Според вас обидно ли ще ви стане? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Според вас обидно ли ще ви стане?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3014 пъти
Здравейте,
С приятелят ми сме повече от 2 години заедно. Скоро една негова позната пристига за няколко часа в София. Той специално си взел отпуска за да се видят. А когато аз го помола да си вземе отпуска за да идем някъде никога не се съобразява с мен, а все на него когато му е удобно. По принцип дори един час напред не може да планира нищо, а ето този път цели 5 дни по-рано планирал как да си вземе отпуска, е не можело само през обедната почивка да се видят, тъй като тя ще е в София само 3 часа. Стана ми неприятно не че ще се види с нея, а защото специално си е направил план и отпуска взел, което заради мен не е правил. Иначе нямам нищо против. Момичето е приятно и добро и няма никакви лоши намерения. Не ревнувавам от нея, тя и с мен се отнася добре и кани и мен. Просто не ми е приятно, че когато някой друг човек свирне и той веднага прави план, взима отпуска, а лятото цял месец го чаках да се накани да излезе отпуска и почти никога не се съобразява къде на мен ми се ходи и кога. План не може да направи и винаги на деня решава къде ще ходим на почивка и все в последния момент билети, хотели напрежение. Веднъж 3 дни ме мота да се обаждам да урждам и накрая нищо. А когато някой друг ни викне веднага тича и планува от рано.
Бих се радвала ако коментирате и изкажете мнения с право ли ми е малко криво за това или малко преувеличавам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3fccccd0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че си тотална егоистка. Да, не е приятно, че те пренебрегва понякога, но вие сте заедно нон-стоп, а тази позната само за 3 часа и не са се виждали одавна. Не може да се сравняват нещата. Пък и дори тогава те кани и теб, а и в крайна сметка 3 часа с нея, но остатъка от свободното му време е ЗА ТЕБ! Не бъди толкова обсебваща и тънкообидна!

Палав Мечок

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bc8641eb1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто за другите се старае, защото ти си му сигурна и няма за какво да го прави. А и на твое място не бих била сигурна относно каква е точно тази негова позната... Съжалявам, но това мисля... 592

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5354a268be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   И на мен щеше да ми стане кофти, но не сме прави. Може с нещо да й се чувства задължен (пари, услуга, друго.. ). Този тип мъже ще го направят същото за приятел или роднина, но не и за нас... И на мен щеше да ми е стане криво!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3f87e43c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "малко криво" за това, че не няма желание да ме изненада понякога с някоя отпуска, да - бих изпитала лека обида, но ще го разбера.
От друга страна обаче света ще обърна за да променя това:
1. ще му говоря за това какво изпитвам. "Знаеш ли, чувствам се зле от факта, че не си планираш отпуските, иска ми се да ми показваш понякога, че все пак съм малко по-специална за теб от другите. Ще бъда много щастлива ако го направиш"

И второ.. ако първото не даде резултат - ще действам.
Когато излезе отпуска без да ме е предупредил - ще кажа: Съжалявам, но трябваше да ми кажеш по-рано. Имам други планове за днешния ден.

Ще пробвам и през съблазняването и секса:
"Вземи си отпуска на този и този ден, защото за тогава искам да ти изпълня някоя фантазия. Задачата ти е да ми кажеш два дни по-рано, за ад се подготвя"

Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0c53fce265
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Отнема известно време за да разбере човек от кое точно ти е станало убидно. И все пак не мисля, че има причина.

Той може да отложи екскурзията ви за неделя, когато и без това е почивен ден. Защото вие двамата може да пътувате по всяко едно време, не е нужно да си взима отпуска за нещо, което може да се измести малко във времето. Докато приятелката му идва точно в този ден и идва само за 3 часа. Не мисля, че обедната му почивка е в рамките на 3 часа и половина, следователно надали ще може да се види с нея на спокойствие. Кога друг път тя ще дойде? Обстоятелствата са такива, че той просто трябва да се съобрази с нейния график, докато твоите желания не са от нещата, които не търпят отлагане.

Схваща ли? Твоите желания за пътуване или каквото е там са си просто каприз, може да се направи утре, може след една седмица или след месец, глезотия е. Но нейното идване си е просто факт, не става да и каже
- Ела в Неделя, че тогава почивам и ще можем да се видим.
Още по-малко, ако тя идва по работа.

Не, не бих се засегнала от подобно нещо защото го мисля за напълно нормално.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3d785a37ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Естествено, че ще ми стане обидно. Как така за нея ще има време, а за мен не??? Егати тъпака.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8be238b812
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма нищо лошо да отделя време за приятелите си, но защо не го прави и за собствената си приятелка, която би трябвало да му е най-близкият човек? Наистина се държи тъпо и на мен определено би ми станало криво на твое място. Поговори с него, обясни му как се чувстваш, пък дано се осъзнае..

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 99742c67c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не би ми станало обидно за тази случка, но бих поговорила с него за поведението му като цяло. Както по горе вече са споменали е нормално той да си вземе един ден отпуска за нея, тъй като все пак тя има някакъв график. От друга страна, тя му идва на крака и казва дай да излезем - иначе той не само няма да има време да я види, а трябва да даде и някакви пари за път и т. н. И на мен ми е ставало неприятно, както и на мой приятели, ако минеш през града и не звъннеш да се видиш с някого, защото в днешно време нито имаме много време за път, нито толкова много пари просто да се шматкаме.
Иначе бих поговорила с него за това колко от рано да планирате почивките и излизанията си. Не е нормално да стягате багажа всеки път за 2 дни - понякога да, но не това да е системата. Поговорете за причините - може да не знае с какви пари ще разполага, колко време ще има за отпуска, кога може да я вземе или просто да обича да ходите по-големи компании. Аз съмо харесвам примерно за 2-3 дни някъде да сме само с гаджето, но ако е за 7-8дни или повече предпочитам да сме компания примерно от две три двойки - хем имаш лично пространство, хем можеш да си размениш две приказки с някой друг и да не си нон стоп с един и същи човек (не че омръзва да си с гаджето, но понякога единя иска на плаж, на другия не му се пече и като е за повече време е кофти. ) Мисълта ми е, че вариантите са много и трябва просто да седнете и да поговорите.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 95ebec36b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Само да не я е завел в някой хотел. 3 часа не са малко

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 01bf0f2faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така е, защото тя ще дойде само за 3 часа, а ти му постоянно под ръка. Нейната компания е дефицит, а твоята е лесно достъпна. Ако ти беше мега заета и нямаше време за него, в момента в който му кажеш че имаш малко време и той ще се освободи.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8a4eb80352
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Моя мъж ми прави тези номера вече 12 години и ми е супер обидно. Това за мен е човек, който не уважава достатъчно мнението и желанието на половинката си и поставя приятелите си на първо място. Веднъж с моя мъж планирахме за два дена да идем всички с децата до Трявна и изведнъж няколко дена преди това ми съобщава, че е разрешил на подчинената си служителка да я пусне за няколко дена до морето, а той ще я замества, и изведнъж ми съобщи че не се е уговарял нищо с мен.
А той "горкия" й направи този жест, не от човечност, а защото май се оказа, че се е поувлякъл по госпожицата.
Така че много не дей има вяра, че е само позната приятелката на твоя!! Имай едно на ум, нищо че кани и теб на срещата.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 36fbe815c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момичета, знам че е тежко, но променете малко себе си, за да заинтригувате мъжете си. Те са си ловци, искат да се харесват на дамите, защо да не са жестовете им за вас? Почнете да водите свои живот, да излизате с приятелки, да четете книги, да ходите на фитнес, образователни курсове, да работите повече, да предприемате интесни неща с децата, така че и мъжете ви да имат интерес.
Иначе, нормално е мъжът или жената да си имат свои ангажименти, не само партньора си. Моят мъж работеше 2 седмици до 9 ч. вечерта, защото бащата на асистентката му беше получил инсулт и тя не можеше да работи, беше в болницата до баща си. Човешко, имаше разбиране от моя страна.
Всяка втора събота и неделя той прекарва времето си с децата си от първия си брак - да се сърдя ли сега? Знаела съм, че е разведен и има деца, радвам се да си прекарват добре, макар че, много ясно - гледа да компенсира и тях ги води на разни екскурзии, докато аз например съм сама с моите у дома. Не само, че не правя скандали, но гледам да си прекарам също добре, после знам, че ще отидем ние някъде при първа възможност.
Не правете от мухата слон, момичета! Мислете за половинките си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7c6d19563e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз разбирам авторката. Иска й се да бъде "специална" за приятелят й. Някой път да пренебрегне всичко и да отдели СПЕЦИАЛНО време за нея. А не само еднообразните и едва ли не задължителни срещи. Не е задължително момичето да е виновна заради това, че този е егоист. И не означава, че си няма нейни ангажименти. Но според мен го е научила прекалено да се съобразява с него. Нормално е да й стане неприятно, защото за нея никога не нямало подобен жест, както за далечната позната. Хмм... Не я нападайте, а се поставете малко на нейно място. А авторката бих посъветвала да си помисли хубаво дали ще бъде в бъдеще щастлива, търпейки такова егоистично поведение, защото явно в момента не е...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e5d051ca31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От авторката
Здравейте,
Благодаря ви за коментарите. Аз също си имам и други ангажименти, но винаги се съобразявам с него и като обещая нещо го спазвам. Отпуската винаги си съобразявам с неговата, кога той ще може да излезе, че уж шефа не го пускал всеки път. За това ми стана криво, защото за мен специално никога не си е взел отпуска и все се е оправдавал, че шефа сега няма да го пусне или нещо друго. Но може би сте прави трябва да спра да се съобразявам и да започна и аз да го мотая. Лошото е, че после аз се чувствам виновна и лоша. Иначето момичето с което ще се видят е свястно и добро и съм сигурна че няма някакви симпатии към него, а към един негов приятел. Но те се виждат просто като колеги от университета, все пак 2 години са учили заедно. Нямам нищо против това, но ми се искаше да прави такива планове по-отрано и с мен, защото сега дори за след час не знае дали ще успее и винаги в последния момент се уговаряме след 10 позвънявания и аз се изнервям от тези разигравания. За това ме хвана яд, че с нея се уговори веднага без да я разиграва. Номер 13 е прав нещо последната година не мога да се почувствам щастлива, той всячески се опитва да ме изнервя нарочно, прави всичко наопаки и напук на това което би трябвало да направи. Спори постоянно и изтъква и припомня всяко нещо, което аз съм направила, как тогава аз съм постъпила, как тогава аз съм имала ангажимент и разни такива само и само за да ме изнервя. А истината е че каквито и ангажименти да съм имала винаги съм намирала време за него и никога не съм му отказвала среща, което може би ми е грешката. Той например на два пъти сме били на 10 минути пеша и е отказвал срещи и то защото бил уморен. Като че ли ще го карам да работи нещо. А аз колкото и да съм уморена или дори настинала винаги съм отивала като ме извика. Не знам какво да правя, но направо ме вбесява понякога, а и романтиката от негова страна напълно е изчезнала.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b7eed62970
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравей, мила! Аз бих те посъветвала да послушаш номер 4 и да пробваш някои от нейните съвети, а защо не и всичките! И ако дори след това няма резултат... мисля, че и сама се сещаш какво трябва да направиш!
Желая ти успех! :)

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 38f8127516
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Обидно или не, преди всичко е показателно за това, че не му пука за твоите чувства, а тепърва все по-зле ще става.
Всъщност обидно е, знаеш ли защо - принуждава те да мърмориш и да се цупиш, не... даже да се пазариш, което те прави да изглеждаш жалка. Или другия вариант - да преглътнеш и да си затраеш, което те прави абсолютна смотанячка.
Ти избираш колко още да си трошиш главата с този, защото ако останете заедно, много ще се комплексираш с времето - до степен да не можеш да имаш нормална връзка в бъдеще... На твое място няма да си хабя нервите и да се унижавам, ще си тръгна - но без никакъв укор.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 91a7bf533d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Разбирам те, нормално е да ти стане кофти, когато гаджето ти все няма време за теб, но за всеки друг и всичко друго е готов да махне задълженията.

Просто понякога те приема за даденост, понеже знае, че сте заедно и мисли, че винаги ще се разберете, но и на мен ще ми стане кофти, ако нещо такова се случи.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: efc420d773
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Тихите води, нали знаеш... "Приятно и добро момиче", знам ги тези госпожички. Най-добре не прави сцена, защото ще го ядосаш и това ще го тласне към нея. И какви са тези стари приятелки? ! ОТИДЕТЕ НА СРЕЩАТА ДВАМАТА, не го одтавяй сам да се вижда с нея, да се види, че сте двойка, след това го заведи някъде ТИ, без предварително той да знае и без дума да продумаш за онази /въобще не я споменавай, грешка, която правим, когато сме ядосани/, го побъркай от секс и любов!
И още нещо-щом е с теб, няма място за никакви стари или нови приятелки, още повече насаме. И аз бях така добра и разбрана кат теб някога. Когато бях на 20. Сега обаче, опитът ме е научил, че това е голяма грешка. Едва ли на него ще му е приятно да се виждаш със стар приятел, нали? Ами ако бяхте семейни, какво? Ти-вкъщи с бебето, а той при приятелката ли? Забрави. От тези неща никога не излиза нищо добро. А и обикновено безобидните и възпитани жени излизат най-големите лисици и се оказват в леглото ви, докато не си се усетил още.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a90e2f9f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Според мен някой мъже са си просто такива. За другите се раздават на 100 % но за теб не. И то не защото не те обича а просто защото си е такъв. Има и други варианти естествено, ноо аз лично познавам много такива мъже за това не ме учудва това което ти споделяш. ИИи това никога няма да се промени така че най - добре прави и ти като него, не си слагай присърце тези неща и готовооо :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e5d051ca31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От авторката
Вчера беше срещата, но не знам как е минала, защото той дори не ми се обади. Цял ден беше отпуска и не намери време да звънне. Рядко се случва да не ми се обади, даже до юли месец за две години никога не беше се случило. После обаче започна понякога да пропуска, макар и рядко. Мисля че вчера нарочно не се обади, за да ме ядоса още повече и за да ме кара да ревнувам. Както и да е. Мисля да не се ядосвам вече. И аз ще си правя каквото искам и вече мисля да не се съобразявам толкоз с него. Благодаря ви за подкрепата.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b7eed62970
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Мила, не си заслужава да се тормозиш заради такъв човек. Щом не става с него, значи просто не става и толкова. Остави го да прави каквото си знае. Ти гледай себе си - намери си такъв, който ще те разбира и ще ти отделя нужното внимание, това, което заслужаваш.
Аз лично не бих могла да изтърпя сегашния ти приятел. И на мен са ми се правили така на интересни и затова ти казвам - не си струва. Боклуци и отрепки дал Бог навсякъде. Човек, който истински държи на някого, никога няма да накара нарочно половинката си да ревнува от когото и да било.
Успех ти желая. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d516d4d60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Отвратително поведение от негова страна, поне да ти се беше обадил... не те ли покани и ти да отидеш с него, знам, че най-вероятно нямаше да отидеш, защото ми звучиш разумна и стабилна, аз също не бих отишла, но все пак поне да те беше поканил, нали момичето е предложило и ти да дойдеш... не знам, , аз също съм в сходна ситуация, въпреки че той прекарва много време с мен и постоянно ми се обажда, без да го карам по някакъв начин да го прави, просто една девойка от неговото минало се появи изненадващо дори и за него, бивша, за която твърди, че са добри приятели и аз съм объркана малко, но е сходно. Не знам какво да ти кажа, жените понякога сме толкова наивни и чувствителни, че чак се ядосвам. Вчера реших да спра да се тормозя и май ти трябва да направиш същото, специално за тази случка първоначално не е имало нищо, за което да се дразниш, но после фактът, че не ти се е обадил е объркващ... абе майната му, спри винаги да се съобразяваш с него, кажи му, че искаш да отделя време и за теб, без да се уговаряте по 10 дена и накрая нищоПокани го някъде за 2 дена, дай му време да реагира 1 седмица например, или 2, и ако пак ти каже, че не може грабвай някоя приятелка и отивай без него, нека той се подразни малко. Да, живеем в забързано ежедневие и работим много, мъжете ни също и да, за тях може би е по-натоварващо, защото така са устроени, искат да могат да издържат семейството си и ако не могат се изнервят и натоварват психически, но това не означава, че не трябва да отделяме време един за друг, дори един ден, една вечер дори, стига да е организирана с любов, а не след мрънкане и разправии. Така умира любовта... Погрижи се за себе си и бъди щастлива, ако можеш да го промениш-бъдете щастливи заедно, ако не, нека всеки поеме своя път...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e5d051ca31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Благодаря №22 така и ще направя. Иначе нямаше как да отида дори да ме поканят, защото бях на работа.
Вчера се видяхме и аз нищо не питах за срещата и за деня и да видите как той сам започна да разказва. Оказа се, че се успал и са се видели само за 1 час. Пак след няколко позвънявания както прави и номера с мен и всички останали. Май не беше очарован от срещата, пък се оказа че и тя по-скоро го е потърсила за услуга, не толкова за да се видят. Пък взел да и се оплаква и на нея че се караме понякога, на което тя отговорила че е съвсем нормално и да не се тревожи. Както и си мислех питала го е за неговия приятел, на когото беше хвърлила око. Приятелят ми ме попита защо не съм му се обадила. Учуден беше.
Благодаря на всички за коментарите. Олекна ми като споделих.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker