов за това. Но не изневерите са ти проблемът, а това, че не можете да се разберете като семейство и дай планирате живота си за напред. Той работи, печели, задай си въпроса, защо не иска да даде тези пари за семейството си.
Има мъже, които го правят за отмъщение и напук. Знам ли. Анализирай го като голяма жена, каквато си искала да бъдеш, когато си народила децата и си се омъжвала. Хайде, в теб сега е властта да промениш нещата, но точно развода няма да ти реши проблемите. Хвани и си напиши на едно листче ИСТИНСКИТЕ проблеми, които те карат да си нещастна и може би ще стигнеш сама до правилното решение.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e37e206288
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно съм съгласен с N1. В допълнение мога да кажа, че деца не се правят когато финансово не си стабилен..

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9051e9f002
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   № 2, много са ми интересни хората, които мислят като теб. А мислиш ли, че ти е гарантирана вечна финансова стабилност? Деца се правят с човек, когото обичаш и който проявява отговорност- към себе си, към теб, към децата. Всичко останало е толкова условно, че просто не можеш да си представиш. Към авторката: този твой съпруг си е бил такъв винаги- точно безотговорен и егоист отвсякъде. Направи опит да поговориш с него, дай му някакъв срок без той да знае и виж какво ще се случи. Но децата ти определено имат нужда от теб и трябва да намериш начин да бъдете заедно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 679d3aba7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ти номер2 много правилно си направи мнение за него. Той наистина е бил винаги такъв само, че аз късно разбрах с какъв човек се събрах. Отначало не го забелязвах защото излизахме да се срещаме по заведения, имахме пари, но когато заживяхме заедно и дойде момента да се сблъскваме с трудности тогава всичко на мен падна да намирам решение. Говорила съм много пъти с него казвала съм му в очите всичко което мисля за държанието му, но полза никаква. Дори приех факта, че вместо мъж съм си взела още едно дете на главата за което да се грижа и от него изисквам просто да ме уважава и да ме подкрепя, но уви и това не е склонен да ми даде. Аз за него съм просто никоя, една която само се грижи всичко да е наред и него никой да не го закача за нищо. Иначе ме обичал, питам се каква е тази негова обич към мен когато дори по 10мес. разделени той не му се контактува с мен и ме зарязва заради приятелите си и хобито си. Сега в момента пак сме скарани, защото едва ли не трябва се моля да разговаря с мен на лаптопа. От седмица не ме е търсил, но вчера ми праща смс че телефона му го спрели и нямало да го плати щото нямал откъде да ги извади демек намек прати ми някой лев да си го платя, тогава се сеща за мен и ме намира. Аз го отрязах че повече не искам да сме семейство, а той се обърна с нападащ смс, че си имам вече някой и го зарязвам заради това. Той ми оставал верен и щял да ме обича завинаги. Колкото до децата знам, че трябва да съм с тях, но не мога да изкарвам пари сама да се грижа за тях, хем да съм до тях. Опитвам се да намеря някакво решение да сме заедно, но е страшно трудно. Нуждая се от помоща на родителите ни, поне докато си подредя по някакъв начин живота отново.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b854dd2931
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   ... мила, това и според мен не е семейство.... със сигурност отношенията ще се влошават, а не обратно... не отлагай неизбежното... успех... ЗАРА

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 65415b0e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Човекът си е такъв, недей се надява. Не казвам че е лош. Той не е за теб. Вие сте от два различни свята, и щастието ще ти е мираж, затуй оставяй го докато не са ти побеляли косите. За децата липсата на майка е травма, това е вярно, но да се прибереш в България си обречена. И работа да си намериш, чака те мизерия и глад с две деца. Разделяй се начаса с него, един ден вземи децата при себе си. Ще се справиш- има детски градини, ще се намери кой да ти помага ако работиш на смени, да научат език, култура, добро образование. Както децата в детската градина сами се групират по страсти желание и хоби- едни играят с кукли, други с топка, моделират, други по катерушките, така човек трябва да търси другар от неговата кръвна група, т. е. единомислие, еднакви страсти, мечти хоби, идеал който да преследват, духовете да се обичат. Тогава има любов. Тогава идва шастието. Ще го видиш в градинките, където старци държейки се като тинейджъри за ръце се разхождат, тя му поправя яката, той я гали с благодарност по лицето а тя го целува нежно като на първа среща. Тогава душите се обичат. Това е истинска любов. Не се плаши. Бъди решителна. Всяка минута е пагубна за теб. Но търси си гадже във твоите води, в дискотека или в кръчмата ще намериш за една вечер.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 520dbeba41
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Явно и с него, и без него все тая. По описанието ти разбирам, че не се изживява като глава на семейство, така че няма да сбъркаш ако се разведеш с него. Ти си отговорна личност и ще се справиш, дори вярвам че ще се открият нови пътища и нова любов пред теб, така че няма какво да му мислиш... единствената ти грешка е, че си предприела стъпката да правиш семейство с него. Но нали чрез грешките си учим уроците все пак. И най- важния съвет- следвай сърцето си, ако прецениш че развода е правилното решение- действай!

Doriana

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: eac66bf27a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Първо си намери друг, тогава се развеждай - не заради парите или децата, а за твоето собствено самочувствие. От това вашето семейство не става, особенно ако изкарваш повече пари от него - някои мъже това не могат да го понесат и си отмъщават по странен начин, т.е. избиват комплекси. Така или иначе не жевеете заедно, за какво ти е, за да издържаш на моменти и него ли? Този нама да се оправи, по-зле ще става...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5cdd931b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абе хора, разберете, мъжете имат нужда от секс!! Секс! Какво приказки от хиляда и една нощ говорите? Разделени с месеци?? Ами или единият кръшка или двамата, ако продължават да са заедно, то е по навик, заради деца или и и аз не знам защо - винаги съм се питала. Оправяй си живота, времето тече.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker