Чие его да жертваме? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чие его да жертваме?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 1977 пъти
Привет и от мен... Ще ви помоля за съвет, просто.. как да постъпя? Знам, че когато видиш "проблема" си отстрани е много по- лесно, но за сега не мога да изляза от него..

Първата ни среща беше напълно случайна. Преди да го видя бях повече от убедена, че "любов от пръв поглед" не съществува. Бях толкова разочарована, че не знам дали изобщо вярвах в любовта. Сега всичко е чудесно, като във филм, приказка, красива магия..

Той е малко странна личност, спонтанен, постоянно е в движение, идеен е и капка откачен.. Човек на изкуството- само който се е срещал с такъв, знае за какво говоря. Виждаме се всеки ден. Единственото нещо, което обича повече от мен е работата си.

Не ме предупреди, че ще закъснее за срещата, аз седя и го чакам. Обади се след половин час, имал сериозни проблеми с колеги и сигурно ще си загуби работата. Нищо не ми разказа, каза, че ще се чуем утре и ми затвори. Набрах го, развика се и каза да го оставя на мира, защото му е нервно и не иска да говори с никого.

Знам, че когато човек е нервен, не говори това, което мисли. Знам, че ме обича прекалено много. Аз исках да се видим, за да го прегърна, да поговорим и да помогна, ако мога... От друга страна съм горделив човек и не мога да търпя някой да ми вика. По никакъв начин не съм виновна за проблемите му. И аз имам, но не си ги изкарвам върху него. Не е малко дете, че да реагира по този начин. Разбирам го напълно, искам да му вляза в положението, но той не ми дава. А знам, че няма да се справи сам.

Много лесно ме раняват и най- малките неща. Много съм му ядосана, цял ден съм в мрачно настроение. Плача цял ден. Обичам го.

Какво да направя утре? От една страна той греши, че се държи така с мен. Но ако тръгна да се разправяме, ще стане тъпо да е в такъв труден за него момент...
Да се видим и да говорим само за неговия проблем (да премълча всичко все 1 не е станало)?
Да му се карам за грубото отношение (моментът е ужасен и сърцето ми ще се скъса, но имам право!! )?
Да не му вдигна и да се извинява той (върховна простотия, но съм много огорчена)?

Сериозно, искам помощ, предложения, ругайте ме ако трябва.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: c43f157a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бих го оставила на мира, всмисъл да не му се обадя. И аз съм човек с чувства, които могат да бъдат наранени и щом е поискал да не разговаря с никого, така да е. Ще чакам той да се обади, когато му се говори. Не знам дали би имало смисъл да му казвам, че с викането си ме е обидил. Хората на изкуството не го приемат по този начин.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d4d298dc0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И ако това е голям проблем... :X
Ми изчакай той да те потърси. Има нужда да си оправи сам нещата, с една прегръдка няма да си оправи проблемите в работата. Остави го, като му мине ще ти се обади.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 232722fe1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Виж момиче, остави го да си поизлее гнева, много добре разбирам как е, защото аз самата съм такъв характер като този, който описа ти в историята си. И също като теб постъпва и приятеля ми - обикаля насам-натам в чудене какво да направи, а аз постоянно крещя и си изкарвам нервите на другите, които обичам и дори не мисля какво правя. Има един начин на "усмириш" хора като нас, дори ние на моменти не разбираме своите емоции, но често очакваме даругите да разбират обърканите ни мисли, и когато това не стане следва БУМ! :Д Друг е въпроса, че ти се е разкрещял, не е искал да товари околните с проблемите си, а нервното му състояние е довело до повишен тон, но не му се обиждай това е най-лошото нещо, което можеш да направиш по този начин и изобщо няма да му помогнеш, а само ще го раздразниш. :) (Говори ти човек с опит)Също като приятеля ти - човек на изкуството ценящ работата си.
Сега следвай съвета ми. Остави ден да поотшуми, но не повече за да не стане по - зле, не му крещи като го правиш на нищо, той е достатъчно съсипан и без твоята помощ, нито се изкарвай жертва, защото както ти, така и той има право колкото теб! Ако представиш себе си като жертва в очите му за момент ще изглеждаш като слаб, неспособен и лесно раним човек, който само се чуди как да се оплаче и изобщо не го разбире, сранно, но факт.
Кажи му, че го обичаш, каквото и да се случва и че го разбираш, дори когато той не може. След това му кажи, че не е било правилно това, което е направил той тогава, и че той е наранил и теб, а от това няма смисъл, защото ти само се опитваш да му помогнеш. Отиди към него прегърни го (без никакво повишаване на тона през целия разговор) и му кажи да ти разкаже какво се е случило или това, което искаш да знаеш, а ако няма такова му се извини и му кажи, че все пак си била наранена от думите му и така мисля, че схвана! Надявам се бях достатъчно изчерпателна. Дано нещата се оправят! После да разкажеш. :)
п. с и хора не я критикувайте, проблема и може да не е огромен, но когато обичаш някого, а имаш проблеми с него само това върлува в глвата ти. Ако не можете да и помогнете, спестете си думите, и без това са безполезни! ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2a4c74c0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом ти е казал, че иска сам да се справи, просто го остави на мира. Няма смисъл да усложняваш нещата и да го изнервяш допълнително. Остави го той да те потърси и се дръж все едно нищо не е станало. Ще го оцени, повярвай ми.

Doriana

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker