Да заживея ли с него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да заживея ли с него?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 1961 пъти
Здравейте омъжена съм от 12 год., но не съм щастлива Преди 4-5 год работех в един аптечен склад повечето бяхме женски колектив но сред нас имаше и един мъж не знам как просто по време на разговора си аз го почувствах близък и реших че мога да му се доверя и да му споделя това което ми тежеше започнах наистина много неща да му споделям за семейните си проблеми впоследствие се сближихме още повече дори сме излизали заедно аз съм на 37 год а той е по-голям от мен с 15 год. и така той се влюби в мен и ми предложи да заживеем заедно но аз не можех да се съглася тъй като не го познавах толкова добре и на него не му стана хубаво затова му отказах той по-принцип е много добър и всеотдаен човек и разбирам че наистина много ме обича, но това което не ми харесва в него е, че често се сърди и когато започнем да спорим винаги той си мисли, че е прав. Има и друго - аз имам дъщеря на 12 год. тя го познава и до ден днешен аз продължавам да споделям с него всякакви проблеми но напоследък все свързани с дъщеря ми например когато нещо в училище се случи примерно някой я е обидил или нещо лошо й е направил и когато му споделя това аз очаквам подкрепа, а той винаги казва че сигурно тя има някаква вина за да й се случват тези неща. Кажете ми моля ви, как бих могла да живея с такъв човек който винаги обвинява дъщеря ми дори и тя да не е толкова виновна

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 427ab37705
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, авторке - много объркано пишеш, от което си личи, че си с много нисък образователен ценз, но няма значение, имаш право на щастие.
Проблемът ти е, че си се омъжила най-вероятно бременна много, много млада. Сега си още млада, но виждаш реално, че животът ти се е изплъзнал между пръстите. Търсиш отново мъж, който да те приюти, този път с дъщеря ти. Не си ли се замисляла, че щом си нещастна в брака си, можеш да се разведеш и да отглеждаш сама детето си. Мъжът ти е длъжен да ти предостави в следващите 6 г. семейното жилище. Защо ти е изобщо да ходиш да живееш с мъже, които не са бащи на детето ти?
Помисли си малко.
Второ - научи се да приемаш хората, такива каквито са. Да, това значи, да видиш и дъщеря си, и самата себе си и във вашата неправда. Съгласна съм с новия мъж в живота ти, че когато човек има прекалено мнго конфликти с другите, то най-вероятно сам греши. Същото се отнася и за теб самата. Къде са грешките ти в брака и жовота? Тегли си една черта, направи ревизия, признай си пред себе си грешките и продължи напред. БЕЗГРЕШЕН ЧОВЕК НЯМА, включително теб и дъщеря ти. Помислете с детето, защо има тези проблеми и ги решете. Човек другите не може да промени, има власт само над себе си. Не го забравяй - поведението и отношението на другите спрямо нас е функция на нашето собствено спрямо тях!!!

Всеки заслужава щастие, включително жените, които правят грешки, нямат образование и т. н., но всеки сам трябва да заслужи това щастие, поне според мен. А в твоята ситуация това означава - развод, живот с детето и търсене на подходящ мъж, но с концентрация върху собствените интереси и тези на детето. След 6 г. си вече изпълнила дълга си към дъщеря си, отново можеш да си позволиш грешки с мъже, но на този етап просто място за това няма. Порастни и успех.
П.П. Довери се на женската си интуиция - не почвай живот с нов мъж, ако не си 100% сигурна! Интуицията на жените рядко греши. Ако обаче искаш второ дете, и то от този мъж - само в този случай се пренеси при него. Само тогава си заслужава компромисът и рискът, според мен. Сега трябва да решиш за целия си живот дали искаш второ дете. Ако е така, рискът си заслужава! Каквито и недостатаци и чепатости да има този мъж, може би е стабилен, има ценности, може да ти предложи сигурност, упора и всичко, необходимо за една жена, за да се реши да стане майка отново, което твоят мъж явно за 12 г. не е постигнал. Това може би е последната ти възможност да имаш второ дете. ТИ РЕШАВАШ

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 14b6bda0c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се лъжи, не и стакъв мъж, Сама пишеш, че той често се сърди и все мисли че е прав, ами представи си какво бъдеще те чака с такъв човек. Сега само се сърди, а в последствие ще почнат и скандалите, че да не се стигне и да те бие когато не си на неговото мнение. Ще бъде травмиращо и за дъщеря ти, да вкараш друг човек в живота ви, който да не я разбира и подкрепя, а да обвинява нея за всичко. Смъкни розовите очила, представи си че този мъж е приятел на друга жена и така се държи и прецени дали го харесваш с такова държание. Сега ти се струва че те разбира и те подкрепя, помага ти в проблемите ти, но занапред дали ще е такъв. Аз не вярвам, по това което пишеш за него. И защо на тези години не е със семейство, а сам. Едва ли е разбран човек, щом досега е сам и никоя не е пожелала да е с него. Хубаво го премисли, но ако решиш да съсипеш живота си, то поне не позволявай да казва лоша дума против детето ти и да страда и то от твоята грешка.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fcd0285391
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Коментар 1 - ти нормален/нормална ли си???? Първо какво е това с образованието? !? ! Какво значение има образованието? Второ, авторката не се е омъжила рано - женена е от 12 год., а е на 37, т. е. към 25-годишна, което за онова време не е било рано.. За какви грешки на авторката пишеш, достатъчно сигурно бившият й мъж й е вменявал какви ли не вини за всичко, сега и ти?? ! И последно като се заговорихме за образователен ценз.. пише се Опора.. може би е добре и ти малко да си припомниш българския!

Към авторката - на мен лично не ми харесва, че не подкрепя дъщеря ти, то не е нормално като цяло. Аз тоя човек си го представям след някоя друга година като някой вечно мрънкащ и недоволен, който се мисли за перфектен, след като си позволява да твърди за едно дете, че то може да греши.. Децата трябва да се подкрепят! Остави го, изчакай за нещо по-добро. Страхувам се, че така описан тоя човек може да повлияе много зле на теб и дъщеря ти, щом иска винаги да е прав, а и не ви подкрепя..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2d7909b521
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да бе №1 какви са тея намеци за образованието. Много учена и всезнаеща се изкара тук. Ма не мога да ги дишам такива...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 105d8935f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Чакай да видя, не си била щастлива с мъжа ти, за това си изневерила с някакъв колега, който пък бил толкова запленен от теб, че искал да заживеете заедно. Обаче пък ти вкарваш някакви мисли и изведнъж установяваш че нещата нямало да потръгнат и с него.
От цялата история разбрах, че такива като теб угодия нямат, каквото и да стане, както и да стане, все някъде ще виждате проблеми, а всъщност не осъзнаваш че проблемите и дупките са в твоята глава. За съжаление според мен е късно да се промениш, ей така цял живот някой ще ти е виновен, а в същото време ще си намираш тръпка в други, докато колелото се върти.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d893858dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   най важно според мен е човек да е щастлив и да изживее живота си както трябва защото той е един това съм го преживял щом не си щастлива оставяй го и промени съдбата си

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker