Трябва ли да му призная истината? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трябва ли да му призная истината?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 3291 пъти
Аз съм момиче на 24 години. Имам нещастието в живота си да имам гаден баща и щастието-хубаво тяло и визия. Сещате се, напуснах дома си на 17, до 22 г бях в Гърция и "работех". Срам ме е, но под прикритието на анонимността ще кажа - предлагах секс услуги. Не знам как стана, но ми се стори лесно и после трудно се спира, парите бяха добри, осигуриха ми независимост.

Баща ми и майка ми знаят с какво съм се занимавала и почти са се отрекли от мене, репутацията ми сред познати и приятели също не е добра. Къде е дилемата?

През последните месеци срещнах страхотен мъж на 28 г., невроятен човек, който обърна света ми с краката нагоре. Накара ме да се чувствам ценена, обичана, обгрижвана. Не беше нищо сериозно в началото за мене, просто един симпатяга, но всичките му вътрешни качества и поведение го превърнаха в... любов.

Обичам го, видно е, че и той ме обича. Живеем си супер, щастливи сме, миналото е назад. Под всичките си качества моя възлюбен има и вродена детска наивност към жените. Просто не вярва в лошото, не вярва, че някога може да съм била лоша. Питах го - ако в миналото съм била друга как би реагирал? Той каза - ти не може да си различна, ти си такава, такава, онакава, засипа ме с комплименти, при които аз къде доволно поласкана, къде гузно срамежливо се подсмихнах и замълчах.

Той обаче иска да се запознае с родителите ми, а те със сигурност биха му казали всичко от миналото без да им пука. Биха ме обиждали с удоволствие, а ми се струва, че той трудно ще понесе истината. Пред голяма дилема съм, защото едно е важното за мене - да не го загубя! За нищо на света! Но как да постъпя? Да му разкажа всичко ли? Ако се отврати от мене и си замине? Или да продължавам да мълча и да рискувам да научи от други? Какво бихте ме посъветвали и имам ли шансове да си го запазя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 77aee4d4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, трудна ситуация!
Ако си толкова убедена, че родителите ти със сигурност ще ти навредят при положение, че вече си загърбила миналото и си със свестен човек до себе си, по-добре ги забрави и гледай своето щастие. Но рано или късно, истината ще изкочи отнякъде - за съжаление в този случай!
Смятам, че би било добре да не живееш в илюзия и да се опиташ по най-подходящия начин (според теб) да му кажеш истината. Знаеш, че ако той те приеме въпреки миналото ти, ще бъдеш най-щастливият човек на земята. А вероятно и той.
Пожелавам ти успех и много щастие!
М36

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d812d5a279
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   М38. Виж, това момче не е за теб. Ще му съсипеш живота. Няма да ме послушаш. Това е моята история. Проблема, че имаш нисък морален праг. Не искам да те обиждам, в никакъв случай. След време, когато свъртите дом, като се родят децата и заживеете щастливо, ще минат годинки, ще решиш, че твоя ти е омръзнал, че заслужаваш нещо по-добро, че остаряваш и живота отминава, още любов и романтика или нещо Бог знае какво. Няма да можеш да се въздържиш и ще тръгнеш по чуждо. Твоя ще разбере и ще му съсипеш живота. Твоя също. На децата също. Да не говорим за баби и дядовци. Не сте един за друг. Намери си нещо подобно на твоят манталитет и емоционалност. В морето риба много. Човекът ИМА ПРАВО ДА ЗНАЕ. В един момент миналото ти ще те настигне и рано или късно истината ще изплува и тогава ще стане страшно. И ти го знаеш. Не увъртай. Ако искаш въобще да имаш някакъв, му кажи болезнената истина. Колкото и да боли. Иначе вече си го изгубила.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e79ef245d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен трябва да му кажеш... Много по-лошо би било да разбере от други, тогава ще се почувства предаден. Но ако те обича наистина, което ти пожелавам да е така, ще приеме истината и ще ти покаже, че наистина си добър човек, без значение от това какво си работила преди... :) Стискам палци, осмели се и му признай, защото иначе цял живот ако не разбере ще носиш тайната си сама...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ea476dd8b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   НЕ!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 029ca6b7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Сега очаквай лавина от нападателни и обидни коментари от сорта на- каквото си си посяла това ще пожънеш.. Не им обръщай внимание. Причините човек да постъпи грешно в живота си винаги са комплекси. На 17 години за грешките ни често са виновни родителите...
Аз първо бих те посъветвала да не му споделяш, но само ако има как да го скриеш завинаги. Това зависи и от къде живее той, заедно ли живеете? Ако сте далече, в друг град, не го води в родният ти. Не е нужно да го запонаваш на този етап с родителите ти. Обясни му, че не сте близки, не се разбирате... Ако все пак решиш да го заведеш, преди това се опитай да поговориш с тях. Обясни им, че си започнаха на чисто, осъзнала си грешките си от младостта, че се обичате с този мъж и не искаш да го загубиш. Родители са ти все пак, поне нещо трябва да им трепне отвътре.
Но ако избереш да си искрена с него, най-добре го подготви. Всичко зависи от начина по който ще му представиш нещата. Истината винаги е по-добрия вариант. Аз смятам, че ако този човек е свястен и истински те обича, няма да те остави. Сам ти е казал, че е заобичал душата ти и това, което си ти като човек.
Успех каквото и да решиш!

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: cf7ce6cb28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Трябва да му кажеш, но не заради своята гузна съвест или заради това че все от някъде ще разбере, а заради това което описа като човек в негово лице.
Не оставяй днешните проблеми за утре, защото ще става още по-зле. Отговорността за това което си правила както виждаш има цена, остава само да разбереш дали той е готов да я плати в именно на нещо си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3622940a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбира се, че този човек има право да знае. Ако изобщо го уважаваш и държиш на него. Друг вариант е немислим. Не се заблуждавай, ако не ти, друг ще му каже. Живеем във века на комуникациите, когато нищо не остава скрито. Може да мине време, но той със сигурност ще научи. И тогава вероятността да да го загубиш, ще нарасне хилядократно. Защото той ще разбере, че си тръгнала с лъжа към тези отношения още от първия ден. Освен това, ако се обвържеш наистина с него, как ще го опазиш от среща с родителите ти? Няма ли да поиска да се запознае с тях? Докога ще измисляш все нови и нови лъжи, затъвайки все повече? Признай му всичко точно както си е, докато все още не си обвързана с него. Той има право да вземе своето решение, а ти нямаш никакво право да му го отнемаш. Всички грешим. Ако той те обича истински, след първоначалния шок ще размисли и ще преглътне миналото ти. Иначе всеки твой ден с него ще е лъжа. И щастието ти ще е лъжовно, и думите ти, всичко. И един ден всичко ще рухне. Повярвай ми, в този ден той ще бъде наранен много повече от лъжата ти, отколкото от миналото ти. Казвам ти го като човек, преживял това. Мен също ме лъга любим човек много дълго време. Но истината лъсна съвсем случайно и неочаквано. Трясъкът беше огромен. Отношенията никога вече не се възстановиха, въпреки хилядите извинения, сълзи и убеждения, че "не исках да те изгубя". Точно обратното! В момента, в който разбрах, че жестоко са ме лъгали, този човек ме изгуби завинаги.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5ee11fed7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ситуацията ти е сложна, но аз ще ти кажа кое е правилно според мен, защото аз също до този момент от живота си съм нямала сериозна връзка. В момента живея с приятеля си. Държим един на друг, опора сме си. Прави ме щастлива, но и много се караме именно защото аз прикривам бившите си гаджета, не му казвам кой какъв е (примерно във фейсбук, ако някой нещо ми напише ) и рано или късно той разбира всичко сам и се започват караниците, за които съм си виновна. Опитвам се да не прикривам, защото това си е вид лъжа, на мен ми е съвестно и гадно, правя всичко възможно, за да се променя, защото той е моят човек. Виждам в очите му болката всеки път, когато е наранен и как очите му се пълнят със сълзи. Та съвета ми към теб е разкажи всичко на приятеля си, ялата истина му кажи, ако те обича ще остане с теб. Ще му трябва време да го приеме, но по добрия вариант е да чуе истината от теб отколкото да я научи от някой друг. Ще е сринат тотално от лъжата.
Успех!!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 444f4fa235
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По-добре му кажи. Така ще разбереш дали наистина държи на теб, или едно нещо от миналото може да ви раздели. Обясни му всичко-- за това какви са твоите родители, какво те е подтикнало да постъпиш така. Аз няма да те съдя и те разбирам, защото съм попадала в много безизходни ситуации, а в такива правиш неща, които ако имаше избор не би направил. Но всичко това трябва да му го обясниш задължително, защото рано или късно ще научи, нищо не остава скрито. По-лошо ще е ако след време сте семейство, имате деца и той разбере, няма как да не те намрази, че си го лъгала и не си му казала. И тогава ще си още по-нещастна и ти и той и децата ви. Сега ако те зареже ще страдаш само ти. Така че ако наистина искаш да започнеш на чисто, изчисти всичко от миналото. Признай си грешките и повече не ги повтаряй.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0debeafbcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В никакъв случай не допускай да разбере! Никакви родители, дори ако можеш го навий за чужда държава. Тук за вас няма съвместен живот, все ще се намери някоя гад, която от чиста злоба да те изпее. А това че имал право да знае? От къде накъде ще има право върху миналото ти. То е настоящето и евентуално бъдещето. Толкоз! Постъпила си така по някакви си свои причини. Никой няма право да те критикува, защото никой не живее твоя живот. От мен запомни едно. Срещаш някой може на 15, може на 50 да си и животът ти си идва на мястото. Ако се чувстваш така - направи всичко възможно да го задържиш.
БК, 52

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 85f437e3b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това, че си проституирала не те прави лош човек. Той е оценил отношението ти, душевността ти, не мисля че е толкова тесногръд да те отхвърли заради действия останали далеч в миналото ти.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e74d1ee2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   за съжаление няма как цял живот да прикриваш истината. проблемът не е само в родителите ти, щом знаят и познати, роднини, немислимо е да криеш такова нещо, защото все някога ще те застигне. прецени кога и как да му кажеш и нека той да вземе решение дали иска да е с теб или не, а ти приеми решението му, каквото и да е то.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 004afdac5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ха - това наистина е трудно решение.... от една страна ако не му кажеш за него ще е по-добре (щом обича по-прицип ще прости, но ще остане лошо чувство и може би някой ден може да напомни)... от друга пък страна ако не ми кажеш, ти самата ще изпитваш угризения че не си искрена... лошо е че няма съпорт от родители.... не би било зле да си побриш отношенията с тях - не забравяй че родителите винаги и всичко прощават (освен ако не са някакви пропаднали алкохолици примерно)...

Аз бих те посъветвал следното - признай му по някакъв по деликатен начин (доколкото има такъв).... пример.... измисли някаква история от рода на това как си била влюбена и човкът до теб се е възползвал... едва ли не те помолил да го направиш ведниж с някои за да си разреши някакъв временен проблем.. а после като те е завел в гърция и т н.... знаеш... и така - това само по себе си е лъжа.... но фактът е че признаваш една истина за миалото ти... просто ч обличаш в приемлива форма защото за мъжа е важно принципното ти поведение - ено е да знае че лесно решаваш за такива неща (което се асоциира с липса на добро въпитание и образование)... а съвсем друго е ако приеме че от любов и заблуда и в името на това да помогнеш на този които си обичала си го направила

ами незнам дали е добра идея - това е среден вариант... просто ако не му кажеш на теб ше ти е кофти, ако пък 1:1 му кажеш на него ше му е...

успех

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 004b04a8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   В България сме все пак, бъди сигурна, че ще разбере! Ти решаваш дали да му кажеш, но знай, че един ден със сигурност някой ще го осведоми. Щом родителите ти знаят, "лошата ти репутация" в града ти също се носи, според теб дали няма да разбере? Дори и на 300 км от твоя град да живее, той няма да се задоволи с едно "не се разбирам с нашите" и да приключи темата. После ще последват въпроси защо? , какво се случи? ... рано или късно, след 15 години, ако щеш, той ще научи. Един ден ще дойде и в твоя град дори и без да знаеш, за да разбере какво става.

Номер 5 - "На 17 години за грешките ни често са виновни родителите... " - това е пълна глупост, на 17 си достатъчно разумен човек, за да можеш да прецениш кое е добро и кое лошо за теб самия! Какво и до 70 години ли ще са виновни родителите ни? Има избори и избори, едно е да решиш какво ще ядеш, друго какво ще си купиш, трето да заминеш за Гърция или не. Всеки сам взима решенията в живота си. В случая зависи и какво има предвид под гаден баща. Склонна съм да изключа изнасилване, защото ако го имаше, епитетите, които щеше да използва далеч щяха да надхвърлят използваният тук просто "гаден". Може би алкохолик, но ако беше така пак щеше да са по-силни думите, зависи. Оставили са я да "избяга" или е била неконтролируема... Чувайки едната страна е глупаво веднага да обвиняваме родителите й за нейния избор.

Момчето има право да знае. Миналото е основа на нашето бъдеще. Ние сме "плод" на миналите си действия и постъпки. Животът е един, не можем да изтрием това, което сме правили по-рано. Той, ако те обича истински ще прости!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e4e0b81cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Момчето няма право да знае. Миналото си е минало. Правила си грешки, сега живееш в настоящето, а не в миналото си.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 061c702128
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Казваш че има "вродена детска наивност към жените". Явно е чист човек, святсно момче, не е любовчия и няма "опит" с жените.... просто не е такъв. Ти за себе си какво искаш от тая връзка -задавала ли си си тоя въпрос? Дали само някой с който се чувстваш временно добре. А ти какво правиш за него и той да се чувства щастлив? Явно той доста е хлътнал по теб. Ще можеш ли да му отговориш на изискванията и потребностите сега и след време. Как се виждаш след години с този човек и т. н. Наистина ли миналото ти е само минало за теб. Искаш ли да промениш начина си на живот, наистина ли го желаеш? Да не стане само така, че като ви натиснат битовите проблеми и той финансово да не успява да ти отговаря на изискванията и любовта се поизапари, ти пак да решиш да си продължиш занаята.... А той да си загуби времето с теб и да си разбие нервите, а може и детенце да ви се роди. Ще му го причиниш ли? Ако ли да- не се захващай с него тогава, само му разбиеш живота на момчето... Ако твърдо си решила да си с него за в бъдеще е добре да сте си наясно и на чисто. Просто намери удобен момент и много дипломатично и внимателно прецени дали ще може да понесе истината и докъде до му го кажеш. Внимателно, но без подробности може да му споменеш за миналото си. Но само ако наистина си решила че е минало, иначе няма смисъл.

Явно че е свестен, щом иска да да познава семейството ти и т. н. защото това си е нормално. Той не разбира за какво е това криене и бягане по-надалеч от тях... Ама каквото човек сам си направи никой не може да му го направи.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5d4338490c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Това което сме направили не може да бъде изтрито. Остава си с нас за цял живот.

Малкият принц

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: eb28b067fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Стига сте нападали момичето бе! Имам пеиятел на който жена му също е била проститутка и му роди две деца! Вече 17 години са заедно и са щастливи! Авторке признай му, ако наистина те обича ще остане с теб! За мен лично не ме интересува каква си била, а каква ще бъдеш с мен, разбираш ли ме!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6fa42d8616
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Няма бивша к***а

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8f7ea1bc45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Към номер 20. К... а и проститутка са съвсем различни неща. От първото определение човек може и никога да не се промени, но проститутка не може да бъдеш за дълго, А пък от бивши проститутки, стават най-добрите съпруги. Към автора съветът ми е да сподели истината и човекът ако я обича истински, ще си продължи да я обича ако ли не значи не е бил искрен в чувствата си към нея. Любовта не може да бъде изгубена заради едно такова прегрешение в миналото, но важното е да няма скрити изненадващи прегрешения в бъдеще и истината да се знае от тебе, а не в последствие да се научи от другаде. Пиши после как си постъпила и как е реагирал човекът, ако му кажеш истината както много хора ти препоръчват. Успех и кураж.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: cceb6edb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Признай му, но само ако си сигурна, че ще останеш за дълго с този човек. Имам предвид ако нещата са сериозни между вас. Защото ако е само авантюра няма смисъл само да се разпространява този факт и да се злепоставяш. Колкото по-малко хора знаят, толкова по-добре Аз съм била в същата ситуация и за съжаление той разбра от друго място. Не намерих смелост да му кажа. След доста тежка драма останахме заедно, но винаги липсваше доверието му към мен. От там последваха безброй скандали и в крайна сметка след 4 години се разделихме. След това имах още 2 връзки и точно когато решавах да проведа този разговор, обмислях нещата и решавах, че не си струва да казвам нищо. В крайна сметка излизах права, че човека не си заслужава и скоро след това се разделяхме. За щастие в момента съм омъжена, съпруга ми знае цялата истина и въпреки това ме обича и уважава. Знаеше от самото начало. Още преди да станат сериозни нещата и да ме опознае. Никога не ми го е натяквал или унижавал заради факта.

Знам, че ще ти е адски трудно, но моя съвет е да обмислиш добре нещата и дали си заслужава оше някой да научи. Ако е така казвай смело истината. Сигурна съм, че си смела защото си работила, а аз знам, че трябва много кураж за това. Ако създадеш семейство с този човек няма да ти е никак лесно да живееш постояно с топка в стомаха и вечно притеснение, че ще научи. И не слушай тези които те плюят тук. Да к*рви сме, но поне сме се наживяли. И за разлика от техните почтенни жени, утре няма да ни стане интересно как изглежда съседа без бельо, защото сме се нагледали и наситили. Успех и много щастлива връзка ти желая.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker