Не мога да му дам онова, което иска - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да му дам онова, което иска
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 3031 пъти
Ще опитам да съм максимално кратка.
Имах връзка с мъж, който си имаше тогава приятелка. Уж щяхада се разделят, но се ожениха и аз се отръпнах. След сватбата им се събрахме пак, разкриваха ни, говореха за нас, разделяхме се, пак се събирахме - въобще едни сладки години, пълни с много любов, горещи срещи и немалки дози разочарования и болезнени емоции.
Това лято се разделихме окончателно. Той ме остави, защото пак някой ни беше хванал - не разбрах точно какво е станало. И аз повече не го потърсих. От много време опитвах да го оставя и разделите ни бяха все по моя идея, но реално не исках никога да го изгубвам и всеки път намирах начин пак да се съберем, а може би постъпвах егоистично и не исках да нося вината на този, който изоставя една връзка, само защото е трудна.

Два месеца след като се разделихме (бях си дала срок до рождения ми ден) той не ме потърси, явно му беше добре така и аз продължих живота си, Започнах връзка с друг мъж, в който се влюбих и който обиквам по някакъв начин, много по-различен от начина, по който обичах другия, но все пак е обич.

Малко след началото на връзката ми с предишния подновихме общуването си и аз много се зарадвах, защото той наистина е ценен човек. Говорихме си няколо пъти, споделях му за проблемите си - той е най-добрия ми приятел, обичам го като скъп брат. Но заради спомените ни или по някаквадруга причина, може би неугаснали чувства се "засваляхме" пак. Сексът с него е върховен. Видяхме се два пъти и двата пъти останах повече разочарована, отколкото да ми хареса обаче и си казах, че ще опитам да кореспондирам еднствено с него - дори без срещи, защото знам, че като севидим и си действаме на сетивата. От две-три седмици се държа с него единствено като с приятел, споделям му, но той винаги си клони към секса. Всъщност това е мъжа, с който правила секс всеки ден до края на живота си, но не може. Аз си имам приятел, който ми предложи брак, той си има семейство - не може ли да останем само приятели.

И се получи едно разминаване, което много ме тормози.
Аз искам приятелството му, братската ако щете грижа. искам да знам как е, да си говорим, да обсъждаме света.
Не бих отказала и секс в добавка.
Но той иска само секс без гореизброените.
А за такъв необвързващ секс никога не ме е сърбяло мен, а ако ме досърби не бих сякаш го потърсила при него, защото вс пак ме свързват с него спомени за чувства.

И сега не знам какво да правя: да се опитам ли да спечеля единствено и само приятелството му или да си тръгна звинаги и да се правя, че не го познавам като го видя из улиците. Второто ще е мъчително за мен, първотто засега ми се струва невъзможно.
А да му дам онова, което иска - не мога!

има ли според вас някаква алтернатива, нещо което аз не довиждам като възможно решение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8e1f960b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че трябва да прекъснеш всяка връзка с женения мъж и да запазиш добрите ви мигове до сега. Разкрий му чувствата си, но му кажи, че не можеш да живееш в лъжа като него, искаш или всичко, или нищо.
Остави го да се развива, той все някога ще се разведе, но мисля, че е време ти да си гледаш своя си живот.
Съветвам те и с другия да не бързаш. Явно не го обичаш достатачно, щом не е достатачен да те обсеби така, че да не мислиш за другия. Остави времето да лекува старите рани, но за това трябва да спреш да ги чоплиш - т. е. не можеш да поддържаш никаква връзка с женения, дай шанс на сегашния, но без женитби и деца, просто изчакай, как ще се развие връзката ви.
Бъди дисциплинирана и праволинейна. Като кажеш - не, значи трябва да е НЕ. Не искаш да си курвата на господина, тогава НЕ БЪДИ. Имай уважение към себе си и тялото си и към новия си партньор. Няма средно положение, сама го разбираш. Ако не прекъснеш всякаква връзка с господин женен мъж, това ще удължи просто агонията ти и гърченето ти, но до кога? Накрая пак ще завършите в чаршафите и той ще е спечелил...а и защо да се развежда, когато може да пие мляко без да купува кравата.
Виж, знаеш моята история - бях на твоя кръстопът, но си подбрах двете куфарчета, напуснах страната дори и бях решила да започна абсолютно на чисто. Чак тогава моят човек се събуди, но нашата история е дълга, той е възрастен човек и мога да ти гарантирам, че дори така не е лесно.
Имала съм и аз някого предвид, но не съм почвала друга връзка, за да се върна при старата. Ако не се беше развел моят човек, днес нямаше дори да знае телефона ми и 100% никога не бих поддържала контакт с него. НИКАКЪВ КОНТАКТ. Послушай ме - мислила съм към 70 месеца по темата и щом съм стигнала до извода - или всичко, или нищо, значи има причина.
Не можеш да бъдеш приятелка с човека, който иска да те има за негова курва, разбери това и не си хаби времето, усилията и енергията по неща, които ти не можеш да избираш и променяш. Само жененият мъж може да вземе това решение и щом не го прави, значи ти трябва да го приемеш.
Имаш мъж до себе си, дай му или всичко, или скъсай с него и продължи сама, но в никакъв случай не се превръщай в жена за употреба! Няма да намериш приятелство при жененият, вярвай ми...само болка и гърч.

Успех - Твоя позабравена приятелка...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 04221f3ebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Няма друга алтернатива, нали? Гадно е като няма :)
Обиквам го, обиквам го този моя мечок, но не е за мен и ясно осъзнавам, че бъдеще нямаме, просто сме коренно различни като манталитет, а е толкова добър, че чак ме е яд, че няма перспектива. Не съм се разбързала аз, а той... аз брак не съм предлагала и не съм приемала.
Имам сега други много по-важни задачки-закачки.

Мъчно ми е за другия... липсва си ми като брат, като приятел.. ама него го е страх, че пак ще се влюби ако прекрачим тази граница и ме допусне близо. Преди споделяше с мен, говореше за себе си иза мечтите - сега се е затворил сякаш съм му непозната. Иска някак да е само секс...иска да ме научи да е така..ама аз упорито отказвам да се уча на подобни неща, защото знам, че не водят до нищо хубаво.
Ако ще рискувам името си, болката на приятеля ми, семейството му..ако ще рискувам рдителите ми да не ми проговорят повече, то ще го рискувам вичкото за повече от секс...За похот - ами не си струва цената!

Обратното на любовта не е омраза, обратното на любовта, явно е страх.

И все пак ми се искаше да съм била не дотам прозорлива и да съм изпуснала някакво решение на проблема, което някой друг ще види.

авторката

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 04221f3ebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, уви разбрах, че няма средно положение... а някак ми се искаше да е възможно, но той просто е неспособен да ме разбере.

Опитах по стария и познат начин, където и двамата сме в свои води - през секса. Но само секс без приятелство - ами не ми харсва.

С новия опитах да скъсам, но не ме пуска, затова сега съм му дала време да осъзнае, че повече ще го боли да е с мен и в един ден просто пътищата ни да се разделят. Много ме обикна, като му казах, че имам усещането, че е по-добре да прекратим връзката си, той се разплака и заговори за брак и как като се изнесем някъде ще си се опознаем по-добре и ще видя, че греша.
Бърза да ме върже. Трябва да си взема мерки, да не реши, че иска дете.

и така.. гадно е, когато нищо не зависи от теб, що се отнася до някой друг. Наистина (без оглед на това за акква ме мисли идали ще се развежда или каквото и там да се случи) Конкретно не ме вълнува особено - това са си негови неща Гадно ми е, че го губя като човек... искаше ми се да мога да си го запазя за приказката, за споделянето.
Не съм срещала друг, с който говоря толкова леко. И опитах, осъзнавам - съвсем погрешно през секса...
Но аз съм самотна и си ми липсва приятел... а не секс.

Неангажираща похот - под път и над път! Нито обожатели ми липсват, нито предложения, нито съвест ще ме гризе, нито ще е сложно. Точно с него обаче неангажираща пхот не мога да имам...

абе странна история

авторката

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8e1f960b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Виж, нашите животи с теб рано или късно ще се преплетат завинаги. Строя - това си видяла в съня си сигурно, но пътищата ни, мила - колкото и сходни, толкова и различни са, разбери това. Хората са различни.
Бях на твоя кръстопът и ти казвам - въртяла съм ги нещата, мислила съм, анализирала съм, и съм стигнала до извода, че просто в един момент трябваше да се разделим или да имаме всичко заедно.
Аз не съм като теб - нежната душа и художничката с думи. Някога бях такава, но си забраних подобна слабост, забраних си и да пиша, защото не помага, а просто боли. Замених думите с числа и животът ми се подреди.
Единствено времето и решителността могат да ти помогнат. Казвам ти, не можеш хем да имаш връзка с някого, хем да е по твоите правила. Не мисля, че Мечо беше грешка, но не мисля, че той е мъжът на живота ти. Появи се просто в момент, в които ти трябваше такъв човек, но ето - серията е към своя край. Време е да поемеш сама. Силната жена, каквато си ти, няма нужда от мъж до себе си.
Ти, мила, не си лъвица - не можеш да бъдеш една от многото в харема на някой лъв. Ти си тигрица - независима, дебнеща, самостоятелна. Можеш, спри да търсиш просто из храстите. Можеш и сама. Пътят ти в момента е такъв. Има хора, който са твои приятели, оценили са талантите ти, интелигентността ти, сърцето ти... нямаш нужда от приятели, а и той не може да ти бъде такъв, знаеш го много добре - за него е по-удобно да си просто една от многото, курвата, която може да забрави, на която не е длъжен да се обажда, да чистити рожденни дни, коледа... ти си като пломба за пробития му брак, но пломбите, мила, просто са тук - тях ги забравяме, те са просто тук - даденост...до момента, в които се пропукат, но са също така лесно заменими...те са просто тук.
Не бъди такава притурка. Не го заслужаваш.
... казвам ти, моят човек се събуди, но бече е преполовил живота си вече, събрал е мъдростта на света, отгледал е плодовете на нивата си... твоят е в началото на пътя си, вярва в това, което иска да вярва, посял е нивата, ожънал я е, подготвил я е - няма да я остави заради теб. Той има нужда от време, което ти нямаш, защото просто си по-напред от него като развитие, като личност, като светоусещане. И днес го превъзхождаш, каква ще си след годините, които му трябват?
Когато той ти е на нивото, ти ще си мноооого далеч. Развитието му е такова, това е неговият път, неговите решения. Когато той се реши да остави яловата си нива, за да събира цветята по твоите ливади, ти отдавна ще си намерила някой на нивото ти, с когото си от 20 г., отгледала си деца и си построила мечтите си....
Виж, много си приличаме с теб, но и сме коренно различни. Аз теглих чертата като рационален човек, скъсах оковите и избрах пътя на тигрицата. Тогава моят Лъв не ме остави да си отида. Не се върти в кръг, а издърпай кървавата стрела от сърцето си и намери своя път - не търси мъже, спасители, приятели, месии... търси себе си. Обичай се, мила, обичай се - заслужаваш.
Той не те заслужава...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c7b48636ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз само не мога да разбера защо мъжете се обвързват и женят за жени които очевидно не са за тях и те много добре го знаят :(

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 51144adf1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Казват, че утрото е мъдро от вечерта.

Станах, направи си кафе и се отпуснах, за да усетя решението.
Не мога категорично и завинаги да оставям хората около себе си. Просто такова е сърцето ми.
Но си имам приятел, какъвто - такъв. И му дължа уважение. Или раздяла поне.
А с другия...аз спирам да го търся, спирам да споделям.
Той остава просто познат. И ако ми звънне, за да ми разкаже нещо или просто да се чуем - ок съм, ако ми звънне за друго - съжалявам, но повече не мога.

Ако приятелството и чисто човешката близост, която имаме е важна за него, колкото за мен, то ще се примири с факта, че няма да има интимности между нас и никога няма да се изгубим един за друг като хора.

А моя мечо... наистина го обиквам много топло, но предполагам, че времето и самия живот ще ни разделят в един момент. Все пак обаче залагам на това, че покрай мен може и да поиска други неща, да се развие малко, да се поосвободи от неувереността си. Той поиска шанс и ще му го дам... без крайни обвързвания, без брак и деца. Просто шанс да покаже себе си.

Или... ако сведем избора до - доброто и лошото момче, избирам доброто.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: cd979bda63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   авторке не се обиждай ама много си куха,
той се е оженил за другата не за теб, това не ти ли бие камбаната.. е за тва мъжете ще те използват, срамота нямаш никакъв реален поглед върху нещата а после ревеш "ама той само за секс"

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 37b1205899
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   тц тц тц НИКАКЪВ срам нямам и благодаря на Бога за това, че ума ми не е на твоето "високо" ниво!

ай ся посочи къде съм ревала, че иска само секс

Ожени се за другата, така е преценил... и? Какви камбани, какви чудесии. Малко след сватбата отново се събрахме....

ма, аз за арзлика от хората от твоя тип - не търся виновни. и знам, че всеки сам ИЗБИРА и за бога знам, че има правото да го направи.

Ма само защото съм се осмелила видиш ли да си помисля да общувам с женен мъж и айде - даже не можеш и не искаш да разбереш какво съм написала.
Не мога да се занимавам с такива като теб - честно ти казвам. Вие никога не искате да видите по-далече от носа си.

ма ти явно и от онези...съжалявам, но не мога да кажа "жени", от онези същества, за които секса е измислен за мъжете и го правят, колкото да не изпуснат мъжлетата си. В 21 век сме, ало!

Я ми отговори на един въпрос, че аз съм куха и не мога да се сетя:

"Секса се прави между двама, нали така? Тоест ти като "жена" съзнателно вземаш участие в акта, както и мъжа... а ми кажи защо царува клишето, че мъжете използват жените само за секс? И защо веднъж не чух един мъж да каже подобна висша тъпотия"

Очаквам коментари за греха, Господ и т. н. и обещавам да им отговоря по същия хаплив начин, по който отговарям на теб.

И да те питам... мъжа ти не те задоволява редовно, нали?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 37b1205899
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до ном. 6

Извинявай, но съм пропуснала коментара ти.

Заради сегашия ми приятел ли си коментирала по този начин? Ами и аз не знам. Продължавам връзка с него, просто, за да си се изчерпа във времето и да не е травмираща раздялата.... но той се бори за любовта ми. и то съвсем погрешно - опитва ад ме върже. Страшно ревнив е. казал ми е, че ако разбере, че му изневерявам ще ми счупи главата (което не вярвам, но не се знае) какъвто е голям едно блъскане ще ми е достатъчно ;)

Може би, защото усеща, че ен го обичам по начина, по който иска да е обичан и се стреми да ме "възпита" да го обичам така. Само че аззнам, че който опитва да промня човека до себе си, всъщност се лъже, че го обича.

Всичко е въпрос на някакви вътрешни убеждения, номер 6.
И аз не го разбирам, не разбирам защо ме иска така настойчиво, но казва, че такива акто мен са рядко вече и не иска да ме изспусне.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ac1f2af2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   авторке, иска те настойчиво заради наранено его, защото му бягаш. сама разбираш, че иска да те промени, да те възпита, както ти казваш. ти много добре си разбрала нещата, просто трябва да си спазиш решението:-)
Ж41

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4808f08c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много кратка наистина, отне ми само 10 минути да я прочета...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: deec1a2335
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До авторката:
А защо хапете тогава когато не ви харесва коментара? Нали пишете тук за да получите мненията на останалите??? Или искате само тези които ще ви харесат и помогнат да накарате женения мъж да избере Вас? И аз мисля че е много тъпо да се надявате на нещо с този мъж, при положение че вие се имали връзка и той е избрал да свърже живота си с друга а не с Вас.
И много ясно че няма да иска да сте приятели - това е смешно!!! И явно той е доста по-умен и прозорлив от Вас, и знае че допусне ли това приятелство Вие ще започнете да го тормозите под предлог имам нужда от теб. Всички мъже имат по една такава вечно имаща нужда бивша. И това че ви предлага само секс, би трябвало да Ви покаже че той няма никакво намерение да Ви допуска в живота си обратно. И с право !!! Той е ЖЕНЕН. И това значи ОТГОВОРНОСТ, към семейството което той по собствено желание е създал. Ако искаше да е с Вас не би се оженил, ако иска да е с Вас вече да се развел !!! Това са фактите от реалния живот, и за Вас са такива, както са за всички във Вашето положение. Няма защо да си мислите че жена му не му е подходяща - това го определя ТОЙ а не Вие. На базата на какво решихте че Вие ще сте по-подходяща от жена му? Пишете че сме в 21-ви век - така е,но ценностите не са се променили, поне за хората които ги имат. Търсите начин да присъствате в живота му - разберете че това зависи от него не от Вас, и той не Ви иска там !!! И честно казано Вие не искате да видите по-далече от носа си - егоизма ви чудовищен. Искате да го имате - тога ще му бъдете курвата на повикване, той толкова иска да Ви даде. В противн случай потърсете малко достойнство и поемете по своя път. Не знам с колко мъже сте била, но всеки един си има по една такава като Вас. Била съм и от двете страни на такава ситуация - и любовница съм била, и съм съпруга сега. Задоволена съм и презадоволена, физически и морално и емоционално. Сега този заради когото се бях подложила на това унижение на което се подлагате Вие е разведен, и всеки ден реве на общи приятели: аз я обичам !!! Е да ама всеки шанс си има срок на валидност, твоя изтече! Не бъдете злобна към хората които се опитват да Ви помогнат. Това което Вие не виждате и търсите помощ е въшност, че не искате да си признаете че той не Ви иска, и само се гаври с Вас, и то защото му давате такава възможност. В момента в който жена му разбере за вашето приятелство, той ще Ви отреже като изгнила круша. А тогава ЕГОТО Ви ще пострада много по-сериозно от сега. Имал е чувства - чудесно, но вече ги няма. Приемете го и го оставете.
А със сегашния Ви приятел, Вие постъпвате така като постъпва женения с Вас !!! Много сте мила и добра !!! Няма що !!! И това че някой си е позволил по-хаплив коментар, не значи че не е задоволен от мъжа си или жена си, а вероятно е потресен от наглостта Ви!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0704938c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   абе аз ли не се изразявам правилно, това същество ли чете някакви друг иситории:
Къде въобще съм писала за жена му?

тц тц тц

"Ти си куха" - не е опит за помощ... ангеле на спасението, а си е чиста доза заяждане, ама сега разбирам защо. Ти си била в тази роля, ти си искала той да избере теб и другите дрънканици, които си написала, ти си се унижавала и си мислила, че те използва за секс. Нали знаеш, че в другите ние виждаме онова, което познаваме от себе си. Просто е нелогично да сме способни да видим друго, нали си съгласна с това?

Търся съвет не за това той какво си мисли и как ме използва и дън и дрън... а за приятеля ми, на който не мога да дам онова, което иска, защото ве още имам чувства към другия и на другия, на който също не мога да дам онова, кето иска, защото аз от него интимност повече не искам, а само приятелство, разговори и т. н.

Сега дали ти стана по-ясно?

И пак питам КЪДЕ видя, че мисля, че той ме използва и КЪДЕ видя да говоря за съпругата, та аз не я познавам дори - само по физиономия.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: deec1a2335
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Вие сте адски комплексирана, злобна, незадоволена и зле възпитана....!!! Прочетете си ВИЕ първо писанията. Чиста загуба на време е, човек да се опитва са комуникира с Вас. Не съм Ви разрешавала да се обръщате към мен на "ти". А тази която се заяжда със всички които не и изнася мнението не сме ние а Вие.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: cd979bda63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   на въпроса на авторката... "И пак питам КЪДЕ видя, че мисля, че той ме използва"

ето отговора намерен в нейните думи

"подновихме общуването си и аз много се зарадвах...но той винаги си клони към секса...А за такъв необвързващ секс никога не ме е сърбяло мен"

- авторке ма ти за чувства си се борила,а човека за едното чукане, не си виновна, камбанения звън е за хора с усет и достойнство
номер 8 съм - извинявам се не си куха,гюлетата са в повечко


нищо лично

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 64006e1a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До г-жата, която не ми е разрешила да й говоря на "ти"

Извинявам се за фамилярното обръщение, но помислих, че Вие сте писали коментар номер 8 и за това си го позволих. Аз пък Ви разрешавам да ми говорите на "ти", дори в известна степен го предпочитам.

Относно дългия Ви коментар - не ми отговорихте: Къде видяхте да кажа и дума за съпругата му? Къде видяхте, че съм писала, че искам да го използвам? Къде видяхте, че страдам от отношението му или от желанието му да правим само секс?

Аз за разлика от Вас, съм достатъчно възпитана, за да не споря с убежденията ви и да им се присмивам. Нападате ме - отговарям! Вие сте тази, която дойде в темата ми, потресена от наглостта ми и започна да се присмива на моите ценности, нали така? Вие сте тази, която реши да знае по-добре от мен какво изпитвам и мисля, нали така? и не на последно място вие сама сравнихте историите ни, но да Ви кажа - никога историите между хората не могат да бъдат еднакви.

Вие не ми дадохте съвет и не се опитахте да бъдете полезна, коментара Ви цели единствено да докажете на мен ( а всъщност на себе си) че сте много по-умна от мен, по-възпитана, прозорлива и прочие. Съвета, който получих от Вас беше, че не си струвам въздуха, който живея само, защото съм си позволила да обичам и каква наглост неземна да искам да имам приятелски взаимоотношения със семеен човек. Все едно семейните нямат право, само защото принадлежат на друга - ама че работа. Аз сега като си имам приятел - да зарежа всички други мъже в живота си ли?

А ако за Вас приятелството е изгода и досаждане, то аз няма какво повече да говоря с Вас, защото се личи, че представите ни за живота са коренно различни, както и поведението ни във иначе идентични ситуации.

Приятна вечер Ви желая и още веднъж, ако решите да ми отговорите все пак на въпросите, ще се радвам да не използвате официална форма. По-млада съм от Вас предполагам и ми е неудобно, че го правите.

автор

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: edda0341e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   номер 16, егати и цитата извади.. две думи от началото на изречение в началото на текста и после някъде съвсем в края... мммм не си честна, играй по правилата!

ето цитатите, които номер 16 реши да подрежи така че да й бъдат удобни:

"Малко след началото на връзката ми с предишния подновихме общуването си и аз много се зарадвах, защото той наистина е ценен човек. "

и

"От две-три седмици се държа с него единствено като с приятел, споделям му, но той винаги си клони към секса. Всъщност това е мъжа, с който бих правила секс всеки ден до края на живота си, но не може. Аз си имам приятел, който ми предложи брак, той си има семейство - не може ли да останем само приятели. "

автор

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d71aeb5aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Ако разговора се водеше от мъже щеше да е обърнат в шеги и подмятания. А щом има намесени 3 и повече жени хвърчи огън и жупел. Бъдете по-търпеливи и толерантни. Нали четем тоя форум за да си помагаме и да си даваме кураж вие се хващате за всяка дума и се обиждате като змии

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: edda0341e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   уви, прав си, номер 19, да разбирам ли, че си мъж...
Дай една мъжка гледна точка по въпроса.


автор

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: eca4b1dd06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Някои коментари са като от шаблон.... наистина сме 21 век и няма защо да се очакват нито похвали, нито пък линч за връзки с обвързани хора. В днешно време всеки сам си избира кое работи за него. Никой не е виновен в кого се влюбва, само отговорен за поведението си след като осъзнае, че е влюбен.
Авторката ще е добре са се запита дали иска тази история да продължи да се влачи с години; вижда ми се младо момиче с идеалистични нагласи. Не е ли по-добре една пълна дистанция за година-две? После със сигурност животът пак ще ви събере и ще имате много по-зряло общуване. Или пък ще установи, че не и е интересно вече. В момента и двамата с бившия искате различни неща. Докато се виждате, всичко ще ви напомня за различията и ще ви дразни и отдалечава.
Много е хубаво, че авторката си има нов приятел. Ако успее и себе си да убеди, че има и нови приоритети в живота освен мислене и терзаене за бившия "ценен" човек... Той винаги ще остане в живота ти, не се тревожи за това, мъжете не забравят. Остави го да почувства, че си продължила живота си. После ще се разкайва, че не ти е дал това, което ти е нужно. После ще му дотегне тотално от жена му и пак ще си мисли за теб и ще му липсваш. Класика. А ти колко години си готова да посветиш на цялата работа? Защо не си събереш багажа и не заминеш да попътуваш някъде за година две? Освежи се, намери себе си, събери впечатления, виж света. А той ще си виси при жена си, която за съжаление даже май не му е достатъчно симпатична (което прави жалък него, не нея) и ще си тровят живота взаимно с изневери и скандали. И гаранция, че ако останеш и продължиш да го мислиш, и ти си интегрална част от схемата и ще се сдухаш като тях. Хайде умната, взимай новото гадже и отивайте да видите света и да се откривате взаимно. Бившият е на сигурно място, след 3 години ще си е в същия филм и ще си въобразява, че слънцето изгрява и залязва с кой кого и как си задоволява половия нагон. А ти ще си нов човек и ще го гледаш като микроскопски препарат. Умната, няма генерална репетиция за живота. Един е и е важно какво избираме да правим с него.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: eca4b1dd06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Няма да можете да сте само приятели на този етап; страстта си е страст, явно химията е силна, но не е достатъчна. Авторката има емоционални нужди, бившият - физически. Разминавате се драстично. Това не може да бъде основа за приятелство. Остави го на живота, който сам си е избрал, и се наслаждавай на твоя-това е най-хубавото, което можеш да направиш. Нямаш нужда от перманентно отхвърляне-каквото получаваш в момента от този индивид. Можеш само да спекулираш, дали се е договорил с жена си, че секс без чувства не е изневяра (както някои се спазаряват) и затова да се държи като ръб напоследък. Може да е уплашен, че живее толкова време без да знае какво иска, и да е стигнал до прозрението, че е едно нищо (с пълно право), и затова да не споделя. Но не си заслужава мисленето. Изобщо. Давай напред. Може да си намериш и по-свестен женен мъж, който поне държи на любовницата си достатъчно и уважава жена си, така че да не стават скандали и разкрития. Може да си намериш и свободен мъж, който да е точно това, което искаш. Въпросът е, че твоите опции за разлика от неговите, са отворени и трябва да се радваш, защото си в по-изгодна позиция. Той може и да го осъзнава и затова да се темерутее така. Никога няма да знаем със сигурност и не би трябвало да ни интересува.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 12516bb74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   '"И сега не знам какво да правя: да се опитам ли да спечеля единствено и само приятелството му или да си тръгна звинаги и да се правя, че не го познавам като го видя из улиците"' Да госпожице, това за разминаването по улицата, като пътни знаци определено ми хареса, само така. Пребори се с себе си, и не си трови живота за хора, които не са готови да се борят за теб. Колко е просто нали, но е трудно, пребори се с себе си и са наслади на живота :). А приятелство, след бурна страст, забрави. Никога не го прави, щото ще те боли. Подминаваш като пътен знак и това е, много правилно да знаеш. Успех и още по гадно е 4е ти си казала до тук, известно време ще гориш ж собствния си ад, но ще се калиш, и ще си по предпазлива, успех ще ти е нужен :))))

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b994c32b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Въпроса Ви към г-жата: Къде видяхте, че страдам от отношението му или от желанието му да правим само секс?

Отговора от Вашия текст: 1)"подновихме общуването си и аз много се зарадвах... но той винаги си клони към секса... А за такъв необвързващ секс никога не ме е сърбяло мен"
2) Сексът с него е върховен. Видяхме се два пъти и двата пъти останах повече разочарована, отколкото да ми хареса обаче и си казах, че ще опитам да кореспондирам еднствено с него - дори без срещи, защото знам, че като севидим и си действаме на сетивата.

И в целия текст се чете страданието Ви, от това че сте отхвълена, и Ви предлагат само необвързващ секс. Ако не страдахте от това нямаше да сте разочарована от секса с "ценния" човек. Давате каквото искат, взимате каквото Ви дават: пито - платено.
90% от текста Ви е за бившия, 10% за настоящия.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0842cee357
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Така сте го разчела, г-жо! Не страдам от желанието му да правим само секс, страдам, че не може да имам приятелство с него, защото е имало страст между нас.
А само похот аз не мога да му дам, не и на него, защото ме свързват с него много топли, почти братски чувства?
Не мога да го обясня по-ясно, съжалявам.

Моля, върнете се (ако Ви е интересно на коментар номер 7)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c758162a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Тук дилема няма, защото реално погледнато няма две страни, две възможни решения. Ти искаш приятелство, той - не. Точка. Приеми, че той вече е устроил живота си, а теб иска само за разнообразие. С други думи казано, нищо не зависи от теб, така че няма какво да се чудиш и да умуваш.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: bc218c0d2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Така е, номер 26, както споделих по-нагоре:
"и така.. гадно е, когато нищо не зависи от теб, що се отнася до някой друг. "

Споделих историята си, за да видя дали все пак нещо не съм довидяла, някакво друго решение, някаква друга гледна точка - тези са ми ясни :)

Много ми беше полезен коментар 21, 22 и 23
Дадохте ми и да да взема окончателно решение.

Въпреки че ме гъделичка гордостта и ще излъжа ако кажа, че не ми хрумна да разменя ролите и да се държа аз с него с курва, но можех да си го позволя ако бях сама. Не ми се рискува болката на приятеля ми, заради мимолетната наслада от някакво отмъщение, което е сега плод на някаква обида, а не реално желание да създавам болка.

та така...
С него сме били много близки още преди да се получи химия между нас, имахме страхотно приятелство наистина, говорехме за планове, обсъждахме света, намирахме си грешките един на друг и си ги посочвахме, отдавахме си подкрепа, споделяхме си мечтите за кариера, бъдеще. Изразявахме свободно мнението си един пред друг, развивахме някакви идеи - всичко това страшно ми липсва, за него страдам.

Сега сякаш тази близост никога не е съществувала, защото се влюбихме и си позволихме да изпитаме сексуално влечение (то не че става с позволение де, просто се случи)
Та яд ме за този човек и опитах да си го върна през леглото, но секса явно не е универсално оръжие.

Той какво мисли, дали знае кой е, какво чувства уви не зная, защото спря да споделя с мен, затвори се. Не само с мен, принципно стана един такъв сух, странен, притворен, все се пази от някой, все мълчи и се мръщи.

Едва ли ще го подмина на улицата утре, но след едно любезно "добър ден" ще продължа в своята си посока.

Благодаря на всички за коментарите!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: eca4b1dd06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Няма да му върнеш нищо през леглото, ще нараниш само себе си. Сексът е оръжието на отчаяните хора в такива моменти, радвам се, че така умно си решила да не прибягваш до това. Най-силното ти оръжие е, че имаш опция за нов и по-интересен живот, в който този човек да не е фактор. Дори да не го чувстваш така в момента, той със сигурност си го представя. Ако искаш отмъщение, живей добре и не му показвай повече колко значи за теб. Не му обяснявай нищо, изчезни тихо от полезрението му; ако го срещнеш на улицата, изглеждай щастливо забързана и приятно разсеяна.
Няколко пъти споменаваш за вашата близост. Според мен, ти си била тази, която е създала за него атмосфера на разбиране и нежност и винаги си била готова да слушаш. Даже да ти е трудно, не се колебай да смениш поведението (разрешава да си поплакваш насаме със себе си, няма да е задълго ); стани малко по-неангажирана, в стил имам нещо по-важно, за което да мисля; а, така ли- забравила съм; заминавам за уикенда, ти имаш ли планове, хайде, че трябва да си оправям багажа, приятен уикенд и така. Нали искаше отмъщение - само като му пожелаеш приятен уикенд, ще се сети къде и с кого ще трябва да го прекара, и ще се пържи като знае, че ти правиш нещо значително по-интересно. А то ще си е така - с новия мъж се разбирате добре, той те обгрижва и без това. Печелиш по всички пунктове.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f8e814e92d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Няколко пъти споменаваш за вашата близост. Според мен, ти си била тази, която е създала за него атмосфера на разбиране и нежност и винаги си била готова да слушаш.

Не, всъщност беше обратното. Аз бях много затворен човек, той ме предразполагаше да споделям с него.
Той много се промени или "сдуха", както ти казваш. Преди беше един такъв позитивен, весел, вярваше в хората, имаше страхотни амбиции и мечти, за които обичаше да говори. Беше много уверен.
Какво стана с него и ако брака така променя хората, да ви кажа честно - замислям се дали бих искала брак. То отговорност - отговорност, ама съвсем да се превърнеш в кон с капаци - не го разбирам

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: eca4b1dd06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   : ) 28 съм; извинявай, объркала съм. Но историята така или иначе ме кара да симпатизирам. Да променил се е- не е лесно да си на негово място, ако се замислиш. Не го е променил брака според мен; опитва се да си намери опорните точки в живота и не може, но мъжете по-трудно вербализират такива търсения. В брака няма нищо лошо, стига да е с подходящия човек; аз съм 9 години семейна, преживяли сме всякакви моменти заедно, порастанахме заедно : )), близки сме си, хилим се като деца, споделяме си, имаме общи интереси извън приоритетите на семейството (грижата за бита и материалния просперитет). Та ако се случи да срещнеш човека, бракът сам по себе си не е страшен и има живот и след него ; )). Съгласна съм, има и женени, които са я заизтъквали тая отговорност с брака и си вярват, човек отстрани ще реши, че секретна военна мисия се изпълнява. Не, не ставаш кон с капаци, спокойно. : )
Само глупавите стават така, това са някакви еснафски възгледи- като сме женени сме друга, по-висша раса (много разпространено в бг), особено и деца ако се родят-край. Започват и на приятелките си да нареждат, че една жена не е жена, докато не роди и всички тези глупости, сигурно си ги чувала в някакви варианти.
Важното е да се отдръпнеш от негативизма на тази история, защото си младо момиче и е хубаво да продължиш напред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker