Страх го е да се бори ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх го е да се бори ли?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2343 пъти
Възможно ли е според вас,
мъж турчин, но от бедно семейство
да се ожени за жена от неговата народност, но която не обича, само защото е ужасно зависим от секса,
и защото жената, която обича е българка??

Пречи ли народността: турчин и българка?
Пречи ли религията -мюсюлманин и християнка?
Пречи ли образованието -до 10 клас и висше образование?
Пречи ли връзката: беден-богат?

Да не говорим, че обича да пие много.. и обича по-лекия начин на живот.. , което показва от известна степен слаб характер..

Страх го е да се бори ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: ee6f6e11aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Авторке, ако ти си въпросната българка, в която въпросният елемент бил влюбен, ПЛЮЙ СИ 100 ПЪТИ В ПАЗВАТА И 100 ПЪТИ ПАЛИ СВЕЩИ В ЦЪРКВАТА, ЧЕ СИ СЕ ОТТЪРВАЛА.

Конкретно на въпросите, израстнал съм сред турци и помаци, всичките ми приятели са такива, не страдам от предубеждения, но си познавам народа.

Пречи ли народността:
Да, за тях народността пречи много. Особено момчетата от малки ги възпитават, че са нещо повече и от българите, и от циганите, дори от помаците. Помаците например също са родени мюсюлмани, но турците и с тях не искат да се женят, за да не смесват „благородната“ си кръв. Имат редица обидни думи за всички нетурци и дори, отивайки да живеят на Запад например, не се интегрират и намират обиди за другите народности, включително за другите мюсюлмани. Арабите например не могат да ги понасят, защото също са били под турско робство, но и защото турците се държат надменно с тях.

Пречи ли религията-
По принцип религията не е пречка, ако ти си да кажем будистка, а той християнин, ти православна, той католик... религията пречи, когато се появи някой „правоверен“. Тяхната религия просто има претенцията за единствената правилна в света и е готова да мине през реки от кръв, за да се наложи. Българите сме го изпитали на гърба си и кръвтта на нашите предци е напоила дръвниците им, днес от тази религия е пропищял целият развит свят, дори самите мюсюлмани, които искат да живеят като нормални хора.
Твоят човек обаче не изглежда много религиозен, щом се налива с алкохол, чиято пълна забрана е единственото положително в тяхната религия.
Проблемът е при него не толкова религията, която не изповядва, а ценностната му систама и начинът му на живот. Именно - мъжът може да има 100 жени, ако поиска, но се жени винаги за братовчедка си или подобна, предварително одобрена от семейството му жена, която (разбира се) трябва да бъде девствена, поне проформа (в Бургас шият ципи за 300 лв., а и туркините са известни с аналните си и орални изпълнения).
Често подобни необразовани типове се обосновават с религиозни и семейни „ценности“, защото нямат аргументи и когато им е изгодно, разбира се...

Пречи ли образованието
Да, определено пречи образованието... на образования. Ти можеш просто да мислиш логично, да правиш връзката между причина и следствие, да разсъждаваш подредено и аналитично по различни проблеми и въпроси, докато един човек с Основно образование не може, освен ако не е някакъв природен гений, каквито рядко се срещат сред народности, които се женят с роднини.
Българите сме толерантни хора, не обиждаме другите заради произхода им, защото самите сме продукт на голям генетичен миш-маш, но на Запад „турчин“ е синоним на необразован и мързелив човек и за съжаление въпросният напълно отговаря на всички предубеждения за нацията си, макар че има и доста качествени турци... не отричам това.


Пречи ли връзката: беден-богат?
Обикновенно не пречи, когато и двамата имат сходен образователен ценз, разбирания за живота, цели, мечти...
Например - жената е учителка, а мъжът е мениджър и взима 10 пъти повече от нея. Мислиш ли, че е пречка?
Например - мъжът е лекар в болница, жената е зъболекарка и взима 10 пъти повече, мислиш ли, че им е проблем?
...

Знам, че в момента ти е трудно и боли, но виж обектинво, в какъв тип си се била влюбила.
Не си мисли, че той те обича, защото колкото и да е необразован, мързелив и глупав един човек от която и да е народност, той се бори за любовтта си. Има хора с основно образование, неграмотни, които дават и живота си за любимата жена. Жалко е, ако образована жена като теб не събере 2 и 2 и не стигне до единственият логичен извод в случая - Въпросният турчин просто не те обича, продължи живота си и си търси мъж от твоята черга.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ada7415a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не те обича, от смесен район съм, турците по принцип не биха имали нищо против да си хванат някоя българка, дори обратното, за тях това е гордост. Така както се описваш (като богата и образована българка), то ти си направо джакпот за един необразован турчин, просто не изпитва нищо към теб, разбери го.

Колкото до другите пречки, те по-скоро биха били твои такива, а не негови, защото съм убеден, че на теб ще ти пречи турското/мюсюлманското му отношение, на теб ще ти е трудно да се опиташ да стигнеш до някакъв компромис за имената на децата, за религията, за взъпитанието им, тъй като той със сигурност ще иска да се наложи.

Колкото до образованието, то би било пречка независимо от религията, просто според мен, за да има успешен брак, то и двамата трябва да са на един акъл, да гледат в една посока. С толкова необразован индивид, освен един секс, нищо друго не би следвало да ви свързва.

Авторке, от написаното от теб оставям с впечатлението, че си човек, който страда от мъжко внимание, иначе няма никаква логика как образован, богат човек, ще си хване турчин, без средно образавание. Опитай се да го забравиш, оттървала си се от голямо зло

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9590e20878
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Автор:Огромно благодаря на номер 1.
Лошото в случая е, че като си влюбен, не мислиш.. РАзсъждаваш, че е така, но сърцето ти страда. Има противоречие на това което сърцето ти иска, и това, което мозъка ти казва..
Понякога имам чувството, че ме иска.. още.. , макар че не сме спали... но вече всичко е свършило..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ee6f6e11aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   От номер 1 до авторката

Авторке, отпиши го - той не те е искал, иначе нямаше да се ожени, нали?
Не те е и обичал, защото това не е любов. Не ставай в никакъв случай негова любовница!
Продължи живота си, сега боли, но времето със сигурност ще те излекува.

Не съм съгласен с н. 2 И аз съм от смесен район. За помаците и по-образованиете турци може да е ОК да вземат българка, но за примитивните мюсюлмани и мамините синчета, които живеят при родителите си НЕ Е. Тяхната булка се избира от семейството и с право търсят според чергата си, защото авторката с всичките ? висши е време да разбере, че подобна връзка и без това щеше да бъде обречена, а тези елементарни хора, водени като овце от традицията си в случая са прави.
Дори да бяхте заедно и да се обичахте, най-късно след 3 години, когато влюбването изчезне, а сексът поомръзне, ще се събудиш до човек, с когото не можеш да си размениш 2 изречения по тема, която те интересува. Ще можеш ли да имаш с такъв общи цели, интереси, мечти, как ще се възпитават децата ви? Ще можеш ли всяка вечер да му сервираш водката и салатката, да прислугваш на примитивните му роднини и приятели? Какво правим тогава?
Да не говорим, че подобни хора (включително и от бг. произход) страдат от много предрасъдаци, предубеждения, лесни са за манипулиране и не уважават жената като равноправна. Такива типове ги избива на истерия и агресия, защото нямат мозакда дискутират с по-образована и успяла жена от тях, какво правим тогава, авторке?

Но ти и без това избор нямаш. Той го е взел и ти най-добре спри всякаква връзка с този мъж, защото не е нужно да казвам, че за него като жена си по-нисше същество, каквото е и жена му. Няма да му мигне окото и ще ? изневери с теб и ще се сдобие и с женичка, и с любовница - в крайна сметка Куранът му дава 4 жени, има дори място за още две за колекцията - може би една помакиня и една циганка, защо не?

Тегли чертата и се сбогувай с този човек.
Идва Коледа. Замисли се за ценностите и начина ни на живот и бъди благодарна, че няма да се оставиш един необразован турчин и простото му семейство да ти ги отнеме.
Затвори очи - там някъде, също толкова самотен като теб е твоят бъдещ мъж - не си губи времето, Той те чака и всеки ден, прекаран в терзания по въпросния субект ти е един ден по-малко, в който можеш да срещнеш своята си истинска половинка - Мъжът, който ще те уважава, обича, ще споделя ценностите ти, начинът ти на живот, ще е влюбен в теб, ще се гордее с теб, ще ти предложи брак и ще има деца с теб.
Бъдещето е пред теб, не го проваляй заради подобен елемент!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: fb3e5751ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторке, Радвай се и черпи, пали свещи и бъди щастлива! Върви напред с гордо вдигната глава- напред и само напред и №1 и №2 са ти казали ВСИЧКО! Чуй ги!

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ada7415a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От номер 2 до 4 - От Кърджали съм, не познавам турчин/туркиня, на които родителите им да са им търсили/намерили мъж/жена. Също така не съм съгласен, че се мислели за нещо повече, има го делението на наши и ваши, голяма част от турците не ни харесват, както ние не ги харесваме, но ако някои се мислят за нещо повече от другите, то това определено са българите - по-голяма част от нас наистина се считаме за нещо повече и проявяваме високомерство.

Та в този ред на мисли, определено не може да се говори, че един турчин би избягал от връзка с българка, точно обратното - би убил да се докопа до такава, едва ли не тогава се изкачват в йерархията.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 27c98c624b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   дали те обича или не, ние няма как да знаем, но от това, което описа, виждам пълно несходство между вас като личности. за съжаление този човек не ти е равностоен и дори да те обича, това не е достатъчно да живееш с него.
той е взел решение, така че до голяма степен те е облекчил. прекъсни връзката с него, приеми го и продължи напред.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9590e20878
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора:Всичко до тук е много точно. Номер 6, не става въпрос за Кърджали, а за друг район, и те са усетили абсолютно всичко, ама всичко са прави. Семейството му е избрала тази жена, и той ги слуша, вече се уверих в това на сто процента..

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9590e20878
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Обичам го, ужасно е.. , но той едва ли.. Сигурно спи с новата си жена и даже не му пука за мен вече..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker