Аз искам детенце, а той НЕ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз искам детенце, а той НЕ!
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3731 пъти
Здравейте!

Искам просто да споделя моята мъка, която доста ме тревожи вече. Моят мъж смята, че ни е рано за бебенце, аз съм на 26, той на 33, заедно сме 6 г., живеем от 4 години заедно. Смята, че имаме още време, да поживеем, да пообиколим, докато дойде време за дете. Да ама това го слушам откакто го познавам. При жените нещата не са както при мъжете, аз вече усещам вътрешно, че съм готова да дам живот. И ми е мъчно, че трябва да чакам... Ами ако когато стане ТОЙ готов бебето не се получи както си мисли? :( За него на първия месец и хоп бебе ще има, казвам му, че не става ей така. Имам чувството, че няма да дойде "подходящия момент" за него. В момента сме в чужбина, нямаме никакви осигуровки и това е аргумента му който приемам, но преди казваше "чакай да заминем да работим навънка и ще имаме пари и ще си направим бебе". Е дойде момента, но пък други мисли му дойдоха на ум, а най- шокиращото беше: добре де като толкова искаш ще ти направя бебе и ще се прибереш сама в България да го гледаш, защото тук неможем да се справим, трябва ни по- голяма квартира, нямаме документи за работа още и т. н. и т. н....? ! Офф незнам, обичам го ужасно много, той е моят мъж, не искам да го оставям, подчертавам. Просто не ме разбира и вътрешно се разкъсвам. Иначе обича децата, не е ставало дума, че никога няма да имаме (има и такива мъже).... НО трябва да чакаме. Е тогава го чувам откакто го познавам и точно това ме плаши. Утре ще стана на 30, ще е по- трудно, а ние тепърва ще пробваме (в най- добрия случай както се движат нещата)...
Ако някой е имал сходен проблем ще ми е приятно да сподели!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2a4a64d60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, аргументите на мъжа ти да нямате още дете са много, ама много силни!
Първо - утре няма да станеш на 30, а ще си си на 26. 4 години ти трябват още, за да станеш на 30, а това е колкото времето на целия ви брак. До тогава ще сте намерили 100% някакъв път в живота. Нормално е да се лутате на тази възраст, да пробвате у нас, в чужбина, но не е честно спрямо едно дете да го вкарвате във вашите бакии и накрая, всички знаем, какво става - детето се тупва на старите в България, а вие ще продължавате да бачкате като черноработници в чужбина, дълбоко убедени, че няколкото стотин евро, които ще пращате ще са достатачни за това дете. Така в момента функционират нещата при хиляди български семейства.
Довери се на мъжа ти. Той е по-голям от теб, явно и по-разумен и здраво стъпил на краката. Като жена те разбирам, и аз съм горе-долу на твоята възраст, хормонът е силен, но разбери - едно дете не е коте или плюшено мече, което можеш да оставиш някъде или на някого - детето е ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО, то има нужда от любов, от материални условия и най-вече от родителска грижа - възпитание, пример, внимание. Детето трябва да е желано от ДВАМАТА родители. Нека не е само твой каприз. Според мен, и твоят мъж би искал да има дете, но разсъждава съвсем логично - просто не можете да си го позволите в настоящата ситуация. Само на 26 си, имаш време, накъде си се разбързала?
Подреди си първо живота, стъпи си на краката, детето ще си дойде. Научи се да си контролираш хормоните и капризите, защото да имаш дете е решение до живот, това значи не да носиш и гушкаш бебе, а да създадеш нов човек на тази Земя, които има своите нужди, право на бъдеще и перспектива. Децата порастват и стават възрастни, искат сметка на родителите си за лошо детство, липса на подкрепа, любов, внимание, перспектива, присъствие, пример, възпитание, а тях в момента ти не можеш да му осигуриш на този нов човек. Мъжът ти е напълно прав.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: dbeef84cb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   То е ясно - той просто не иска бебе и си намира оправдания.... ако наистина искаше, едните осигуровки нямаше да го спрат...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1d3fb3aaa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не съм съгласна с № 1, след четири години най-вероятно ще сте на същия хал, както сега. Но и да родиш и да гледаш сама детето също не е вариант. А времето си върви. Мисля, че трябва да вземеш мерки и да подготвиш живота ви за появата на това дете. Например - има ли какво да работите в България, че да можете да отгледате детето двамата? Ако не - поогледай се, помисли, в България наистина много по-лесно ще го отгледате. Във всеки случай това за биологичния часовник важи за жените, а не за мъжете - той едва ли ще повдигне сам тази тема. Тъй че - бори се за себе си, а ако в края на краищата не стигнете до решение в близките 2-3 години, помисли дали това е верният човек за теб (този, който би направил всичко за теб) и кой компромис за теб е по-добър - да имаш този мъж или да имаш дете в разумна възраст.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2a4a64d60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От н. 1 до н. 3 - от личен опит ти казвам, че за 4 години човек много добре може да си стъпи на краката - в чужбина или в България, няма значение. Всяко устройване има нужда от време. На 26 г. е рано да говорим за биологичен часовник. Двойката се намира на кръстопът, не им е време за дете. В случая мъжът мисли по-рационално и реалистично.
Ако всички мислеха като теб, сега щяхме да сме начукали децата и какво? Това е най-лесното. Трудно е ПЪРВО да мислиш, после да създаваш деца. Да се създават нови хора на принципа - ще му мислим после - е безотговорно.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c5e36d237d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти направи всичко възможно да си имате дете, а когато това се случи - ще му мислите! Сигурна съм, че той няма да те изостава сама с детето, особено щом го види. Не вярвам толкова години да си влюбена в кретен, сигурно е отговорен човек. Не се бави, права си, после материално може да сте по-добре, но физически човек се износва, казвам ти го от опит. Огромният процент от децата са непредвидени, а плануваните - или не се получават или стават трудно! Зареди се с любимата му напитка. Успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f7fcaaddd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   номер 1 е прав - при липсата на каквато и да е стабилност, мъжът на авторката е прав и гледа по-адекватно на ситуацията. не казвам да отидат в другата крайност, да чакат до 40 г., но правенето на дете сега ще доведе точно до ситуацията, описана от мъжа: авторката в България с бебето, той - сам в чужда страна. вероятността бракът да не просъществува никак не е малка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: dd87e9008c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От Авторката:

Много Ви благодаря за мненията. Имах нужда да чуя какво мисли една трета страна по случая, наистина всеки от вас е прав в някои отношения, осъзнавам го. Наистина е доста по- разумен от мен и това винаги е било така, той също си го казва. Аз не работя, а само той, за съжаление ми е доста трудно да намеря работа, но не се отказвам. Все пак неможем засега да се върнем в България, но и този момент ще дойде все някога. БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ ЗА МНЕНИЯТА!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7cca7da05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен мъжете или поне по-сериозните искат да подсигурят жените си. Има мъже, които не позволяват на половинката си да плати една сметка от 2лв и т. н. и просто чувстват, че те трябва да дават стъбилност. За мен той чувства, че не може да ти осигури това, което той счита за минимум и иска да поизчакате. Наистина за 2-3 години ще си стъпите на земята и тогава той ще се чувства готов - не морално, а по скоро финансово като глава на семейството, което трябва да осигури някакъв стандарт на детето (каквото и да си говорим докато детето не навърши 2 години, жените не печелят много пари).
Изчакайте малко - 2-3 години не са фатални. Имам приятелки, които родиха на по 32-33-34 и нормално им протече бременноста и т. н. Не казвам, че трябва на тези години да раждаш, а просто, че имаш още време за дете.
Ана

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1905199b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей авторке, незная дали все ощр гледаш коментарите или вече имате някой по-актоален пробле. Аз като жена разбирам мъките ти.. Има много логически оправдания защо Да имате и защо да Нямате дете.. но истината е, че ако той не е готов и неиска дете по каквато и да е причина ти неможеш нищо да направиш, отсвен да го приемеш такъв какъвто е, понеже иначе измъчваш само и единствено себе си. Зная колко боли, когато искаш и си готова за дете, но другия не е.. За съжаление никога моментът не е "подходящ" има по-подходящи и по-неподходящи моменти в живота на 2ма. Връзките са точно в това да бъдете заедно и да приемете решенията заедно.. а в това число да правите огромни компромиси.. В тази ситуация най-горещо ти препоръчам да направиш компромис ти.. колкото и да те боли.. ако не направиш компромис грозиш връзката Ви и бъдещето Ви и вероятно на вашето бъдещо дете.. Помисли ;) лесно се дават съвети.. само ти знаеш какво е най-важното за тебе.. Трудно е, ама времето лекува всяка болест, само че ако мислиш по този проблем и се депресираш или само за това говориш това няма да помогне на нито един от двама ви ;). Успех и истинско щастие ви желая от все сърце.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 78ad22b57d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз бях готова за дете от 20-годишна, но все пак изчаках, изучих се, поработих, нетрупах стаж, осигуровки и майчинство и тогавса родих. Сега вече ще си на 28, по-реалистично е

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker