Обърква ме - да се боря ли за него или да го оставя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обърква ме - да се боря ли за него или да го оставя?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3881 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 20г. Имам нужда от помощ и съвет... Дълго се двоумях дали да споделя историята си тук. Открих подобни теми, но в нито една от тях не намерих подходящ отговор за себе си. Преди няколко месеца се съгласих да бъда в отношения тип “приятели с привилегии” с едно момче, също на 20г.
Познаваме се от 2 години, опитвах се да потисна чувствата си към този човек, но преди известно време едно излизане с него и общи приятели ме провокира да му споделя какво чувствам. Той ми отвърна, че не иска да се обвързва и не ме възприема по този начин макар че би искал “някой ден жена му да бъде като мен”.... След седмица ми писа, че иска да се срещнем. Бях учудена, мислех, че няма да се видим повече. Срещата мина съвсем нормално, но имаше замисъл.. предложи ми секс без обвързване. Съгласих се, защото го харесвам, изпитвам нещо, а от дълго време се чувствах самотна и имах нужда от това макар и под такава форма.
След първия път, в който бяхме заедно, той започна всеки ден да ме търси и да проявява интерес. Виждах, че му е хубаво с мен, правеше мили жестове, звънеше ми. Не се занимаваше с други момичета, не ми е дал никакви поводи за ревност. Държеше се добре, започна да ми споделя повече, станахме близки. Това ме обнадежди. Всичко продължи 4 месеца.. накрая се виждахме веднъж на 2 седмици. Не беше достатъчно за мен, исках той да проявява повече инициатива за срещите ни... исках да съм с него сериозно. В един момент бях директна и го попитах накъде всъщност отиваме, какво правим оттук нататък, как ме вижда в живота си. Отново ме отхвърли, казвайки, че не е готов за връзка и не може да ми даде това, от което се нуждая, точните думи бяха “харесвам те, не си ми безразлична, но не мога да съм с теб така, съжалявам”... Беше болезнено за мен...
Ако наистина не е изпитвал нищо защо се държа така през цялото време, обърквайки ме, вместо нещата да си останат само на ниво секс? Сега съм пред дилемата дали да остана все пак в тези отношения по някакъв начин (имам ли основание да мисля, че наистина може да има нещо повече) или по-добре да зарежа всичко това, колкото и да е трудно... Не разбирам това - да си приятел с едно момиче, да си споделяте, да ти е приятно с него, да сте си опора, да има сексуално привличане и страст и въпреки всичко да не искаш да го признаеш. Иска ми се да чуя и мъжката гледна точка... Ще съм ви благодарна за мнения, ако сте имали търпение да изчетете докрай моята история. Поздрави

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: b8900912dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами какво да ти кажа - виждане на 2 седмици. Ти си му показала че може да те има, той се е възползвал - имало е секс (е за да не се отдръпнеш е имало жестове и такива неща все пак), омръзнала си му и спира да се обажда, като при това няма смелост да каже че всичко е свършило и затова се виждате на 2 седмици както казваш, по задължение си мисля аз. Така ги виждам нещата от това което чета.
Значи разбери простата истина - няма ли желание и чувства от другата страна(при условие, че ти напълно ясно си му показала какво чувстваш и какво мислиш), няма как да станат нещата. Получава се така, че го тормозиш ако го търсиш, а още по-лошото е, че тормозиш и себе си. Хората са казали: "любов насила не става", и "не можеш да откриеш любовта там където я няма" Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но такава е действителността и е по-добре да я приемем, отколкото да страдаме и да гоним вятъра.
Предлагам ти да спреш да го търсиш. Ако не ти се обади повече - ясно. Но ако ти се обади - тогава първо разбери какво и дали въобще иска нещо сериозно от теб и тогава реши дали ще започнеш връзка с него (казвам "започнеш", а не "продължиш, защото ми се струва че тази връзка вече е изчерпана, ако можем да кажем, че въобще я е имало). Започваш на чисто, ако решиш. Не се товари толкова, гледай напред. Ти си едва на 20, ще има да преживееш доста срещи и раздели, разочарования... Аз съм на 33 и съм попаднал в твоята ситуация. С тази разлика, че една седмица ми е предостатъчна за да разбера, че щом виждам, че нещо няма да става (въпреки моите усилия) - то просто няма да стане. Дай си ясна сметка за действителността, Приеми я и ще ти е по-лесно

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c473c685e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Същата ситуация и при мене! Явно нещо ги спира мъжете и дават на заден. Аз след 6-7 месеца подобни отношения оставих всичко така, с надеждата, че той ще узрее за нещо по-сериозно. Мина месец и половина и още не ме е потърсил. Почвам да го прежалвам... и така е май най-добрия вариант.
Ти прецени и послушай сърцето си. Най-важното е да се чувстваш щастлива с човека до себе си и да имаш сигурнст :) Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 357a138d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Твоят човек е комплексиран, според мен си мисли, че не си достатъчно добра за него... или приятелите му не ти се кефят мн мн и той, като типичен недорасъл, се влиае... Зарежи го и си намери, някой нормален.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2dd0837c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, гледай „Friends with benefits” – забавен филм.... Сега на сериозно.... Моят съвет към теб е да го оставиш... Според мен за него не си просто момиче за секс винаги има поне малко чувства.... Остави го да осъзнае какво е без теб... ако не те потърси се постарай да го преглътнеш, не е много лесно, но не е непостижимо... Просто бъди една твърда жена с достойнство... Не се унижавай да го гониш... Късмет! :*

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6164fa9f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Със сегашния ми приятел, започнахме връзката си така. Заедно сме вече от 3 години и половина. В началото и аз страдах от същите дерзания, но в един момент нещата между нас потръгнаха и установихме, че връзката ни е преминала на друго ниво.
Какво да ти кажа... на сила хубост не става. Каквото трябва да се случи, то ще се случи. На този етап, му обясни, че това положение не те устройва и трябва да спрете да се виждате известно време. Виж каква ще му бъде реакцията и какво ще е държанието му през следващите дни. Понякога хората не оценяваме какво имаме, преди да го изгубим.
Той самия ти е казал още в самото началото, че не иска връзка, мисля че изобщо не е трябвало да се съгласяваш да сте "приятели с привилегии", при положение, че ти искаш нещо повече. Може би си се съгласила, защото си си представяла как и той ще хлътне, покрай секса. Да, не е изключено, но и варианта да си останат нещата така също присъства. Зависи много от човека, а също и от теб.
Опитай се да го забравиш, кажи му това, което ти казах по-горе. Не го търси, не му отговаряй няколко пъти на обажданията... направи се на луда бе... тогава ще разбереш дали си заслужава да се бориш или не :)
Успех

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ca6aaf60c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ето ти мъжката гледна точка:приятно му е като е с теб, но само толкова. Не изпитва чувства към теб различни от приятелските. Това е възможно при нас мъжете. И на мен ми се е случвало.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8fa70cc94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стига бе? Как така ще изпитва сексуално влечение и приятелски чувства едновременно, бе, номер 6? Това си е чисто използване според мен и тя трябва да го зареже, защото след време ще съжалява, че е прекарала времето си с мъж, който не я заслужава дори като приятел.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f6434432a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   авторке, момчето явно те харесва, но не достатъчно за сериозна връзка. за няколко месеца секс ако връзката щеше да премине на друго ниво, щеше да се случи. съжалявам, но не влагай излишни надежди, освен ако не те устройва сегашното положение (което явно не е така). и какво значи "да се боря" - това да не е война? ти си поставила въпроса, получила си отговора, какво повече искаш? приеми положението, колкото и да не ти харесва.
Ж41

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d10fd693ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Благодаря на всички за съветите и мненията. В крайна сметка май се оказа, че наистина не си заслужава да се занимавам с него и в момента го игнорирам. За тези няколко месеца той не направи никакъв опит да ме задържи по някакъв начин, което означава, че наистина не съм била важна за него... Предполагам, че е много объркан и той не знае какво иска, но докато разбере ще е късно... Най-много ми е гадно заради това, че можехме да изживеем нещо страхотно, а той дори не даде шанс да се случи. Болезнено е, но човек продължава напред за добро. А и някъде там със сигурност има по-подходящ :) Съветвам всички момичета в моето положение да имат достойнство и изобщо да не се занимават с такива истории, просто не си заслужава.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dc98c6fcb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке.. въпреки, че темата е стара.. какво да ти кажа.. и аз съм в същото положение, не си единствена. При мен е по-кофти даже.. защото имах 5 годишна връзка с мъж, с който замалко да имаме дете.. после срещнах друг, по-богат и пак ми се запали главата и той ме заряза, а другия вече има дете на 3 месеца. Шок! Бях като в приказка (или поне така ми се искаше), материално осигурена, отчасти, не ми се налагаше да работя, не че не исках, но поне си търсих по-квалифицирана работа. Сега.. след като всичко го оплесках, заради някакви мечти ( не знам защо залитам все по богати мъже) си търся и най-обикновената работа в някой супермаркет, просто да съм сред хора, защото при тези 2 връзки бях много затворена, а и стажа ми липсва. Наистина паднах буквално от облаците.. мислила съм даже за самоубийство, но така ще навредя само на себе си. Всички мечти и илюзии за щастие, семейство и т. н. ми се изпариха. Мн бях хлътнала и замечтана. Затова си казах, че повече с интернет срещи.. най-вече богати мъже няма да се занимавам. Аз водих съвсем друг ритъм на живот досега, сега ми се налага да влезна в крак с новото си положение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker